Dodaj do ulubionych

skuterek z uni

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 23:41
witam mam pytanko czy moze ktos sie orientuje jak wyglada sprowadzenie np.z niemiec skuterka 50ccm i zarejestrowanie go u nas czy akcyza tez wynosi tyle co na auta czy jest to jakos inaczej liczone-bylbym wdzieczny za wszelkie info
Obserwuj wątek
    • Gość: mak Re: skuterek z uni IP: *.proxy.aol.com 12.05.04, 07:29
      nie odpowiem Ci na pytanie,z prostej przyczyny mieszkam za woda,odnosnie
      skuterka to jest super sprawa,mocno polecam zakup,duza przyjemnosc za male
      pieniadze,na co dzien w biznesie jezdze pick-upem Fordem F-150 2003,na
      zakupy,drobne dojazdy po pracy przesiadam sie na moja Yamache BWM 50
      ccm,dwusuwowy silnik z bezposrednim wtryskiem oleju do cylindra,7KM mocy,za 3
      dolary mozna jezdzic tym po miescie od rana do wieczora,bardzo zrywny,zwrotny w
      ruchu miejskim skuter,szybkosc max.okolo 70 km/h.Czy skutery sa popularne w
      polskich miastach?
    • Gość: zigus Re: skuterek z uni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 08:41
      Czesc. Wczoraj rozmawiałem z gosciem który sprowadza motocykle. powiedzial, że
      motocykl kupujesz za granica, przywozisz tutaj. jego przykład: kupił yamahe
      majesty 250 ccm za 500 euro, do tego 500zł karta pojazdy + rejestracja,
      przegląd i tyle. Tak ze prawdopodobie na motocykle nie ma akcyzy. Nie znam
      czlowieka tak ze musialbys sobie te informacje potwierdzic. Pozdrawiam.
      • Gość: michal Re: skuterek z uni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 16:41
        a czy zarejestrowanym skuterkiem w niemczech mozna w polakowi w polsce prowadzic-bo podobno samochody juz mozna na obcych blachach prowadzic-jak to w zeczywistosci wyglada
        • Gość: Michal Re: skuterek z uni IP: *.fornfyndet.se 12.05.04, 17:46
          W szwecji do 50ccm nie podlega rejestracji,musisz posiadac jakies tam
          ubezpieczenie,ale niema numeru rejestracyjnego.Kupujesz i jedziesz.pa-pa-pa.
          Pzdr.Michal
        • Gość: Joasia Re: skuterek z uni IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.04, 19:10
          W Niemczech skuterki do 50 ccm nie sa rejestrowane - musza tylko co roku
          wykupic tablice ubezpieczeniowe
    • Gość: KoLo Re: skuterek z uni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 18:50
      ja rowniez z chcecia sie dowiem cos na ten temat. moze ktos wie jak ksztaltuja
      sie ceny uzywanych?? z gory dzieki za odp.
      • Gość: Paulo Re: skuterek z uni IP: 62.233.163.* 12.05.04, 21:11
        Najtansze sa we Wloszech,znacznie tansze niz w Germanii.Nie ma zadnych oplat
        poza rejestracyjnymi.
        • Gość: michal Re: skuterek z uni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 23:20
          chodzi mi co unas w polsce trzeba oplacic by moc jezdzic skuterkiem sprowadzonym(chyba akcyzy to niema ani jakies tam pierwszej rejestracji za 500pln) jak to wyglada bo lada dzien bede wyjezdzal do niemiec i mam zamiar cos przywiesc
        • fiu-fiu Re: skuterek z Italii 13.05.04, 09:55
          zajrzyj na
          www.motorino.it
          ceny i modele. Skuterki sa drozsze niz w Polsce... bo sa popularne- uzywane maja duze
          przebiegi, podobnie jak auta. Dluzszy sezon do jazdy. Skuterek 50cm potrafi przejechac 5-6 tys
          km rocznie.
          • Gość: mak Re: skuterek z Italii IP: *.proxy.aol.com 13.05.04, 16:45
            popatrzcie na nowe Vespy,to jest super skuterek,www.vespa.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka