Dodaj do ulubionych

Opel Vectra kombi 3.0 CDTI

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 22:25
Jestem zainteresowany tym autem. Możecie mi powiedziec czy to dobry wybór.
Z góry dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: cycu Re: Opel Vectra kombi 3.0 CDTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 22:31
      jak masz trochę więcej floty to pomyśl o czymś z klasą ( c klasa, bmw 3, audi
      a4 ) jak nie chcesz płacić więcej za samochód to dobry wybór
      na pewno lepszy niż różne france i italiańce ( laguna, c5, alfa 156, itp. )
      • Gość: knight Re: Opel Vectra kombi 3.0 CDTI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 22:45
        Lepiej automat czy bez? Podobno nie dostane homologacji ciężarowej jeśli będzie
        miał ręczną skrzynie. Słyszał ktoś o tym?

PS Miałem jazde probna Signum z tym silnikiem i automatem. Było super.
        • Gość: Zenek Re: Opel Vectra kombi 3.0 CDTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:17
          a ja jezdzilem Saabem 9-5 z tym silnikiem i reczna skrzynia i mnie rozczarowal
          co do automatu: z tym silnikiem napewno lepszy wybor niz manual

• Gość: YupiKayeyMadafaka Re: Opel Vectra kombi 3.0 CDTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:23
      Jak dla mnie samochód z takim silnikiem i takimi słabymi osiągami i za taką
      cenę to ...szajs .
    • greenblack Re: Opel Vectra kombi 3.0 CDTI 14.05.04, 11:08
      20 tysięcy droższa od 3.2 V6, która ma osiągi z zupełnie innej beczki.
      • Gość: Zenek Re: Opel Vectra kombi 3.0 CDTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:23
        jesli chcesz koniecznie dieselka poczekaj na 1.9JTD 150KM
        bedzie pewnie tanszy ale dynamika niewiele gorsza, wprawdzie tylko 4 gary ale
        ten 3.0 V6 tez kultura nie zachwyca...

• froniucdti Re: Opel Vectra kombi 3.0 CDTI 04.09.13, 10:31
      Jeżdzę takim autem od roku 3.o 185km i bardzo polecam zrobiłem 20tys i poza wymiana oleju i filtrów nic się nie dzieje. Spalanie przy mojej nodze a jest dość cięzka 7,5 - 8 l miasto 10 -11. Autem dalej się zachwycam posiadam wersję Cosmo - czyli full wypas z funkcją sport skrzynia automat.
      • przemekthor Re: Opel Vectra kombi 3.0 CDTI 04.09.13, 15:25
        1. Temat jest sprzed 9 lat.
        2. Z perspektywy czasu wyszło na to, że vectra c, szczególnie przedliftowa, to jednak było padło - mawia się, że najlepsza vectra w komisie to ta, której się nie da otworzyć.
        3. Diesel 3.0 (ten sam w oplu, renault i saabie) to najgorsze dno, jakie sobie można wyobrazić - trwałość 200 tysięcy, potem osiadały tuleje i do widzenia. Mało który dojeździł do dzisiaj, hehe.
        • vogon.jeltz Re: Opel Vectra kombi 3.0 CDTI 04.09.13, 22:20
          > 2. Z perspektywy czasu wyszło na to, że vectra c, szczególnie
          > przedliftowa, to jednak było padło

Co ciekawe, zbudowana w dużej części na tych samych bebechach Croma uchodzi za auto bardzo dobre (choć dziwaczne).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka