Gość: greg IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.04, 15:39 Czy myślicie, że wydanie ok. 35.000 zł na corollę to dobry pomysł? Na co trzeba zwrócić uwagę? Dzięki i pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
niknejm Re: toyota corolla 01.03.04, 15:42 Gość portalu: greg napisał(a): > Czy myślicie, że wydanie ok. 35.000 zł na corollę to dobry pomysł? Na co > trzeba zwrócić uwagę? > Dzięki i pozdrawiam Na stan techniczny. Sprawdzą Ci w ASO. Dobry, niezawodny samochód, ale ktoś mógł go solidnie 'walnąć' lub zakatować np. nie zmieniając oleju... Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: greg Re: toyota corolla IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.04, 15:56 czy koszty badań w ASO są drogie i kto powinien pokryć koszty, bo jeżeli ja mam przy każdym samochodzie, który interesuje mnie, płacić to chyba będzie to droga imprezka? Link Zgłoś
niknejm Re: toyota corolla 01.03.04, 18:25 Gość portalu: greg napisał(a): > czy koszty badań w ASO są drogie i kto powinien pokryć koszty, bo jeżeli ja > mam Od 0 do kilkuset zł. Goś deklaruje Ci stan techniczny - nie bity, itp. Jedziecie do serwisu, gdzie gość powtarza to samo. Jak jest tak, jak on mówi - Ty płacisz. Jak gość 'ściemnił' - on płaci. I deklarację stosowną (może być ustna) na ręce kierownika serwisu składacie obaj :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: M4b Re: toyota corolla IP: 217.8.168.* 01.03.04, 15:48 Zależy od rocznika i stanu technicznego. W różnych przypakdach oceny mogą być drastycznie różne. Link Zgłoś
Gość: greg Re: toyota corolla IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.04, 15:53 rocznik 2000-2001, a stan techniczny jeszcze nie wiem, dopiero mam zamiar kupić. Link Zgłoś
Gość: M4b Re: toyota corolla IP: 217.8.168.* 01.03.04, 16:02 Jeśli chcesz kupić i być pewnym co kupiłes, zerknij na strone www toyoty (www.toyota.pl) i zerknij w program sprzedaży aut używanych (pewne auto). Dealerzy Toyoty przyjmuję niektóre samochody do sprzedaży i po przeprowadzeniu wszystkich badań oferują je do sprzedaży i z tego co pamiętam udzielaja na nie gwarancji. Zerknij tam, wybór samochodów duży. Może znajdziesz coś co Cię zainteresuje. Wydaje mi się że warto szczegółnie zwrócic uwage na oferty samochodów "demo" z salonów. Link Zgłoś
Gość: peak Re: toyota corolla IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 01.03.04, 16:50 A co już w ministerstwie finansów wypłacili 13 za 2003, czy "inne prace zlecone" Link Zgłoś
remo29 Re: toyota corolla 02.03.04, 08:49 > A co już w ministerstwie finansów wypłacili 13 za 2003, czy "inne prace > zlecone" Złośliwiec :) A może to odprawa? Link Zgłoś
Gość: mooj Re: toyota corolla IP: *.spray.net.pl 02.03.04, 10:58 wydaje mi się że to dobrze wydane pieniądze na co zwrócić uwagę: w tych rocznikach (więc VVTI) podobno zdarzają się problemy (wynikające z niedobrania pierwszego oleju? złej jakości?). Nie wiem na ile częsta to przypadłość (słyszałem o 2 przypadkach w tym jeden -generalny remont silnika po 120K na koszt toyoty) i jak naprawdę można się przed tym ustrzec (cisnienie w cylindrach? może..) koszt diagnostyki na ASO (dość obszernej) to okolo 500zł. Zbadają naprawde dużo za te pieniądze:) Przyjrzyj się dokładnie skrzyni biegów - porównaj "jak chodzi" z innym egzemplarzem. Ale tak naprawde to rzeźbienie:) nie powinno być żadnych problemów. Jelsi chcesz miec poczucie że zrobiłeś więcej niż trzeba dla bezpieczeństwa to poproś w serwisie o historię samochodu (tzn nie opieraj się na książce serwisowej a na fakturach archiwizowanych w ASO) -jelsi był serwisowany w kilku punktach będziesz musiał trochę czasu poświęcić. Co do cen -jeśli uważasz że "japończyki mają drogi serwis" poczujesz się mile rozczarowany (zarówno w ASO jak i innych). to nie polonez jednak i z kosztami liczyć sie musisz. Większość z nich jest jednak uzalezniona od przebiegu i sposobu eksploatacji nie rocznika więc trudno wyrokowac jakie w najbliższej przyszłości czekają Cię wydatki . Np: opony i inne "gumowe" jeszcze nie zestarzały się -wymiana jelsi zużyte, amortyzatory - do przebadania, hamulce - do przebadania (płyn do wymiany prawdopodobnie:), akumulator tez jeszcze ze starości nie pada, świece i inne bzdetki chyba Cię nie przerażą. Możesz specjalnie zwrócić uwagę na sprzęgło (to z tych droższych)- poprzedni własciciel(ka) mogła miec dziwne nawyki pozdrawiam Link Zgłoś