Dodaj do ulubionych

Golf od emerytki | Wideo

• Gość: Ry-chu Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 19:42
      @m,według ostatnich sondaży 11 letnimi polo jeżdzi 70%działkowiczów,54%cieci z budowy ,78%osób zajmujacych sie zbieraniem runa leśnego i 38% wędkarzy -amatorów.Reszta wybiera nowe ,pachnące furki...
    • Gość: m Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.centertel.pl 02.01.11, 20:40
      Kto jest autorem tych sondaży? Ty Ry-chu? To wszystko wyjaśnia Hehe ;-)
      Używana furka też pachnie jesli sie o nią dba ;-)

Mojemu Polo z 1999r do 330 tys. przebiegu jeszcze daleko...ma dopiero 148 tys.km czyli kupe lat jeżdżenia przed sobą ;)
      Za nowe musiałbym dać ponad 40 tysiaków ... a za moje Polo dałem 10 tysiaków a jeździ jak nowe....szkoda przepłacać :)
    • Gość: Ry-chu Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 20:49
      Tak sobie tlumacz,naiwniaku 11 letni samochod z 148tys. przelotu... Dobry kit ktos ci wcisnał...Pewnie niemiecki emeryt wczesniej jezdzil...Nie ma to jak wyleczyc kompleksy z powodu braku srodków na nowy samochód nasmiewając się z ludzi których stać...No ale tak to jest jak się z Grojca do" warśiawy"przyjedzie,wezmie 30letni kredyt na kawalerke i kupuje byle co do jeżdzenia... Wtedy mysleni innych rzeczywiscie boli,he,he...
    • kamillo.net Re: Golf od emerytki | Wideo 02.01.11, 21:32
      A ja myślałem że te golfy mają tylko do 300tyś wyskalowany licznik
      www.youtube.com/watch?v=mujX6Jtv_6o

A po za tym ktoś jeszcze kupuje takie stare i archaiczne auta?
    • Gość: stap Re: Golf od emerytki | Wideo IP: 95.178.43.* 02.01.11, 21:55
      widziałem niedawno pięknie odnowionego golfa jedynkę....hmmm-to chyba jednak już klasyk?
    • Gość: Pluto Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 22:11
      @kamillo.net w moim Golfie 3 rok temu zamieniło się 300 tyś na 0 i zniknął TOTAL. Archaik powiadasz.. Climatronic, pełna elektryka (szyby, lusterka, szyberdach), tempomat, komputer MFA, seryjnie 8 głośników, skórzana tapicerka nie wspominając o podstawie jak poduchy, ABS, wspomaganie... i to w prawie 15 letnim samochodzie
    • Gość: m Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.centertel.pl 02.01.11, 23:06
      Ry-chu niewierny

Nie musisz wierzyć ale moje 11-letnie Polo ma prawdziwy przebieg niecałe 150 tys.km...wyobraź sobie swoim małym móżdżkiem że są w Polsce ludzie którzy robią roczne przebiegi 10-12 tys.km...i przez 11 lat zrobili 150 tys.km....Ty swoim Ferrari trzaskasz w 3 lata 150 tys.km ale nie tylko ty żyjesz na świecie Ry-chu władco wszechświata ;-)
    • Gość: Ry-chu Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 23:28
      @m,być może,być moźe,co nie zmienia faktu iż naiwne są opowieści iż jeżdzi sie starym samochodem tylko dlatego aby nie dać zarobić koncernom samochodowym,czy tez z powodu nadmiernej usterkowosci nowych pojazdow...Czy jeżeli hipotetycznie wygralbyś nowe auto w konkursie np koka-koli,to w imie swoich pociesznych mądrości oddał byś je potrzebującym,czy już po zmienionym pseudo,głosiłbyś pochwalne peany pod adresem nowych fur?Tako rzekłem,ja Ry-chu,władca ciemnosci i wszechświata...
    • Gość: vtz Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 00:38
      Napisz Rychu, ile Cie kosztuje przegląd, żeby gwarancji nie stracić w nowym autku i co ile km go musisz zrobić? VW dalej sobie liczy 150 zł/h/mechanik??
    • Gość: tekaj Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.internetia.net.pl 03.01.11, 00:55
      nie jestem fanem Golfa. Trójka jest nudna, bo co 2 auto na ulicy to trójka. Ale nie o to chodzi.
      Ta reklama jest zajebista ;) Świetnie pokazane.
    • Gość: renofan Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.ghnet.pl 03.01.11, 02:31
      @Pluto, a 15 reno mały jeszcze hydropneumatyk, bezpieczeństwo, 4x4, fotele, kierownice itp.. z memory tempomaty, GPS - fakt w cenie 6 golfów :)

ale już 10 letni VW Phaeton to dobre auto jest :)

Ja chce vw phaetona po dziadku !!! ;)
    • pocalujta_wujta Re: Golf od emerytki | Wideo 03.01.11, 05:29
      Musze przyznac ze jak nowosci zartobliwo-informacyjne to macie dosc spozniony refleks. Film jest znany w polskim gronie od kilku (przynajmniej!) miesiecy.

Wpadnijcie czasem na strone www.joemonster.org . Oni tam naprawde maja duzo nowsze takie wesole ciekawostki. Wiele razy juz sie stykalem z tym ze dziennikarze Gazety publikowali to co tam znalazlem z opoznionym refleksem. Tyle ze juz nie chcialo m sie o tym pisac i dawac linkow zeby potem nie bylo "kryptoreklama!" (tzw. "bojownikiem" nie jestem choc czytam to od przynajmniej 5 lat).
    • Gość: Ry-chu Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 09:54
      @vtz Dzięki bogu, nie jezdze VW,posiadam pojazd innej szacownej niemieckiej marki,ale to nieważne.Nabyłem go w salonie,w okresie gwarancyjnym owszem,przeglądany był w serwisie,ale nie zdarzyło się abym ponosił jakies wydumane koszty,wymiany,owszem,ale typu oleje,klocki itp.obecnie po 2mies. po uplywie gwarancji serwisuje autko w warsztacie wyspecjalizowanym w tej marce,jest tanio i fachowo,choc nie jest to autoryzowany warsztat.Reasumując,warto kupić nowe auto,serwisować jak bóg przykazał,dzieki temu tacy panowie jak "m"stają sie szczęsliwymi posiadaczami zadbanych używek,zaś ja moge nabyć pachnacy nowoscią pojazd...Równowaga zostaje zachowana....
    • Gość: Benamuki Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.11, 09:55
      Świetna reklama. Czasem zdarza się jeszcze zobaczyć golfa II.
      Dyskusja nowe czy używane zawsze mnie śmieszy. Argumenty: "kto kupuje nowe jest frajerem bo przepłaca", "kto jeździ starym w bagażniku wozi puszki po piwie do skupu".
      Rozbiłem doszczętnie auto latem i kupiłem taniutki dupowóz. Teraz miesięczne rachunki za dom są porównywalne do ceny zakupu dupowozu. Objeżdżają mnie handlowcy i dostawcy pizzy. W razie poważnej awarii albo kraksy nie będzie szkoda się pożegnać. Tyle że mi auto służy do jazdy, nie do budowania obrazu własnej osoby. Szerokiej drogi!
    • Gość: Benamuki Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.11, 10:00
      @ Ry-chu - traktujesz samochód jak kobietę. Potem oddasz mało używane innemu. Co za perwersja!
    • Gość: gość Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.aster.pl 03.01.11, 10:19
      tak właśnie wygląda większośc BMW z Niemiec, gdzie młody się wyszalał, a potem puścił do Polski i w polsce ktoś się cieszy bo wydarł okazję, a pod machą jest zajeżdżony silnik który został przygotowany na sprzedaż
    • Gość: Czujny Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.11, 10:21
      Trzymaj się

@m

Twoje komentarze wcale nie są dziecinne, a wręcz przeciwnie, bardzo dojrzałe. Nie przejmuj się komentarzami trolli z gimnazjum i sprzedawcom z salonów.

Trollom już tak się gorąco porobiło, że :

-uważają, że Audi, wieśvagen czyli VW, to szajs, krypto Skoda więc szajs,
      -Skoda jest paskudna, be, to przecież komunistyczny paździerz I NIC TEGO NIE ZMIENI,
      -lachony pod dyskoteką wsiadają tylko do trupiastych bmw i SAMOCHODÓW FRANCUSKICH,
      -m, czyli Ty i Czujny czyli ja jesteśmy głupi,

I tp, itd...

Faktycznie widać, że trafiamy w sedno, w coś co ich boli i strasznie tych głupków wqqqq.

A prawda jest taka, że Skoda bije z roku na rok rekordy sprzedaży w Polsce i na Świecie, a Polacy wolą kupować samochody używane niż nowe z salonu. A, że nie chcą kupować francuskiego czy włoskiego złomu, to już świętokradztwo, narodowa głupota i cały Naród Polski kwalifikuje się do poprawki i przeniesienia na Madagaskar lub do innej kolonii.
    • szoferek1 Re: Golf od emerytki | Wideo 03.01.11, 11:44
      Mam swoje zdanie na temat Golfa III,i uważam że jest badzo dobrym samochodem w swojej klasie.Miałem Golfa jako drugie autu w rodzinie i złego słowa nie mogę o nim powiedzieć.Kupiony w Niemczech (po emerytce),silnik 1,4 benz.bezawaryjnie dojeźdźił 150 tys.km.,nadal jeżdzi nim koleżanka i nie może się nachwalić jakie to dobre auto.Jak już któryś z internautów wspominał,Golf jest prosty w obsłudze(mało elektroniki),mało pali,a najważniejsze tanie i dostępne części.Mam porównanie do Peugeota 206 1,4.To ten drugi to badziewie nie do porównania.
    • Gość: do Czujny Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.multimo.pl 03.01.11, 12:59
      może i część ludzi tutaj to sprzedawcy samochodów

ale tacy znaffcy jak wy to prawdziwa masakra, macie się za geniuszy odgadując rzeczy najprostsze naginacie te swoje ideologie jak chcecie i nie uwzględniacie w swoich teoriach postępu technicznego, starzenia się wszystkiego i zużycia, wierzycie w nie wiadomo jakie bajki... jedynymi znafcami i to dość kiepskimi jesteście od znaczka...

sam zbytnio nie wyobrażam sobie kupić nowe auto, ale przynajmniej się tym tak nie chwale, są ludzie których stać na taki luksus bezstresowego wyjechania, nowym czystym samochodem z salonu znam takich
    • Gość: minutehead Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 13:12
      Ciekawi nas na jaki samochód przesiadła się rajdowa babcia. Chętnie ustawimy się w kolejce po jej kolejny samochód :)
      -----
      www.facebook.com/minutowa.glowa
    • Gość: Czujny Re: Golf od emerytki | Wideo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.11, 13:21
      @do Czujny,

Ja oczywiście nie neguję zakupów nowych samochodów - prywatnie. Normalnie do firm już nikt nie kupuje samochodów tylko głownie leasing na kilka lat. Tak już robią nawet małe firemki krzaki czy małe sklepiki. Leasing na powiedzmy 3 lata, później oddają to firmie leasingowej i biorą nowy.

Ja gdybym, prywatnie, dla siebie kupował samochód - przy założeniu, że już mam wszystko, łącznie z domem, a nie kurną chatą, kwaterunkiem czy jakimiś slamsami w blokowiskach, to kupiłbym (w sumie nie jest to istotne, na kredyt czy za gotówkę), samochód klasy D i tak na 8 - 12 lat. Byłby to samochód klasy Mercedesa C ew. coś w stylu Subaru czy tych większych Volvo.

Nigdy, przenigdy w życiu, za własne pieniądze nie kupiłbym czegoś produkcji francuskiej (tu nie ma wyjątków) czy włoskiej (tu nic bym nie kupił, no może za wyjątkiem Ferrari). Z brytyjskich to np. Jaguara :) . Czasy Malucha i Pandy już się bezpowrotnie skończyły.

Na dzień dzisiejszy mam prywatnie samochód używany i samochód najlepszy na świecie - czyli służbowy :) Na razie to starczy.

• Gość: killer77 Re: Golf od emerytki | Wideo IP: 46.45.78.* 03.01.11, 13:48
      Golf III, 1,8 benz + gaz, 2 lata w Niemczech, 16 lat w Polsce, 320 tyś, tylko 1 raz wymiana uszczelki pod głowicą... żadnych większych napraw... oprócz zawieszenia - pięty achillesowej "trójek"... Samochód nigdy nie tuningowany, używany do typowego jeżdżenia a nie do szpanu. I co? Też jestem dresem? Ciekawe ilu z Was dojeździ swoim autem tyle kilometrów...
    • Gość: łotR Re: Golf od emerytki | Wideo IP: 109.243.223.* 03.01.11, 14:08
      Ja kupiłem merca 300ce z zamontowaną oryginalnie blokadą tylnego mostu od szwajcarskiego staruszka:)

Zgodnie z briefem miał 55 lat jak kupił to auto w 1990 roku.

Aktualnie na papierze samochód należy do mojej mamy.
      Tak jest po prostu taniej ubezpieczyć.
    • nicpon007 Re: Golf od emerytki | Wideo 03.01.11, 15:01
      szacun dla Golfa, ale chyba wybrałbym tego Civica 4gen (w roli drugoplanowej) ;-)
    • Gość: m Re: Golf od emerytki | Wideo IP: 178.56.113.* 03.01.11, 15:07
      @do Czujny

Piszesz:
      "są ludzie których stać na taki luksus bezstresowego wyjechania, nowym czystym samochodem z salonu znam takich"

A co to niby za luksus wyjechania z salonu nowym czystym samochodem? To jakiś żart?;-)
      To żaden luksus...skoro przepłaciłeś za nowe auto 30 tys.zł wiecej w stosunku do zadbanego 5-letniego to tylko świadczy żeś frajer i leczysz kompleksy używając słów : "nowe" , "czyste" "pachnące" tak jakby wszystkie używane były stare, brudne i śmierdzące! a to nieprawda! Leczysz w ten sposób swoje kompleksy !...Moje zadbane Polo z 1999 r. jest także czyste , pachnące...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka