Dodaj do ulubionych

Motodziennik: BMW wypala mózgi

• bimota Motodziennik: BMW wypala mózgi 21.12.10, 22:06
      Teoretyzowanie "diesel v benzyna" jest bez sensu. Teoriami sie nie jezdzi. Porownuje sie 2 konkretne samochody. Z aut, ktorymi ja jezdzilem przyjemniejsze wrazenie zrobily benzyny.

98, przelozenia ma dluzsze diesel.

Co do BMW to czy to nie jest zakazana reklama podprogowa ??
    • Gość: jaro Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: *.e-wro.net.pl 21.12.10, 22:27
      Ja bym porównał tutaj nie wolnossąca benzynę do turbodiesla tylko turbo benzyne do turbodiesla albo wolnossącą benzynę z wolnossącym dieslem. Przy takim (najbardziej słusznym porównaniu) benzyna wygrywa bezdyskusyjnie. Uzyskuje większą moc z danej pojemności, pracuje przyjemniej dla ucha, jest o wiele "żwawsza", szybciej się nagrzewa (patrz zima i marznięcie w aucie zanim sie nagrzeje) i jest tansza w obsłudze. Jedyny minus - koszty benzyny (czyli benzyna + spalanie auta), jednak i te wcale nie muszą być drastycznie wyższe niż w dieslu, szczególnie jeśli jeździ się do 20 tys rocznie.
    • Gość: 98 Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.10, 22:37
      @bimota. coś ci się pomyliło z tymi przełożeniami. Dłuższe ma oczywiście benzyna

Diesel potrzebuje na osiągnięcie 100 trzech biegów, 140-150 km/h prawie żadną ropą nie pojedziesz trójką, do 180-200 czwórką także.Krótka skrzynia jest jednym z parametrów który z dieslowej padaki robi cos co jeździ "jako tako"
      • bimota Re: Motodziennik: BMW wypala mózgi 22.12.10, 20:36
        Klepiesz pierdoly
    • Gość: odi Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: *.gorzow.mm.pl 21.12.10, 22:40
      a ja powiem tak, 70konny diesel zje 70-konna benzyne, bo nikt normlany benzyna nie jeździ w zakresie momentu obrotowego - ok4-5 tys. obrotów - czyli najlepszej przyśpieszalności, a dieslem jadąc przy 2 tys. obrotów masz moment. I kto musi się namachać lewarkiem?
      Oba bez turbo, oba ta sama moc. I co?
    • Gość: gosciu Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: 188.33.215.* 21.12.10, 23:43
      nie wierze!!!! Pan Jacek w koncu mowi prawde o vw!!!! Nawrocil sie czy co.
    • Gość: wierny widz Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: 109.197.184.* 22.12.10, 00:13
      Nie rozumiem ludzi co psioczą na instalację gazową a raczej na jej koszty. Załóżmy, że przeznaczam na kupno samochodu 50tyś zł, nowy lub używany. Widzę mnóstwo ofert różnych za 50tyś, ale z drugiej strony myślę sobie dlaczego nie mogę wybrać samochodu za 47tyś a za 3tyś dokupić inst. LPG. To tak jakbym kupił samochód z LPG za 50tyś. Skoro założyłem już wcześniej, że kupię auto za 50tyś, to dlaczego teraz mam liczyć kiedy instalacja LPG mi się zwróci? Tu nie ma się co zwracać, bo mam ją tak, jakby była w cenie auta. Cieszę się tańszą eksploatacją już od pierwszego dnia użytkowania. Mój ojciec 9 lat temu też zastanawiał się czy kupić Opla za 30tyś czy Hyundaia za 27tyś. Wybrał Hyundaia + LPG. W przeciągu tych 9 lat i dość sporym przebiegu zaoszczędził na paliwie aktualną równowartość auta, jakieś 6-7tyś zł, a przy dzisiejszych cenach paliw, to jeździ za pół darmo.
    • Gość: nn Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.10, 01:07
      po co pieprzyć o tym, że porównanie benzyny i turbo diesla jest głupie, skoro tylko takie silniki są obecnie oferowane ?! czepiacie się dla zasady?? jak kupuję samochód to albo benzynowy albo turbo diesel. wśród używek jest jeszcze mało turbo benzyn, więc je pomijam. rynek jest jaki jest i w taki a nie inny sposób trzeba porównywać auta.
    • Gość: Santa Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.12.10, 01:07
      "...Dizlem sie bedzie jezdzilo duzo (uwaga) p r z y j e m n i e j..." - no ten slogan chyba wymyslila i wymusila na Dzejseku jego partnerka zyciowa- niewatpliwie milosniczka i zwolenniczka sztucznego penisa, przedkladajaca p r z y j e m n i e j s z e wibrujace dildo nad.......oryginal. Wesolych Swiat Dzejsek
    • Gość: Johnny Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: *.inqbator.poznan.pl 22.12.10, 10:58
      Panie Jacku,
      publikowaliście niedawno rankingi DEKRA i nie wiem skąd opinia 'wieczny pacjent' o PASSACIE skoro jest 5 na liście najmniej awaryjnych dla rankingu wszystkich klas...
    • Gość: AKlu Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.10, 12:23
      Gaz do nowoczesnych silników rzeczywiście może być utrapieniem. Ale są silniczki sprzed paru lat, gdzie jest naprawde przyjemnie.
      Pisze to na przykładzie legendy VW - 1.8T. Przy 150KM i możliwości łatwego tuningu o ok. 40KM to jest naprawde warto zainwestować te 3,5K na gaz. Jazda jest rewelacyjna, sam już mam ponad 55K km przejechane, poprzednik zrobił 3x tyle. Warunki jazdy rewelacja, elastyczność pierwsza klasa, spalanie na naprawde niskim poziomie - trasa/miasto 9/12. Jak mi ktoś powie o naprawach to powiem tylko tyle - w tym silniku nie ma niczego co mogło by zaskoczyć domorosłego mechanika. Żadnych ukrytych elementów kosztujących majątek. A wieczorem po rozgrzaniu turbinki napradę miło jest poczuć tą elastyczność na 2 biegu :)
    • Gość: wierny widz Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: *.238.73.201.ip.abpl.pl 22.12.10, 13:07
      Johnny awaria awarii nierówna. Nie można porównywać awarii, które unieruchamiają całkowicie samochód a awarii, pomimo których samochód jedzie dalej. W VW może być dużo awarii, które nie unieruchamiają samochodu a też wchodzą w statystyki, a że mają inną rangę, to stawiają markę tak wysoko w rankingu. Mój znajomy miał kiedyś Forda Focusa nowego z salonu i po roku czasu byliśmy w górach i podczas powrotu silnik po prostu zgasł i auto przestało jechać (winny czujnik wałka). Taka awaria jest nieporównywalnie poważniejsza, bo unieruchamia samochód całkowicie.
    • Gość: zenek Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.10, 01:12
      @ aklu weż ty się je..nij w dekiel z tym swoim orgazmem nad zagazowanym 1.8 T od vag rzeczywiście rakieta jak ch.. na dwójce na lpg 150 km orgaaaaazm
    • Gość: Spokojnie Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.10, 07:21
      Panowie specjaliści od samochodów jak widzę już plują jadem a tym czasem w roku 2009 sprzedano ok. 800 tys sztuk Passatów, w 2010 jest szansa na conajmniej 650 tys sztuk B6, który schodzi właśnie ze sprzedaży. Więc ile warte są te trele w obliczu tego że klient i tak chce VW ;-D
    • Gość: Arek Gdańsk Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 06:55
      Nie wiem o co chodzi z tym Passatem? mam B6 z polskiego salonu z 2007 roku 1,9 TDI 105 KM, przebieg ok. 129 tys km, awarie napędu - "0" (nic się nie zepsuło), jedyne usterki (gwarancja) to wymiana radia z nawigacją i uszkodzenie regulacji fotela (po gwarancji - koszt 300 zł netto). Jestem bardzo zadowolony z tego auta i za rok zamierzam kupić nowego B7
    • Gość: pa Motodziennik: BMW wypala mózgi IP: 46.113.181.* 09.01.11, 01:48
      Jadę do domu ptaszę nowy fiat na pierwsze oko nawet fajny ale podjeżdżam bliżej i widzę kijowy zamek na środku tylniej klapy, porażka do dupy. Polacy kupują dużo fiatów bo są tanie i większości nie jest stać nawet na podstawowe polo, ale na pandę już tak. Polacy to biedny kraj w porównaniu do zachodu i tak u nas sprzedają się pandy a na zachodzie passaty. U nas są złe passaty i dobre pandy a na zachodzie na odwrót. Porażka!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka