Dodaj do ulubionych

Wybory Parlamentarne 2015

18.10.15, 02:10
Zapraszam do dyskusji na o wyborach, jakich kandydatów i listy popieramy?

Startuję z list 4 KORWiN z miejsca 12tego.
fb.com/slawomir.guzik
Jeżeli są sympatycy dysponujący miejscem na ogrodzeniu przy wylotówce proszę o kontakt tel. 791494003.

Moje hasło to:
Wolność gospodarcza. Wolność osobista!
Obserwuj wątek
    • urszu.la75 Re: Wybory Parlamentarne 2015 18.10.15, 08:25
      z całym szacunkiem ale Pana partia nie jest z mojej bajki, zresztą odnoszę wrażenie że całe te wybory są inne, jeszcze nigdy nie byłam w sytuacji w której tydzień przed, nie mam pojęcia na kogo głosować. Bardzo mnie ciekawi wynik tych wyborów, bo myślę że takich jak ja jest sporo.
    • feelek Re: Wybory Parlamentarne 2015 18.10.15, 11:00
      jw.
      podobnie jak Ursula mam w tych wyborach wyjatkowy od lat problem:

czuje sie oszukany tez przez partie, co ja od lat popieram - PO. Z tej racji, ze sa tam ludzie pokroju Giertycha i Kaminskiego. Chodzi mi o zasady: nie bede robil z siebie k... gdy takiemu Giertychowi powiedzialem kiedys w twarz: dosyc gier tych!. ... ja mialbym glosowac na Kaminskiego, co w 2006 nazwal nas, platformersow publicznie Pokemonami?

Dalej: na Peezel? moze w podziece za zbudowanie WaluMiedzeszynskiego - Nadwislanki, co mialo byc w 2006, a robi sie teraz, a rozbudowa do dwupasmowki bedzie jak sie dwie palmowe niedziele zejda do kupy. I to jeszcze w roku przestepnym? A moze w podziece za etatyzm co zaowocowal niepojeta rozbudowa Urzedu Marszalkowskiego, w podziece za prace dla3000 krewnych i znajomych krolika?

Na PiS = na Maciarewicza z jego schizofrenia i na panstwowosc co polega na dojeniu Polski przez "genetycznych patriotow" pokroju p. radnej/ posel/europosel/ burmistrz/ dyrektor/ prezes Sikory?

na KORWIN/KUKIZ co wszystkich poza soba uwazaja za zlodziei/ panstwo za zlodziejstwo/ prawa za bandytyzm?

na ZLEW czyli na aborcje, ktorej jestem przeciwny? nazywanie zwiazku 2 mezczyzn malzenstwem, czemu jestem przeciwny?

na Razem, ktora mimo usilnych moich wysilkow ja nie wiem kto to zacz: lewica? Prawica?

na Petro...dolary
      sorry P...iNW [ Petru (i nic wiecej] ?
      Jakos nie budzi zaufania, pomimo ze rozsadnie gada.

od 2 dni mam pakiet wyborczy, mam takie prwo - moge zaglosowac korespondencyjnie. skorzystalem.
      Tam,w takiej broszurze, na kazdej stronie jest 1 komitet - partia, Komitet Wyborcow...
      Strona bodaj 12 jest niezadrukowana.
      Gdyby nie to, ze to nic nie da, najchetniej zaglosowalbym na te strone.
      Nie zrobie tak, keine angst, to bylaby wylacznie demonstracja, o ktorej wiedzialbym wylacznie ja.

Czasem mozna miec niejakie watpliwosci: ze to wszystko, cala ta demokracja jest o d... potluc.

PS. ja, prawda, dysponuje miejscem na przy wylotowce na Emow/Aleksandrow na ogrodzeniu obawiam sie, ze nie byloby ono dla Pana Kandydata atrakcyjne: ostatnio, z racji budowy ul. Dobrej nikt wlasciwie tegy nie jezdzi.
      Poza mna, moja mama i tak ze 2 sasiadami.
      I psem Zuska.
      Ale na jego glos bym nie liczyl.
    • jozefow512 Re: Wybory Parlamentarne 2015 18.10.15, 11:09
      xym napisał:

> Startuję z list 4 KORWiN z miejsca 12tego.
      [...]
      > Moje hasło to:
      > Wolność gospodarcza. Wolność osobista!

I w ramach tej wolności będziecie wsadzać ludzi do więzień.
      naukaoklimacie.pl/aktualnosci/janusz-korwin-mikke-pseudonaukowcy-beda-siedziec-52
      W ramach tej wolności chcecie też odebrać prawa obywatelskie i zrobić dyktaturę (bo ludzie są zbyt głupi, by mogli sami decydować - potrzebny im dyktator, który zdecyduje za nich).

Proponuję dyskusję na tematy józefowskie - jakie jest twoje zdanie w temacie oczyszczalni ścieków i działalności niejakiego Korwina-Dębały z KJ?
    • sapl Re: Wybory Parlamentarne 2015 18.10.15, 14:12
      Ja podobnie jak ursula i feelek nie poprę partii KORWiN z różnych względów, ale dwa mogę wymienić:
      1. przywódca i program i sty uprawiania polityki mi nie odpowiadają;
      2. brużdżenie tej partii razem ze stowarzyszeniem pewnym w sprawy inwestycji w Józefowie.
      Co do głosowania w wyborach 25 X 2015, to myślę sobie tak, cztery i osiem lat temu głosowałem na PO, wiele mnie denerwowało w poczynaniach tej partii szczególnie w ostatniej kadencji. I nie mówię tu o podsłuchach, bo tu poszkodowani są politycy PO, a winni są podsłuchujący.Mówię o nie podjęciu tematów istotnych, które myślałem, że podjęte będą. A również kiepską reformę nauki, której efekty widziałem. No i Dorn i Kamiński oraz Giertrych. Ale pomimo wszystko 25 X 2015 t. oddam głos na Platformę Obywatelską, bo uważam, że te osiem lat było jednak na plus dla rozwoju kraju. Uważam również, że partia pana Petru to niepoważne działanie, które osłabia jedynie PO (a cele programowe w zasadzie takie same), a wzmacnia PiS. To tyle.
      • surmia Re: Wybory Parlamentarne 2015 18.10.15, 14:34
        KORWIN? Absolutnie!
        Ja mam podobne przemyślenia co sapl.
        I najprawdopodobniej zagłosuję na Józefowiankę. Pewnie nie wejdzie do Sejmu, ale oddam głos z czystym sumieniem.
      • feelek Re: Wybory Parlamentarne 2015 18.10.15, 17:39
        może i racje ma Sapl bo jak i on oceniam pozytywnie:

- np. 2400 km wybudowanych autostrad i ekspresówek....
        - udane mistrzostwa Europy 2012, ich organizację oczywiście, 4 i więcej jakże potrzebnych stadionów...

I nikt mi nie wmówi, że to mógł zrobić każdy. jako przykład można śmiało podać Józefów i porównać duet PO - PiS do dipolu: Kruszewski - Rupniewski. To oczywiście, jak każde porównanie nie odzwierciedla do końca. Ale pls. tylko zauważyć: Burmistrz K. odważnie poszedł w inwestycje, dzięki temu J. "wciągnął", będzie już teraz z 200 mln zł dotacji UE: stąd mamy 80-90% kanalizacji, wodociągów (było w 2004 tak z 20%), w tym samym czasie jego oponent p. R. głosował za każdym razem przeciw.
        bo był przezorny i mądrze ostrożny ? Bynajmniej. Raczej - bo nie umiał policzyć. Józefów ani przez chwilę nie był ryzykownie zadłużony. Podobnie z budową gimnazjum, basenem, halą sportową, 300 mieszkaniami TBS: zawsze tak było, że tam, gdzie p. K. szedł w rozwój, tam p. R. był przeciw i mówił o bankructwie gminy.
        Teraz spotyka się w wyborach lokalnych argumentację, że to wszystko, co p. K. w Józefowie zrobił, zrobiłby każdy głupi....
        Podobnie i w skali kraju: nie każdy głupi zbudowałby te autostrady, wystarczy porównać PL z Rumunią, Bułgarią (mieli TAKIE SAME możliwości dotacji UE, RO zbudowała może z 300 km autostrad) czy choćby ... Czechami, Słowacją. Nigdy bym nie pomyślał, że przegonimy Czechów w autostradach i to w kilka lat.

- do ww. spokojnie dorzucam 8 lat spokojnego budowania. Po 200 latach zawieruch, okupacji, przegranych powstań, wojen, mamy wreszcie swój, polski czas. Można było nadrobić choć część zaległości- wystarczy pojeździć po zrujnowanej rzekomo naszej Ojczyźnie, III RP i porównać obecny jej kształt: odnowione elewacje miasteczek, chodniki, przestrzeń typu parki, aquaparki (prawda, nie zawsze potrzebne), ścieżki rowerowe, centra miast...*)
        To ww. bo nikt przez te 8 lat ani razu :
    • xym Re: Wybory Parlamentarne 2015 20.10.15, 08:25
      Wczoraj nasze działania przeciwko przyjęciu nielegalnych imigrantów w jednym z powiatów podwarszawskich przyniosły skutek. Uzyskaliśmy od ratusza i wojewody oświadczenie na piśmie, że w pow. legionowskim nie będzie żadnego ośrodka dla nielegalnych imigrantów.
      Wcześniej urząd planował trzy ośrodki w tym powiecie dla łącznie 350 osób.
      Jako poseł będę stanowczo sprzeciwiał się lokowaniu w Polsce także w Józefowie osób, które nie chcą przyjąć naszej kultury, lecz chcą narzucać nam swoją odmienną i wg nas często niebezpieczną jak islamiści.
      Także ani złotówki nie przeznaczę nie pomogę przeznaczyć na osoby, które chcą żyć na koszt państwa.

Nie możemy powtórzyć błędów, które popełniła zachodnia Europa.

Jeżeli możemy kogoś przyjąć to niech przyjmują fundacje na swój koszt, one dobiorą osoby, które na prawdę potrzebują naszej pomocy. Tak jak fundacja Pani Miriam Shaded pomaga prześladowanym chrześcijanom nie biorąc nic z budżetu.
      • jozefow512 Re: Wybory Parlamentarne 2015 20.10.15, 17:01
        xym napisał:

[... wycięte, bo nie na temat ...]

Jeszcze nie zostałeś posłem, a już masz gdzieś wyborców. Nie odpowiedziałeś na żadne z moich pytań.

Może dla ułatwienia poproszę cię o skupienie się na jednym pytaniu dotyczącym oczyszczalni ścieków i torpedowaniu przez Korwina-Dębałę (KORWiN) kluczowej inwestycji w naszym mieście.
    • feelek Re: Wybory Parlamentarne 2015 20.10.15, 10:48
      dziekuje za szczera wypowiedz
      w zwiazku z nia prosze nie liczyc na moj glos:
      1.przede wszystkim bo Pan rozpowszechnia nieprawdziwe, absurdalne tresci: gdzie w RP byly, sa, beda, sa planowane " osrodki dla nielegalnych imigrantow"?Zapewne, choc skad mam to wiedziec, chodzi Panu o imigrantow jako takich, ktorzy nielegalni nie sa, ci o ktorych mowa jest gdy dyskutujemy w UE o pomocy dla nich. Sa to osoby jak najb. legalne: po przejsciu przez tzw. hot spoty (Lampedusa). gdzie sa identyfikowane, rejestrowane i uznaniu ich za takie, ktorym trzeba pomoc - bo np. uciekaja przed wojna, smiercia.
      Cala reszta tej sprawy - migrantow - m.in. osob, ktore przy okazji wojny probuja zmienic swoje zycie, podczepiaja sie pod sytuacje, nie dotyczy z zalozenia sprawy pomocy migrantom, tworzenia tych osrodkow, ktore de facto dawno juz istnieja( np. te nad Zal. Zegrzynskim).

tak wiec, wiedz Panie kandydacie, ze slusznie odpowiedzial wam Wojewoda, ze " w powiecie legionowskim nie bedzie zadnego osrodka dla nielegalnych imigrantow". Nie bedzie tych osrodkow dla nielegalnych imigrantow bo od dawna sa te osrodki. Z tym ze dla legalnych co przez te osrodki w latach 1990- 2010 np. dziesiatkow tysiecy Czeczenow, Azerow, Afganczykow... ( wszyscy, wiekszosc to byli Muzulmanie).
      pisze Pan Kandydat:
      " ani zlotowki nie przeznacze nie pomoge przeznaczyc na osoby, ktore chca zyc na koszt panstwa..."
      jeszcze raz dziekuje za szczerosc,
      nie zaglosuje, nie popre takiej postawy, ktora jawnie deklaruje, ze nie bedzie pomagac potrzebujacym, umierajacym z glodu, ofiarom okolicznosci, sierotom...
      bo Pan to zadeklarowal.
      Oczywiscie zachodzi takie podejrzenie, ze sie p. Kandydat przejezyczyl.
      Jezeli tak jest, to niech nie szuka miejsca jako reprezentant kogokolwiek tylko najpierw zainwestuje w PR, kursy wieczorowe z polskiego np., logicznego formulowania mysli, rozrozniania legalnosci, nielegalnosci, podstaw religioznawstwa
      Mam szczera nadzieje, ze nie bedzie panu kandydatowi dane robic cokolwiek " jako posel": ani " sprzeciwiac sie lokowaniu czegowiek w Jozefowie ", ani wyrazac na cokolwiek zgode:
      jest w koncu tyle ciekawych zajec poza byciem poslem.
      Jeszcze raz dziekuje za szczerosc.
    • xym Re: Wybory Parlamentarne 2015 22.10.15, 13:57
      Otóż nie. Imigranci są nielegalni, ponieważ zgodnie z prawem należy im się azyl tylko i wyłącznie w pierwszym kraju nie ogarniętym konfliktem. Tylko tym, którzy pochodzą z kraju ogarniętego konfliktem. Nikt z imigrantów nie spełnia tych warunków ponieważ 85% pochodzi w ogóle z krajów bezpiecznych (choć biednych), a praktycznie wszyscy przedostali się do Grecji i Włoch, a dalej do kolejnych krajów UE poprzez inne kraje nie ogarnięte wojną, w szczególności przez Turcję.

Jeżeli cieszy Pana perspektywa przyjęcia przez Polskę jednak nielegalnych imigrantów, to proszę ich przyjąć do swojego domu, na swój koszt. Proszę też wziąć odpowiedzialność za ich ewentualne zachowania niezgodne z prawem. I wtedy Pan będzie uczciwy, ponieważ nie jest uczciwe pomagać z cudzej kieszeni. Uczciwe jest wyjąć ze swojej kieszeni, odjąć chleb od ust swojej rodzinie i poczęstować potrzebującego.

Jeżeli Pan tak zrobi uwierzę, że osoby, które Pan sprowadzi nie stanowią zagrożenia, ponieważ wziął Pan za to odpowiedzialność, a wierzę w Pana racjonalność we własnych sprawach. Nie wierzę natomiast w racjonalność urzędników w cudzych sprawach.
      • jozefow512 Re: Wybory Parlamentarne 2015 23.10.15, 08:38
        xym napisał:

> Otóż nie.
        [.. wycięte wydumane problemy ...]

Widzę, że partia Korwin rozwiązuje problemy, które sama tworzy. Gratulacje.
        Jeszcze nie zostałeś wybrany a już prezentujesz zadufanie w sobie i oderwanie od rzeczywistości.

Odpowiesz wreszcie na moje pytanie:
        dlaczego osoby z partii KORWiN blokują budowę oczyszczalni w Józefowie?
        Dlaczego KORWiN - niby wolnorynkowcy - broni monopolu i naraża Józefów na straty kilku milionów złotych rocznie (kilkaset złotych od każdego gospodarstwa domowego w Józefowie)?
    • feelek Re: Wybory Parlamentarne 2015 22.10.15, 23:13
      to tak nie dziala
      1. przyjmujemy osoby zweryfikowane w hot spotach, przyjmujemy legalnych uchodzcow. Nielegalnych, ktorych jest blisko milion, nie jestesmy obowiazani przyjmowac. to, ze jest ich kilka a nie kilkaset tysiecy jest tak dlatego, ze sa to prawdziwi, zweryfikowani uchodzcy.
      2. placimy na rowni z innymi krajami za pomoc udzielana tym uchodzcom w Turcji
      3. mozesz sobie koles uzywac swoich arg.o przyjmowaniu uchodzcow pod moj dach, zywic ich etc. Polska pomagala uchodzcom wojennym i bedzie. Przez rozmaite obozy przeszlo w RP pewno kilkaset tysiecy Czeczenow, Afganczykow. Kto za to zaplacil? Polski poidatnik ale tez podatnicy tak z 100 krajow, poprzez fundusze ONZ na pomoc uchodzcom wojennym.
      4. w RP, cywilizowanym kraju pomagamy i bedziemy pomagac wszystkim uchodzcom przed wojnami, robimy i robic bedziemy to tez z podatkow, choc poprzez wolontariuszy zapewne tez.
      5. Pomagamy i bedziemy bo tak mamy, to jest cos, co sie nazywa czlowieczenstwo, tak jak pomagano nam w II wojne, uchodzcom przeciez nie wojennym x Solidarnosci w latach 80.
      6. nie ma sensu chyba tlumaczyc p. Kandydatowi, ze pomoc z pieniedzy budzetowych to nie jest "pomagac z cudzej kieszeni", pomagac uzywajac do tego pieniedzy publicznych jest uczciwie ale chyba poza mozliwoscia przyjecia tego do wiadomoisci przez Parteigenossen Korwin Partei
      • xym Re: Wybory Parlamentarne 2015 23.10.15, 15:27
        1. Szef wywiadu Izraela MOSAD oznajmił, że weryfikacja tych osób jest niemożliwa. Następnie nasz hojny rząd wynajął izraelskie służby czyli ten sam MOSAD za 50.000.000$ do zweryfikowania nielegalnych imigrantów. Jak sądzisz jaki będzie wynik weryfikacji?
        2. Żadnego płacenia na muzułmańskich turystów bez wiz. Deportacja do pierwszego bezpiecznego kraju, w którym się znaleźli po rozpoczęciu wycieczek.
        3. W czasie 2 WŚ nasi młodzi mężczyźni walczyli na 5 teatrach działań wojennych. Walczyli nawet na Pacyfiku. Tylko nieliczne kobiety i dzieci otrzymały pomoc.
        4. Tak jak pisałem wyżej. Pomagaj za swoje, a nie za moje.
        6. Oczywiście że pomoc z budżetu to pomoc w cudzych pieniędzy zagrabionych przemocą za pomocą aparatu przemocy. Spróbuj nie zapłacić podatków i sam się na własnej skórze przekonasz czyje to pieniądze.
    • surmia Re: Wybory Parlamentarne 2015 23.10.15, 12:01
      Może nie do końca w temacie, ale to dziwne jest.
      Otóż, w mojej skrzynce znajduję wyłącznie ulotki, gazetki itp. z PiS.
      Czy inne partie nie roznoszą swoich ulotek, czy mieszkam na jakiejś pisowej ulicy?
      • xym Re: Wybory Parlamentarne 2015 23.10.15, 15:16
        Większość naszych kandydatów zrezygnowała z ulotek z powodu uciążliwości dla wielu osób, które nie chcą mieć niechcianych przesyłek w swoich skrzynkach. Skupimy się na komunikacji outdorowej i via internet w szczególności fb i yt.
    • iprize Re: Wybory Parlamentarne 2015 23.10.15, 14:40
      nie wiem czy to wpłynie na wybory, ale jest wyraźna koniunkcja, Jowisza, Wenus i Marsa
      • lotak_r1 Re: Wybory Parlamentarne 2015 23.10.15, 22:11
        https://siepoliczymy.pl/images/logo.jpg
        • urszu.la75 Re: Wybory Parlamentarne 2015 24.10.15, 13:14
          jak będę miała takie schizy jak pisowcy, to pewnie będę patrzyła na wszystkich jak na złodziei, a dopóki ich nie mam , to wierzę w prawdziwość wyniku wyborczego. Matko jak trzeba mieć zryty beret żeby wszędzie widzieć przekręty.
        • feelek Re: Wybory Parlamentarne 2015 27.10.15, 23:59
          to jedna z dobrych stron tych wyborow:
          ruch obrony prawdy i Bataliony Ustalania Prawdziwego Wyniku odejda w zasluzony niebyt.

Wreszcie 1 z kretynizmow wmawianych Polakom(30% z nich - skutecznie): o maasowych falszerstwach wyborow przestanie istniec.
          Pan,.panie Lotaku tez wreszcie zrozumie, ze nie oszustwa staly na drodze panaa np. Kaczynskiego do osiagniecia sukcesu wyborczego, a zwyczajny fakt, ze ludzie na niego nie glosowali?
          Mam wielka nadzieje, ze ta aktywnosc Polakow: te wszelkie bataliony ochrony wyborow, ze to wreszcie przestanie istniec:. Bardzo by mi to pomoglo uwierzyc, ze normalnosc jest mozliwa.

Oszczedziloby to tez wiele niepotrzebnie marnotrawionej ( jak dotad) ludzkiej energii i zwyczajnie czasu, ktory daleko sensowniej jest spedzic na czytaniu interesujacych ksiazek, doskonaleniu wnetrza etc.

Ja zwyczajnie nie wyobrazam sobie innej sytuacji. Bo jak to: falszowanie wyborow odbywa sie w komisjach wyborczych na masowa skale? To byl wszak powod powolania pod bron tych tysiecy wojownikow prawdy? To znaczy, ze i te,. obecne wybory sa sfalszowane?

No jak to jest?
    • nazar70 Re: Wybory Parlamentarne 2015 25.10.15, 18:48
      Wybory na bieżąco (w miarę możliwości) parlament2015.pkw.gov.pl/Frekwencja/141701
      • cinqueterre Re: Wybory Parlamentarne 2015 25.10.15, 20:56
        Frekwencja o godz. 17:
        Jesteśmy na 6 miejscu w Polsce!
        Nowy Wiśnicz, powiat bocheński 56,88
        Grybów, powiat nowosądecki 55,88
        Michałowice, powiat pruszkowski 53,74
        Laskowa, powiat limanowski 53,07
        Tymbark, powiat limanowski 53,01
        Józefów, powiat otwocki 52,55
    • em-kwadrat Re: Wybory Parlamentarne 2015 27.10.15, 20:31
      Panie Sławomirze!

Fajnie, że nie będę musiała finansować Pana prywatnej walki z uchodźcami, których nie ma i którzy mają w nosie naszą "polską gościnność":
      www.tvn24.pl/syryjki-odeslano-do-czech-nie-chcialy-zostac-w-polsce,589593,s.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka