Dodaj do ulubionych

Opel Corsa 1.2 V16

IP: 217.17.46.* 24.03.04, 11:45
Jaką macie opinię o 5-drzwiowym Oplu Corsa z silnikiem 1.2 (75 kM) ?
Za ok. 45 tys. jest m.in.: ABS, poduszki powietrzne, elektryczne szyby
przednie, regulowana kierownica, klimatyzacja.
Czy warto coś takiego kupić ????
Czy bardzo dużo "pali" na mieście ?
Obserwuj wątek
    • Gość: jazzgot Re: Opel Corsa 1.2 V16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 11:51
      czesc,

model z tym silnikiem to auto sprawdzone. nie jezdze nim, ale siedze sporo na
      postach od 'corsairzy' z tym motorem, chwala sobie za kulture, moc, ekonomike
      jazdy. sr. spalania to ok. 6 litroow (cykl mieszany), miasto nieco powyzej 7.
      zalezy jaka masz 'noge'. wejdz na 'pl.misc.samochody' w goglach, tam widzialem
      sporo postoow na ten temat. ponadto jest stronka takiego 'crosiarza' cos sie
      rozbija tym autkiem. nie wiem czy nie jest zdeaktualizowana tresciowo, ale
      mozesz zerknac: www.dioda.piasta.pl/.

pozdrawiam,

jazzgot

ps: ja sie przymierzam do 1.3cdti :)
    • Gość: Poll Re: Opel Corsa 1.2 V16 IP: 195.245.213.* 24.03.04, 11:58
      Swietny samochodzik. Mało pali (5.7l/100km)podczas jazdy mieszanej. Mój nie ma
      klimatyzacji ale z klimatyzacją nie powinien spalać duzo więcej. Szczerze
      polecam to autko. Zadnych kłopotów z eksploatacją, dość tani serwis.
      • Gość: Arti Re: Opel Corsa 1.2 V16 IP: 193.128.25.* 24.03.04, 14:55
        Też polecam. Miałem taki przez 3 lata. Sprzedałem niedawno, bo potrzebowałem
        znacznie większego. Zero problemów z eksploatacją, bez awarii 50tys. km.
        Szczerze polecam. Rewelacyjne zawieszenie - bardzo pewnie się prowadzi.
        Spalanie w mieście miałem ok. 7,5l, ale lubiłem czasami przycisnąć.

Pozdrawiam,
    • Gość: olinka Re: Opel Corsa 1.2 16V IP: *.local.pl / *.zigzag.pl 24.03.04, 15:32
      Cześć,
      posiadam takie autko od prawie miesiąca,kupione w dilerni w Wawie.Bardzo sobie
      je chwalę,choć pewnie troche przedwcześnie bo zrobiłam dopiero 1000km!Ja mam
      wersję Enjoy,5D z elektryką,klimą i radiem CD 2005.Kolorek-czarny szafir!
      Jeżdzi się naprawdę miło.Krążę głownie po Wawie,na uniwerek,na basen itp ,ale
      ostatnio moja corsinka wybrała się w swoją pierwszą trasę i przejechała ją bez
      żadnych kompleksów tzn wyprzedzanie bez problemów,przyspieszenie naprawdę
      przyzwoite,drogi sie trzyma jak przyklejona itd.Silnik jest elastyczny.Ale
      jeśli chodzi o spalanie no cóż,nie jeżdżę zbyt oszczędnie i nóżkę mam ciężką
      więc często kręcę ją na wysokich obrotach(wcześniej miałam bardzo szybki
      samochód i zostało mi trochę żyłki "rajdowca"..)więc to spalanie wychodzi
      czasem dość wysokie...Najprzyjemniej się jeżdzi miedzy 80 a 110km/h.
      Podsumowując polecam to autko,szczególnie dla młodej kobitki.Aha łatwo się
      parkuje bo jest dość zwinne.
      pozdrawiam,olcia
      • greenblack Widzę, że jedynie Olinka jest tutaj przytomna:) 24.03.04, 20:09
        Brawo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka