Dodaj do ulubionych

Volkswagen Passat

IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.10, 17:38
i CO ??????? o 0 ? Gdzie są Te D EBILE, co rozpowszechniają powszechną głupotę ad. promowania niemieckich aut w niemieckich rankingach awaryjności ? Jesteście tyle warci, co te wasze japońce skośnookie
Obserwuj wątek
    • Gość: ejdżent Re: Volkswagen Passat IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.10, 22:38
      Zgadzam się. Niemcy przynajmniej robią samochody powoli i dokładnie. Skośnookie zapi.... z produkcją, dokonują niemal pełnej automatyzacji i teraz macie co macie na przykładzie toyoty. Ponad CZTERY MILIONY NOWYCH AUT do naprawy ( 2mln w USA, drugie tyle w EU). VAG górą ! Jesienią biorę w leasing najnowszego paska.
    • Gość: As Re: Volkswagen Passat IP: *.rev.masterkom.pl 03.02.10, 14:37
      Weź daj spokój - VW to obciach - zwłaszcza nowy. Te auta są bezjajeczne i nudne jak flaki z olejem.
      Awaryjność ludzie wynika w dużej mierze z kultury użytkowania pojazdu. Miałem Alfę i jakoś mi się nie psuła, mam teraz Forda i chodzi jak żyleta - przez 6 lat dołożyłem do niego może 500zł + wiadomo eksploatacja (paski, świece itd). Następny też będzie Ford a nie szwabska taczka.
      Poza tym nie zapominajcie, że takie firmy jak VW czy BMW bardzo dużo zawdzięczają Włochom czy Francuzom. Radzę poczytać ich historię ...
    • Gość: eljot Re: Volkswagen Passat IP: *.40.135.241.sub.mbb.three.co.uk 03.03.10, 00:27
      Mam 'paska' z 2000r z silnikiem 2.3VR5 full opcja...Jestem z niego bardzo zadowolony choc to juz nie "młodzieniec" przecież.Z reszta to moj nie pierwszy VW i wszystkie zostawily po sobie dobre wspomnienia.Dla mnie "padaczki" to własnie ople,fordy(choc zaczyna sie to zmieniac) a co do alfy to juz nie wspomne że plastikowa jest tyle tylko ze design włoski i moze sie podobac.I tylko to niestety.No,ale co niektorzy lubia patrzec na auta i to sie dla nich liczy.Korzystajac z rady Asa poczytalem historie i BMW ma tyle z wlochami co "maluch" do "lambo"...No i zastanawiam sie co robisz na stronie o pasacie?Pewnie "grzałes" na jednego zeby kupic a bzdury piszesz z przekory...Nie dziwie sie to fajne,żywotne autko."PASEK" górą!!!
    • Gość: As Re: Volkswagen Passat IP: *.rev.masterkom.pl 08.04.10, 16:11
      Ok to przeczytaj eljot kto to Giugiaro .... a masz linka co byś nie szukał za bardzo
      pl.wikipedia.org/wiki/Giorgetto_Giugiaro
      Daje wikipedię ale w książkach o historii motoryzacji też o nim jest ... :)
      Giugiaro projektował zarówno Golfa czy Passata jak i naszego poczciwego Poldolota
      W historii BMW jest też sporo nieniemców - nie znajdziesz to podam kto i co :)
    • Gość: pentaxxx Re: Volkswagen Passat IP: *.elblag.vectranet.pl 27.04.10, 21:50
      Czyli niewiele mniej awaryjny od tych francuskich o których panują już wielkie stereotypy o awaryjności. Tylko francuz ma jakiś design i polot - nie jest ciosany siekierą. I w dodatku np. we francuzie klima i 4 szyby elektryczne to standard od paru lat a VW nawet dziś każe sobie dopłacać za klimę i elektr. szyby co jest wg. mnie śmieszne.
      • carfan Re: Volkswagen Passat 28.04.10, 19:27
        Nie pisz rzeczy których nie sprawdziłeś. Omawiany Passat w standardzie obecnie
        ma - Klimatyzacja dwustrefowa z regulacja elektroniczna - "Climatronic".
    • Gość: thomass Re: Volkswagen Passat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 17:44
      Mam passata b5 FL i powiem, że oprócz wahacza przedniego lewego, klocków i filtrów i oczywiście oleju, niczego innego nie wymieniałem i nic się nie psuło. Następny samochód też będe pewnie wybierał z grupy VAG (Audi, VW) lub BMW, Saab, Toyota, Honda czy Mazda.

@pentaxxx
      "Tylko francuz ma jakiś design i polot - nie jest ciosany siekierą."
      Widzisz... a dla mnie dokładnie odwrotnie.
      Każdy Citroen peugeot (za wyjątkiem 407 coupe) czy renault jest lipny.
    • Gość: er Re: Volkswagen Passat IP: *.147.204.148.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.10, 23:54
      kupujcie sobie co chcecie - ale tylko niemieckie, ja dzięki takim jak wy mam zajebistą lancie lybrę 2004 z prawdziwym przebiegiem 85 tys. za cenę paska z 2000 z niby nie kręconym 199 tys.
    • Gość: er Re: Volkswagen Passat IP: *.147.204.148.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.10, 23:58
      a następna będzie lancia thesis. chowajcie się beemy i merce.
    • Gość: trn Re: Volkswagen Passat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 00:03
      Kupuj sobie jakąś lancie srancie. Ale później nie płacz jak nie będziesz mógł jej odsprzedać gdy zacznie się psuć jak pojeździsz nią jeszcze kolejnych 30 tysięcy kilometrów. Albo ten swój rocznik 2004 odsprzedasz za cenę mniejszą niż wartość mercedesa z 1985 roku.
    • Gość: rtn Re: Volkswagen Passat IP: *.146.116.2.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.08.10, 21:32
      jak nie wiesz o czym piszesz, to może się dowiedz. przejedź się lancią srancią, sprawdź po ile chodzą i czy naprawdę tak trudno sprzedać. a potem idź do garażu, popatrz sobie na tego swego paska, który jutro znów musisz wysłać do mechaniora.
    • Gość: trn Re: Volkswagen Passat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 11:42
      Jak na razie wymieniałem tylko ojej, filtry i klocki hamulcowe i żarówki, które i tak bym wymieniał w przypadku użytkowania jakiegokolwiek samochodu. 2 razy wymieniałem wahacze (180 zł za sztukę) i raz sworzeń dolny (około 100 zł). Kiedyś zapaliła się także kontrolka od niesprawnej poduszki, okazało się, że czujnik nie był do końca wpięty i ponowne włożenie go na swoje miejsce rozwiązało sprawę. Czy to dużo jak na 5 lat użytkowania?

Nie mówię, że jest to najlepszy na świecie samochód, ale jak już to przesiadłbym się na coś zdecydowanie lepszego. Np Alfa 159 2.4 JTD lub BMW 320d
    • Gość: prawdziwy mężczyzn Re: Volkswagen Passat IP: *.szczecin.mm.pl 15.09.10, 20:21
      Jeepa mam.Pozdrawiam
    • fiatosgratos Re: Volkswagen Passat 22.09.10, 21:37
      Beznadziejne te passaty, zero polo-tu Nie wiem komu sie to podoba .Chyba tylo ludziom co nie mają gustu i własnego zdania. Naczytali się rankingów ADAC i myślą że ubili zajebisty interes . Nie mówie kupcie sobie alfe, bo nie karzdemu sie podoba popatrzcie na coś oczami a nie rankingiem niezawodności.
    • Gość: gość Re: Volkswagen Passat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:32
      @fiatosgratos

"Nie mówie kupcie sobie alfe, bo nie karzdemu sie podoba "
      - poprawnie powinno być każdemu!!!
    • Gość: Gość Re: Volkswagen Passat IP: *.net.autocom.pl 24.09.10, 17:32
      super samochód, szczególnie aluminiowe zawieszenie z przodu :))) które średnio 2x w roku trzeba naprawiać za 2 klocki
    • Gość: wozak Re: Volkswagen Passat IP: 188.33.180.* 24.09.10, 21:14
      nie ma wiekszego badziewia niz silnik z pompowtryskiwaczami. one stanowia zagrozenie dla zycia!!!! wyobrazcie sobie ze wyprzedzacie, z naprzeciwka jedzie TIR a wam gdy jestescie na lewym pasie staje silnik bo siadl pompowtryskiwacz. fajnie nie.
      to ze siadzie macie jak w banku!!!! i to wszystkie cztery. oczywiscie nie w jedym momencie, po koleji. koszt wymiany jednego to minimum 2,5 tys. Volkswagen wycofal sie juz z tych silnikow. a Audi nigdy ich nie montowalo. ten passat to straszny badziew. dla pocieszenia ten nowszy jest jeszcze gorszy, bardziej zawodny, bo dodatkowo niemiaszki nie radza sobie z elektronika, a zwlaszcza ze sterowaniem silnika
    • Gość: jarak Re: Volkswagen Passat IP: *.elblag.vectranet.pl 24.09.10, 22:53
      hauhau nie wiem czym się podniecasz, bo to co napisałeś i to co zawiera artykuł tylko potwierdza, że VW to na prawdę szrot. Polecam vwszrot.pl
    • Gość: ehasto Re: Volkswagen Passat IP: *.elblag.vectranet.pl 24.09.10, 22:57
      trn, to dużo. Dla odmiany ja w swojej Lagunie I przez 5 lat (auto aktualnie ma 15 lat) zmieniłem tylko łączniki stabilizatorów (50 zł - 2 sztuki) i końcówki drążków kierowniczych (80zł za 2 sztuki). Wahacze i ich sworznie mam jeszcze oryginalne przy przebiegu 180 tys.
    • Gość: nauczyciel Re: Volkswagen Passat IP: *.elblag.vectranet.pl 24.09.10, 23:08
      Gdyby poprosić 10-latka o narysowanie auta z profilu, na 120% narysował by właśnie Passata. Auto bez żadnego wyrazu, ciosane siekierą. W dodatku awaryjnością nie odbiega od tych słynnych aut na "F" o których panuje tyle stereotypów, a które mają przynajmniej jakiś wygląd, są tańsze, części są w porównywalnej cenie, a w dodatku za cenę VW w wersji podstawowej mamy np. francuza czy włocha w full wypasie. Takie auto zawsze łatwiej odsprzedać. Kto teraz kupi używane auto bez klimy, wspomagania, czy szybami na korbkę? Dla porównania można znaleźć francuzy już z 1993 roku z pełną elektryką, 2-strefową klimą, mocnym silnikiem, porządnym fabrycznym audio, nie wspominając już np. o podgrzewanej przedniej szybie, czy automatycznie domykanych drzwi... A większość VW to po prostu kierownica i kółka... Niedługo zechcą dopłaty za koła, żeby można było w ogóle wyjechać z salonu xD
    • Gość: m Re: Volkswagen Passat IP: *.centertel.pl 25.09.10, 19:10
      W artykule przyznali sie że Polo jest mniej awaryjne :)
    • Gość: m Re: Volkswagen Passat IP: 195.149.64.* 27.09.10, 09:33
      Moja stara Garbusia, mój stary Ogór, moje dzieci w dresikach, moja żona Pola. Piękna fota rodzinna.
    • Gość: m Re: Volkswagen Passat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 00:11
      Zawsze z mojego pola wracam moim 11 letnim zadbanym Polo...
    • Gość: piterr pan Re: Volkswagen Passat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 22:24
      Artykuł budzi mieszane uczucia, chociaż awaryjności nie ukrywają. Passat na 48 pozycji w 8-9 latkach. Dla porównania najbardziej znany ze swej "awaryjności" Citroen Xantia na...11 pozycji;) Miałem Passata B5 1.9TDI- awarie elektryki, osprzętu i zawieszenia doprowadzały do rozpaczy. Może dlatego, że bardzo dużo jeżdżę. Teraz mam Citroena Xantia (auta z pierwszej dziesiątki TUV jakoś mi się nie podobałyxD i te legendy o kosztowności napraw zawieszenia to nie wiem kto wymyślił. W Pasku było prawie 2 koła a tutaj jak po 80tys km zostawiłem 800zł za cały przód i nabicie wszystkich kul w profesjonalnym warsztacie to byłem w ciężkim szoku czy na pewno wszystko policzyli.
      Pozdrawiam wielbicieli aut na "F";P A do VW już nie wrócę.
    • Gość: krzychu Re: Volkswagen Passat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 17:47
      VW Passat B5 FL highline 1,9 130km 4 motion.... wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka