12.10.15, 14:17
Czy na terenie miasta lub w promieniu kilku km jest miejsce , żeby się podłączyć lub stworzyć takie miejsce pracy ? potrzebne mieszkanie, dom lub biuro i koniecznie w miare szybki dostep do netu
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Coworking 12.10.15, 15:01
      Oczywiście że tak, jest takich lokalizacji na pewno sporo. Cukiernia Murawska, stoi pusta być może da się wynająć. Dawny dom dziecka, stoi pusty być może da się wynająć, choćby na jakiś czas (chociaż raczej wątpię, ale to zawsze jakaś opcja). Lokal po warsztacie vis a vis wyjścia w Michalinie ze stacji na końcu bliżej Józefowa, stoi do sprzedaży, ale na pewno da się wynająć. Domów do sprzedaży lub wynajęcia sporo, wystarczy pokrążyć po mieście, ogłoszenia wiszą. Budynek z apteką i pizzerią vis a vis delikatesów w Michalinie, być może mają powierzchnię do wynajęcia. Sklep OK w Michalinie, na piętrze być może mają do wynajęcia powierzchnię. Sądzę, że jest sporo możliwości.
    • iprize Re: Coworking 14.10.15, 11:26
      ten lokal na pizzeria w Michalinie jest b przyzwoity ale 18k troche duzo smile choc jest tam 350 m i 8 pomieszczen chyba, tylko tam jest preferowana dzialalnosc medyczna, np zabiegowa, kosmetyczna itd, cos tam bylo wczesniej czy od poczatku stoi puste ? tam w miejscu gdzie byly te auta , przy bankomacie, to moglby ktos zrobic jakis fajny bilard albo kregle, ale chyba za malo miejsca i juz nie te czasy, ale w zasadzie vis a vis stacji
      • heca7 Re: Coworking 14.10.15, 18:12
        Tam chyba była sala zabaw przez jakiś czas. Teraz wszędzie każdy wynajmujący chciałby przychodnię wink
    • iprize Re: Coworking 21.10.15, 10:43
      na Polnej tam gdzie bylo kiedys Dominium a teraz jest Zabka, gora do wynajecia ale 8k/m a razem z parterem 18k, kurcze co z wyjatkiem klubu z alkoholem i kuchnia jest tam w stanie za takie $$ wytrzymac ? ktos tam trzymal tzw kulki dla dzieci czyli taki "plac" zabaw przez dobre pare m i placil 8k a zarabial 500zl gora na tydzien ?
      do wynajmu jest tez parter w tym nowym budynku za salonem Mitsubishi, 34m po 100 zl za m2.
    • freelancer15 Re: Coworking 22.10.15, 10:52
      Co-working rozwija się coraz prężniej , ale w tym wszystkim trzeba znaleźć miejsce dopasowane do naszych potrzeb. Nie powinniśmy wybierać byle czego , bo taka akurat opcja się pojawiła. Jakiś czas temu wynajmowałem biuro w ramach co-workingu , ale oddalone było od centrum 10 km, co przy porannej komunikacji dawało się odczuć. Poza tym w samym biurze było sporo spraw do wykończenia. Zdecydowałem się zrezygnować i poszukać czegoś co mnie usatysfakcjonuje, Znalazłem coś super. Biuro SpokoWork , w centrum miasta, zaraz obok rynku. Świetny design, atmosfera pracy i lokalizacja. Naprawdę polecam wszystkim zainteresowanym taką formą pracy, ja nie żałuje.
    • rafalfed Re: Coworking 27.10.15, 13:04
      Daj znać na rafal@artblue.pl
      • agnieszka_idid.pl Re: Coworking 28.12.15, 16:16
        No właśnie z tym centrum jest różnie. Od stycznia otwieramy nowy Cowork w Warszawie. Mocno zastanawialiśmy się nad lokalem w centrum, ale argument który zmienił nasze zdanie była kwestia dojazdu. Wiele osób (zwykle coachów prowadzących własne szkolenia) z którymi rozmawialiśmy odradzali nam centrum. Chodzi o to, że jest tam problem z parkowaniem oraz korkami a wiekszość osób dojeżdża jednak samochodem. Dlatego zdecydowałam się otworzyć zaraz przy metrze na bliskim Ursynowie. Ma to taka zaletę, że kompletnie nie ma problemów z parkowaniem lub dojazdem samochodem ( metrem zresztą też nie). Samemu pracowałam w otwartych przestrzeniach więc wydaje mi się że wiem czego potrzebują ludzie z wolnym zawodem. Stąd mamy poza standardowymi jak na cowork chilloutami/ kuchniami takie dodatki jak np budki telefoniczne (miejsce gdzie można spokojnie przeprowadzić prywatna rozmowę), czy specjalnie sprowadzona z Turcji kawa którą można sie delektować na tarasie na 11 pietrze z widokiem na panorame warszawy smile Zapraszam do odwiedzenia naszego biura przy al.KEN 93 lub naszej strony wink idid.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka