Dodaj do ulubionych

O co chodzi? Piotr i Paweł

20.07.15, 13:55
Takie coś na otwockim forum wisi:
forum.gazeta.pl/forum/w,15342,158239258,158239258,Dorex_nastepna_plajta.html
Obserwuj wątek
    • dbam_o_zdrowie Re: O co chodzi? Piotr i Paweł 20.07.15, 23:13
      Jeśli serio zablokowali to nawet i dobrze. Ja tam w smieciomarketach nie polecam robić zakupów. Tam jest sama chemia.
      • grudziaz Re: O co chodzi? Piotr i Paweł 21.07.15, 16:29
        dbam_o_zdrowie napisała:

> Jeśli serio zablokowali to nawet i dobrze. Ja tam w smieciomarketach nie poleca
        > m robić zakupów. Tam jest sama chemia.
        Jak wiadomo jedzenie nie ma nic wspólnego z chemią, to geografia z fizyką, może polski?
    • michalinianin Re: O co chodzi? Piotr i Paweł 22.07.15, 19:18
      Mnie by bardziej interesowało czy inwestor celowo kłamał w prezentacjach pokazując, że obok jest szpital a nie szkoła. Takie rzeczy nie dzieją się przypadkiem. Wiadomo jest, że wymagane prawem 100 m od szkoły do stoiska monopolowego jest tam naciągane.

Druga sprawa to ta paskudna elewacja. Dlaczego nie dało się wymusić na inwestorze elementów świdermajer, jakiejś rozsądniejszej bryły... Kolejny gniot, który wygląd jak w Raszynie.

https://images67.fotosik.pl/1062/6a118a5c35f19661.jpg

https://images68.fotosik.pl/1061/5d9a11d550ea5760.jpg
      • telato Re: O co chodzi? Piotr i Paweł 25.07.15, 00:58
        Nie mogę uwierzyć,że Józefów zezwolił na rozpoczęcie inwestycji firmie,która tak"zrujnowała"centrum Otwocka.W Otwocku brak prawdziwego zarządcy od lat,ale Józefów raczej kończy terminowo wszystkie inwestycje i daje radę nierzetelnym wykonawcom czy inwestorom.Można mieć nadzieję,że budowa zostanie skończona w terminie.Fakt,szkoda,że architektura obiektu jest tak nieprzystosowana do stylu Świdermajer jaki prezentuje Józefów w wielu obiektach.Super,że wciąż pojawiają się nowe sklepy i firmy,bo to zmniejsza konieczność jazdy do W-wy,a to wątpliwa przyjemność.
        • 0bywatelx Re: O co chodzi? Piotr i Paweł 25.07.15, 12:36
          Tak na serio? Dlaczego Jozefow w domyśle władze nie zablokowały prywatnej inwestycji? Bo ktoś kupił grunt za ładne parę milionów, zrobił projekt /pozwolenia na budowę wydaje starostwo/ i bawi się za swoje. Żyjemy w wolnym kraju, a i tak moim zdaniem, za dużo jest w moim prywatnym życiu państwa. Do autora wątku, było dać milion więcej za działkę i posadzić tam stokrotki.
          • terpu Re: O co chodzi? Piotr i Paweł 25.07.15, 22:21
            pozwolenie na budowę wydaje starosta, a pozwolenie na wycinkę tylu drzew wydał burmistrz Józefowa
            to tak w drodze uszczegółowienia tematu tej inwestycji wink
            • jsb1685 Re: O co chodzi? Piotr i Paweł 27.07.15, 09:34
              bo musiał, tak w drodze uszczegółowienia.
    • surmia Re: O co chodzi? Piotr i Paweł 28.07.15, 13:48
      Jak na splajtowaną inwestycję, to tam robota aż huczy!

Niektórzy bardzo by chyba chcieli, żeby to się nie udało (terpu - serdeczne pozdrowienia smile)
      Tyle drzew. I to nasz własny, rodzony burmistrz je uśmiercił.
      A fe!

A ja trzymam kciuki i tradycyjnie się cieszę, że nadal ostro tam pracują i mury pną się w górę smile
      • terpu Re: O co chodzi? Piotr i Paweł 28.07.15, 20:23
        a czy ja coś pisałem że sprzeciwiam się budowie albo że mi się nie podoba ta inwestycja?

Mnie wnerwia tylko to że jak chodzi o budowę to wg niektórych winny jest TYLKO starosta (który musiał wydać pozwolenie na budowę, to tak dla jsb1685), a zapomina się że burmistrz Józefowa też przyłożył się do budowy wydając pozwolenie na wycinkę drzew (którą jak pisze jsb1685 musiał wydać).

A wracając do samej budowy to uważam, że to miejsce jest dużo lepsze, niż lokalizacja takiej samej inwestycji w centrum miasta (okolice Urzędu/Skweru/MOK itd.) co planował zrobić burmistrz.
        • feelek Re: O co chodzi? Piotr i Paweł 28.07.15, 20:52
          ale czemu piszesz terpu, ze tu jest ktos czemus winny?

czy mozna pisac o jakiejkolwiek winie gdy kto wydaje komu pozwolenie na budowe albo na konieczna wycinke drzew???

czy mozna miec do kogokolwiek pretensje, ze jakas budowla nie wypelnia naszych postulatow co do ich estetyki, formy?
          Niestety, nie mozna.
          Pisze niestety bo wolalbym aby wiele realizacji nigdy nie powstalo.
          Nie ma jednak takiego prawa, ktore sterowaloby otaczajaca nas architektuura.
          Dyskusyjne czy to dobrze czy zle: z jednej strony - jakby bylo dobrze gdyby byly administracyjne zakazy aby kto walnal sobie "sen Gargamela" z balustradkami, galeryjkami, wiezyczkami z drugiej - to by chyba zablokowalo rozwoj architektury i np. Sagrada Famiglia wBarcelonie nigdy by nie powstala: "...fe, co za bezguscie!..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka