morkub 19.03.06, 00:29 Teraz to ja mam problem z oczami Bo zauważyłam dziś stojąc na peronie w Józefowie bliżej końca od strony Świdra jakiś nowy pub na Sikorskiego. Taki obsmarowany graffiti. A dałabym sobie uciąć głowę, że tam był spożywczak Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 00:33 Czy mówisz o byłych delikatesach po lewej stronie świateł (patrząc od peronu)? Już jakieś trzy miesiące temu zamienili je na pijalnię piwa. Odpowiedz Link
morkub Re: Nowy pub? 19.03.06, 00:37 Tak - to to. Matko, 3 miesiące już?!? Ja to dopiero mam coś z oczami! Odpowiedz Link
doomi Re: Nowy pub? 19.03.06, 00:46 hm, ja nawet nie kojarzę o jakim miejscu Wy mówicie... Odpowiedz Link
111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 21:15 Przed chwilą rozmawiałam z córą na temat tego "pubu", przedtem zaopatrywaliśmy się w tych delikatesach. Córa powiedziała, że kiedyś zauważyła tam napis "PUB CIUB" i zdziwiła się, że ktoś tak kretyńsko nazwał pub. Potem doczytała dokładniej że to jest PUB CLUB Ale Wy (tzn mieszkańcy tamtej, czyli MOK-owej stronie torów) chyba rzadko bywacie po drugiej stronie. Bo raczej nie macie żadnego interesu, prawda? Z Waszej strony są prawie wszystkie sklepy, przez waszą stronę jedzie się do Wału czy do ronda, po Waszej stronie jest większość szkół. To nic dziwnego doomi, że nie zauważyłaś nowego pubu. Ja też prawdę mówiąc nie wiem jak wygląda to grafitti, bo jakoś nie widziałam... Ale jutro zerknę. Odpowiedz Link
doomi Re: Nowy pub? 19.03.06, 21:51 Ale po Waszej jest przychodnia Inna sprawa, że na szczęście nie muszę z niej korzystać. Odpowiedz Link
111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 22:20 I sklep Oskroby, i górka. I...... i to chyba wszystko Odpowiedz Link
morkub Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:23 I taki fajny sklep przy Sikorskiego, na rogu Wilsona, z narzędziami i takimi tam rzeczami.... Odpowiedz Link
111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:48 To jeszcze kantor, sklep z butami i pierdułkami, punkt przeróbek krawieckich, podobno nawet szewc, Markowski i Urszula... Odpowiedz Link
morkub Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:49 A to wszystko się zgadza, o Markowskim i Urszuli tylko nie wiedziałam, że po Twojej stronie torów Odpowiedz Link
111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:50 Czy tylko ja z całego forumowego towarzystwa mieszkam po mojej stronie? Odpowiedz Link
doomi Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:51 hi hi z tego ujawnionego, czyli piszącego to chyba tak Odpowiedz Link
morkub Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:52 Szczerze mówiąc, tylko za siebie mogę się wypowiedzieć. Szpieguj, Majka, szpieguj Odpowiedz Link
111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:53 Wlaśnie z tego szpiegowania mi wychodzi, że tylko ja. Odpowiedz Link
pepe_01 Re: Nowy pub? 20.03.06, 18:50 Tylko wybrańcy moga mieszkac po naszej , własciwej stronie torów ))))) Odpowiedz Link
111majka Re: Nowy pub? 20.03.06, 18:59 Witaj w klubie pepe Nie podejmuję się dyskusji o większej właściwości którejkolwiek ze stron torowych, Poza tym, że ja tą naszą bardzo lubię Odpowiedz Link
morkub Re: Nowy pub? 20.03.06, 21:53 A ja lubię tę naszą, bo po prostu ją lepiej znam A lubię piosenki, które już raz słyszałam Odpowiedz Link
krzysio1972 Re: Nowy pub? 21.03.06, 15:36 pepe_01 napisał: > Tylko wybrańcy moga mieszkac po naszej , własciwej stronie torów ))))) I tak wszyscy sie przeprowadza na nasza strone torow Troche czarnego humoru chyba nie zaszkodzi. Odpowiedz Link
doomi Re: Nowy pub? 21.03.06, 15:50 na "naszą" czyli na którą krzysio?? Mi rybka która strona, oby nadal mieszkać w Józefowie. (jak widać nie mam poczucia humoru ;P) Odpowiedz Link
krzysio1972 Re: Nowy pub? 21.03.06, 17:43 doomi napisała: > na "naszą" czyli na którą krzysio?? > Mi rybka która strona, oby nadal mieszkać w Józefowie. (jak widać nie mam > poczucia humoru ;P) Na ta bez 'Pub Clubu' i zapewniam Cie, ze jesli byla bys 'wybrancem' to w kontekscie tego co napisalem <czarny humor> nie bylo by Ci rybka</czarny humor> Odpowiedz Link
111majka Re: Nowy pub? 21.03.06, 18:53 Krzysio chyba wie coś, czego my nie wiemy. Wygląda na to, że którąś stronę będą zrównywać z ziemią. Tylko którą? (Ja też coś nie kumam tego czarnego krzysiowego humoru). Odpowiedz Link
krzysio1972 Re: Nowy pub? 23.03.06, 15:12 Widze, ze temat jeszcze nie umarl, takze ostatnia podpowiedz. Nasza, moja strona to przede wszystkim ta lepsza strona , strona, na ktorej sa urzedy, straz, 2 koscioly, cmentarz, to strona Korwina, to my mielismy Wembley, mapy stacje benzynowe, mamy wiecej swidra i wisle , itd... A teraz przeczytajcie jeszcze moja odpowiedz na post pepe_01 i doomi i bedzie wszystko jasne Odpowiedz Link
111majka Re: Nowy pub? 23.03.06, 17:26 Krzysiu, motasz coraz bardziej. Przed chwilą na dole przeczytałam, że strona pana Korwina jest biedniejszą stroną. Ty piszesz, że to lepsza strona......... Aaaaaaaaaaa. Ja już wiem o co Ci chodzi. Rzeczywiście humor bardzo czarny Trochę miałam racji we wcześniejszym wpisie... Odpowiedz Link
krzysio1972 Re: Nowy pub? 23.03.06, 17:32 111majka napisała: > Krzysiu, motasz coraz bardziej. Przed chwilą na dole przeczytałam, że strona pa > na Korwina jest > biedniejszą stroną. Ty piszesz, że to lepsza strona......... Czy biedniejsza nie wiem, czy bogatsza=lepsza tez nie wiem, ale dla mnie lepsza bo moja > Aaaaaaaaaaa. Ja już wiem o co Ci chodzi. No to juz zakonczmy i postawmy [`] nad tematem. Odpowiedz Link
morkub Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:55 No dobra - jeśli to pijalnia, to nie ma co się tam zapuszczać? Ale widziałam tam też obok napis wysprayowany ORION. To coś innego? Majka pewnie już wiesz albo zaraz będziesz wiedziała Odpowiedz Link
111majka Re: Nowy pub? 20.03.06, 16:40 No i źle wiedziałaś, morkub Mam dziś taki zapieprz, że nie odchodzę od komputera Ale jutro.... Odpowiedz Link
pepe_01 Re: Nowy pub? 20.03.06, 18:48 jak na warunki Józefowskie to nawet miły lokal (czywiscie w porównaniu do Jokera,czy WOtu). Ważne żeby nie przyglądać się na blaszne ściany i sitke maskująca pod sufitem )) Odpowiedz Link
mefistto Re: Nowy pub? 20.03.06, 20:56 Siatka maskująca pod sufitem to był kiedyś taki szczyt mody... Strasznie zazdrościłem jednemu koledze ale niestety mój sufit tylko straszył bielą farby Odpowiedz Link
111majka Re: Nowy pub? 21.03.06, 18:56 Przejeżdżałam dzisiaj obok. Wygląda obrzydliwie. W życiu bym tam nie weszła, zwłaszcza ze świadomością że obsługują te kobity z delikatesów. Jakoś mi to nie pasuje.... A przejeżdżałam celowo, żeby wejść i podzielić się tu wrażeniami. Odpowiedz Link
jackie_brown Re: Nowy pub? 23.03.06, 11:26 Zawsze się śmiałam, że mieszkam po "biedniejszej stronie torów" czyli po stronie Korwina - Mikkego. Natomiast i tak w Józefowie mieszkają sami bogaci ludzie i ja Odpowiedz Link
morkub Re: Nowy pub? 23.03.06, 12:14 świetne jest to określenie "strona Korwina-Mikkego" i wszystko jasne Odpowiedz Link
doomi Re: Nowy pub? 23.03.06, 14:07 Dzięki jackie_brown, to mi wiele rozjaśniło Jakiś czas temu znajoma z Wawki wybierając się do mnie pierwszy raz pytała czy mieszkam po biedniejszej czy bogatszej stronie Józefowa. Ale się wtedy uśmiałam. Odpowiedz Link