Dodaj do ulubionych

OPEL OMEGA A 2.0

IP: *.bluu.net / *.bluu.net 16.03.04, 12:59
Mam okazję kupić Opla Omegę A 2.0 rocznik 1987 za 3500 zł. Jak uważacie czy
to dobra oferta. Proszę o opinie o tym samochodzie, jak się sprawuje, z czym
ma problemy, czy jest awaryjny itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ab Re: OPEL OMEGA A 2.0 IP: *.bluu.net / *.bluu.net 16.03.04, 13:01
      Gdzie w internecie moge znaleźć jakieś dane techniczne tego auta typu osiągi,
      ile spala po mieście, ile na trasie (jest to benzyniak), czy jest sens
      przerabiania go na gaz. Będę wdzięczny za wszelkie opinie.
      • Gość: BiedakPiszczak Re: OPEL OMEGA A 2.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 13:05
        Człowieku kup sobie lepiej rower zaoszczędzisz na paliwie i częściach do tego
        rupiecia . Albo znajdź sobie porządną prace i kup sobie porządny samochód a nie
        szrota .
        • Gość: sheki Re: OPEL OMEGA A 2.0 IP: 80.51.242.* 20.03.04, 01:14
          Jeździłem Omegą 2.0 92 combi prze cztery lata.Spalanie w mieście nigdy nie przekroczyło 10l w trasie przy 110-120 km/h zmieściłem się w 8.2l.
          Kilka praktycznych uwag: na silnik w zasadzie nie narzekałem,raz wymieniałem uszczelkę pod głowicą.Gorzej sprawa wyglądała z nadwoziem.Awarie elektroniki podnośników szyb i centralnego zamka to normalka.Cena jednej płytki układu pod.szyb to 200 zł (używana!),Korozja podłogi,a szczególnie tyłu to też normalka.Jeśli nie masz zaprzyjaźnionego blacharza na podorędziu,odpuść sobie.Jeśli te uwagi Ciebie nie przestraszyły i kupisz Omegę ,będziesz mógł się cieszyć dobrym zawieszeniem i comfortem wnętrza.Jeszcze jedno,moja Omega była w wersji Diamant.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka