Dodaj do ulubionych

Co kupić civic(5d lub sedan) corolla, golf 5-

IP: *.crowley.pl 15.01.04, 21:23
Chce kupić jakieś autko nowe do 60 tys. zł. Najbardziej przypadły mi do
gustu te kompakty czy ktoś ma jakieś doświadczenie z nimi? Co radzicie
wybrac/ znacie cene do 60 tys zł no może pare tys zł ponad ale nie zadużo.
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Co kupić civic(5d lub sedan) corolla, golf 5- 15.01.04, 21:33
      Jak Cię stać, to bierz Golfa. Będziesz jeździł bardzo rzadkim samochodem. Tylko
      najpierw sprawdź cenniki. Starczy Ci na Corollę i Civica 1.6.

Pozdrawiam
      • a-zone Re: Co kupić civic(5d lub sedan) corolla, golf 5- 15.01.04, 21:38
        Jezdze Corrola kombi 1.4, calkiem fajne auto, ma kilka irytujacych drobiazgow,
        ale ogolnie warte polecenia.
        • a-zone corolla... 15.01.04, 21:41
    • Gość: ok! Re: Co kupić civic(5d lub sedan) corolla, golf 5- IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 21:43
      Golfa nie znam, Corollą mialem tylko jazde probną, kupilem zas civic sedan,
      tyle, ze model z roku 2002, a teraz jest po face liftingu ponoć.Plusy: silnik
      1,6 110KM dosc dynamiczny jak na te pojemnosc, nieduzo pali(od 6 w trasie do
      8l/100km zima po miescie), niezle swiatla, dobra wentylacja,znakomita skrzynia
      biegow, dosc wygodne fotele i auto jak auto, jezdzi bez
      awarii.Minusy:zawieszenie wg mnie zbyt miekkie( w Corolli nie jest twardsze),
      wysoko polozony srodek ciezkosci,co przeklada sie na znacznie gorsze
      wlasciwosci jezdne niz poprzednie modele.Silnik, skrzynia biegow, jazda wypadly
      lepiej od corolli.Ale moim zdaniem warto wziac jazde probną i zadecydowac,
      ktore auto kupic.Jesli bys sie zdecydowal na civica to warto przed zakupem
      wynegocjowac z dealerem zamiane opon standardowych 185/70/R14 na nizszy profil
      np. 195/60/15, bo warto.Do kazdego poprzedniego modelu to bym gorąco namawial,
      ale do ostatnich okrąglych wydmuszek nie za bardzo, takie same dupowozy jak
      Golfy, corolle, focusy czy 307))Pozdrawiam.
      • greenblack Re: Co kupić civic(5d lub sedan) corolla, golf 5- 15.01.04, 21:47
        Gość portalu: ok! napisał(a):

>opon standardowych 185/70/R14

Na takim badziewiu ta pseudosportowa marka wypuszcza kompakty z benzynowym 1.6?
        Śmiechu warte.

Pozdrawiam
    • qrenblack Golf 15.01.04, 21:47
      Najnowsza konstrukcja,bedzie kilka lat na topie,no i najmniejszy spadek
      wartosci.
    • Gość: Jacko Re: Co kupić civic(5d lub sedan) corolla, golf 5- IP: *.crowley.pl 15.01.04, 22:18
      ja bym wziął civica jest spoko
      • devote Re: Co kupić civic(5d lub sedan) corolla, golf 5- 15.01.04, 23:35
        nie kupuj golfa bo ci ukradna
        bedac w polsce gdzie wsio jest drogie polecam auto z dluzsza gwarancja
    • Gość: Darkman tylko corolla,ewentualnie honda,a golf to syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 15:52
      • Gość: verte Bierz Golfa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 16:01
        Zapłacisz za jakość i technikę lepszą niż stare japońskie gówno.Różnica
        w cenie zwróci Ci się przy odsprzedaży.
        • niknejm Re: Bierz Golfa. 16.01.04, 17:58
          Gość portalu: verte napisał(a):

> Zapłacisz za jakość

Jak wszyscy wiedzą, Golf to raczej przeciętnie awaryjne auto. Skąd więc ta
          jakość? Aha, odgłos zamykania drzwi i ładny (czarny) plastik :-)

> i technikę lepszą niż stare japońskie gówno.

A w czym tkwi ta nieprawdopodobna technika? Serio pytam, bo sie doszukać nie
          mogę...

> Różnica
          > w cenie zwróci Ci się przy odsprzedaży.

Być może, bo pokutuje opinia wyrobiona na Golfach II :-)

Pzdr
          Niknejm
          • psie.pole Re 16.01.04, 18:11
            Golfa nie polecam. Wydawał mi się autem gównianym jak do niego wsiadałem przed
            jazdą próbną i swoje zdanie podtrzymałem. Dobrze zrobiłem bo znajomy się
            połakomił i ma straszne problemy ze skrzynią. Osobiście wziałem Corollę.
            • Gość: DD Golf 1.4 - za 60 tys zł - super okazja!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.01.04, 19:42
              Ta kasa starczy Tobie na wersję 1.4, ale (uwaga!!) już z elektrycznymi szybami.
              Fajne autko, ale jeśli chodzi o dynamikę, to goście np. w Lanosach 1.5 będą
              Ciebie oglądać zawsze we wstecznym lusterku :)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka