Dodaj do ulubionych

Fiat szykuje następcę Multipli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 12:47
Słyszałem że ponoć ma się nazywać IDEA
Obserwuj wątek
    • darek_skwar Re: Fiat szykuje następcę Multipli 01.07.11, 15:16
      jakoś w to nie wierzę, bo mają Freemont'a
    • Gość: kurde Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.103.211.91.static.bait.pl 01.07.11, 15:52
      o ile mi sie 1 nie podobała to 2 jest ok, po co tworzyc nowy model skoro mamy juz cos sprawdzonego i bądź co bądź rozreklamowanego choćby z powodu brzydoty 1ki?
    • Gość: 2.0 Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.11, 16:00
      Swietne klasyczne elementy projektu nadwozia. Oczywiscie w malych autach bedzie mnostwo szkla i malutko blachy bo taniej (to tak z laski dla troli) ale coz Wlosi maja mnostwo respektu przed produkcja wiekszych masowych modeli aut. Szkoda i tyla.
    • Gość: Rul Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 16:00
      A ja jestem akurat z tych, którym się Multipla podoba :) Nie wiem co prawda jak bronić tego modelu, od strony technicznej ;) ale designersko było to coś.
      Multipla dwa wygląda już bardzo konwencjonalnie i bezkonfliktowo, chociaż nie wiem czy jest to model który się rymuje ze słowem "sukces kasowy" ;)
      __
      www.tanie-latanie.net/
    • Gość: DSA Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.cn.net.pl 01.07.11, 17:36
      Stylistycznie bez rewelacji ale jakos okropnie mnie nie odrzucala a mialem przyjemnosc podrozowac nia i musze przyznac bardzo wygodne i pojemne auto a te 3 oddzielne fotele w tylnym rzedzie i plaska podloga to strzal w dziesiatke
    • Gość: Habla Habla Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 19:00
      Premier Węgier w Radzie Unii Europejskiej do Tuska:

"Nie ma gotowych dróg(...)" wyrwałem z kontekstu

Tusk myśli: "No ku&#a, co ty nie powiesz"

:) he he he
    • Gość: jacek Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 20:06
      Z wyglądu Multipla może się nie podobać (zaskoczyłem kogoś?), ale jak ktoś potrzebuje samochodu np. dla trójki dzieciaków w fotelikach, to lepszego za podobne pieniądze nie znajdzie. Nowy model będzie z pewnością ładniejszy, ale rezygnowanie z układu foteli to błąd. Po co włazić w tak zatłoczony segment rynku, jeśli można mieć tylko dla siebie całkiem ładną niszę?

@ Habla Habla: no gratuluję, tym razem nie tylko na temat, ale i ze znakomitym humorem! Całkiem jak Ludwik Dorn dzisiaj w Sejmie.
    • Gość: ABK Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 20:44
      Uwielbiam swoja multiplę za jej kosmiczny wygląd .Auta przyszłości będą do niej podobne-zobaczycie ;) kocham tą nietuzinkową mordę. W innych autach brakuje mi trzeciego siedzenia w środku na którym trzymam torebkę,telefon,albo robię sobie z niego stolik .Sympatyczne jest też to,ze Multiplarze pozdrawiają się na ulicy.Ja ta drogą ich również pozdrawiam.Multipla z Gdyni :)
    • ltrebicki Re: Fiat szykuje następcę Multipli 01.07.11, 21:24
      Wali mnie jak wygląda multipla (przed i po liftowa). W tym aucie atutem jest funkcjonalne, obszerne, ustawne wnętrze i genialna widoczność w przód, bok i do tyłu. Jest to ogromnie niedocenione auto, o przyjaznym, zabawkowym wyglądzie. Nie każde auto musi wyglądać jak rasowy drapieżca - z paszczą rekina na wlocie powietrza i reflektormi w a la "spojrzenie zabójczego mściciela".
    • Gość: Księżniczka Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 21:32
      taka trochę karoca z baśni :)
    • Gość: ; Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.multimo.pl 01.07.11, 21:33
      po faceliftingu niepotrzebnie ruszali tylne światła a konkretniej ich kształt, mogli zmienić deskę rozdzielczą i poprawić wnętrze...
    • Gość: fikoł Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.11, 22:02
      Auto rodzinne, a opony na niskich profilach i sportowy bieżnik to po co, żeby ojciec rodzinę zabił przy wyprzedzaniu tira na podwójnej ciągłej?
    • Gość: RPWL Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.11, 22:25
      Z Multipli smieja sie tylko Ci, ktorzy nigdy jej nie uzywali. Wlasciciele sie do niej usmiechaja :-) To naprawde swietny samochod skrzywdzony nieco dziwaczna stylistyka. PO face lifcie jak na moj gust bylo jednak OK.
    • Gość: KOneser Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 22:35
      Deska rozdzielcza jest funkcjonalna i jak z pokładu statku powietrznego.Auto dla ludzi z fantacją,wyróżniające sie stylistyką.Dla konesera
    • fiatosgratos Re: Fiat szykuje następcę Multipli 01.07.11, 23:20
      BMW to obciach, mercedes to siara, VW to pospulstwo, japonczyki i koreance to chałtura, francuzy to szajs , zatem co kupić? fiat
    • remo29 Re: Fiat szykuje następcę Multipli 02.07.11, 00:51
      Pierwsza Multipla była tak brzydka, że aż piękna. Do dzisiaj oko mi ucieka jak ją widzę. Za to w środku bezsprzeczna funkcjonalność od początku do końca: mnóstwo miejsca, doskonała widoczność i świetna ergonomia plus niesamowite wzornictwo. Jeśli pociągnąć temat z nowymi silnikami PowerTrain, to jest szansa na zamieszanie na rynku minivanów...
      --
      parada karzełków
    • Gość: Zycietowiecej.com Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 02.07.11, 04:58
      Auto bez kół to jak życie bez Chrystusa
    • Gość: vvv Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.ists.pl 02.07.11, 05:59
      do Hebla

najlepszy żart to ten z którego pierwszy śmieje się opowiadający

A co do meritum, to jestem ciekaw jak się jedzie w trójkę w pierwszym rzędzie? Jedynka też tak miała? Jeździliście tak?
    • Gość: th Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.11, 06:25
      Stylistyka masakryczna. Zero polotu. Auto wygląda jakby zaprojektowano je w 1985 roku.
      Nowoczesne miniwany mają bardzo ładne nadwozia (Zafira, C4 Picasso, Scenic). A to? Siekierką ciosane.
    • Gość: jacek Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: 82.160.79.* 02.07.11, 08:53
      th

To co widać na zdjęciu, to poprzedni model.

Niestety po facelifingu wiele straciła ze swojej oryginalności. Kiedyś myślałem, że ktoś, kto projektował ten samochód był pod wpływem jakiejś substancji. Ale dzisiaj na tle nudnych, zunifikowanych i coraz bardziej podobnych do siebie urządzeń do jeżdżenia, Multipla (ta pierwsza) podoba mi się coraz bardziej.
    • Gość: ttt Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.07.11, 09:44
      Multipla była tragiczna:/

eurodlapolski.pl
    • satyron Re: Fiat szykuje następcę Multipli 02.07.11, 10:04
      Pracowalem przed laty w wypozyczalni samochodow w poludniowej francji i przyznam , ze zaden z samochodow nie gromadzil wokol siebie tyle polemiki i nie mial tyle wziecia wsrod grupowych klientow ....to byl bestseller
    • Gość: jamir Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.olsztyn.mm.pl 02.07.11, 10:55
      A to przypadkiem nie ma być cos takiego? Po co robic samochod ktory bedzie konkurowal z Freemontem?

www.motoweek.pl/fiat-500-mpv-rodzinnie-i-praktycznie/51099/
    • Gość: Czujny Re: Fiat szykuje następcę Multipli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.11, 10:58
      Paździerz, nie kupuje się aut na F !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zrozumiano

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka