Dodaj do ulubionych

Najpopularniejsze kolory

IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.10, 18:24
Championship White.
Wiadomo o co chodzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 19:37
      "Tak więc statystycznie najczęściej można tam spotkać szarego lub srebrnego Golfa. Rzeczywiście, ekscytujący widok"
      Po co ten sarkazm?
      Niech szanowny pan redaktor spróbuje używać np. nowego Golfa VI (nieważne w jakim kolorze) - oczywiście przy założeniu braku zbędnych uprzedzeń (zgodnych z zasadą, iż najlepszego ucznia w klasie należy wyzywać od "kujonów" itp.) - to zrozumie, że nowy Golf jest autem najlepszym w segmencie C; co więcej, prezentuje poziom godny aut klasy D premium.
      Nie twierdzę, że nowy Golf jest znakomity, dlatego że nim jeżdżę. Implikacja zachodzi w przeciwną stronę - nowego Golfa kupiłem, bo jest tak dobry. Moje kolejne jazdy testowe u dealerów innych marek kończyły się za każdym razem konkluzją, że Golf był lepszy (komfort, ergonomia, dynamika, właściwości jezdne itd.). A przecież zgodnie z anty-VW nagonką w internecie i "dobrymi radami" znajomych powinienem się podniecać jakąś Hondą (najlepiej 10-letnią "bezwypadkową")... Ja sam osobiście nie mam nic przeciwko Hondzie, Mazdzie itd. ani użytkownikom tych aut. To zastanawiające, że akurat VW wzbudza tyle głupiej agresji (jakieś kompleksy?). 15-letni Golf III nie dlatego jest dzisiaj autem gorszej kategorii, bo to VW Golf, ale z prozaicznego powodu, że auto tak wiekowe w cywilizowanych krajach powinno służyć do produkcji żyletek a nie do jazdy. W swoim czasie ten wyszydzany dzisiaj Golf III też był najlepszym kompaktem na rynku, a dzisiejszy, tak wychwalany tutaj przeze mnie, Golf VI za 15 lat również zajmie należne mu miejsce w muzeum. Taka jest kolej rzeczy.
      P.S. Moje auto jest czarne:)
    • Gość: airmatic Re: Najpopularniejsze kolory IP: 91.193.41.* 27.08.10, 20:18
      Popieram @Wojtka. Ja akurat bardziej lubię auta wzbudzające więcej emocji i dlatego mógłbym przymknąć oko na twardy, rysujący się plastik w Civicu VIII i dla niego zdradzić Golfa. Ale VW mnie absolutnie nie rażą. Jakoś wiem, że z tym znaczkiem jedzie porządny samochód, a jego kierowca lubi rzeczy zrobione perfekcyjnie. A że z wyglądu neutralne i rzeczowe? Nie wiem, kogo to razi... A jeśli komuś przydarzyły się wpadki (np. elektryka w Megane II, multipleksowa instalacja i pożary w 307, obłażący lakier Kii Cee'd), niech równa do najlepszych, ale tylko przez zdrową konkurencję.
      Ten zrozumie, kto kupił auto z wadą fabryczną. A jeśli VW akurat się nie pośliznął, to chwała mu za to. Moim marzeniem są auta nie tylko ciekawe z wyglądu, ale i pancernie trwałe na kilka ładnych lat eksploatacji. Czy każdy kierowca nie chciałby tego samego?
    • Gość: maveri Re: Najpopularniejsze kolory IP: 109.243.90.* 27.08.10, 21:12
      Wybierałem pomiędzy Golfem i Bravo.
      Wybrałem Bravo.
      Dlaczego?
      Za podobne pieniądze co Golf 1.4 TSI 122 KM Highline, kupiłem Bravo 2.0 Multijet 165 KM Sport.
      Bravo to piękny samochód, obiektywnie, w niczym nie ustępujący Golfowi. Z silnikiem 2.0 Multijet, w wersji Sport jest rewelacyjny.
      Ale przyznam obiektywnie, że Golf VI jest bardzo dobrym samochodem.
      Gdyby nie było Bravo Sport - dzisiaj jeździłbym Golfem Highline.
    • Gość: m Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.centertel.pl 27.08.10, 21:17
      @Wojtek "15-letni Golf III nie dlatego jest dzisiaj autem gorszej kategorii, bo to VW Golf, ale z prozaicznego powodu, że auto tak wiekowe w cywilizowanych krajach powinno służyć do produkcji żyletek a nie do jazdy."

Mylisz się kolego...moje zadbane Polo ma 11 lat i spisuje się bardzo dobrze, nie ma żadnych awarii ani rdzy...co prawda robię małe przeiegi bo tylko 10-12 tys.km rocznie i autko ma 136 tys.km , ale trzyma się dobrze i pojeździ jeszcze 6-8 lat...więc nie mój takich bzdur że w cywilizowanych krajach takie auto nadaje się na żyletki...Wszystko zależy od tego w jakim stanie technicznym jest autko...Nie sztuka utopić 60 tys.zł w Golfa i nie mieć co jeść (odmawiać sobie przyjemności np, laptop, wczasy w Egipcie itp.) a potem się chwalić na forum...Sztuką jest kupić zadbane autko za rozsądną cenę !!!!!!!!!!
    • kamillo.net Re: Najpopularniejsze kolory 27.08.10, 22:28
      wow pan ''m'' napisał jakiś dluższy post. A co do vw ...to czemu dali go na obrazku?
    • Gość: fakej Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.dclient.hispeed.ch 27.08.10, 22:41
      @m: a jakiego koloru jest ten Twój złom?
      @m: a tak naprawdę to czym jeździsz?
      @m: a jakiego koloru jest to czym naprawdę jeździsz?
      @m: wogóle to jestem Twoim fanem, już właściwie stałeś się legendą i nie bardzo wiadomo kiedy pisze m a kiedy nie m.

Co do kolorów to ja bym sobie kupił zielony, ale takich się nie sprzedaje. Tzn. sprzedaje się takie, które w nazwie mają zielony, ale do zielonego nie są nawet podobne. A jak kupię inny to będę odpowiedzialny za statystykę. Ogólnie to większość samochodów ma lakiery nadwozia pozbawione jakichkolwiek kolorów, a klient przeglądając katalog czuje się jakby dopadł go daltonizm.
    • Gość: Wojtek Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 22:56
      @maveri
      Ja bym co prawda nic włoskiego ani francuskiego nie kupił (patrz casus Laguny II), ale rzeczywiście Fiat cenowo jest atrakcyjną marką (w przeciwieństwie do chociażby Opla czyli "niemieckiego Fiata" w cenach na poziomie VW czy Mazdy). Wypada tylko pogratulować zadowolenia z wybranego samochodu, w końcu o to w tym wszystkim chodzi :)
      @m
      Z Twojej aktywności na różnych forach trudno stwierdzić czy jesteś upartym prowokatorem, czy faktycznie posiadaczem tego wspaniałego Polo ;) Zakładając hipotetycznie, iż prawdą jest drugie stwierdzenie - znakomitą markę samochodu wybrałeś:)
      Odnośnie wieku aut - nie możesz zanegować faktu, że przykładowo w Niemczech to nie auta 10-15 lat stanowią większość. Na przykładzie Golfa, o którym tyle tu dyskutujemy: w PL głownie jeżdżą IV oraz niemało III, w DE jeździ głównie cała masa najnowszych VI oraz trochę V (IV pewnie są już powykupywane przez handlarzy z Polski:/). Niestety zamożność społeczeństwa polskiego odbiega drastycznie od poziomu starej UE i z tego powodu fakt popularności aut 10-letnich bądź nowych Fiatów czy Kii dziwić nie może. 11-letnie Polo pojeździ jeszcze 6 lat, to prawda. Przykładowo w krajach byłego ZSRR czy Afryce Południowej (o Kubie nie wspominając) standardem są auta 20-30 letnie, które wciąż jeżdżą.
      Oczywiście kupno nowego auta w taki sposób, żeby nie mieć potem za co jeść, to głupota. Skąd jednak wpadłeś na pomysł, że w moim przypadku tak było? Nie mam problemów finansowych ani w związku z jedzeniem, ani z wakacjami za granicą, ani żadnych innych. Absurdem jest wnioskowanie, że jeżeli ktoś kupuje auto droższe niż np. 15 tys. zł to znaczy, że go nie było na ten zakup stać! Podałeś cenę 60 tys. zł za nowego Golfa. Tak się składa, że nowy Golf za 60k w porównaniu do mojego to wersja delikatnie mówiąc skromna. Ponownie wbrew temu co sugerujesz, nie pisałem swojego poprzedniego postu po to żeby się czymkolwiek chwalić, więc to ile zapłaciłem za mój samochód nie jest teraz istotne. Są ludzie, którzy kupują w salonie np. fabrycznie nowe w pełni wyposażone Audi A4 w wersji za ponad 200 tys. zł i nigdy w życiu bym nie wpadł na pomysł żeby ich krytykować i podejrzewać, że nie stać ich potem na jedzenie ani przyjemności, a jedynym powodem ich decyzji była chęć chwalenia się komuś posiadanym samochodem.
    • Gość: Kamas Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 23:27
      Wiecie co, bardzo mi się podoba wysoki poziom dyskusji. Pokazujecie, ze jak ktoś zacznie kulturalnie, inni odwdzięczą mu się tym samym. A co do Golfa?? Owszem, świetny samochód, ale dla perfekcjonistów, dla mnie liczy się także styl, którego Golf ma niestety mniej niż konkurencja. Pana redaktora się nie czepiajcie, chodziło mu o o, że Golf jest mało ekscytujący, a nie zły.
    • Gość: a Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.torun.mm.pl 27.08.10, 23:32
      @Wojtek
      Z Twojej aktywności na różnych forach trudno stwierdzić czy jesteś upartym prowokatorem, czy faktycznie posiadaczem tego wspaniałego Polo ;)

Trudno stwierdzić? ROTFL. Toż to modelowy troll!
    • Gość: belzebub Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.10, 00:37
      "Wszak srebrny jest... no właśnie, dlaczego aż 1,2 mln Niemców w zeszłym roku wybrało srebrny lakier?"
      Bo Niemcy mają tyle finezji co kotlet schabowy. Ten naród jest pod tym względem po prostu ułomny.

"to zrozumie, że nowy Golf jest autem najlepszym w segmencie C; co więcej, prezentuje poziom godny aut klasy D premium."
      Golf jest po prostu dobrze dopracowany, ale to chyba najnudniejszy i najbardziej emeryckie auto w tej klasie. Może najlepszym kompaktem można było go nazwać jeszcze kilka miesięcy temu, ale teraz został definitywnie zepchnięty w cień przez najnowszą Alfę. Po prostu nie ma szans.
    • Gość: rafal1598 Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 08:57
      ..Najpopularniejszym modelem w zeszłym roku za naszą zachodnią granicą był kompakt Volkswagena. Tak więc statystycznie najczęściej można tam spotkać szarego lub srebrnego Golfa. Rzeczywiście, ekscytujący widok."

Hehe. Śmieszne, ale zgadzam się.
    • Gość: m Re: Najpopularniejsze kolory IP: 178.56.68.* 28.08.10, 10:57
      @fakej
      Nie uwierzysz ale moje 11-letnie Polo jest zadbane, nie ma rdzy, awarie ma rzadko (raz w roku najwyżej) , części są tanie i ma prawdziwy przebieg 136 tys.km więc pojeździ jeszcze spokojnie 6-8 lat...

@ Wojtek
      Oczywiście to autko służy mi wiernie więc nie widzę potrzeby zakupu nowego które straci na wartości po 3 latach aż 50% , bo sztucznie zawyżona cena salonowa nagle spadnie do prawdziwej rynkowej...Dlaczego zawyżona? Bo na nowym samochodzie musi zarobić producent, dealer oraz złodziejskie państwo (23% vat) + drogie ASO i drogie ubezpieczenie.
      Po 3 latach nasz nowy Golf za 60 tys.zł będzie wart około 30 tys.zł czyli straciliśmy 30 tys.zł + kilka tysięcy trzeba utopić w drogie ASO i ubezpieczenie(mało kto ryzykuje kradzieży nowego nie kupując AC - wtedy strata byłaby jeszcze większa)...
    • Gość: m Re: Najpopularniejsze kolory IP: 178.56.68.* 28.08.10, 12:04
      @rafal1598

Volkswagena kupują ludzie dla których samochód służy do niezawodnej jazdy a nie do podniecania się jego wyglądem...Jak chcesz się podniecać to znajdź sobie sexowną kobietę ;-)
    • Gość: belzebub Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.10, 13:19
      VW niezawodny? Hahaha, gadaj zdrów. Zaraz, zapomniałem, że jesteś psychicznie chory.
    • Gość: m Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.centertel.pl 28.08.10, 14:14
      @belzebub
      Jesteś psychicznie chory? To idź do lekarza a nie pisz głupot na forum;-)

Miałem na myśli vw z lat 90 - tych jak moje Polo z 1999r które jest niezawodne :)
      bo teraz to sie nie opłaca kupować nowych papierowych zawodnych samochodzików...
    • Gość: kam Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.08.10, 16:21
      A jaki producent oferuje kolor fioletowy, pomarańczowy, zielony, brązowy, żółty?
      W katalogach popularnych marek jest kilka odcieni szarego/srebrnego (z szumnymi nazwami), czarny/granatowy, biały i czerwony (który jest zwykle niedostępny).
      A i ten wybór jest zwykle iluzoryczny, bo sprzedawcy zwykle na siłę wciskają klientowi to, co akurat mają w salonie, a nie to czego chce klient.
      Sam byłem świadkiem, jak sprzedawca wcisnął ludziom czarnego Swifta, którego akurat miał w salonie, choć oni chcieli czerwonego i w innej wersji wyposażenia. Sprzedawca ułożył sobie na komputerze pasjansa, bo czym oświadczył, że na "statku z Japonii, który i tak będzie za 2 miesiące, nie płynie ani jeden czerwony Swift"
      PS: Suzuki Swift są robione na Węgrzech.
      Podobne sytuacje widziałem w salonach Skody, Forda, Fiata, Toyoty.
    • Gość: maveri Re: Najpopularniejsze kolory IP: 188.33.170.* 28.08.10, 16:29
      @Wojtek
      co do cen nowych samochodów kompaktowych, to zwróć uwagę, że dobrze wyposażone wersje są w przedziale ok. 60-80 tys. zł.
      Nie ma znaczenia czy to jest Fiat, Ford, Kia czy Volkswagen.
      Więc nie jest tak, że Golf jest jakoś specjalnie drogi.
      Tak było wcześniej, parę lat temu. Dzisiaj Golf VI kosztuje podobnie jak konkurenci, Passat jest nawet tańszy - przy czym wyposażenie mają naprawdę dobre. VW wreszcie poszedł po rozum do głowy i przestał się wyceniać wysoko, za przeciętny jednak produkt.
      Ja wybierając niedawno nowe autko, po obejrzeniu i sprawdzeniu praktycznie wszystkiego, zdecydowałem się na Bravo Sport Multijet.
      Jako jedyny dał mi olbrzymią radość z jazdy, nie chciało mi się z niego wysiadać.
      Nawet teraz mam ochotę pójść do garażu, żeby sobie na niego popatrzeć ;)
      Do tego mam dobrą, 3 letnią gwarancję, niedrogi serwis i przeglądy co 35 tys. km.
      Więc eksploatacja droga być nie powinna.
      Golf też świetnie jeździ, ma rewelacyjne fotele z przodu (z tyłu fatalne), jest podobnie wyciszony ale w porównaniu z Bravo jest szary, bury i ponury. Jak każdy Golf. Tak wychwalana jakość wykonania jest moim zdaniem bardzo przeciętna, nie lepsza niż konkurencja w klasie.
      Do tego ma serwis co 15 tys. km. i silnik TSI, który nie wiadomo jak się będzie sprawował na polskim paliwku. No i jeszcze ta wątpliwa renoma jazdy samochodem wytwórcy, którego na polskich drogach jest całe mnóstwo.
      Mimo to uważam nowego Golfa za świetne autko. Ma dużo zalet i najważniejsze - przez swój stonowany, "bylejaki" wygląd długo się nie zestarzeje. A to jest duży plus przy odsprzedaży za parę lat.
    • Gość: drifting babe Re: Najpopularniejsze kolory IP: 94.254.242.* 28.08.10, 17:12
      ee tam jaki kolor. Czerwony! Wiadomo-czerwone to te szybkie ;P
    • Gość: drifting babe Re: Najpopularniejsze kolory IP: 94.254.242.* 28.08.10, 17:16
      hmm... i jeszcze żółty. Mam fioła na punkcie tylnonapędowych klasyczków, a te jakimś dziwnym trafem z reguły trafiały mi się czerwone, żółte i czarne ;) ew. z pasami...auta z segmentu premium kupowałabym w czerni, sportowe- jakie dają, byle charakterystyka odpowiednia, a niżej segmentu D raczej kolor mnie nie obchodzi- dupowóz, to dupowóz i kolor nic nie zmieni ;)
    • Gość: ggggggg Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.multimo.pl 28.08.10, 17:41
      Wojtek ta cudowność perfekcja golfa to tylko projekcja twojego mózgu, ale się uśmiałem golf "klasa D premium" no pękam ze śmiechu i ten wyskok z hondą civic he he he he (nie wiem jakiś kompleks, nie pierwszy golfista z forum pieprzy cos o hondzie) i ten tekst "opel niemiecki fiat" i ten wywód z renault laguna co miał oznaczać, mam ci znaleźć coś w czym VW spieprzyło sprawę i na tym budować wywody jakie to niemieckie jest beeeeee
    • Gość: m Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.centertel.pl 28.08.10, 18:11
      @maveri

Kupujesz auto za 60-80 tys.zł tylko po to żeby sobie na niego popatrzeć ? żal mi cię...biedaczku....samochód to nie zabawka ... jak dziecko :-)
      Owszem Golf jest szary i ponury ale za to mniej awaryjny niż Fiat ;-) Ciekawe czy zmienisz zdanie gdy ci się Twój Fiacik zepsuje i stanie na drodze ;-) Nie martw się - zawsze będziesz mógł sobie na niego popatrzeć jaki to on jest piękny i pójdziesz pieszo weosły do domu ;-) Hahahahaaa ;-)
    • Gość: Wojtek Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 18:40
      @maveri
      To jak najbardziej prawda, że ceny VW obecnie nie są już wygórowane ponad konkurentów, więc tym bardziej nie widzę sensu przy zakupie nowego auta pakować się w fiaty, hyundaie czy ople. Oczywiście jeżeli komuś się spodobał Fiat i jest z niego zadowolony, to super, nie mam zamiaru go wyśmiewać (tak jak to niektórzy przeciwnicy VW tutaj robią).
      @ggggggg
      Czyjeś wrażenia z jazdy samochodami różnych marek uznajesz za "projekcję mózgu" - w sumie masz rację, wszystkie nasze wrażenia o otaczającym świecie tworzą się de facto w mózgu.
      A propos rzekomych kompleksów, "golfistów" i marki Honda - akurat ja zauważyłem, że to "hondziarze" na forach przodują w ślepym wyśmiewaniu się z użytkowników VW zadowolonych ze swoich aut. To dopiero muszą być kompleksy...
    • Gość: belzebub Re: Najpopularniejsze kolory IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.10, 20:56
      "@belzebub
      Jesteś psychicznie chory? To idź do lekarza a nie pisz głupot na forum;-)"
      To nie ja pieprze na tym forum non-stop o swoim zapchlonym polo. Zerknij w lustro czubie.
    • Gość: maveri Re: Najpopularniejsze kolory IP: 94.254.158.* 28.08.10, 21:56
      @m
      Odpuść sobie te głupawe komentarze.
      Na mnie nie robią wrażenia. Kiedyś dorośniesz to zrozumiesz.

@Wojtek
      zgadzam się co kompleksów "hądziarzy" - to jest akurat specyficzna grupa osób.
      Znam kilka osobiście.
      Najlepsze jest to, że nowym Civikiem adresowanym przez producenta do młodych osób, w Polsce jeżdżą głównie siwe głowy (nie urażając nikogo).
      Jakieś leczenie kompleksów? Czy raczej pryszczatej młodzieży nie stać na to autko.
      Zresztą bardzo tandetne ale za to ze świetnym silnikiem 1.8

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka