Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Fabia na ostro

• Gość: kamil Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 13:24
      odcinek przyjemny, tylko gdzie konkursy??

i przypominam o alfie 155 q4 =)
    • Gość: jacek Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 13:54
      Juke jest faktycznie optymalnie beznadziejny, przynajmniej z wyglądu. Trzeba tylko pamiętać, że takie nie wiadomo co udające coś niby terenowego, ale też z przymrużeniem oka, jest adresowane do specyficznego klienta. Może to być ktoś próbujący zwrócić na siebie uwagę za wszelką cenę, taki samochodowy troll, jakich choćby na tym forum nie brakuje (patrz: wczorajszy MD). Zresztą gust klientów jest od zawsze jednym z największych problemów dla firm samochodowych. Mnie się na przykład podoba Skoda Yeti, a na Fabię nie mogę patrzeć. Nawet Fiat Multipla sprzed restylingu mnie nie odrzuca, może z powodu licznych zalet: dla przykładu wskażcie mi inne auto, w którym można sobie poświecić pod maską własnymi światłami mijania?
    • Gość: gość Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 14:07
      to co ja jestem trolem,ze mi sie podoba?:)idiota!:)
    • Gość: Kamas Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 14:13
      Może jestem dziwny, ale mi się podoba zarówno Juke, jak i Yeti, ale Fabia jest rzeczywiście dosyć brzydka.
    • Gość: (.)(.) Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: 109.255.153.* 04.06.10, 14:18
      c

"prestizowy golf"

buaahahahahahahah....!!!!
    • Gość: GosiaQ Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 14:18
      Juke pewnie się sprzeda, niektórym się bardzo podoba (mi nie - stylistyczny nieład mi nie pasuje, wygląda jakby go posklejali z różnych typów aut inspirując się przydeptaną stonką).
      Ciekawe jak będzie wyglądac na ulicy,
    • Gość: gumiś Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 14:52
      Fajny odcinek, ale brak konkursów. Dlaczego?

Obecnie posiadam aczkolwiek nie jeżdżę) 306 z 2000 r. Pytam, gdzie jest niby dużo miejsca w tym samochodzie? On jest niewiele większy od VW Polo z tamtych lat!

Poprzedni właściciel serwisował go w ASO, więc teoretycznie nie powinno być z nim problemów... Silnik benzynowy 1.4 (podobno "nie do zajechania"), 75 KM, ale zachowuje się jakby miał ich 30... do tego jakieś dziwne piski dobiegają spod maski. Przy zimnym silniku obroty "falują" i często gaśnie.

Hamulce kiepskie, zwłaszcza tylne - tylko w tym roku naprawiane czterokrotnie! Na końcu wymieniłem je kompletnie. Zawieszenie skrzypi tak, jakby wykonano je z drewna!

Elektronika w tym samochodzie to chyba pomyłka. Radio nie chce w tym samochodzie działać (wcześniej grało w starym Escorcie 91r.). Kierunkowskazy nie działają jak trzeba - prawy miga powolnie, a lewy za szybko. Żarówki w przednich lampach przepalają się bardzo często. Klosz tylnej prawej lamy jest luźny (auto bezwypadkowe).
      Ogólne spasowanie tego samochodu też pozostawia wiele do życzenia. Tylne prawe drzwi luźne, obie boczne, tylne szyby (na korbkę) nie opuszczają się (wymiana mechanizmu jednej - 350 zł + robocizna). Przypominam, że auto bezwypadkowe (udokumentowane)!!!

Gałka do zmiany biegów trzęsie się na wolnych obrotach, a gdy jest wpięty jakiś bieg i puszczam gaz, odskakuje tak, jakby bieg sam chciał się wypiąć. W ogóle trzeba się siłować ze wstecznym, a "wchodzi" z potwornie głośnym trzaskiem!

Wyciszenie wnętrza? Ta imitacja silnika potrafi ogłuszyć człowieka! Samo wnętrze jest gorsze niż w Hyundaiach z początku lat 90! I to w peugeocie? Podobno gustownej marce? Hmmm....

Ogólnie nie polecam 306-ki... Próbuję go sprzedać, ale będzie trudno - silnik nie pali, a potencjalny kupiec chciałby chyba jeżdżący samochód...

O Citroenie nie będę się wypowiadał - miałem tylko raz przyjemność nim jechać - wrażenia o niebo lepsze niż w peugeocie!

Mój Samochód Tygodnia: Alfa Romeo 155 Q4. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu!
    • Gość: bartek Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.elblag.vectranet.pl 04.06.10, 15:14
      Polecam xsare z 2.0hdi 90km, super ekonomia i elastycznosc
    • Gość: Viggen Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.chello.pl 04.06.10, 15:19
      Byłe Peugeot 306 i Citroen Xsara - to teraz czas na Renault 19, zwłaszcza w wersji 1.8 16V albo Clio I Williams - takie auta proponuje jako auto tygodnia:) Pozdrawiam
    • Gość: Wojtek Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 15:37
      Bardzo przyjemny odcinek. Moze ten "dżołk' nie taki straszny jak go malują?;>
    • Gość: pp Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.aster.pl 04.06.10, 16:00
      wg mnie Juke jest bardzo ladny. kwestia gustu.
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 17:19
      czego sie czepiata tego JUKA ..calkiem oryginalny design..a że troche to niefunkcjonalne..:)
      Skoda RS i tego tupu wynalzaki to niezłe Sleeper - cars :)
      ........................
      Inteligentny wybór na auto tygonia - te usportowione wersje francuzów to strzał w 10..
      Supercary możemy sobie poogladać na necie alibo w Top Gearze, a żeby wyłowić ciekawsze modele dla ludu trza trochę moto- wiedzy...
      Najfajniejsze ostatnie Piżoty to 306 cabrio(
      www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8430700 - najladniejsze są wiśniowe:),
      i 205 CTI/GTI, a ostatni cool-citroen to chyba CX (najlepiej z Turbo:)..ale wymienione dziś wynalazki też dają rade :)
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 17:43
      A własnie mona by zrobić ranking "niepozornych hot-rodów" :) (sleepers cars);
      cos na weekend:
      www.automotiveforums.com/t664620.html
      www.motortrend.com/index.html
    • Gość: Necro Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 18:42
      Skody nie lubię, jestem fanem Fiata. Ale muszę przyznać, że Fabia prezentuje się bardzo ciekawie (bynajmniej nie z wyglądu). Bardzo nowoczesny napęd dorównuje Fiatowskiemu 1,4 ale jak się oba silniki sprawują- trzeba porównać. Za to Fiat zostaje z tyłu, bo jeszcze nie ma skrzyni DSG, a tu jeszcze 7 biegów! Punkt dla Skody.
    • szczepionkipowodujaraka Re: Motodziennik: Fabia na ostro 04.06.10, 19:04
      kiedy w polsce k... pojawia sie normalne automatyczne auta kto by chcial sie pierd.....c z biegowka w korku nic dziwnego ze wszyscy w polsce tacy sa wku...e...i
    • alabezzeba Re: Motodziennik: Fabia na ostro 04.06.10, 20:26
      Moje oczy sa porazone 70tys. za FABIE!!!! wszak za to mam 2sztł 1.2v12 HTP!!!! Ja bo ale bym rozwaliła sąsiadów - jedna w kolorze niebieskim a drugim czerwona!!! Noramnie %^^% by się!!! A ten Juke to co to ??? A póżniej dziwią się że bankrutują a takie kichy projektują!!! Więcej majketingu i pseudo paierów aby auto zaprojektować - sztuka dla sztuki - KICHA!!!
      XARA..... do dizś mam tę reklamę z Klałdią Shifer.... Ach....
      Kolerzanka ma VTS w DISLU!!!! czarna :)
    • Gość: Jack Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 20:29
      Nie pojawia sie bo samochod z automatyczna skrzynia biegow kosztuje kilka tysiecy wiecej i spala wiecej benzyny a nie pamietasz ze tak niedawno jeszcze Polakow
      trafial szlag za to ze musza jezdzic przy zapalonych swiatlach.
      Jazda przy zapalonych swiatlach to roczny ekstra wydatek w wysokosci okolo 100 zl
      Wiekszosc Polakow w ogole nie stac na samochod a zazynaja sie kupujac bo znajomy czy sasiad kupil wiec i on musi kupic
    • inoutro Re: Motodziennik: Fabia na ostro 04.06.10, 20:48
      Czy ładny, czy nieładny to kwestia gustu. A mnie akurat bardzo ten nowy Nissan odpowiada. Innowacyjny, zdecydowanie rózniący sie od utartych konwencji wygląd. Już było kilka takich samochodów z których ludzie na początku się naśmiewali, a pózniej jednak zrobiły furorę... A zatem, poczekamy, zobaczymy. My Polacy standardowo wyśmiewamy wszystko to, co inne. Najlepiej czarna Wołga dla wszystkich i broń Boże się odchylać!...
    • Gość: dino_bota Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 21:22
      I może wreszcie by się odpięli od tej "kontroli trakcji... błagam. Tego się słuchać nie da i nie ma sensu. To błędne tłumaczenie z angielskiego - control to nie kontrola.
    • Gość: Looke Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 21:24
      Nie może być coś najbardziej optymalne!! albo jest optymalne albo nie! Kto układa te teksty?
    • Gość: MIchałAnioł Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.rzeszow.mm.pl 04.06.10, 21:32
      Widziałem Juka na żywo w Krakowie na zamkniętej prezentacji. I powiem tylko tyle: REWELACJA. Przekonacie się jak go zobaczycie na ulicach. POzdrawiam.
    • Gość: kjubus Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: 81.219.203.* 04.06.10, 22:18
      no to panie jacku - 306 bede jezdzil od przyszlego tygodnia (choc z niesamowicie niezawodnym 1.9D a nie z 2 litrowa benzyna), ale poki co jezdze czyms, o czym dzis pan wspomnial - citroenie ZX. warto wspomniec o nim w samochodzie tygodnia, gdyz byl to bodaj pierwszy samochod citroena tego rozmiaru (duzy hatchback, wiekszy od np AXa czy 2CV)
    • Gość: baltona Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.bnaa.dk 04.06.10, 22:23
      Samochód tygodnia - Toyota Celica !!!!! (nie było jeszcze, prawda...?)
    • kuzni Re: Motodziennik: Fabia na ostro 04.06.10, 22:32
      panie Jacku skąd te informacje o 7,6s do setki ja doszukałem się w necie 8,5s
    • Gość: kaxtus Re: Motodziennik: Fabia na ostro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 23:22
      Dzieki podanie cen. Juke - nie taki zły. Wreszcie jakis powiew świeżości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka