Dodaj do ulubionych

Rekord Fiata Stilo.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 19:57
Fiacik pobił rekord.Do każdej sprzedanej sztuki Stilo Fiat władował 7,5 tys.
złotych na reklame.Średnia krajowa to 1400 złotych. kosztów reklamy na jeden
sprzedany egzemplarz.
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawski Re: Rekord Fiata Stilo. IP: *.visp.energis.pl 18.03.04, 20:46
      skąd masz taką informację?
    • greenblack Re: Rekord Fiata Stilo. 18.03.04, 20:48
      Dla porównania w cenie każdego Superba 2000 zł to koszt reklamy. Nie lepiej
      jest z Toyotami.
      • Gość: Ciekawy Re: Rekord Fiata Stilo. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 21:54
        A skąd te informacje?
        • greenblack Re: Rekord Fiata Stilo. 18.03.04, 21:57
          Poszukaj trochę, pointeresuj się, to też będziesz wiedział...
        • Gość: mr._hint Re: Rekord Fiata Stilo. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.03.04, 22:48
          Informacji tej zaczerpnąć można z jednego z artykułów w ostatnim wydaniu
          POLITYKI. Jednakwoż, źródła niniejszych danych autor nie podał.
          • Gość: T Re: Rekord Fiata Stilo. IP: *.net 18.03.04, 22:55
            Swoja droga to niezrozumiale jest dlaczego Stilo nie najlepiej sprzedaje sie w
            Polsce,pomimo dosc atrakcyjnej ceny i wygladu wersji 3d i dosc pochlebnych
            opinni?
            • Gość: Q Re: Rekord Fiata Stilo. IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.03.04, 00:30
              Nie sprzedaje się bo nie idzie dostać konkretnej wersji... testowałem
              osobiście :( Chciałem kupić Stilo 1.4 95 km, srebrny z kratką, klima, elektryka
              itp itd... nie ma, mnóstwo za to w ofercie z ubiegłego roku z silnikiem 1.8...
              Tego co chcę nie ma nigdzie, owszem zaproponowali w końcu wersję z szmerami
              bajerami typu skórzana kierownica, alufelgii, jakis mieniący sie lakiej słowem
              cuda na kiju za kupę kasy... Nie kupiłem, dwa tygodnie starałem sie kupić...
              Przestałem się dziwić, że Stilo nie idzie, nie idzie bo jak je kupić ?! W końcu
              kupiłem Golfa V...
              • Gość: verte Re: Rekord Fiata Stilo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 00:34
                Gość portalu: Q napisał(a):

> Nie sprzedaje się bo nie idzie dostać konkretnej wersji... testowałem
                > osobiście :( Chciałem kupić Stilo 1.4 95 km, srebrny z kratką, klima,
                elektryka
                >
                > itp itd... nie ma, mnóstwo za to w ofercie z ubiegłego roku z silnikiem
                1.8...
                > Tego co chcę nie ma nigdzie, owszem zaproponowali w końcu wersję z szmerami
                > bajerami typu skórzana kierownica, alufelgii, jakis mieniący sie lakiej
                słowem
                > cuda na kiju za kupę kasy... Nie kupiłem, dwa tygodnie starałem sie kupić...
                > Przestałem się dziwić, że Stilo nie idzie, nie idzie bo jak je kupić ?! W
                końcu
                >
                > kupiłem Golfa V...

A to ciekawe wiesz,chciałeś "budżetowe" Stilo a kupiłeś najdroższego w swojej
                klasie compacta.Czyżby do Stilo ciągnęło Cię cokolwiek poza niską relatywnie
                ceną?
                • Gość: Q Re: Rekord Fiata Stilo. IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.03.04, 01:16
                  Z sympatii dla marki, mam dotąd fiata brava :) po prostu. A golfa w końcu bo
                  dobra ofertę dostałem, poszedłem do wujasa, który ma kumpla, właściciela salonu
                  i tak wyszło... :)Wiesz, ja złego słowa o marce Fiat nie powiem, bo moje Brava
                  było i jest wciąż OK.
                  • raver1 Re: Rekord Fiata Stilo. 19.03.04, 01:19
                    Gość portalu: Q napisał(a):

> Z sympatii dla marki, mam dotąd fiata brava :) po prostu. A golfa w końcu bo
                    > dobra ofertę dostałem, poszedłem do wujasa, który ma kumpla, właściciela
                    salonu
                    >
                    > i tak wyszło... :)Wiesz, ja złego słowa o marce Fiat nie powiem, bo moje
                    Brava
                    > było i jest wciąż OK.

Za ile udalo ci sie wyrwac Golfa 5 i z jakim motorem skoro to byla dobra oferta?
                    • Gość: Q Re: Rekord Fiata Stilo. IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.03.04, 10:12
                      Oczywiście każdy może uważać inaczej... motor 1.4 90 km FSI, klima
                      póautomatyczna radio CD, elektryka i całe mnóstwo pomniejszych bajerów (z
                      których pewnie nigdy nie skorzystam i zapomnę, że są) Zapłaciłem za to 66 tys,
                      dzis dograłem cenę. Wiem, że można inne taniej, ale jak zaczęli mi oferować
                      Stilo z wyposażeniem, to cena zaczęła niebezpiecznie dorównywać golfowi :) A na
                      koniec okazało się, że Stilo nie mają... Renault w rodzinie jest spalony, bo
                      wujas się szarpie ze swoją laguną bez przerwy... VW mają już w rodzinie i
                      długo namawiali, jak widać skutecznie :) Zobaczymy jak toto za tę kasę będzie
                      się spisywało...
                      • greenblack Re: Rekord Fiata Stilo. 19.03.04, 10:16
                        Nie mów takich rzeczy, że cena Stilo zaczęła się zbliżać do ceny Golfa z
                        podobnym silnikiem. Nawet Stilo 1.6 z klimatyzacją kosztuje poniżej 60 tys.
                        • Gość: Q Re: Rekord Fiata Stilo. IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.03.04, 10:45
                          Jesteś tego pewnien ? Bo ja już nie !!! Uwierz mi, szukałem Stilo to wiem jak z
                          cenami... Zresztą nie w tym rzecz... zirytowałem sie, że nie kupiłem czego
                          chciałem, a wierzyłem w wolny rynek... Auto wziąłem w leasing więc spoko. Sam
                          się sobie dziwię, że golfa :))) Aha, Stilo 1.6 z klimatronik czy manualną, bo
                          jak manualną to jakieś 58 i chyba bez lakieru metalik.
        • Gość: verte Re: Rekord Fiata Stilo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 00:03
          Gość portalu: Ciekawy napisał(a):

> A skąd te informacje?

Żadna wielka tajemnica.Z ostatniej Polityki.Myślałem że inteligentni ludzie
          przeglądają jakąś prasę poza dodatkiem sportowym.Pzdr.
          • Gość: Kompressor Re: Rekord Fiata Stilo. IP: 212.160.230.* 19.03.04, 00:10
            bez przesady, Polityka to nie tepsa, nie ma monopolu...
            • vidmantas Re: Rekord Fiata Stilo. 19.03.04, 10:28
              Stilo dobrze sprzedaje sie tylko w Italii,
              jak spojrzalem na ceny to wcale taki tani znowu nie jest...
              pewnie ze ceny nie takie jak Golf, ale Focus czy Megane juz blisko
    • klemens1 Jak zwiekszyc sprzedaz Stilo 19.03.04, 12:54
      Koszty reklamy obnizyc do 1000 zl na sztuke a cene Stilo obnizyc o 6500 -
      sprzedaz na pewno wzrosnie.
    • remo29 Re: Rekord Fiata Stilo. 19.03.04, 13:59
      Gość portalu: verte napisał(a):

> Fiacik pobił rekord.Do każdej sprzedanej sztuki Stilo Fiat władował 7,5 tys.
      > złotych na reklame.

I nie lepiej było spuścić te 7 kawałków ze sztuki? Gdyby JTD 80 kosztował nie 58tys. z hakiem tylko 51, to stilaki szłyby jak bułki...
      • Gość: crx Re: Rekord Fiata Stilo. IP: *.kghm.pl 19.03.04, 14:10
        eeee
        Wam sie wydaje ze ta reklama to spty TV prasa itp., a tu lipa :)
        wrzuca tam wszystko "bankiety, bukiety i inne berety"...
        no co lubia się pobawić... a pismak dosteje potem taka statystykę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka