Gość: GRAŻYNA IP: *.swietochlowice.org / *.swietochlowice.org 16.02.04, 21:26 SZUKAM W MIARĘ TANIEGO I RZETELNEGO UBEZPIECZYCIELA! PROSZE O RADĘ!!!!! Z GÓRY DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: manix Re: UBEZPIECZENIE IP: 62.233.173.* 16.02.04, 21:30 o dziwo bardzo staniało PZU,sprawdż też hestię Link Zgłoś
Gość: alf Re: UBEZPIECZENIE IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.02.04, 21:32 samopomoc,tryg,generali,zdecydowanie najtansi PZU WARTA drogo. Link Zgłoś
Gość: wwwiesiek Re: UBEZPIECZENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 21:56 napisz co chcesz ubezpieczyć model rocznik silnik i czy OC i AC, bo w różnych firmach jest różnie. Mi dwa lata temu najtaniej wyszło w PZU (spośród chyba 10 firm). Link Zgłoś
Gość: Michał Re: UBEZPIECZENIE IP: 195.20.110.* 17.02.04, 10:25 Witam. PZU odradzam, minęło 5 miesięcy od szkody a ja jeszcze z nie odzyskałem wszystkich pieniędzy. Michał Link Zgłoś
bms01pl Re: UBEZPIECZENIE 17.02.04, 10:43 ja jestem ubezpieczony w warcie, mój sąsiad tam pracuje i dał mi jakiś kupon z 25% zniżki, do tego jego znajoma pani broker zapodała mi maksymalne jakie mogłą upusty, do tego doszło moje 30% zniżki na oc i 20% na ac, tak więc po zliczeniu i złożeniu w kupę (w sposób dla mnie mało przejrzysty) tych wszystkich ulg wyszło dość tanio. niemniej jednak przy likwidowaniu szkody jestem troszkę zawiedziony - nikt nie podpisywał ze mną żadnego protokołu, więc nie wiem, co w nim jest, szkodę wyceniono jedynie na podstawie zdjęć zrobionych przez jakiegoś warcianego magika, na dodatek warta stosuje amortyzację cen, więc nie dostanę tyle, ile by się należało, gdybym chciał naprawiać w aso. jedyny plus to taki, że kaska do ręki i nie ma obowiązku robienia naprawy w jakichś ich dziwnych warsztatach - więc szybę wymieniłem u taniego prywaciarza a resztę małych zniszczeń (nie powiedziałem - to był włam po moje radio, w czasie którego minimalnie porysowano ciut ciut kilka elementów wnętrza) po prostu oleję, bo nie ma sensu się o nie szarpać. wcześniej byłem ubezpieczony w pzu i uniqa, nie miałem żadnych złych doświadczeń z autem, więc i o firmach nie mogę nic powiedzieć, ale ponieważ ubezpiecałem samochód w pakiecie - było tanio. w każdym razie znajoma brokerka z pzu powiedziała, żeby ubezpieczać tylko u nich albo w warcie, bo tylko te dwie firmy nie robią ponoć zbyt dużych problemów w trakcie likwidacji szkody. chociaż z tego, co piszą inni, pzu robi też ponoć jakiś problem. Link Zgłoś
pawro2001 Re: UBEZPIECZENIE 17.02.04, 10:55 polecam generali. Sa naprawdę tani i dobrze likwidują szkody. Od tego roku wprowadzili chyba naprawę w ASO jako standard. Nie wiem jak jest u innych ubezpieczycieli, bo miałem dopiero pierwsza szkodę w życiu, ale nie jest to ubezpieczenie dobre dla tych, którzy chcą wziąć gotówkę i sami "wyklepac" auto. Wtedy płąca psie pieniądze. jesli natomiast zalezy Ci na tym by w razie czego auto zostało naprawione w warsztacie, to polecam. Acha, tzw. amortyzacja potrącana jest chyba dopiero od 5 albo 6 latków. Link Zgłoś