Dodaj do ulubionych

VW Touran - warto?

25.09.10, 18:59
Witam.,
Wklejam tutaj opis ayutka jakie mam na oku. Czy mozecie ocenic i powiedziec czy warto:
Touran rocznik 2006

6-biegową, sekwencyjną DSG skrzynia biegów z automatycznym, Lakier metalik, przyciemniane boczne i tylne szyby, lusterka zewnętrzne ogrzewane lewo i prawo, elektrycznie regulowane / i chowany, reling dachowy podgrzewany puste z dwoma wsparcia barów, poziomowania reflektorów automatycznie, dysze spryskiwaczy przedniej szyby, części 16j, przednie fotele podgrzewane , sportowe fotele przednie, kierownica i dźwignia zmiany biegów dźwignią w skórze, Wewnętrzne lusterko automatycznie ściemniania, zmiennej podłodze przedziału bagażowego, bez partycji bezpieczeństwa i / siatki w bagażniku, automatyczna klimatyzację Climatronic, system alarmowy kradzieży z wnętrza monitorowania, radio systemu nawigacji RNS MFD DVD Volkswagen Sound, Reflektory biksenonowe

Wyposażenie standardowe
6-biegowa manualna skrzynia biegów, Electronic Differential Lock (EDL), kontrola trakcji (ASR), system zapobiegający blokowaniu kół (ABS), wspomaganie nagłego hamowania (BAS), Electronic Stability Program (ESP), wspomaganie kierownicy w zależności od prędkości, przebieg niskie, felgi stalowe, opony Fit (uszczelniacz opon), a nie składanych rowerów przyciemnione szyby, lusterka zewnętrzne w lewo i prawo podgrzewane i regulowane elektrycznie, asferyczne, szkło lustro wypukłe, atrapa chłodnicy, chromowane klamki zewnętrzne w kolorze nadwozia, trzecie światło stopu, regulacja zasięgu reflektorów od wewnątrz, Heckscheiben-Wisch-/Waschanlage z odstępem, zamek centralny z pilotem, aktywne zagłówki, 3 tylne zagłówki z przodu oparcia siedzenia pasażera składane, z przodu regulacji wysokości siedziska, 3 tylne siedzenia, fotelik dziecięcy urządzenia ISOFIX, komfortowe fotele, mocne wysokość siodła i dotrzeć regulowane, kierowcy poduszki powietrznej i pasażera, boczne poduszki powietrzne dla kierowcy i pasażera, kurtyny powietrzne, Poduszka powietrzna dezaktywacji, schowek do przodu w podłokietniku i tylne zagłówki, przednich uchwytów na kubki i tylnej, składane stoliki z tyłu oparć przednich foteli, dwa lusterka do makijażu, podświetlany schowek pod pod siedzeniem kierowcy, schowek w siedzeniu pasażera, schowek w bagażniku, pokrywa ładunku, napinacze pasów bezpieczeństwa z przodu, klimatyzacja półautomatyczna powietrza z przodu wyloty powietrza z węglem aktywnym filtrem (zapach filtr), tempomat , wielofunkcyjny wyświetlacz, obrotomierz, wskaźnik utrzymania odstępu, Elektryczne szyby tył, radio / CD RCD 300
Obserwuj wątek
    • cloclo80 Re: VW Touran - warto? 25.09.10, 19:57
      No to jak w końcu?
      Manual czy DSG, a może kupiec idiota?
      Poza tym nie widziałem jeszcze Tourana z drugiej ręki który nie zaliczyłby solidnego dzwona zanim trafił do Bolandy.
      • carfan Re: VW Touran - warto? 25.09.10, 20:49
        czepiasz się takiego szczegółu ;-) w porównaniu z tym, że w natłoku informacji nie widzę o jaki silnik i przebieg chodzi. Jeśli 1,9TDI to bez problemu, chociaż osobiście wolałbym 1.4TSI
    • tow_beton Re: VW Touran - warto? 25.09.10, 20:57
      śmieszny czowieczek pyta czy warto, ale nie podał najwazniejszych informacji o samochodzie: rocznik, przebieg, silnik, cena. Podał(a) oferma za to listę gadżetów, najwazniejszych dla pólgłówków.
      • tow_beton Re: VW Touran - warto? 25.09.10, 20:58
        a przepraszam rocznik podała ....
        • izak31 Re: VW Touran - warto? 25.09.10, 21:06
          Jakie informacje mam takie dałam. Jestem na etapie uzyskiwania pozostałych.
          Jeszcze dostałam cos takiego:

samochód z 2006 roku w pełnym wyposażeniu ABS,ASR,ESP plus wiele innych dodatków brak parktronica , ale dodali światła biksenonowe i system zachowania odstępu od poprzedzajacego pojazdu , i oryginalne radio z dvd i navigacją . auto po jednym wlascicielu servisowane w AMG jeden z najlepszych dealerów w szwajcarii . zapewniono mnie o bezkolizyjnej przeszłości auta i BDB stanie technicznym i lakierniczo-blacharskim . silnik 1.9 TDI 105 KM najlepsza jednostka napedowa w VW super ekonomiczna i trwała . Spalanie 5.5 litra w trasie i 6.2 w mieście
          • izak31 Re: VW Touran - warto? 26.09.10, 09:08
            Przebieg 170 tys km. Cena 35 tyś pln. Skrzynia automatyczna
            • dark13 Re: VW Touran - warto? 26.09.10, 09:34
              Cena mniej wiecej rynkowa wiec jesli samochod jest w takim stanie jak w opisie to w/g mnie warto. Dobry silnik , bogate wyposazenie i calkiem dobry samochod
          • analny_wybawca Re: VW Touran - warto? 26.09.10, 19:26
            silnik 1.9 TDI 105 KM najlepsza jednostka napedowa w VW super ekonomiczna i trwała .

hehehe, cytujesz sprzedawcę?
          • tisi123 Re: VW Touran - warto? 26.09.10, 23:52
            silnik 105 KM w Touranie to raczej będzie "konał w boleściach". Ja bym poszukał czegoś silniejszego.
            • izak31 Re: VW Touran - warto? 27.09.10, 04:14
              Czy możesz rozwinąc swoją wypowiedz?
              • gringo68 Re: VW Touran - warto? 27.09.10, 07:39
                parę lat temu jechalem Touranem w tej wersji silnika do Bułgarii, pełne obciażenie czyli cała rodzina plus bagaże, na trasie, a przede wszytkim w rumuńskich górach sprawowal się bardzo zacnie

na ale jak widać na forum nie brakuje szybkich i wściekłyh co muszą mieć dwie setki pod maską co by im ego nie uwiędło
                • izak31 Re: VW Touran - warto? 27.09.10, 08:27
                  Mnie nie ciagnie do szybkiej jazdy. Szukam auta, które bedzie spokojnie jezdzic i tyle. I niestety od zawsze marzy mi się minivan.
                • tisi123 Re: VW Touran - warto? 27.09.10, 09:16
                  dużo dawniej niż parę lat temu jechałem do Bułgarii jako pasażer malucha (na tylnym siedzeniu). Rodzice z przodu. Bagaże na dachu, w bagażniku, w środku. Namiot, materace, śpiwory, kuchenka gazowa i milion innych rzeczy, które pewnie dzisiaj nie weszłyby do vana ;-). Też się dało jechać. Co nie zmienia faktu, że w opinii normalnych użytkowników minimum do Tourana to diesel 140 km. Natomiast pewną dozę rezerwy bezpieczeństwa zaczyna dawać diesel 170 km.
              • tisi123 Re: VW Touran - warto? 27.09.10, 09:18
                Którego fragmentu nie rozumiesz?
                • izak31 Re: VW Touran - warto? 27.09.10, 09:21
                  Czym się bedzie objawialo to "konanie w boleściach"?
                  • tisi123 Re: VW Touran - warto? 27.09.10, 09:40
                    Kiepską dynamiką. I nie interesuje mnie prędkość maksymalna. Już z tego wyrosłem. Natomiast najczęstszy manewr na polskich drogach, czyli wyprzedzanie ciężarówek jadących 90-100 km/h należałoby wykonywać w jak najkrótszym czasie. Silnik 1.9 o mocy 105 km będzie właśnie w tym przypadku "konał". Dlaczego? Ponieważ kierowca każdy taki manewr będzie przeprowadzał z pedałem gazu wciśniętym maksymalnie do podłogi. Jak kiedyś w maluchach.
                    • tocqueville Re: VW Touran - warto? 27.09.10, 11:34

na benzynce taki manewr robię na dwójce i gaz do dechy :) działa jak turbo :)

• tisi123 Re: VW Touran - warto? 27.09.10, 11:36
                        po uprzednim włożeniu zatyczek do uszu ;-)
                      • q_vw Tocq 27.09.10, 11:40
                        Tocq, wiem, że się czepiam, ale czym Ty jeździsz i czy toto nie ma ogranicznika ? Ja powyżej jakiś tam obrotów mam automatyczne wyłączenie mych kubicowych zapędów ;)))
                        • tocqueville Re: Tocq 27.09.10, 12:14
                          jezdze starym minivanem :) dlatego musze wrzucać 3 (2 sporadycznie), zeby coś wyprzedzić krócej niż 10 sekund :)
                          nagłe wbicie dwójki, daje przyspieszenie, tylko hałasuje przy tym to fakt
                          nie wiem czy to dobre dla silnika, ale precież nie bede jachał za tirem kilka km
            • carfan Re: VW Touran - warto? 28.09.10, 20:46
              Jakoś tysiące użytkowników Golfów, Passatów, Touranów, Audi, Skód jeździ z taki silnikiem i gdyby nie sprawdzał się w codziennym użytkowaniu to po prostu nie byłby kupowany. Poza tym 250Nm to w większości wypadków gwarantuje spokojną jazdę.
              • tisi123 Re: VW Touran - warto? 28.09.10, 23:07
                Jak sądzisz, gdyby wersje z silnikiem 1.9 105 KM, 2.0 140 KM i 2.0 170 KM kosztowały tyle samo, to jaki silnik byłby wybierany najczęściej? Pozdrawiam
    • fuiio Re: VW Touran - warto? 27.09.10, 09:06
      Warto warto bodaj i za 100 tysiecy.Z takim wypasem warto dac kazde pieniadze.Bedziesz mial prawdziwego Volkswagena! czyli znajdziesz sie kosztem paru groszy w elitarnym klubie VW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka