irol05 04.01.06, 12:06 Czesc, czy ktos wie co sie dzieje z Dominium - rozbudowa istniejacej pizzerii czy ma tam byc nowa restauracja, a moze pub? Nowy budynek jest wieki wiec chyba bedzie mial i mieszkalne przeznaczenie? J. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doomi Re: Dominium - co sie dzieje? 05.01.06, 11:55 Nie mam pojęcia co będzie w rozbudowanej części, mam tylko nadzieję, że jakość żarła się poprawi, bo jak na razie lokal pod względem jedzenie systematycznie schodzi na psy... Odpowiedz Link
wielebny123 Re: Dominium - co sie dzieje? 05.01.06, 23:00 Z tego co wiem, to będzie powiększona pizzeria. Swoją drogą ciekawi mnie fakt "oblężenia" Dominium w porównaniu z Telepizzą w Otwocku - tutaj wciąż sporo ludzi (zwłaszcza wieczorami) a tam na ogół pustki... Przy okazji przyłączę się do zdania Doomi - jedzonko w Dominium dawno przestało być na akceptowalnym poziomie. Czy w naszym pięknym mieście jest w ogóle jakiś lokal z prawdziwego zdarzenia? Odpowiedz Link
irol05 Re: Dominium - co sie dzieje? 06.01.06, 18:06 jakis czas temu stworzylem ranking kilkunastu(!) Jozefowskich lokali, ale glownie pod katem spotkania na piwo. Mysle ze warto by stworzyc podobny, ale dla restauracji. W miedzyczasie smakoszom pizzy moge polecic nowy lokal pizzy Millenium ktory znajduje sie na Pilsudskiego - obok torow miedzy Michalinem a Jozefowem (od strony Wisly). Bardzo fajny wystroj, klimacik, akwarium itp. a pizza co prawda typu bardziej polskiego niz wloskiego (nie to ciasto), ale za to bardzo porzadna. Pozdro, J. Odpowiedz Link
irol05 Re: Dominium - co sie dzieje? 06.01.06, 18:07 a swoja droga pizze z Telepizzy nigdy nie nadawaly sie do jedzenia!!! Odpowiedz Link
doomi Re: Dominium - co sie dzieje? 06.01.06, 20:59 E tam, bez przesady, na początku było nawet niezłe to jedzenie. A takie "polskie" pizze to jakiś kosmos... albo pizza albo polska. Ja się trzymam takiego powiedzenia: jak coś się nadaje do wszystkiego, to znaczy że się nie nadaje do niczego. Wymysły jakieś, tak jak ta cała kuchnia fusion... Irol, jaki Ty chcesz ranking restauracji robić?? z tych dwóch na krzyż?? Odpowiedz Link
irol05 Re: Dominium - co sie dzieje? 07.01.06, 12:05 ok, moze "restauracje" to termin troche na wyrost w lokalnych realiach, ale powiedzmy: 1. Avocado 2. Dominium 3. Milenium w Michalinie 4. ramzes 5. Nad Jeziorem 6-8. 3 restauracje w Wiazownie - sporo ludzi jezdzi tam w lato na rowerach 9-10. ze 2 w Otwocku 11. "u babci Heli" na Wale pozostalych typu Chinczyk nie licze nawet... "Włoska" pizze mozna dostac w paru miejscach w Warszawie. Wszystkie pizzerie na linii otwockiej i wiekszasc w Wawie oferuja niestety "polska" pizze. Typy róznia sie ciastem (smakiem, gruboscia, konsystencja), rodzajem sosu pomidorowego, typem sera, piecem uzywanym do wypieku (opalane drewnem maja temp. wyzsza o 100-150 stopni) i przede wszystkim przyprawami. Kto nie wie o czym mowa polecam maly lokal "Soprano" na Wolskiej. J. Odpowiedz Link
doomi Re: Dominium - co sie dzieje? 07.01.06, 12:35 No dobra, jak weźmiemy pod uwagę także okolice, to rzeczywiście coś się znajdzie. Dla mnie number one jest Mazowsze = U Mikulskich fakt faktem, że w kilku knajpach o których piszesz nie byłam Na pewno wiosną wybieram się do "Nad jeziorem", bo jeśli wygląda to tak, jak na ich stronce, to musi być fajnie. W Avocado jedzienia nie polecam... no niby da się zjeść, ale żadne halo. Z pizzerii o których piszesz ewentualnie jakbym była bardzo głodna, to już bym mimo wszystko wybrała dominium. w Świdrze jest w miarę znośna "jadłodajnia" u Andrzeja. W Otwocku kiedyś dało się zjeść coś nawet niezłego "na stadionie". Nadal wybieramy się do Zalesina, ale też pewnie raczej na wiosnę na rowerkach się przejedziemy. A prawdziwą włoską pizzę i w ogóle niezłe naprawdę dania serwują w tratorii na targówku. Ceny też są niezłe, ale dostajesz takie cuda na talerzu (także wizualne), że na chwilę można o tych cenach zapomnieć Odpowiedz Link