08.01.06, 21:09
Witam, rozglądam się za działką budowlaną w Józefowie (ok. 1500 m2) i widzę
spore rozbieżnosci w cenach. czasami mam wrażenie że agencje rzucają ceny
zupełnie od czapy. Jak to jest ew. z działkami lesnymi? czy regułą jest że
można na nich zabudować tylko 20 % powierzchni? coś Urząd Miasta niewiele
działek wystawia na sprzedaż. czyżby podaż sie kończyła? bede wdięczny za
Wasze uwagi i komentarze odnośnie działek i budowania się w Józefowie.
Obserwuj wątek
    • asfald Re: działki 09.01.06, 00:14
      Działki są-koniecznie musi być leśna?-przecież las będziesz miał wokół:
      lasy na północ i zachód Józefowa to Mazowiecki Park Krajobrazowy-tereny
      piaszczyste, jałowe, mocno pofałdowane z licznymi wydmami i porośnięte lasami
      sosnowymi.
      Wybierz lepiej coś bliżej centrum J, w stronę Wisły- lepsza ziemia, mniej drzew
      i więcej światła dla roślin ogródkowychsmile
      • doomi Re: działki 09.01.06, 12:25
        Myślę, że ruch "działkowy" się ruszy za jakieś 2-3 miesiące. Też się żywo
        interesuję tym tematem. Mam nawet parę działek upatrzonych, tzn, moja metoda
        jest taka, że chodzę sobie po okolicy, wypatruję to co mnie interesuje i staram
        się dowiedzieć coś o właścicielach (głównie od sąsiadów). Wiele z tych działek,
        o których piszę, ma niestety nieuregulowany stan prawny, czyli w praktyce na
        przykład działka jest własnością kilku spadkobierców nie mogących się
        porozumieć. Mnie akurat interesują działki wśród zabudowy już istniejącej.
        Jestem cykor straszny i nie wyobrażam sobie mieszkać na terenie leśnym, a
        majątku na ochronę też nie chcę wydawać.
        Masz rację, ceny są dość rozbieżne, ale też wszystko zależy od lokalizacji,
        uzbrojenia itd. Nie wiem, jak Ty, ale dla mnie ważne jest to, aby moje dzieci
        miały stosunkowo niedaleko do szkół, a w przyszlości również komunikacji
        miejskiej. Mając takie wymagania jakie mam ja, a chciałabym kupić działkę około
        1,000 metrów myślę, że bez 150-200 tys. się nie obejdzie... Na razie mi się nie
        spieszy, więc tylko śledzę bacznie rynek nieruchomości, a nuż trafi się jakaś
        okazja: w zeszłym roku znajomi kupili dom do remontu, na działce 1000 metrów za
        180 tysięcy. Według mnie jak na ceny józefowskie to okazja.
    • jozef.jozefow Re: działki 09.01.06, 13:04
      moj synal twierdzi ze u nich pod szkola dzialki chodza po taniosci a wszystcy
      buduja sie w silowni w falenicy. nie wiem co do tego maja dzialki lesne ale
      podejzewam ze to jakies uszlachetniacze i mozna zakupic np. dzialke jagodowa.
      mniemam ze to babom lepiej smakuje. spytam Syna.
      • doomi Re: działki 12.01.06, 14:57
        A i jeszcze mi się przypomniało, że Pan prezydent w odpowiedziach na zapytania
        mieszkańców obiecał, że niedługo na stronie miasta będą podawane kwoty, za
        jakie wylicotowane działki zostały sprzedane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka