Dodaj do ulubionych

miejsce na urodziny na pięciolatka

08.02.07, 15:53
Witajcie,
poszukuję fajnego miejsca , w którym można by zorganizować urodziny dla 5-
latka.
Niestety moja pociecha ma urodziny zimą więc piknik na dworze odpada a trochę
przeraża mnie 15-tka dzieciaków szlejących i ucztujących w moim małym domku

Obserwuj wątek
    • 111majka Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 08.02.07, 15:58
      W Owocku jest chyba takie miejsce. Z basenem wypelnionym piłkami itp.
      Najlepiej zapytaj tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37414&w=54565457
      • 111majka Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 08.02.07, 15:59
        Oczywiście miałam na myśli cale forum, a nie tylko ten wątek.
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37414
      • morkub Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 08.02.07, 16:10
        Kraina zabaw "BECK"
        Anna Zagrajek

Ul. Rzemieślnicza 6 (wejście od ul. Górnej)
        (22) 710 38 91
        (22) 710 38 93

Godziny otwarcia:
        Poniedziałek - Sobota 10,00-20,00
        Niedziela i święta 12,00-20,00
        • m975 Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 08.02.07, 16:45
          dzięki za info, byłam dziś tam, ale niestety terminy sobotnio niedzielne w
          interesującym mnie terminie zajęte a i cena niestety nie mała.
          W tygodniu 25 zl od dziecka a w weekend 30 zl do tego jeszcze 50 zl za
          wynajęcie sali więc przy 10 dzieci mamy już 300 zl a rodzicom tez pewnie trzeba
          bedzie postawić jakąś kawę czyli dodatkowa stówa.

Czyli szukam dalej

• mysz78 Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 08.02.07, 21:37
            następne najbliższe "kulki":
            Międzylesie ul.Zwoleńska 68
            tel.696028117
            cennik urodzin:
            pn-pt 25zl/os
            sb-ndz 30zl/os
            wynajęcie salki 50zl/2h
            tort 40zl/kg
            zaproszenia 2zl/szt.
            • mysz78 Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 08.02.07, 21:40
              ps. nie wiem, czy to nadal aktualne, ale niektóre kina organizują urodziny.
              tylko najbliższe kino w promenadzie sad
              a może jakaś kawiarnia/cukiernia?
              w otw przyjęcia organizowane są w sosence (w parku miejskim) i nowej kawiarni
              przy ul.andriollego
              • doomi Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 08.02.07, 22:38
                Imprezę urodzinową można też zrobić na józkowym basenie (z opieką instruktora
                który prowadzi różne wodne konkursy i zabawy) oraz w pizzerii dominium. Tu też
                kelnerka prowadzi konkursy. Ale to raczej miejsca dla dzieci starszych.
                Niektórzy rodzice wynajmują też halę i wtedy dzieciaki grają w nogę, a potem w
                kawiarence na górze jest tort i jakaś pizza. No ale to też opcja raczej dla
                starszych...

Alternatywą jest wynajęcie osoby/firmy która organizuje taką imprezę w domu u
                jubilata. Kiedyś skorzystaliśmy z takiej możliwości, był clown, a jego
                asystentka zajmowała się wszystkim od A do Z (miala nawet własne nakrycia,
                drobiazgi jako nagrody w konkursach itd.). Ale koszt takiej imprezy jest
                jeszcze wyższy niż tej organizowanej na placu zabaw.
    • 111majka Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 09.02.07, 01:50
      Tu chyba coś tanszego, z dojazdem do "klienta"
      www.zabawa.biz/offer.php
      A tu pewnie droższego
      www.bawilandia.pl/
      www.superurodziny.w-n.pl/
      • m975 Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 09.02.07, 10:42
        wielkie dzieki za pomysly
        • lamelka007 Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 09.02.07, 15:00
          m! zapytaj jeszcze w otwocku w kawiarni przy byłym samolocie na rozstaju dróg
          ponitowskiego i andriollego!
          • doomi Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 09.02.07, 15:14
            Albo tak rozplanuj dzieciakom w domu konkursy i zabawy, że będziesz miała
            rozanielonych gości i jubilatkę wniebowziętą. No a przede wszystkim całą
            chałupę. Sprawdza się na przemian konkurs, tańce w grupie, małe conieco i tak w
            kółko. Oby nie puścić towarzystwa samopas. Do konkursow koniecznie cała masa
            nagród (magnesiki, gumki, nakleljki itd.)
            Będziesz padnięta, ale impreza będzie niepowtarzalna (moje własne dzieciaki już
            mają dosyć tych wszystkich pizzerii i mcdonaldów), a przede wszystkim bardzo
            tania.
            Jest jedno ale... jeszcze długo długo po imprezie będziesz sobie powtarzała że
            nigdy więcej big_grin

Takie domowe, ściśle organizowane, a nie żywiołowe imprezy udają się tylko w
            wieku przedszkolnym. Potem każde dziecko robi co chce i nie idzie zaplanować
            nad tym żywiołem. Ale ponoć gdy ma się nastolatka, to się te czasy z
            rozrzewieniem wspomina ;D
            • monia420 Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 11.02.07, 20:11
              och, Doomi, jak zwykle dzielna jesteśsmile gdy ja ostatnio przygotowałam konkursy
              dla dzieciaków, to się towarzystwo po kątach (trzy pokoje) rozeszło i nie było
              z kim konkurs ów robićsad a rodzice klapnęli na kanapach i tyle... nie, ja
              zdecydownie formę outdoor preferujęsmile
              • natka71 Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 11.02.07, 23:39
                To jest impreza dla dzieci, rodzice przywożą dzieci i je odbierają. A dzieci
                między konkursami mają czas wolny (tak ok. 10 minut), żeby się sobą znudzić. U
                mnie to się sprawdza.
                • truski1 Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 12.02.07, 08:10
                  W przedszkolu w Karczewie organizują takie przyjęcia. Mamy tam teraz znajomą
                  nauczycielkę. Mogę zapytać co i ile. A moze tak pogadać z Naszą Panią
                  Dyrektor....
                  • 111majka Re: miejsce na urodziny na pięciolatka 12.02.07, 09:46
                    Imprezki organizowane w domu mają to do siebie, że potem się je wspomina. Na ogół bardzo miło.
                    Tylko słusznie natka napisala, że zapraszane są dzieci, a nie ich rodzice, i to nimi się trzeba zajmować.
                    I jest taki jeden dlugo oczekiwany moment - kiedy wszystkie dzeci już wyjdą. Ulga i wielkie szczęście. I
                    też dla tej chwili warto zapraszać do domu smile

Moje dzieciaki przestaly imprezować na jakiś czas (u siebie i u innych) gdy okazalo się, że do dobrej
                    zabawy niezbędny jest alkohol...
                    Ale to wszystko przed Wami smile
                    Na Sylwestrze 13-14 latków powiedziałam dzieciom, że obowiązują tu pewne zasady, między innymi
                    niepicie alkoholu i niepalenie papierosow. Uslyszałam na to; - A powie nam pani co MOŻEMY robić?
                    W zeszłym roku córa była bardzo niepocieszona, bo z sześciu zaproszonych osób przyszły tylko cztery.
                    Ale koło 23ej zwaliła się trzydziestoosobowa gromadka z jakiegoś nieudanego Sylwestra, więc
                    oczywiście było rewelacyjnie. Na moją uwagę do młodzieży przy wejściu, że na górze się nie pije
                    alkoholu, reakcja była: -A na dole?

Ja polecam domowe imprezy, tylko w każdym wieku trzeba nad nimi panować. W wieku dzieci
                    oczywiściesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka