Dodaj do ulubionych

KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW

19.02.07, 14:11
Witam Wszystkich!
Szukam ludzi, ktorzy juz niedlugo tak jak i ja zamieszkaja w przepieknym
jozefowie w budynku na ulicy kopernika rog piaskowej. Juz sie nie moge
doczekac i chetnie wymienie sie doswiadczeniami o deweloperze i ogolnie o
naszym budynku. Mam nadzieje ze sie odezwiecie.
Obserwuj wątek
    • t.witan Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 20.02.07, 13:10
      witam sasiada co prawda mieszkam obok tzn za plotem,ale chyba zaliczam sie do sasiadow
      • jozefovicz Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 20.02.07, 15:05
        zza ktorego plotu? wink
        plot nie plot fajnie ze sie ktos odezwal.
    • raczynska1 Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 21.02.07, 09:14
      Serdecznie witam. Bardzo sie ciesze ze ta droga moge poznac przyszlych sasiadow
      naszego z mezem wymarzonego Slonecznego Domu w Jozefowie.Bedziemy sasiadami z
      II pietra.Z powodu wyjazdu od lipca ub. roku nie bylam na placu budowy.Właśnie
      wrócilam do Polski i w najblizsza sobotę wybieram się oby na wlasne oczy
      zobaczyc jak postepuje budowa. Nie moge sie juz doczekac kiedy naprawde bede
      mogla tam zamieszkać. Pozdrowienia
      • jozefovicz Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 21.02.07, 13:18
        Ja mam mieszkanie na pierwszym pietrze. Blok wyglada bardzo ladnie i chyba sie
        bedzie na plus wyroznial w okolicy. Sa juz tynki zewnetrzne, balustrady na
        balkonach, oczywiscie dach i okna, powoli robione jest ogrodzenie, wylozono juz
        ozdobnym klinkierem sciane od strony wjazdu do garazu. Nie wiem tylko jak
        zaawansowanie robot w srodku na poszczegolnych kondygnacjach, bo z miesiac nie
        widzialem swojego mieszkania. Skad jestescie?
        Aha, minusem jest bardzo mala powierzchnia dzialki w tej chwili. Nie mam
        pojecia gdzie tam mozna bedzie parkowac samochody jak na przyklad goscie
        przyjada. No i przy naszym plocie na razie budowlanym zrobily sobie sralnie
        wszystkie psy z okolicy. Mam nadzieje ze ten nawyk sie nie utrwali.
        • 111majka Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 21.02.07, 13:32
          Oj, o przyblokowych psich sralniach to będziecie mogli sobie porozmawiać uncertain
          • doomi Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 22.02.07, 18:26
            Słoneczny dom - 22 lutego (fotki)
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,782,42823223,57841462.html
    • joasia76 Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 22.02.07, 18:29
      Hej, hej, my tez juz za kilka miesięcy dołączymy do mieszkanców na Kopernika.
      Mamy mieszkanie na 1 piętrze, klatka pierwsza od ul. Kopernika. KTSA chyba jst
      porzadku, troche zmienialismy aranzacje mieszkania i nie bylo z tym problemu.
      Wewnątrz budynku sa juz wszystkie instalacje, tynki gipsowe, wylewki na
      podlodze, a nawet drzi wejsciowe do miezkan.
      Pozdrawiam serdecznie
      • jozefson Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 26.02.07, 13:59
        My tez pozdrawiamy wszystkich przyszłych sasiadow serdecznie. Szczegolnie
        pozdrawiamy najblizszych sasiadow z 1 pietra 1 klatki. smile
        • t.witan Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 02.03.07, 13:06
          a tak bylo fajnie gdy rosly tam drzewa...
          • jozefovicz Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 02.03.07, 14:12
            Dokladnie tak fajne byly te drzewa jak te pod twoim blokiem.
            a wracajac do tematu konsorcjum: drodzy sasiedzi, jakie macie najnowsze wiesci,
            kiedy oddanie budynku?
      • kapsyfikator Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 11.03.07, 08:40
        Witam!
        Jest nas coraz więcej. Jestem sąsiadem z I piętra, klatka (nr 1) bliżej
        ul.Kopernika:. Oby tak dalej.
        Pozdrawiam
    • marek9975 Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 03.03.07, 13:01
      Witam wszystkich przyszłych sąsiadów.
      Byłem na budowie w środę. Praca idzie, że aż miło popatrzeć. W pierwszej klatce
      we wszystkich mieszkaniach są już wylewki, a na klatce schodowej właśnie
      kładziono płytki. W drugiej wylewek nie ma tylko na ostatniej kondygnacji, ale
      mają je lać już w tym tygodniu. Kierownik budowy zapewnił mnie, że maksymalnie
      do końca kwietnia robotnicy opuszą budowę. A to oznacza, że mają około miesiąca
      wyprzedzenia. Jakość wykonania, przynajmniej mojego mieszkania, nie daje
      powodów do tego by się czepiać. Jest super, nie mogę się już doczekać kiedy
      zacznę się tam urządzaćsmile
      pozdrowionka - marek
      • doomi Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 05.03.07, 10:20
        A to Wam dorzucę jeszcze jednego sąsiada smile
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19980&w=44622603&a=44622603
        • jozefovicz Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 05.03.07, 11:07
          Jest nas jak widze coraz wiecej. Ale dzisiaj mam dzien pytan, wiec pozwole
          sobie zadac jeszcze jedno: Czy sa jakies animozje miedzy mieszkancami starymi a
          nowymi?
    • tomekk51 Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 08.03.07, 22:49
      Witam
      Ja takze jestem sasiadem zza plotu (ach, jaki piekny byl tu zagajnik). A mam
      pytanie tego rodzaju - moze komus juz sie znudzilo mieszkanie w bloku KT SA
      przy Kopernika? Kupilbym mieszkanie takie z 60-70 metrów, w moim przy Kopernika
      11 robi sie nam juz cokolwiek ciasno. Podaje maila: tomkun@neostrada.pl.
      Pozdrawiam
      • jozefovicz Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 09.03.07, 13:29
        A co ty znowu z tym zagajnikiem? Dzisiaj bylem na budowie i zerknalem gdzie
        jest kopernika 11 czyli tam gdzie mieszkasz. To jest przez plot a raczej
        siatke. Czy chcesz mi powiedziec ze pod twoim blokiem ktory wyglada na calkiem
        nowy byla polanka a nie zagajnik? nie szkoda ci tamego lasku tylko akurat tego
        po sasiedzku? typowo polskie: na swoim podworku sie syfu nie widzia, ale juz u
        sasiadow tak.
        Na pocieszenie napisze, ze nasz blok bedzie chociaz jakos nawiazywal do
        architektury regionu, wlasnie montowane sa ladne drewniane ozdoby o ile sie
        orientuje to ma to nawet swoja nazwe "styl swidermajer" czy jakos tak.
        • sylkwa1 Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 09.03.07, 13:57
          hihihi, ależ ty cięty jesteś na ten biedny zagajnik! Masz rację bez dwóch zdań
          ale... zagajnik fajny był big_grinDD
          No dobra, dobra. Teraz będą fajni sąsiedzi. A styl rzeczywiście nazywa się
          świdermajer i pochodzi od świderskich willi, których niewiele już można sobie
          pooglądać w rzeczonym Świdrze. pozdrawiem sąsiada (chociaż jak ty się będziesz
          wprowadzać to ja pewnie wyprowadzać)
        • tomekk51 Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 28.03.07, 00:05
          Witam
          Przepraszam, ze dopiero teraz odpowiadam. Tam gdzie stoją bloki przy Kopernika
          11 wczesniej nie bylo zagajnika tylko staly drewniaki czyli rozsypujace sie
          swidermajery, owszem, czesc drzew poleciala ale nie w takiej ilosci jak u was -
          na waszej dzialce po prostu byl las z sosnami o srednicy 50-60 cm. Dla mnie to
          zwykle dranstwo, ze zezwala sie na budowe blokow w takim Jozefowie (uprzedze
          odpowiedz - podobne zdanie mam na temat swojego osiedla) A swoja droga to wasz
          blok jest naprawde ladny (i min. dlatego pytalem czy ktos nie chce odsprzedac
          tam mieszkania).
          A swidermajery umieraja.... Czerwoni zamienili je na komunalki i to wystarczylo
          aby popadly w ruine. Ale to temat na inny watek.
          Pozdrawiam
          • kiniasriniapierdzinia Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 29.03.07, 15:14
            mieszkancow kopernika 11 najbardziej chyba boli to ze teraz nie beda mieli
            gdzie blisko wyprowadzac pieskow wink
            • doomi Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 10.04.07, 15:09
              Ale elewację to jakąś taką bladziutką Wam machnęli wink
              • 4you10 Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 19.06.07, 14:17
                Witajcie, bardzo atrakcyjne miejsce wybraliscie, naprawdę zakup zycia..wink)
                Widzicie te drzewa przy drodze, napatrzcie sie bo to mogą być ich ostatnie
                chwile,
                ,,Ludzie ludziom zgotowali ten los''
                Pozdro>
    • hansei Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 19.06.07, 15:34
      Pozdrawiam z opóźnieniem. Mieszkamy pod 40 (III piętro + poddasze), miło
      poznać, w sumie niewielu rozmownych sąsiadów smile A i dalsi sąsiedzi z tego
      forum jacyś zazdrośni wink Piękny dom, prawda ? Pozdrawiam
      • doomi Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 19.06.07, 16:04
        No piękny smile dlatego właśnie zazdrościmy wink
        Kiedy się wprowadzacie?

• hansei Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 20.06.07, 14:52
          Myślę, że kwestia wprowadzenia zależy od tempa wykończenia, klucze lada tydzień.
          Pozdrawiam
    • honoriusz11 Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 22.06.07, 10:08
      Witam
      Jeszcze jeden sąsiad zza płota. Chciałbym się podzielić wiadomością o kolejnych
      drzewkach które pożegnamy z żalem a które mają Państwo na razie jeszcze za
      płotem a na których miejscu powstanie kolejny blok. Również wasza przestrzeń
      życiowa się zawęża bo coraz gęściej od bloczków będzie w koło. Ale takie jest
      życie. Ursynów panie jak nic.
      • hansei Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 25.06.07, 10:26
        Jeżeli chodzi o drewniany, częściowo obmurowany dom (zdaje się komunalny) to
        nawet się cieszę, że zostanie rozebrany, a na jego miejsce powstanie kiedyś
        fajny dom. To jednak kwestia przyszłości. Tym razem żadne drzewko nie ucierpi,
        a Józefów będzie miał więcej kasy z podatków smileUrsynów w Józefowie zaczął się
        z budową bloków otaczających Słoneczny Dom, a jego charakterystycznym znakiem
        jest brak podziemnych garaży winkMało ekologicznie....
        Pozdrawiam
        • doomi Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 25.06.07, 12:53
          Myślę, że honoriuszowi chodziło o inną lokalizację nowego bloku.
          Prawdodobnie będzie on usytuowany zaraz za ogrodzeniem od strony kościoła.
          Dokładnie tam gdzie teraz jest uroczy zagajnik.
          Mam cichą nadzieję, że Starostwo nie wyda zgody na budowę na tak małym kawałku
          działki, ale znając życie moje nadzieje pozostaną płonne sad

Jeśli zaś chodzi o parkingi podziemne, to w Waszym wypadku nie tyle chodziło o
          ekologię, ile o brak miejsca. Niestety Wasz blok również pobudowano według
          zasady - maksimum mieszkań na minimalnej działce.
          Nie traktuj tego osobiście, sama mieszkam w bloku, ale wszystkie bloki, które
          się w tej chwili budują są dowodem na mega pazerność deweloperów.
          Naprawdę współczuję ich mieszkańcom, bo ciekawa jestem gdzie Wasze dzieci będą
          jeździły na rowerkach, bawiły się itd.
          • hansei Re: KONSORCJUM KT SA - SZUKAM SASIADOW 25.06.07, 16:00
            Cóż, mamy bardzo małego synka i świadomość, że będzie mógł bawić się na
            zamkniętym, oddalonym od ulicy placu zabaw (takowy ma być) nie jest taka
            straszna. Na rowerki już jeździmy po całej okolicy. Cieszę się, że możemy
            mieszkać w takim fajnym miejscu jak Józefów, w takim fajnym domu, za cenę
            niższą niż na Mokotowie smile
            Garaż podziemny, zbudowany z powodu oszczędności czy nie, ma swoje atuty:
            dzieciaki nie biegają wokół samochodów, zimą nie trzeba odśnieżać i jest
            cieplej smile
            Nie narzekamy więc, brak powodów, tym bardziej, że niedaleko mamy działkę z
            ogrodem wink
            Nie traktuję Twoich uwag osobiście, ale mam obserwacje z kraju Kwitnącej Wiśni,
            tam dopiero jest zagęszczenie, a ludzie mimo to się cieszą smile Życzę wszystkim
            jak najlepiej !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka