Dodaj do ulubionych

UBEZPIECZENIE

IP: *.swietochlowice.org / *.swietochlowice.org 16.02.04, 21:26
SZUKAM W MIARĘ TANIEGO I RZETELNEGO UBEZPIECZYCIELA! PROSZE O RADĘ!!!!! Z
GÓRY DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: manix Re: UBEZPIECZENIE IP: 62.233.173.* 16.02.04, 21:30
      o dziwo bardzo staniało PZU,sprawdż też hestię
    • Gość: alf Re: UBEZPIECZENIE IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.02.04, 21:32
      samopomoc,tryg,generali,zdecydowanie najtansi PZU WARTA drogo.
    • Gość: wwwiesiek Re: UBEZPIECZENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 21:56
      napisz co chcesz ubezpieczyć model rocznik silnik i czy OC i AC, bo w różnych
      firmach jest różnie. Mi dwa lata temu najtaniej wyszło w PZU (spośród chyba 10
      firm).
    • Gość: Michał Re: UBEZPIECZENIE IP: 195.20.110.* 17.02.04, 10:25
      Witam.

PZU odradzam, minęło 5 miesięcy od szkody a ja jeszcze z nie odzyskałem
      wszystkich pieniędzy.

Michał
    • bms01pl Re: UBEZPIECZENIE 17.02.04, 10:43
      ja jestem ubezpieczony w warcie, mój sąsiad tam pracuje i dał mi jakiś kupon z
      25% zniżki, do tego jego znajoma pani broker zapodała mi maksymalne jakie mogłą
      upusty, do tego doszło moje 30% zniżki na oc i 20% na ac, tak więc po zliczeniu
      i złożeniu w kupę (w sposób dla mnie mało przejrzysty) tych wszystkich ulg
      wyszło dość tanio. niemniej jednak przy likwidowaniu szkody jestem troszkę
      zawiedziony - nikt nie podpisywał ze mną żadnego protokołu, więc nie wiem, co w
      nim jest, szkodę wyceniono jedynie na podstawie zdjęć zrobionych przez jakiegoś
      warcianego magika, na dodatek warta stosuje amortyzację cen, więc nie dostanę
      tyle, ile by się należało, gdybym chciał naprawiać w aso. jedyny plus to taki,
      że kaska do ręki i nie ma obowiązku robienia naprawy w jakichś ich dziwnych
      warsztatach - więc szybę wymieniłem u taniego prywaciarza a resztę małych
      zniszczeń (nie powiedziałem - to był włam po moje radio, w czasie którego
      minimalnie porysowano ciut ciut kilka elementów wnętrza) po prostu oleję, bo
      nie ma sensu się o nie szarpać.

wcześniej byłem ubezpieczony w pzu i uniqa, nie miałem żadnych złych
      doświadczeń z autem, więc i o firmach nie mogę nic powiedzieć, ale ponieważ
      ubezpiecałem samochód w pakiecie - było tanio. w każdym razie znajoma brokerka
      z pzu powiedziała, żeby ubezpieczać tylko u nich albo w warcie, bo tylko te
      dwie firmy nie robią ponoć zbyt dużych problemów w trakcie likwidacji szkody.
      chociaż z tego, co piszą inni, pzu robi też ponoć jakiś problem.
    • pawro2001 Re: UBEZPIECZENIE 17.02.04, 10:55
      polecam generali. Sa naprawdę tani i dobrze likwidują szkody. Od tego roku
      wprowadzili chyba naprawę w ASO jako standard. Nie wiem jak jest u innych
      ubezpieczycieli, bo miałem dopiero pierwsza szkodę w życiu, ale nie jest to
      ubezpieczenie dobre dla tych, którzy chcą wziąć gotówkę i sami "wyklepac" auto.
      Wtedy płąca psie pieniądze. jesli natomiast zalezy Ci na tym by w razie czego
      auto zostało naprawione w warsztacie, to polecam. Acha, tzw. amortyzacja
      potrącana jest chyba dopiero od 5 albo 6 latków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka