Dodaj do ulubionych

toyota corolla

IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.04, 15:39
Czy myślicie, że wydanie ok. 35.000 zł na corollę to dobry pomysł? Na co
trzeba zwrócić uwagę?
Dzięki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • niknejm Re: toyota corolla 01.03.04, 15:42
      Gość portalu: greg napisał(a):

> Czy myślicie, że wydanie ok. 35.000 zł na corollę to dobry pomysł? Na co
      > trzeba zwrócić uwagę?
      > Dzięki i pozdrawiam

Na stan techniczny. Sprawdzą Ci w ASO.
      Dobry, niezawodny samochód, ale ktoś mógł go solidnie 'walnąć' lub zakatować
      np. nie zmieniając oleju...

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: greg Re: toyota corolla IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.04, 15:56
        czy koszty badań w ASO są drogie i kto powinien pokryć koszty, bo jeżeli ja mam
        przy każdym samochodzie, który interesuje mnie, płacić to chyba będzie to droga
        imprezka?
        • niknejm Re: toyota corolla 01.03.04, 18:25
          Gość portalu: greg napisał(a):

> czy koszty badań w ASO są drogie i kto powinien pokryć koszty, bo jeżeli ja
          > mam

Od 0 do kilkuset zł.

Goś deklaruje Ci stan techniczny - nie bity, itp. Jedziecie do serwisu, gdzie
          gość powtarza to samo. Jak jest tak, jak on mówi - Ty płacisz. Jak
          gość 'ściemnił' - on płaci. I deklarację stosowną (może być ustna) na ręce
          kierownika serwisu składacie obaj :-)

Pzdr
          Niknejm
    • Gość: M4b Re: toyota corolla IP: 217.8.168.* 01.03.04, 15:48
      Zależy od rocznika i stanu technicznego.
      W różnych przypakdach oceny mogą być drastycznie różne.
      • Gość: greg Re: toyota corolla IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.04, 15:53
        rocznik 2000-2001, a stan techniczny jeszcze nie wiem, dopiero mam zamiar kupić.
        • Gość: M4b Re: toyota corolla IP: 217.8.168.* 01.03.04, 16:02
          Jeśli chcesz kupić i być pewnym co kupiłes, zerknij na strone www toyoty
          (www.toyota.pl) i zerknij w program sprzedaży aut używanych (pewne auto).
          Dealerzy Toyoty przyjmuję niektóre samochody do sprzedaży i po przeprowadzeniu
          wszystkich badań oferują je do sprzedaży i z tego co pamiętam udzielaja na nie
          gwarancji. Zerknij tam, wybór samochodów duży. Może znajdziesz coś co Cię
          zainteresuje. Wydaje mi się że warto szczegółnie zwrócic uwage na oferty
          samochodów "demo" z salonów.
    • Gość: peak Re: toyota corolla IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 01.03.04, 16:50
      A co już w ministerstwie finansów wypłacili 13 za 2003, czy "inne prace zlecone"
      • remo29 Re: toyota corolla 02.03.04, 08:49
        > A co już w ministerstwie finansów wypłacili 13 za 2003, czy "inne prace
        > zlecone"

Złośliwiec :) A może to odprawa?
    • Gość: mooj Re: toyota corolla IP: *.spray.net.pl 02.03.04, 10:58
      wydaje mi się że to dobrze wydane pieniądze
      na co zwrócić uwagę:
      w tych rocznikach (więc VVTI) podobno zdarzają się problemy (wynikające z
      niedobrania pierwszego oleju? złej jakości?). Nie wiem na ile częsta to
      przypadłość (słyszałem o 2 przypadkach w tym jeden -generalny remont silnika po
      120K na koszt toyoty) i jak naprawdę można się przed tym ustrzec (cisnienie w
      cylindrach? może..)
      koszt diagnostyki na ASO (dość obszernej) to okolo 500zł. Zbadają naprawde dużo
      za te pieniądze:)
      Przyjrzyj się dokładnie skrzyni biegów - porównaj "jak chodzi" z innym
      egzemplarzem.
      Ale tak naprawde to rzeźbienie:) nie powinno być żadnych problemów. Jelsi
      chcesz miec poczucie że zrobiłeś więcej niż trzeba dla bezpieczeństwa to poproś
      w serwisie o historię samochodu (tzn nie opieraj się na książce serwisowej a na
      fakturach archiwizowanych w ASO) -jelsi był serwisowany w kilku punktach
      będziesz musiał trochę czasu poświęcić.
      Co do cen -jeśli uważasz że "japończyki mają drogi serwis" poczujesz się mile
      rozczarowany (zarówno w ASO jak i innych). to nie polonez jednak i z kosztami
      liczyć sie musisz. Większość z nich jest jednak uzalezniona od przebiegu i
      sposobu eksploatacji nie rocznika więc trudno wyrokowac jakie w najbliższej
      przyszłości czekają Cię wydatki . Np: opony i inne "gumowe" jeszcze nie
      zestarzały się -wymiana jelsi zużyte, amortyzatory - do przebadania, hamulce -
      do przebadania (płyn do wymiany prawdopodobnie:), akumulator tez jeszcze ze
      starości nie pada, świece i inne bzdetki chyba Cię nie przerażą.
      Możesz specjalnie zwrócić uwagę na sprzęgło (to z tych droższych)- poprzedni
      własciciel(ka) mogła miec dziwne nawyki
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka