Dodaj do ulubionych

Chevrolet rośnie w siłę

IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.11, 13:48
Widać w końcu motoryzacja na tak niskim poziomie, jak amerykańska, dostrzegła potencjał w ekonomicznych i niedrogich samochodach.
Szkoda, że tradycyjnie 100 lat za Japonią i Europą, może udałoby się wcześniej uratować kilka marek.
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.xdsl.centertel.pl 23.04.11, 14:06
      @ anthihun
      Przepraszam jeśli urażę ego ale niski poziom żeby nie powiedziec wprost żenujący to ja dostrzegam w Pana/i wypowiedzi.
    • Gość: m Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: 31.60.144.* 23.04.11, 14:28
      pawel

napisz coś lepszego zamiast tylko krytykować
    • Gość: ciacia Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.11, 17:50
      Juz sie nie martw o poziom motoryzacyjny w usa. Maja uczy i oszy otwarte na wszelkie nowitnki z jewropy
    • Gość: trao Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 17:54
      'miejskie Aveo' - nazwy Aveo już nie będzie drogi redaktorze tylko Sonic.
      anthihun - dziecko neostrady, wielki europejczyku, a jakie samochody produkuje kraj z którego pochodzisz skoro się tak wozisz wyższością 'europejskiej' motoryzacji?
      Poza tym jeśli już na siłę staramy się zaszufladkować producentów, jako amerykańskich, japońskich itd to Chevrolet - ten sprzedawany w Europie jest koreański. A koreańczycy robią obecnie lepsze jakościowo auta od japońskich.
    • Gość: @strao Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.11, 20:36
      BMW, Mercedes, VW, FIAT, PSA, Renault - więksi producenci.
      Klasy A, B, C, D, E, F, SUVy, terenowe, sportowe, limuzyny(chyba klasyfikowane jako F), coupe, cabrio, użytkowe - część klasyfikacji wg segmentu
    • Gość: m Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.centertel.pl 23.04.11, 21:13
      "koreańczycy robią obecnie lepsze jakościowo auta od japońskich"

to ciekawe dlaczego Mazda jest dużo droższa niż KIA??? bo jest lepsza jakościowo wielki znawco !!!
    • Gość: gość Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.28.169.177.zetnet.slupsk.pl 23.04.11, 22:35
      bo leci na marce a nie na jakośći,a co wsciekasz sie że przepłaciłeś za Madzie ??ha ha ha
    • Gość: m Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.11, 01:47
      @gosc

Haha ale z ciebie frajer! kazdy wie ,ze drozsze znaczy lepsze.
    • 1mississauga Re: Chevrolet rośnie w siłę 24.04.11, 03:29
      Amarykanskim firma motoryzacyjnym nie za bardzo zalezalo na jakosci, przez ostatnie 30 lat.Jesli metalnosc tych firm by sie zmiemila , sa w stanie produkowac auta bijace na glowe firmy japonski czy europejskie.Przy potecjale jakie posiadaja amerykanie, inne nacje moga tylko pomazyc.Wystarczy tylko sprawdzic przemysl zbrojeniowy ,elektroniczny czy program kosmiczny. Prosty przyklad Libia ,tylko USA wycofaly sie z ochrony powietrznej i zaczely sie problemy u pozostalych czlonkow NATO.Odpowiedz jest prosta, technologie ktore posiadaja amerykanie, dlugo nie beda osiagalne dla innych. A wdrozenie ich do produktow motoryzacyjnych ,wywolaloby rewolucje.
    • Gość: Coltus Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: 80.238.69.* 24.04.11, 04:53
      Wcale się nie dziwię że tak jest. Jakość połączona z bardzo rozsądną ceną robią swoje. Kupiłem pod koniec sierpnia ubiegłego roku Aveo (sedan} i naprawdę jestem zachwycony tym autem (wygoda, spalanie,bezawaryjność). POLECAM ! ! !
    • Gość: @m Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.8-21-96.mc.videotron.ca 24.04.11, 05:16
      "Haha ale z ciebie frajer! kazdy wie ,ze drozsze znaczy lepsze"

a twoje polo duzo kosztowalo? :>

a zaraz wiem, 11tys, tzn tyle ile dalem za kilka mebli do kuchni :D
    • Gość: ee Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.11, 09:56
      "tylko USA wycofaly sie z ochrony powietrznej i zaczely sie problemy u pozostalych czlonkow NATO."
      Nie każdemu pasuje wyrzucanie pieniedzy w bloto i napadanie innych krajow. Ich potencjal motoryzacyjny opiera sie na europejskich technologiach (Silniki GM zawsze bazowaly na FIATowskich rozwiązaniach).
    • Gość: @@m Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.multimo.pl 24.04.11, 11:54
      w dużym uogólnieniu zgeneralizowaniu to co droższe jest lepsze gratulacje łapiesz rzeczy oczywiste!!!

ale to zbyt proste dla bardziej inteligentnych ludzi, ponieważ istnieją wyjątki... a ty widocznie też nie srasz pieniędzmi jeżdżąc starym polo...
    • Gość: m Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.centertel.pl 24.04.11, 16:57
      1. lepiej kupić zadbane Polo niż utopić worek kasy 50 tysiaków w nową bryke która po 3 latach będzie warta 25 tys.zł ;-) Czyli 25 tys.zł wywalone w błoto haha

2. Trzeba być debilem żeby kupować nowe auto na raty....
      Do momentu wpłaty ostatniej raty auto nie jest nasze tylko banku !!!!!!!!
      Bank może nam zabrać samochód i zlicytować za 50% jego wartości jeśli się spóźnimy z zapłatą raty.....a w razie wypadku odszkodowanie dostanie bank ;-)
    • Gość: Piotrek Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.pools.arcor-ip.net 24.04.11, 19:05
      @1mississauga

Sens porownywania przemyslu zbrojeniowego do samochodowego i wyciaganie z tego wnioskow pozostanie chyba tylko twoja tajemnica. Przemysl samochodowy i zbrojeniowy to kompletnie dwie rozne sprawy, chocby dlatego, ze ten ostatni jest dotowany przez panstwo.
    • Gość: Usanczyk Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.sub-75-240-225.myvzw.com 24.04.11, 20:14
      @Piotrek

Ale przemysl samochodowy w usa tez jest dotowany przez panstwo. Cal wielka trojka z Detroit dostala kase od rzadu
    • Gość: turbo Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.xdsl.centertel.pl 24.04.11, 22:50
      Jak kupujesz "to polo" co ma 8 lat z zamiarem sprzedania po 2 latach to moze nie tracisz 25 tysiecy, jak ktos kto sprzeda 3-latka za 25. Ale tu poruszyłeś dwie kwestie każdy nowy starci - nowe polo też -po 3 latach będzie z dużą stratą. Ale nie trzeba przecież kupować nowego i po 3 latach sprzedawać, pomyśłąłeś o tym ? Pojeździj 6-7 lat nowym i 6-7 tym 8 letnim polo (pomijam, że za 50 tys mamy kompakta z silnikiem ok 120-130 koni, klimą, ESP, 10 poduszkami, radiem z mp3 i USB oraz np. gwarancją 5-7 lat jak Hyundai i Kia). Ile wydasz na naprawy jeżdząc i tak imitacją samochodu ? Nie mów o przeglądach bo i tak olej i itp i tak zmieniasz co roku tyle ż enie na obowiązkowym przeglądzie więc ceny są podobne. I wtedy rachunek wychodiz prawie taki sam tyle, że np ja mam nowe na gwarancji, wypasione i nowoczesne Ty masz samochód z cofanym przebiegiem i nie znasz dnia i godziny kolejnej naprawy - hmm oszczedność ... Pozdrawiam
    • 1mississauga Re: Chevrolet rośnie w siłę 25.04.11, 07:35
      @ee i@Piotrek.Dlaczego wyciagacie tylko technologie wojskowe ,w temacie wspomnialem tez o inowacjach z elektroniki i programu kosmicznego.Nie jestem mieszkancem tego kraju ,ale musze przyznac ,ze naukowcy z tego kraju sa przodownikami jesli chodzi o wynalazki .Jak masz watpliwosci to sprawdz ilosc nagrod Nobla w tej dziedzinie , w ostatnich latach.Nie mam na mysli pokojowych (Obama i Gore ).Nie jestem zlosliwy,sprawdz na ktorym miejscu znajduja sie Polskie uczelnie w swiatowym rankingu.
    • Gość: m Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: 31.60.12.* 25.04.11, 09:50
      turbo

Przez 5 lat na naprawy mojego 12 letniego Polo wydałem około 3 tys.zł (klocki,tarcze,łożyska,amortyzatory,akumulator,świece,drążek kierowniczy,olej,filtry,opony itp.) ... ale nigdy się nie zatrzymał na drodze i nie wracał na lawecie bo o niego dbam...
      a Ty ile wydałeś na serwisowanie swojego nowego autka przez ostatnie kilka lat?
      6 tys.zł? 8 tys.zł? a ile wydałeś przy zakupie?
      Ja zapłaciłem za moje Polo 12 tys.zł...a Ty? 45 tys.zł? 60 tys.zł?
      Wolę wydać na naprawy 3 tys.zł przez 5 lat niż na nowe auto 50 tys.zł + drogie ASO... ...tak...to oszczędność ale mądra...jak dbasz tak masz...
    • Gość: brutus Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.11, 11:16
      Forumowiczu "m" twoje usprwiedliwiwanie jazdy starym rupieciem zaczynają mnie drażnić. Rozumię że można jeździć zwłokami bo naprzyklad mnie nie stać na nowe ale robić z tego filozofię ? Kiedyś wracałem z pracy i byłem świadkiem wypadku kierowca fiata 125 (10 lat temu) z winy innego uczestnika zawinał się na drzewie - za chwilę przyjechała żona i mówiła do zakleszczonego w fiacie męża "dlaczego jechałeś tym trupem"? Okazało się że mają nowe i bezpieczne auto w garażu a mąż dojeżdźał starym autem kilka kilometrów do pracy i tak się skończyła jazda trupem. Ja tez miałem wypadek Sierrą i leczyłem się 5 lat. Pozatym jazda za twoim starym śmierdzącym polo to zanużanie się w rakotwórczym dymie (biała chmura spalonego oleju) Ja bardziej szanuje kierowcę Pandy niż użytkownika 15 letniego śmiecia trującego wszystkich w około.
    • Gość: Piotrek Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.pools.arcor-ip.net 25.04.11, 12:21
      @1mississauga

Co do poziomu amerykanskiej nauki, to masz racje. Sek w tym, ze droga od nauki do gotowego produktu jest daleka. Prototyp a gotowy produkt, budowany w skali masowej to zupelnie cos innego. Dlatego takie argumentowanie nagrodami Nobla jest raczej bezsensowne. Nawet tacy noblisci musieliby pytac japonczykow, jak efektywnie zorganizowac produkcje.
    • Gość: stanczyk Re: Chevrolet rośnie w siłę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.11, 16:31
      ..kogo interesuje wielki kapitał ..i jak sie sprzedaje global Prodakt Cruze..
      ..
      napiszcie kiedy Camaro zawita do Europy ..

"m" i jaktam po zdjęciu ogranicznika, ? scigałeś sie już z AMG ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka