Dodaj do ulubionych

Land Cruiser będzie mocniejszy

IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.10, 14:48
ten diesel i tak jest słaby w porównaniu do 3.0d BMW 240KM czy TDI VW
Obserwuj wątek
    • Gość: Reklama Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 14.08.10, 15:49
      Przetykanie filtrów cząstek stałych - szybko, drogo, solidnie! Oferujemy przetykanie w pakietach - 1. przetykanie poranne, 2. przetykanie popołudniowe, 3. przetykanie wieczorne. Dla stałych klientów zniżki, kawa a może nawet i stały meldunek. Zapraszamy!

FiltrCząStaPrzetyk Serwis S.P. Z.o.o.
    • Gość: Derro Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.warszawa.mm.pl 14.08.10, 17:18
      WOW 190 KM w słoniu na 4 kołach.. toż to musi być rakieta :P
    • Gość: Prześmiewca Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 18:12
      wrc: 240KM to ma 3.0diesel w Vieśwagenie czy też Vieśwagenie ze znaczekiem Ałdi. BMW ma 306KM z 3.0 diesla najnowszego ;]
    • Gość: wec Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.10, 21:23
      @ Prześmiewca mi chodzi o diesla BMW z 1 turbo a nie biturbo
    • Gość: koniokrad Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 01:10
      @Derro
      190 to mało? A twój peugeot 206 ile ma? 46?
    • Gość: m Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.cpe.marton.net.pl 15.08.10, 01:14
      Mogę wam powiedzieć ile koni ma moje 11-letnie Polo jak chcecie.
    • Gość: M junoir Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.dsl.rcsntx.sbcglobal.net 15.08.10, 02:35
      m twoja bryka nie ma zadnych koni.Kozy,byc moze.
    • Gość: bmw 3.0d Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.10, 14:25
      M twoje polo nie ma koni lecz ma jednego osła !!!
    • Gość: m Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.10, 14:33
      Sam jesteś osioł. Moje Polo 1.4 ma 60 KM + nitro. Kilka koni już uciekło z zagrody i zostało ich tylko 40. Ale moje Polo i tak jest lepsze od Twojego nowego auta za, które przepłaciłeś bo jest czterośladem. Pan Tadek mechanik powiedział mi, że czteroślady lepiej się prowadzą na drodze i są stabilniejsze.
    • Gość: Gufi Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 15:13
      Trochę mogliby nad zużyciem paliwa popracować.Wwspomniany Touareg z 3 litrowym dieslem nie mało, że ma więcej KM, dużo większy moment obrotowy to mniej pali. Przypuszcza między innymi dzięki zastosowaniu 8 biegowej skrzyni Tiptronic.
    • Gość: m junior Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.dsl.rcsntx.sbcglobal.net 15.08.10, 23:57
      przynajmniej mozna docenic m poczucie humoru.Taki wsiowy glupiomadry.
    • Gość: Yoshi Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.chello.pl 16.08.10, 08:02
      Jak "toto" wogóle porównać z SUV-ami typu Cayenne czy Touareg? które mają mocne i oszczędne diesle TDI i mnóstwo stylu i klasy?
    • Gość: do Yoshi Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.tmmg.pl 16.08.10, 09:24
      ano mozna porownywac.. taki cayenne toureg q7 czy inne x5 to wielkie zabawki, w terenie do niczego sie nie nadaja.. toyota lc to jedyny SUV ktory jest w 100% profesjonalna luksusowa terenowka
    • Gość: qwerty Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 09:32
      Przede wszystkim: wzmocniona wersja silnika ma 201KM i jest już dostępna w ofercie Toyoty. Zamiast pisać bzdety wystarczyło sprawdzić na toyota.pl...

LC poprzedniej generacji z silnikiem 3.0 D4D 163KM zrobiłem sto kilkadziesiąt tysięcy km. Z całą pewnością mogę powiedzieć jedno: to niezastąpiony, naprawdę bezawaryjny wół roboczy. Owy wół wydawał mi się nawet komfortowy dopóki...nie przejechałem się nowym Disco (i to jeszcze ze starszym 190KM silnikiem 2.7 TDV6 ). Domyślam się, że nowy 3.0 litrowy, 240 konny diesel wraz z 6 biegowym automatem od ZF daje jeszcze większą radochę z jazdy. Reasumując: jeśli Toyota chce pozostać wołem roboczym to zapewne odniesie sukces. Jeśli natomiast Land Cruiser miałby być luksusowym SUVem (a nowa cena może o tym świadczyć) to bez nowego, 6 cylindrowego diesla i nowego-szybszego (conajmniej 6 biegowego) automatu jest z góry skazany na porażkę, ot choćby w porównaniu z Discovery 4 TDV6 3.0.Dynamika, jazda po asfalcie, wyciszenie wnętrza i wibracje. To wszystko przemawia na korzyść brytyjczyka. Ponadto cena: wszystkomający LR Disco 4 3.0 TDV6 HSE kosztuje wg cennika LR Polska 273 tys PLN. Tak samo wyposażony LC w wersji X (ale z nieco wolnym 5 biegowym automatem oraz 4 cylindrowym, 3 litrowym 201 KM dieslem) kosztuje 297 tys PLN
    • Gość: qwerty Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 10:13
      Land Cruiser z mocniejszym dieslem 201 konnym jest już dostępny o dealerów.
      Jednak nowy silnik to nic innego jak "zczipowana" wersja 173 konna wyposażona dodatkowo w FAP. Tak czy siak moim zdaniem to zdecydowanie za mało, aby zawojować rynek luksusowych SUVów...
      Land Cruiserem poprzedniej generacji zrobiłem sto-kilkadziesiąc tys km. Mogę zdecydowanie polecić to auto jako niezawodnego woła roboczego. Do pewnego czasu wydawało mi się nawet komfortowe, dopóki...nie przejechałem się Disco |(jeszcze w słabszej wersji 2.7 TDV6).
      Brytyjczyk był znacznie lepiej wyciszony, zero wibracji (w kończu V6) do tego lepiej się prowadził na asfalcie i miał lepiej wykończone wnętrze.
      Niestety nowy Land Cruiser dalej wyraźnie odstawje od swojego brytyjskiego rywala. Te ostatni może się pochwalić rewelacyjnym (6 cylindrowym!!!) 245 konnym dieslem (600nm) gdy zas japończycy usilnie wpychają pod maski wibrujące 4 cylindry. Domyślam się, że wyciszenie w nowej wersji Land Cruisera uległo poprawie, jednakże kultury pracy 4 cylindrówki w zadnym wypadku nie da się porównać z V-ką. Ponadto skrzynia biegów: we wszystkich testach słychać narzekania na nieco wolny i archaiczny 5-cio biegowy automat Toyoty. Disco ma świetną 6-biegową skrzynię od ZF. Przekłada się to przede wszystkim na dynamikę.
      Ponadto w LC denerwuje mnie ich plastikowe drewno. Do jakości montażu zastrzeżeń mieć nie można, ale do jakości uzytych materiałów już tak. Pod tym względem Disco wypada znacznie lepiej. Ponadto brytyjczyk znacznie lepiej prowadzi się na asfalcie a jego zawieszenie pneumatyczne faktycznie zwiększa prześwit auta. W Land Cruiserze zawieszenie aktywne także występuje (ale tylko tylnej osi),
      można je także regulować (tylko podnosić lub utwardzić) ale dziwnym sposobem nie zwiększa to wcale prześwitu.
      Reasumując: jeśli Land Cruiser ma pozostać ascetycznym wołem roboczym (może nie tak ascetycznym jak defender ale jednak wołem roboczym) to sukces ma murowany. Jeśli natomiast nowa wersja miałaby konkurować z luksusowymi SUVami pokroju Discovery 4 ( a cena najbogatszej wersji X
      z 3.0 D-4D 201KM może na to wskazywać 297 600 PLN) to bez 6-cio cylindrowego disla i nowoczesnego automatu Land Cruiser sukcesu nie odniesie. No i ta cena: podobnie "wszystkomający" Disco 4 3.0 TDV6 HSE jest od Toyoty 24 tys PLN tańszy...plus fotele ostatniego rzędu Disco ma w standardzie a Toyota życzy sobie za ten dodaek..bagatela 25 tys PLN.
    • Gość: do koniokrad Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.10, 11:56
      206 ma od 60KM do 180KM przy o wiele mniejszej masie, ale w teren sie to auto slabo nadaje...
    • Gość: Piotr Re: Land Cruiser będzie mocniejszy IP: *.centertel.pl 11.11.10, 09:24
      Land Cruiser to nie suv

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka