koktajl91 23.05.12, 21:06 Czy wasi dyrektorzy tez źle was traktują jak nie wykonujecie planów? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p-p-i Re: mobbing 23.05.12, 21:23 u mnie nie ma tragedii. co jakiś czas zjebka musi być. najważniejsze żeby się tym nie przejmować... powodzenia Odpowiedz Link
salvea Re: mobbing 23.05.12, 23:03 Dyrektor pół biedy, gorzej bezpośredni przełożony. Mobbing książkowy. Gdyby to tak nagrać i wysłać gdzie trzeba to ta osoba nigdzie już by pracy nie dostała. No ale szefów nagrywać nie wolno. Pozostało cierpieć albo się wykończyć. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: mobbing 01.08.12, 22:52 4kana napisał(a): > nie wiem ale cos musza bo zniszcza sie psychicznie Mój Boże :) Wzruszyłem się :) Exworkredfreudzie+4kana :) Odpowiedz Link
exworker Re: mobbing 02.08.12, 09:04 Kto może to ucieka ( nie spotkałem się później z opinią, żeby żałowali ). To są bardzo trudne sprawy i brak jednoznacznej odpowiedzi. Odpowiedz Link
exfreud Re: mobbing 02.08.12, 18:40 Im dłużej, tym gorzej. Najsmutniejsze jest tylko to, że zmian, które powstały w człowieku, on sam nie widzi na bieżąco. Dopiero, kiedy mechanizmy kompensacyjne zaczynają szwankować i zadziewa się patologia, zaczyna się coś robić w kierunku ucieczki. Zazwyczaj, jest to dość późno, aby bez szwanku móc normalnie zyć- ale nie jest to niemożliwe. Dlatego, niewiarygodnie istotne jest doradzać młodym ludziom, którzy zaczynają podejrzewać i dostrzegać w pracy mobbing, aby nie bali się odejść, nim życie zmieni im się w chroniczną nerwicę. Odbija się to na rodzinie, relacjach z partnerem i znajomych. Ci ,którzy tego nie zaznali nie powinni wogóle tutaj zaglądać i wypowiadać się. To jak jałowe gadanie o "obcych". Ktoś słyszał, że gdzieś tam, gdzieś tam.... Odpowiedz Link