IP: *.tktelekom.pl 06.01.10, 12:21
Jeden z ładniejszych samochodów, dzis niektóre sa przekombinowane,,,
Obserwuj wątek
    • Gość: hakiel Re: Rover 75 IP: *.as.kn.pl 06.01.10, 15:41
      Spotyka sie te auto na naszych drogach, zawsze sie zastanawialem jak jest z awaryjnoscia tego auta, a tu sie okazuje ze jest to dobra opcja. Znajomy ma kredyt w Getin, mysle ze tez sie skusze i wezme swiezsze auto i moze bedzie to wlasnie rover
    • Gość: Gość Re: Rover 75 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 16:40
      dziwne, slyszalem rozne opinie o tym aucie - i kazda z nich byla negatywna i dotyczyla jego awaryjnosci
    • Gość: Gość Re: Rover 75 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 20:09
      no bardzo dziwne,
      jestem wlascicielem takiego auta. 2.0 V6 150KM. Jak narazie leje i jezdze, ci ktorzy pisza o nim negatywnie to w wiekszosci osoby regujace na cos "obcego"

Ja sie obcego nie balem i nie zaluje.
    • Gość: Użytkownik Re: Rover 75 IP: *.toya.net.pl 15.04.10, 12:06
      Komfort limuzyny za niewielkie pieniądze 1,8 benzyna śmigam 1,5 roku i tak naprawdę Słowo awaria ,to na pewno nie jest słowo ,które mogę przypisać mojemu autu.
      Spisuje się rewelacyjnie bo dbam.
      Jeśli ktoś pisze że awaryjny to pewnie nie miał na wymianę ,bądź olał pierwsze oznaki, i jeździł aż się coś nie rozpierd....
      Pozdrawiam
    • Gość: xmax Re: Rover 75 IP: *.zone7.bethere.co.uk 05.05.10, 23:40
      Mam 75-kę 2.5 V6 full wersja, auto wymaga jedynie lania paliwa, a poza tym nie stwarza żadnych problemów. zero jakichkolwiek awarii od nowości.
      Oczywiście jak każdy inny samochód wymaga zadbania, czyli sprawdzenia i wymiany płynów czy oleju. Jeśli to jest dopilnowane, będzie służył długo i bezawaryjnie.
    • Gość: amstaff81 Re: Rover 75 IP: 88.156.157.* 21.06.10, 12:54
      Wczoraj z mezem o 23:00 zakupilismy rovera 75... od ksiedza :-) Musze przyznac ze ksiadz ma dobry gust, ja tez pokochalam samochod od pierwszego wejrzenia. Mysle ze nie bedziemy zalowac!
    • Gość: rover75.eu Re: Rover 75 IP: 87.224.117.* 06.09.10, 15:40
      Rover 75 to bardzo dobre auto pod warunkiem, że jest napędzany silnikiem BMW, czyli wersje CDT i CDTi. Wersje benzynowe 2.0 V6 i 2.5 V6 dość dużo spalają, o silniku 4.6 V8 nawet nie wspomnę ;) Zdecydowanie najgorszym wyborem jest silnik 1.8 (lub 1.8 w wersji turbo). Cierpni na chroniczne problemy z chlodzeniem (przecieki, wentylator) co prawie natychmiast doprowadza do uszkodzenia uszczelki głowicy. Wbrew temu co jest podane w artykule ta usterka zdarza się znacznie częściej niż 100tys km i nie jest znowu aż taka prosta w naprawie, szczególnie gdy głowicę trzeba planować.

Polecam stronę www.rover75.eu - znajdziecie tu masę informacji na temat tego auta.
    • Gość: Jaro Re: Rover 75 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 11:49
      Szkoda że Rover ogłosił upadłość , wie ktoś może jak jest teraz z dostępem do części?
      zastanawiam się nad zakupem ,ale mam wątpliwości czy w mojej okolicy znajdę jakiś porządny servis
    • Gość: Grad Re: Rover 75 IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.10, 13:03
      Autko jest wygodne i ma ładny klasyczny styl, jeżdzi się nim wygodnie, części też można dostać, jeśli ktoś będzie dbał o auto to mu długo posłuży.
    • Gość: grota10 Re: Rover 75 IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 16.10.10, 13:30
      To najstarszy samochod jaki kupilem bo mial prawie 10 lat ale wcale nie zaluje.Jezdze juz 1,5 roku troche musialem zainwestowac ale do tej pory chce mi sie nim jezdzic.Nie musze tylko chce.Jest to limuzyna pierwsza klasa,na dlugie trasy znakomity,pisze o 75 ful wypas
    • Gość: e e Re: Rover 75 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 22:08
      luuudzie.. artykul sprzed 6 lat. dalibyscie sobie spokoj, albo chociaz uaktualnili
    • Gość: gość Re: Rover 75 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 22:43
      75 V6 2.0 aut. mam od nowości czyli 10 lat, prawie 200 tys. km. Przez ten czas awarie: termostat, jedno łożysko tylnego koła, przerdzewiała chłodnica. Wymiany: klocki, tarcze, amortyzatory tylne, rozrząd, świece, pasek klinowy, wahacze przednie. Czasami coś się knoci z centralnym zamkiem. I tyle. Życzę wszystkim właścicielom uznanych super niezawodnych marek tylko takich "kłopotów" w tak starym aucie.
    • aforembs Re: Rover 75 27.10.10, 09:56
      Panie Jacku!

Ciekawe skąd Pan bierze te opinie???

Może wypadało by poczytać trochę prasy anglojęzycznej??? I zasięgnąć prawdziwej opinii???

Rover 75 na rynku zachodnioeuropejskim i brytyjskim uznawany jest za jedno z najbardziej awaryjnych i nie udanych aut konstrukcji Rovera i to nie ważne że jest on od zewnątrz "polukrowany" różnymi dodatkami! W Wielkiej Brytanii czy Irlandii nikt ich nie chce i można je kupić za przysłowiowe grosze. Okoliczne złomowce również są nimi zapchane.

Ostatnią udaną konstrukcją Rovera był Rover 400 i to tylko dlatego że bazował konstrukcyjnie na Hondzie Civic starej generacji.

Rover 75 przyczynił się walnie do upadku brytyjskiej firmy...A Pan wypisuje tutaj takie farmazony!

Naprawdę myślałem że jest Pan doświadczonym profesjonalistą i przed wyrażeniem bądź co bądź znaczącej dla ewentualnych przyszłych klientów opinii przestudiuje Pan więcej materiałów niż tylko katalogi reklamowe św. pamięci Rovera!

Wstyd! Myślałem że można Pana opinii ufać???

• Gość: daro Re: Rover 75 IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.11, 20:45
      witam tez sie przymiezalem do zakupu rovera 75 ale odradzono mi sa awaryjne co z tego ze sa ladne w srodu i dobrze wyposazone jak sie psuja aczesci nie sa tanie
      • Gość: giorgio Re: Rover 75 IP: *.tel.tkb.net.pl 04.11.12, 14:44
        to kup sobie passata
      • Gość: fred flinston Re: Rover 75 IP: *.tel.tkb.net.pl 04.11.12, 14:51
        dobrze że ci odradzili i doradzili kupno passata hahahahhaha żałosne
    • Gość: daro Re: Rover 75 IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.11, 20:51
      dziwi tez troche cena samo to juz daje do myslenia takie wyposazenie i nie drogie wiec awaryjne za audi lub pasata trzeba dac wiecej kasy z 2000 roku i mniej wyposazone niz rover cos tu jest nie tak zrezygnowalem juz z rovera
    • jarqo1981 Re: Rover 75 05.02.11, 08:28
      Panie''aforembs'', zastanawiam sie skad Pan ma takie informacje...rover75 to byl jeden z najlepszych aut tej marki, tych aut w anglii jezdzi od groma...widze to na codzien!!! Co prawda tylko silnik 1.8 benzyna jest wadliwy(uszczelka pod glowica)...mialem takiego, ponad 2 lata, przebieg okolo 70.000 mil, a teraz zamierzam kupic dieselka z silnikiem od BMW...bardzo trwały jak i oszczedny, i co do tego auta...piekne i na zewnatrz jak i w srodku, dobrze wyciszone, wygodne, i wspaniale sie prowadzi...ten samochod po prostu nie jest nudny :) pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Rover 75 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 11:29
      poowiedzcie mi jak jest z awaryjnoscia rovera 75 2004 rok 2.0 dieselek 130 pare koni silnik bmw ?? czy on również jest tak awaryjny ??
    • Gość: Gosć Re: Rover 75 IP: *.centertel.pl 28.02.11, 12:39
      Bardzo fajne auto,silnik diesla jest M47 od BMW,tylne zawieszenie wielowachacz ,praktycznie takie samo jak BMW E 46,mimo napędu na przednia oś,jak kupisz zadbane autko,to będziesz śmigać i się cieszyć...i nie słuchaj gości,co nie mają bladego pojęcia o autach i mówią,ze to awaryjne auto...gdzieś wyczytali,czy też usłyszeli i głoszą herezję.Należy unikać tylko silnika 1.8l.

Pozdrawiam.
    • Gość: rover75.eu Re: Rover 75 IP: *.cust-109.exponential-e.net 17.06.11, 11:42
      Pan aforembs pisze kompletne bzdury! Rover 75 nie jest uznawany na rynku brytyjskim za najbardziej awaryjne auto. Wrecz przeciwnie, nawet po zamknieciu firmy MG Rover nadal zdobywa nagrody, chociazby Najlepszy Samochod Uzywany Auto Trader w kategorii samochod rodzinny czy Auto Express Drive Power w kategorii najlepsza jakosc jazdy. Po brytyjskich drogach nadal jezdza tysiace 75tek, mimo ze najstarsze roczniki maja ponad 10 lat.
      Herezja jest tez opowiadanie o tym, ze to najmniej udana konstrukcja ktora doprowadzila do upadku firmy. Rover 75 powstal dzieki funduszom i know how BMW, wiec z zalozenia musial byc to produkt udany ;)

Zainteresowanych zapraszam na strone www.rover75.eu lub profil rover75.eu na facebooku!
    • Gość: Gość Re: Rover 75 IP: *.zone4.bethere.co.uk 27.07.11, 08:43
      ROVERY TO JEDNE Z LEPSZYCH AUT BRYTYJSKICH
      MIALEM 414 A TAKZE 800 STERLINGA A TERAZ MAM 75 CDT ZADEN MNIE NIE ZAWIODL A W NIEDALEKIEJ PRZYSZLOSCI PLANUJE ZAKUPIC RANGE ROVERA
    • Gość: fifarafa Re: Rover 75 IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.11, 14:36
      aforembs jeździłeś kiedyś ROVEREM 400? ja akurat mam 400ke porażka blacha jak i komfort, a rover 75 było już produkowane przy współpracy z bmw i to ostatnią konstrukcją było właśnie 75, i te auta tyły najlepsze. A jeśli chodzi o bankructwo nastąpiło przez zarząd, teraz jest produkowane w chinach pod nazwą ROEWE
    • Gość: ZBULWERSOWANY TYP Rover 75 - opinie Moto.pl IP: *.tel.tkb.net.pl 04.11.12, 15:05
      TY czytelnik prasy brytyjskiej idź poczytać o swoim golfie a nie się wypowiadasz na temat o którym nie nie masz zielonego pojęcia a także nie odpowiesz na żadne pytanie.Masz Rovera75? Miałeś Rovera75? NIE !!!więc wypad na forum o VW a nie brednie prawisz.
    • Gość: klimpka Rover 75 - opinie Moto.pl IP: *.master.pl 20.01.13, 22:29
      witam ..na temat 75 przeczytalem wszystko co bylo do przeczytania az wkoncu sie zdecydowalem i kupilem 2.0 cdt 2005r full opcje tv nawigacja cb radio 80 poduszek skorka zmieniareczka na 6 plytek (trance w tym aucie brzmi normalnie mmmmmm) czujnikow parkowania 127 itp itd :) kupujac go wiedzialem ze wysprzeglik bedzie do zrobienia (wszyscy posiadacze 75 wiedza ze jest to jedyny mankament tego autka) jestem w trakcie naprawy,ludzie to takie smieci pisza o tym aucie ze glowa boli ..ze czesci drogie i w ogole ich nie ma boosszzzeeee ..wszystko co chcesz to sobie kupisz i ci do domu przywioza bez problemu,ze czesci drogie no prosze was ..ceny porownywalem z innymi autami z 2005 roku to rower bije ich na glowe hahaha ..w ogole o czym my tu rozmawiamy to jest 75,w duchu kazdy facet chce go miec bo jest przekozak fura ale go nie kupi bo sie nasluchal pie...hehe jak dla mnie to autko jest numero uno !!!
      • Gość: lechu Re: Rover 75 - opinie Moto.pl IP: *.tczew.vectranet.pl 04.08.13, 22:00
        witam zamierzam kupic jaki silnik doradzisz i co w nim trzeba naprawiac co pada.pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka