Dodaj do ulubionych

renault megaqupa

IP: 217.153.94.* 29.02.04, 17:00
Niech mi ktos wytłumaczy,bo oglądałem ostatnio raport bezawaryjnych aut i
renaulty zajmowaały praktycznie w kazdej kategorii wiekowej ostatnie
miejsca,czemu marka która powinna sie właściwie kojarzyc z awarją robi w
kraju taaką furore.Moze Polacy sie kierująa zasdadą "im gorszy tym lepszy"?
Obserwuj wątek
    • Gość: Xawery Re: renault dobre auto jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 18:19
      A ja ci powiem, że jeździłem Meganem przez 5 lat i nie miałem NAJMNIEJSZEGO
      problemu. Jestem z niego bardzo zadowolony, a teraz czekam na Megana II. Gdybym
      miał zastrzeżenia, na pewno bym się nie zdecydował na Renault!
      • Gość: Judas a ja ci powiem czemu,bo jest troszke tanszy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 19:05
        a polaczek to taki dusigrosz kupi troche tansze ale duzo gorsze.
        • wiktor_l Re: a ja ci powiem czemu,bo jest troszke tanszy.. 29.02.04, 20:55
          Guzik prawda, że jest tańszy - zależy od czego. W każdej klasie kupisz taniej
          porównywalne auto - np forda.

Do autora:
          1. Statystycznie pies i człowiek mają 3 nogi.
          2. Nie każdy lubi jeździć nudną stylistycznie toyotą, tylko ze względu na
          tabelki i sąsiadów z Sadyby czy Włoch.

Wiktor.
          Nie mam już renault, ale przejechałem megane I 160 tys km bez problemów.
    • Gość: Gienek Re: renault megaqupa IP: *.adm.us.edu.pl 01.03.04, 15:40
      Ja miałem dwie Meganki teraz mam megan 2 i nie zamienił na inne auto nawet
      jeżeli byłby tańsze
    • Gość: marcinc3 . IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.03.04, 15:56
      mam 2 1.5 dci jest super na poczatku byly 2 awarie ale to byly wady wieku
      dzieciecego a poza tym juz sie zrechabilitowala i jestem bardzo zadowolony
      • stadox Re: do marcina 01.03.04, 18:15
        Gość portalu: marcinc3 napisał(a):
        mam 2 1.5 dci jest super na poczatku byly 2 awarie ale to byly wady wieku
        dzieciecego a poza tym juz sie zrehabilitowala i jestem bardzo zadowolony
        ---------------------------------
        • vwdoka Re: do marcina 02.03.04, 09:47
          stadox napisał:

> Gość portalu: marcinc3 napisał(a):
          > mam 2 1.5 dci jest super na poczatku byly 2 awarie ale to byly wady wieku
          > dzieciecego a poza tym juz sie zrehabilitowala i jestem bardzo zadowolony
          > ---------------------------------
    • jasiek-23 Re: renault megaqupa 01.03.04, 19:28
      Ktos napisal ze zrobil 160 tys bez problemów----kochany to nie jest zaden
      wynik.Rocznie robie 95-100kkm.Wrazenie zrobiła na mnie taksówka - mercedes
      300d -optycznie bez zarzutu,pod względem odczuc z fotela pasazera jakies 5 x
      wygodniejszy od jakiegokolwiek kompakta,rozparty jak lord spojrzalem na szafe--
      680 tys.Pytałem goscia ile czasu juz ma to auto itd.Mówi ze przez 6 lat
      nakręcił 530 kkm i właściwie nic przy nim nie robił oprócz zawieszenia,wymiany
      oleju itp.aha v-max 180 jak na starego diesla z automatem i wazaacego prawie 2T
      to chyba tez nie najgorzej...
      • wiktor_l Re: renault megaqupa 01.03.04, 19:42
        1. Nie mów do mnie kochany, bo się nie znamy koleżko
        2. Nie robi na mnie wrażenia, ile kilometrów rocznie robisz - wręcz przeciwnie.
        Znaczy nieciekawy masz zawód.
        3. Wątek nie jest o przebiegach, tylko o Renault. A kto Ci powiedział, że tamte
        megane przejechało tylko 160 tys km? Jeździ dalej, dalej bez problemów.
        • lolo75 Re: renault megaqupa 02.03.04, 09:25
          ...i z tego wnioskujesz, że Renault to marka słynna z bezawaryjności.
          Gratuluję, z wnioskowania logicznego miałeś pewnie 5+.

pozdro

Lolo
    • Gość: Odin Re: renault megaqupa IP: *.telia.com 02.03.04, 09:45
      Obecnie mam trzeciego "francola",najpierw Talbot 1510 1500cc/87kM ,drugi
      Pgt.405 SRI 2,0 lt. -problemy: przeciekacacy lewy reflektor i kaprysny pilot do
      cent.zamkow-potrafil otworzyc zamiast zamknac, wszystko to naprawiono na
      gwarancji,puzniej kilka roznych marek/modeli nie francuskich,obecnie od dwuch
      mcy. Pgt:307 SW ",0 lt. Automat,-znalazlem jeden blad -zacisk kabla do
      zapalniczki byl nieco luzny,nie zawsze funkcjonowalo=naprawilem sam,koszt-10
      min. przyjemnego grzebania,obecne PSA modele maja centralny kabel-nie powinno
      byc juz nigdy problemow z elektryka,ACC nie polecam,malo mozliwosci wyboru
      indiwidualnego-AC moim skromnym zdaniem jest lepszy,bardziej "ludzki".

pisalem kiedys na tym forum o "Rowni i Rowniejsi" ,z Twego wpisu wynika ze
      mialem racje,ze nie na wszystkie rynki ta sama kwalifikacje aut ich producenci
      exportuja.Twoje zastrzezenia do aut francuskich sa mi nie zrozumiale,sadzac ile
      francuskich aut jezdzi po drogach Skandynavi - nie sa to zle auta mimo ze nie
      sa tansze od produktow VW . Pzdr.
      ________________________________________________________________________________
      • lolo75 Re: renault megaqupa 02.03.04, 09:59
        Produkty VW SĄ droższe od Renłt.

pozdro

Lolo
      • legal.alien Re: renault megaqupa 02.03.04, 11:28
        Twoje zastrzezenia do aut francuskich sa mi nie zrozumiale,sadzac ile
        >
        > francuskich aut jezdzi po drogach Skandynavi - nie sa to zle auta mimo ze nie
        > sa tansze od produktow VW . Pzdr.

To prawda. W Norwegii ceny samochodow japonskich, niemieckich, czy francuskich
        bardzo od siebie nie odbiegaja. No moze japonskie sa zbyt drogie. Np.
        poprzednia Corolla, amochod wielkosci Polo w srodku, kosztowal tyle co Golf.
        Moi znajomi maja rozne samochody i nigdy nie slyszalem historii z awariami
        jakie czytam na tym forum. Mysle, ze na polski rynek trafia sporo odpadow
        produkcyjnych, albo samochodow ktore maja gorsza specyfikacje.
        _______________________________________________________________________________
        > _
        • lolo75 Re: renault megaqupa 02.03.04, 11:38
          Tia jasne. Te odpady produkcyjne to jeszcze tylko na rynek niemiecki idą, bo
          tam TUV zczaił, że Ranałt jest be i umieśił jego super wyroby pod koniec listy
          bezawaryjnych autek.

pozdro

LOlo
          • Gość: Odin Re: renault megaqupa IP: *.telia.com 02.03.04, 13:08
            TÜV jest raczej godny zaufania ,trzeba jednak pamietac jak niemcy jezdza,
            trzeba wziasc pod uwage volum -na jednego doroslego mieszkanca BRD przypada
            1,74 auta,wiecej aut=wiecej usterek i kolizji.
            TÜV robil test oparty na procencie uszkodzen ,nie biorac pod uwage procentu
            stanu danej marki samochodu na niemieckich drogach,cos tu jest dziwne -mieszkam
            w pld.szwecji i wszyscy turysci z niemiec kolo chaty mojej
            przejezdzaja ,wiekszosc ich aut nie jest produkcji niemieckiej,malo japsow,
            ale duzo "francoli" i "italiencow" ,ze sie odwazaja jechac 5-6 tysiecy km. na
            urlop w Skandynavi "kiepskimi" samochodami(?),a moze niemcy to masochisci ???.
            ________________________________________________________________________________
            • lolo75 Re: renault megaqupa 02.03.04, 13:10
              Renałt jest tańsze, ot cała filozofia. A-ha, wydaję też kuuupę kasy na promocję.

pozdro

LOlo
              • Gość: Odin Re: renault megaqupa IP: *.telia.com 02.03.04, 13:25
                lolo75 ,-bronisz dobrego imienia(?) sp.Golfa ?,no nie jeszcze nie umarl
                tylko z umyslow ew.kupcow zniknol,teraz jezeli nie Focus to Pgt.307 albo
                nowy Rnt.Meganè sie liczy,-ceny podobne do cen Golfa,tylko ci niewdzieczni
                ludzie,zapomnieli o LudoWozie .
                • lolo75 Re: renault megaqupa 02.03.04, 13:29
                  O co mnie posądzasz człowieku!? Jedyne co wydało mi się śmieszne w tym wątku to
                  peany nad niezawodnością renałtów. Ot co.

pozdro

LOlo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka