Dodaj do ulubionych

wybory 2018

12.10.18, 12:03
Ta kampania wyborcza moim skromnym zdaniem w porównaniu do tych poprzednich jest nieruchawa. Za tydzień wybory, ulotek poza kandydatami na burmistrza prawie zero nie mówiąc o tym że nikt z potencjalnych radnych przynajmniej do mnie i moich znajomych nie zadzwonił, nie zapukał ....Może Michalin Wschodni i w tym jest pomijany???
Obserwuj wątek
    • surmia Re: wybory 2018 12.10.18, 12:35
      Ja co prawda z "zachodu", ale u mnie jeden kandydat do RM był osobiście. Bardzo miły zresztą. I ma mój głos. Ulotki też są.
      Wiesz, na wschodzie zawsze zimniej, więc może nie docierają? Albo zaspali? wink
    • soraya.1 Re: wybory 2018 12.10.18, 12:53
      Ja jestem też po zachodniej ale u mnie ulotki się wysypują ze skrzynki , nawet jest niezdrowa konkurencja wyciąganie ulotek kontrkandydata
    • feelek Re: wybory 2018 12.10.18, 14:23
      I jak mają chodzić, jak jeden z nas forumowiczów wschodnich (najb. wschodniego Józefowa, ale to nie ja), gdy do niego zawitał kandydat na radnego, to go odprawił z kwitkiem?
      Ja nie, ja mam to szczęście, że kandydat mieszka vs. - vs.
      I nawet kosiarki pożyczył.
      Taka kiełbasa wyb.?
    • datlas Re: wybory 2018 12.10.18, 20:12
      U mnie była kandydatka na radną z jednego z komitetów. Część pozostałych kandydatów na burmistrza/radnych spotkałem pod kościołem na Kasprowicza/Dobrej.

Zaskakujące jest to, że na forum nie widzę głosów (wymiany poglądów) na temat kandydatów do rady powiatu otwockiego.
      • feelek Re: wybory 2018 12.10.18, 21:41
        a sa takie wybory?
        Pls. zawiesić co ciekawsze kandydatury.

PS.czy dobrze sobie wykoncypowałem, że p. Kruszewski będzie aspirował do zostania starostą otwockim?
        • surmia Re: wybory 2018 13.10.18, 13:31
          No właśnie Kruszewski kandyduje do rady powiatu. Dobrze byłoby tam mieć swojego człowieka z miasta.
          Ja mam problem z Sejmikiem Mazowieckim - znacie kandydatów?
          • feelek Re: wybory 2018 13.10.18, 17:20
            ... Sejmik Mazowiecki ... Sejmik Mazowiecki ...
            faktycznie, jest takie coś
            czy to czasem nie ci, co NIE budują DW801 (Nadwiślańskiej/Wału Miedzeszyńskiego) od 16 lat?
            ... zdominowane przez Struziki
            co nie budują Struzikówek
            (chyba, że gdzieś w pobliżu Płocka)

jedyne, co wiem na ww. temat:

"....najlepsze i owszem
            jest nasze Mazowsze..."
            cd.:
            "...nie kupisz ty klocków
            w drucianym Otwocku..."

"...w Płocku,
            Kocku i
            Otwocku
            budujemy
            potem jemy..."

"...jeśli możesz omiń
            śmierdzący Wołomin..."

"...w Białołęce,
            po tej męce
            popieramy
            PiSu ramy

"...w PeeSeLu
            po weselu
            zapiszemy
            członków wielu..."

etc. etc.

• ksawery1111 Re: wybory 2018 13.10.18, 22:37
          Nie. Gdyby nie wiek, to by startował na kolejną kadencję na burmistrza Józefowa.
    • achtung-szczawie Re: wybory 2018 14.10.18, 18:51
      No niektórzy się starają. Kandydat J.Mielniczuk ma swoją stronę kandydata na radnego Józefowa, roznosi ulotki, widać trochę plakatów.
      • feelek Re: wybory 2018 19.10.18, 14:02
        Którzy: niektórzy?
        I czy to ładnie tak pisać o sobie:
        w liczby pojedynczej 3 osobie?
    • michalin2018 Re: wybory 2018 14.10.18, 19:16
      Pani Hanko. Próbowałem od co najmniej 5 tygodni dotrzeć do wszystkich wyborców w Michalinie. Różnie to bywa. Jedni są domu ale maja dzwonek niedziałający, inni nie chcą żeby im czas zabierać na rozmowy o wyborach, jeszcze inni wola coś poczytać w internecie. Mimo wszystko wydaje mi się ze większość domów odwiedziłem i rozmowa była przyjemna i owocna. Jeżeli tylko napisze Pani na jakiej ulicy Pani mieszka to z przyjemnością odwiedzę i opowiem o wizji/planach KW Dla Miasta. Pozdrawiam. Kandydat w okręgu 13.
      • hanka31 Re: wybory 2018 14.10.18, 21:21
        Dziękuje za informacje i odzew jedyny . U mnie okręg 11, dzwonek działa, na ogół zawsze ktoś jest w domu i żadnego kandydata na oczy nikt nie widział .
      • feelek Re: wybory 2018 15.10.18, 07:39
        b. przepraszam, ale podzielę się swoimi przemyśleniami, dotyczącymi D2D, one dotyczą okresu, co prawda do 2010, ale wydaje mi się, że niewiele się zmieniło.

IMHO wizyty D2D (door to door- od drzwi do drzwi) są w J. nieskuteczne.
        Część powodów wymienił p. michalin2018 (jest pan bodaj 10 osobą o nicku: michalin, wink )
        : ludzie niechętnie rozmawiają w takich okolicznościach, ale powód jest IMHO inny.
        Chcą, owszem, być sprawnie rządzeni, ale nie uważają, że ktoś, kto przyjdzie do nich do domu, jest ich w stanie przekonać. Wiedzę, do podjęcia ww. decyzji w sprawie wyborów samorządowych,biorą z nast. źródeł:
        1. swoje codzienne preferencje polityczne (PiS, PO, SLD, PSL....etc.),
        2. to co powie ksiądz z ambony (lub na kolędzie etc.),
        3. marka Kruszewski/Dla Miasta (od 20 lat tu są, są znani, sprawdzeni etc.)

Ja osobiście się z tego powodu nijak nie obrażam, ale fakt pozostaje faktem: ktokolwiek inny, spoza pkt.: 1,2,3 mają tu b. trudno, choć przykłady np. pana z Błot(organizatora chóru, nazwiska nie pomnę), osoby spoza "układu: 1,2,3", temu przeczą.
    • feelek Re: wybory 2018 16.10.18, 17:33
      78 godzin, 26 minut kampanii przed nami...

dostałem broszurę p. Anny Sikory

doprawdy... w J. ostatnie 20 lat rządził p. Kruszewski?
      Nie Anna Sikora?
      • muffinek2 Re: wybory 2018 16.10.18, 17:53
        No tak to skandal, tyle niestraconych przez J. lat, a tyle można było zrobić gorzej, strata, naprawdę strata
        • hanka31 Re: wybory 2018 19.10.18, 14:24
          a mnie udział wyborach przeszedł koło nosa. We wtorek 16.X br potknęlam sie o nakładkę asaltową w Michalinie na Sikorskiego na światłach , padłam jak pies Pluto na jezdnię .Skonczyło sie załózeniem gipsu na nogę, złamana rzepka w kolanie.Mąż zrobił zdjęcia miejsca upadku róznica wysokości miedzy asfaltem a chodnikiem około 10cm a moze i więcej .Bylam dopiero wczoraj u Grucy bo specjalnie nie bolało ale jak rano zobaczyłam wylewy to na ostry dyżur i punkcja, rtg ,gips na 6 tygodni, i codziennie Clexane w brzuch. Dzwoniłam dzisiaj DO Gminy ale juz za poźno na ustalenie pełnomocnika.
          PS Panie z apteki Bliska powiedziały ze nie ja pierwsza miałam takie zdarzenie w tym miejscu. O moim przypadku od razu zawiadomiłam Zarząd Dróg Powiatowych w Otwocku rozmowa z Panem urzędnikiem była pełna zrozumienia , powiedział ze przekaze sprawe Z-cy Dyrektora o różnicy w poziomach asfaltu i chodnika.
          • marius68 Re: wybory 2018 19.10.18, 16:01
            Dzwoniłem do Starosty Rupniewskiego jeszcze przed położeniem asfaltu. mówiłem mu że będzie z tym problem. Zrobili ta modernizacje najtańszym kosztem. Krawężników to już nie widać. Dzisiaj wysłałem tez pismo do Zarządu Dróg Powiatowych. Bardzo niechlujnie przeprowadzona ta inwestycja. Wiem że miasto też interweniowało. Widać że Powiatowi bardzo się spieszyło by zdążyć przed wyborami. Moim zdaniem trzeba wystąpić do nich o odszkodowanie.

Pozdrawiam
            mariusz
            • surmia Re: wybory 2018 19.10.18, 17:07
              Odszkodowanie, albo zdjęcie asfaltu i położenie od nowa, tak, by krawężniki były krawężnikami, a nie progiem wodospadu z asfaltu. Odszkodowanie nie naprawi ulicy.
              • feelek Re: wybory 2018 19.10.18, 20:02
                i mamy Polskę:

to zwyczajny skandal panie V-ce Starosto, panie Pawle Rupniewski, panie kandydacie na burmistrza Józefowa, jak Powiat pod pańskim zarządem zrobił remont nawierzchni ul. Sikorskiego.

Wypisuje pan najzwyklejsze głupstwa nazywając się "... dyplomatą i mężem stanu... " [za pańską ulotką wyborczą], a prostego remontu ulicy nie potrafi pan na miarę czasu (XXI wiek) przeprowadzić.

[Notabene Pan najzwyklej pisze nieprawdę wmawiając wyborcom, że: "...brał pan w zmianach..." w Józefowie. Ile potrzeba cynizmu aby twierdzić ww. gdy głosował pan PRZECIW tym inwestycjom, jak budowa wodociągów i kanalizacji, przeciw dotacji UE (150 mln zł)?!?!?!?!]

Najbardziej gdzie pana miejsce pokazuje to jak zrobił pan ten remont: przychodzą na myśl czasy PRL, gdy studzienki kanalizacyjne wystawały lub zapadały się w płaszczyźnie ulicy.

Czy to było niemożliwe/konieczne aby ten remont tak musiał wyglądać?
                NIE!
                Wystarczyło w specyfikacji przetargu zawrzeć warunki, które firma wykonująca remont musiałaby dotrzymać: zamknięcie ulicy, praca na 3 zmiany, niedopuszczenie do ruchu nawierzchni, po której jeździliśmy kilka tygodni narażając się na uszkodzenie podwozia.

Myślałem, że ten remont, że się ta kompromitacja powiatu jakoś rozejdzie po kościach, choć to zwyczajnie wstyd w XXI wieku.

Ja bym na miejscu Hanki31 tego nie odpuścił.
                • jozefow512 Re: wybory 2018 19.10.18, 22:21
                  To nie był remont, to był asfalt wyborczy.

Bez krawężników, niepomalowany i do tego na innej wysokości niż cała Sikorskiego (chodniki, dojazdy do posesji, wloty ulic).

Wszystko zgodnie z zasadą: po nas choćby i potop, bo tę żabę będą musiały zjeść nowe władze powiatu.

Zapewne poprawienie tej fuszerki (jeśli znajdą się w ogóle pieniądze na poprawienie) będzie wielokrotnie droższe niż wylanie tego asfaltu.
                  • cinqueterre Re: wybory 2018 21.10.18, 21:09
                    Imponujący wynik Trzaskowskiego w exit poll. A jak u nas?
                    • jozefow512 Re: wybory 2018 21.10.18, 21:13
                      U nas raczej nikt nie robi exit poll smile

Zapewne będziemy wiedzieć późnym wieczorem.
                    • feelek Re: wybory 2018 21.10.18, 21:57
                      TRZASK
                      zdemolował,
                      zdeklasował,
                      zdefasonował
                      .
                      [KROPKA]

ZDANOWSKA- WELTMEISTERSCHAFT

na pochybel [----] !!!!
                      • hanka31 Re: wybory 2018 22.10.18, 08:28
                        Jak u nas wyniki kto wie niech da znac
                        • irol05 Re: wybory 2018 22.10.18, 08:37
                          wybory2018.pkw.gov.pl/pl/geografia/141701/pollstation/2#protocol_78838
                          wybory2018.pkw.gov.pl/pl/geografia/141701/pollstation/5#protocol_116078
                          • cinqueterre Re: wybory 2018 22.10.18, 08:50
                            Póki co, na podstawie wyników z dwóch obwodów, można stwierdzić, że mamy ładną frekwencję.
                            • hanka31 Re: wybory 2018 22.10.18, 08:55
                              to super dobrze o nas świadczy
    • hanka31 Re: wybory 2018 22.10.18, 08:30
      znacie wyniki?
    • hanka31 Re: wybory 2018 22.10.18, 09:14
      Burmistrza już mamy Marka Banaszka
      • cinqueterre Re: wybory 2018 22.10.18, 09:19
        To znaczy, że ma ponad 50% głosów?
        • hanka31 Re: wybory 2018 22.10.18, 09:23
          tak 52 z ogonkiem i gratulacje za najlepsze typowanie na A.S.
          • hanka31 Re: wybory 2018 22.10.18, 12:44
            NIc nie rozumiem na stronie PKW którą podał irol tak wyczytałam a teraz na tej stronie nie ma nic, widocznie to były jakieś cząstkowe wyniki. Przepraszam tych którzy sie cieszyli z wyniku jak i tych którzy byli niezadowoleni.
            • karolek.only Re: wybory 2018 22.10.18, 12:52
              Spokojnie hanka31 poczekamy. Już po i na pewno wszyscy jesteśmy ciekawi wyników ale poczekajmy do tych oficjalnych. W telewizji podają też już inne procentowe skale dla poszczególnych partii .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka