Dodaj do ulubionych

Renault Fluence | Długi dystans

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.11, 17:58
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: *.centertel.pl 27.05.11, 18:03
      "Spalanie na trasie ponad 11 litrów" ? toż to smok !!!

Moje Polo w trasie spali 50% mniej a kosztowało 85% mniej...
      szkoda przepłacać ;-)Haha
    • Gość: kijek Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.11, 18:23
      a tak właściwie to ile to tym razem będzie kilometrów ten "długi dystans"?
    • Gość: parkingowy Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 18:31
      Śmiech na sali. 11 w trasie + zabawa w kosmetykę w nowym lakierze? Czy on jest pomalowany plakatówkami? To tylko źle świadczy o tym samochodzie. Porównanie do Astry, Jetty, Focusa, Mazdy i Corolli jest nie na miejscu.
    • Gość: parkingowy Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 18:34
      no tak, zdjecia mówią same za siebie, kryptoreklama kosmetykow samochodowych, schodzicie na psy
    • Gość: @m Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 18:54
      Moje Polo w trasie spali 50% mniej a kosztowało 85% mniej...
      szkoda przepłacać ;-)Haha

6.5 litra? Polo? Porażka!
      Moja łada samara na LPG jest dużo szybsza i zrywniejsza od Polo i pali tylko 6 litrów LPG. Kosztowała mnie 1800 zł więc kilkanaście tysięcy zostało mi w kieszeni. Po co przepłacać za jakieś polo? Trzeba być frajerem...
    • Gość: G Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.11, 20:54
      Genialny matematyk! 50% z 11 = 6,5 poprostu geniusz!
    • Gość: RPWL Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.11, 21:57
      Zrobcie temu samochowi peeling, botox i manicure. A fuj! Samochod sluzy do jezdzenia, a nie pieszczenia!
    • Gość: trr Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: *.pabianice.msk.pl 27.05.11, 21:57
      @parkingowy i m
      Dotarte, (słynne i wychwalane) 1.2 TSI w Yeti w trasie potrafi spalić 10.9 !
      Faktycznie, 140 konny silnik renault "pali jak smok"
    • Gość: X Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.11, 22:25
      Fajny ten samsung fluence...
    • rrrob Re: Renault Fluence | Długi dystans 28.05.11, 09:26
      Hehe dobre z ta lada na LPG! I co na to 'm', chyba musi zmienic fure!!! Proponuje trabanta na wungiel.

A tak na temat.
      Do redakcji: jezeli chcecie jezdzic i naprawde oszczedzac paliwo, to nie powinniscie przekraczac 2 tys obrotow (a nie 4). Spalanie tak czy siak wyszlo wam za wysokie, szczegolnie poza miastem (w miescie wiadomo - ruszanie, hamowanie, stanie, klima chodzi itd, wiec jezeli stoi sie duzo to w przeliczeniu spalanie moze wyjsc i 40 litrow na 100). Na trasie powinien chyba zejsc do tych 6 litrow. Fakt, jest nowy, ale juz po ok 1000km powinno sie to wyregulowac.

Mam nadzieje, ze zdacie za jakis czas relacje co i jak z tym Renault.

Tez jest taki twardo zawieszony jak jego elektryczny brat? (Fluence Z.E)
    • Gość: gość Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: *.torun.mm.pl 28.05.11, 10:31
      Nawet jeśli odjąć po litrze z racji docierania, to zużycie paliwa jest niemal dokładnie na poziomie aut za lat 90-tych. 9-10 litrów w trasie to dziś zużywają sporo większe samochody z dwukrotnie mocniejszymi i dobrze ponad połowę większymi silnikami. 7-8 litrów w trasie to maksimum przyzwoitości przy takiej mocy.
    • Gość: supergeo Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: 212.160.172.* 28.05.11, 11:01
      Gorąca prośba o napisanie więcej o tym silniku 2,0.
      Czy ma ona coś wspólnego z silnikiem Nissana o podobnej pojemności ??

Dzięki za uwzględnienie prośby :-)
    • Gość: Oleg Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: 213.25.182.* 28.05.11, 13:14
      Jak zobaczylem miniaturke fotki nr4 to myslalem ze keczap na bagazniku polozyliscie i grilla odpalacie :)
      PS. Na jaki dystans ten test? 30 000 km?

--------------
      Wygraj kody VIP dla DiRT 3 na Playstation 3
      www.facebook.com/DiRT3Gra#!/notes/dirt-3-gra/konkurs-jaki-to-samoch%C3%B3d/125983487481251

• Gość: Zaskoczony Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 13:51
      Strasznie dużo ten śmietnik pali... minimalnie mniej, niż acura 3.2
    • Gość: mw Re: Renault Fluence | Długi dystans IP: *.elektrosat.pl 28.05.11, 21:29
      a jak tam zawieszenie ? Bo belka skrętna z tyłu to lekka kompromitacja - nawet kia ceed ma wielowahaczowe.
    • Gość: PZ Renault Fluence | Długi dystans IP: *.54.252.45.smlw-legionowo.pl 29.05.11, 22:58
      @mw
      co to ma za znaczenie? Ceedowe zawieszenie łomocze jak w żuku, a komfort bardzo średni
      Corolla ma belkę a posuwa cichutko i bardzo wygodnie

poza tym wątpie żebyś sie zorientował jakie auto ma zawieszenie po samej jeździe nim, szpceu od 7 boleści, wiec stul
    • Gość: cziken Renault Fluence | Długi dystans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 23:49
      PZ - Swieta racja!
    • Gość: Balaton Renault Fluence | Długi dystans IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 22:08
      No dobra tylko dlaczego ten cały Fluence musi mieć tak durną nazwę? i dlaczego musi wyglądać jak średniej wielkości ponton desantowy?
    • Gość: żonkill Renault Fluence | Długi dystans IP: *.agora.pl 02.06.11, 09:40
      @parkingowy "no tak, zdjecia mówią same za siebie, kryptoreklama kosmetykow samochodowych, schodzicie na psy"

taaa, nawet jakbym chciał kupić, to przy tej jakości zdjęć nawet nazwy producenta nie widać. Zajebjaszcza kryptokerlama, buhaha
    • pandzik Renault Fluence | Długi dystans 02.06.11, 11:52
      "Przy cenie 81 100 zł trudno znaleźć mu konkurencję w podobnej cenie."

To jakiś żart?
    • Gość: k Renault Fluence | Długi dystans IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.06.11, 21:50
      Ze spalaniem to chyba się jakiś błąd wkradł albo nieumiejętnie było zmierzone. Megane z tym samym ale uturbionym silnikiem 2.0T (180KM) pali w trasie 8l/100. 11l/100 to jest przy jeździe 160km/h ;)
    • Gość: Jax2 Renault Fluence | Długi dystans IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.11, 14:09
      Jestem mile zaskoczony, że autor zna się na rzeczy jeżeli chodzi o kosmetykę i wysmarował auta żółwiem albo innym badziewiem :D A Panu który napisał 'zabawa w kosmetykę na nowym lakierze' proponuje nie popełniać herezji i się trochę dokształcić ;] Dla mnie takie podejście świadczy jedynie o wiedzy fachowym podejściu użytkownika bo jeżeli o lakier dba w takich detalach to raczej na reszcie nie skąpi i autko posłuży mu jeszcze przez dłuugi okres czasu, a ze sprzedażą tak zadbanego egzemplarza nie ma później problemów...
      Ps. Nie wiem kto smarował auto Coli ale z deka przesadził, grubiej nie znaczy lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka