Dodaj do ulubionych

Opel Astra GTC - hot hatch z Polski

• Gość: 456 Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.11, 19:12
      Golf R zadne tak OPCe, i RSy.
    • Gość: misiek Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: *.unitymediagroup.de 07.06.11, 19:18
      szkoda ze osiagi kupa smiechu heheheh
    • Gość: xman Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: *.raciborz.vectranet.pl 07.06.11, 19:37
      @ marek
      masz rację do Scirocco to mu dużo brakuje nie mówiąc już o samym wyglądzie ale i o silnikach gdzie w Oplu brakuje mocnego silnika takiego jak ma Scirocco R (265KM), stawiam że klientów VW napewno nie odbierze
    • Gość: Oleg Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 19:43
      No wygląda odlotowo, pytanie tylko się ciśnie - a kiedy premiera?
      ---------------
      Konkurs: Wygraj kody SUPER VIP dla DiRT 3 na PS3! Po prostu wytypuj wynik GP Kanady!
      www.facebook.com/DiRT3Gra#!/notes/dirt-3-gra/konkurs-wygraj-kody-super-vip-dla-dirt-3-na-ps3/128618400551093
    • Gość: gosc Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: *.lundhagem.no 07.06.11, 23:39
      ten bieda ps na plazy z patrzeniem na jachty to bardzo smutne zdjecie
    • Gość: jacek Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.11, 00:03
      Trzeba mieć dobrą i długą pamięć, żeby sobie przypomnieć ładniejszy samochód w tej klasie. To jest klucz do sukcesu, bo przyciągnie potencjalnych klientów do salonów i jeśli jazda próbna nie zabije wrażeń estetycznych, tylko ostatni ogon wypuści klienta z salonu na piechotę. Oczywiście jak to w Oplu, samochód wymaga drugiego pilota do obsługi konsoli centralnej, bo kierowca zanim się nauczy, zginie.
    • remo29 Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski 08.06.11, 00:42
      @ Gość: lol
      > remo29 ale to nadal bedzie fiat... nie no czekaj.... gorzej... dwa fiaty!!!

Nie wiem jak się mają dwa fiaty, ale mój jeden zrobił 100 tys. km w niecałe trzy lata i - możesz mnie wziąć za pracownika autosalonu - jedyną rzeczą, którą wymieniłem była żarówka. Sorry, powinienem być szczery, trzy żarówki. A z ciekawszych rzeczy - wymiana kompletnego rozrządu w ASO, w silniku diesla, kosztowała mnie 289 zł. Nie wierzysz? Rozumiem, nie mam żalu.
      --
      parada karzełków
    • Gość: Zenek Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: 213.134.152.* 08.06.11, 06:56
      Całkiem ładna. Scirocco wygląda trochę jakby był rozdeptany.
    • Gość: caver34 Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.11, 11:49
      "Hot hatch z silnikami 165-180 koni? To jakis zart?"

"Jak będzie wersja OPC z mocą powyżej 200KM to można będzie to nazwać hot-hatchem."

Ciekawe.
      A od kiedy moc decyduje o tym, kiedy samochód jest "hot-hatchem"??
      Co za debilny tok myślenia. Kolejne pryszczate smarki z gimnazjum zajarani cyferkami w polu "moc".

A odnośnie tematu, miejmy nadzieje, że rdzOpel po 5 latach będzie miał jeszcze lakier w blachy stanie.
    • Gość: 4Kulfon Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.11, 16:41
      @caver34 No to moze powiesz nam co zadecydowac, czy auto jest hot-hatchem czy nie... waga, moc to podstawowe czyniki...
    • Gość: Gliwice Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.11, 06:30
      Po pierwsze nie "z Polski" tylko "ze Śląska" a to zasadnicza różnica! Po drugie stwierdzam że to auto nie ma szans z obłędnym VW Scirocco. Miało być największym rywalem VW a okazało się że zrobili zwykłą 3 drzwiową Astrę ...
    • Gość: Deero Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: *.warszawa.mm.pl 11.06.11, 20:01
      Tak patrzę na te zdjęcia i patrzę, i nadziwić się nie mogę, bo ja widzę na nich trzydrzwiowego hatchbacka, a red. Sińczuk za to dwudrzwione coupe... ciekawe...
    • Gość: inż Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 06:37
      Megane Coupe - 250 KM, Scirocco R - 265 KM a Astra GTC w najmocniejszej wersji - 180 KM ??? WTF ???
    • Gość: Gość Re: Opel Astra GTC - hot hatch z Polski IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.11, 21:21
      W tym roku w pazdzierniku zaczyna sie jej produkcja w Gliwicach. Bedzie rowniez Astra OPC 3-drzwiowa, moc ok. 260 KM. Wiec spokojnie, bedzie sie czym nacieszyc. OPC wejdzie za rok lub dwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka