Gość: DJ IP: *.sgh.waw.pl 16.02.01, 12:14 Czy warto kupować 5 letniego Dodge Neona i za ile? Czy ktoś ma takie auto? Jakie opinie? Jakie oceny? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: sylwek Re: Dodge Neon - opinie? IP: *.focal-chi.corecomm.net 17.02.01, 02:23 nawet nie mysl o tym, lepsza syrenka,jest to najgorszy wyrob chryslera znanego z produkcji ladnych bubli w usa.wierz mi mieszkam tutaj. Link Zgłoś
Gość: MK Re: Dodge Neon - opinie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.02.01, 23:22 nie sluchaj sylwka! mieszkalem ze oceanem dosyc dlugo. oni maja tam troche wypaczone pojecie o zyciu (samochody tylko ogromne - standart to minimum V6). wiec taki neonek to male, nic nie warte ustrojstwo wedlug amerykanow. osobiscie jezdzilem nim roczek. to bardzo przyjemny samochodzik, aczkolwiek osobiscie nie zdecydowalbym sie na zakup 5 letniego samochodu. Link Zgłoś
Gość: pawelb pytanie do Sylwka. IP: *.210.221.171.NewYork1.Level3.net 06.03.01, 05:08 Gość portalu: sylwek napisał(a): > nawet nie mysl o tym, lepsza syrenka,jest to najgorszy wyrob chryslera znanego z produkcji ladnych bubli w usa.wierz mi mieszkam tutaj. pytanie do Sylwka : jakim jezdzisz samochodem, jaki rocznik i czy kiedys miales jakiegos chryslera ? Link Zgłoś
Gość: tatko Re: Dodge Neon - opinie? IP: 195.41.66.* 20.02.01, 16:18 Warto kupic! Neon pieknie swieci w nocy. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dodge Neon - opinie? IP: *.gunb.gov.pl 21.02.01, 13:27 Jak cię stać na utrzymanie to sobie kupuj tylko po co. Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Dodge Neon - opinie? IP: 142.214.35.89, 192.75.71.* 27.02.01, 18:59 Moja rodzina miala ten woz przez 3 lata i nidy w nim sie nic nie zepsulo. Link Zgłoś
dj Re: Dodge Neon - opinie? 02.03.01, 18:21 Gość portalu: bartek napisał(a): > Moja rodzina miala ten woz przez 3 lata i nidy w nim sie nic nie zepsulo. A dlaczego tylko przz 3 lata? :o Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Dodge Neon - opinie? IP: *.shprd1.on.wave.home.com 02.03.01, 19:30 Kupilismy urzywanego neona '95 z 150 tys km, po trzech latach na liczniku bylo 220 tys km. Chcielismy miec samochod z mnijeszym przebiegiem. Link Zgłoś
Gość: MK Re: Dodge Neon - opinie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.03.01, 09:14 > A dlaczego tylko przz 3 lata? :o Jak to dlaczego tylko przez trzy lata??? Czlowieku, przeciez to zalezy od upodoban. Ja osobiscie majac uzywany sanochod, nie trzymam go dluzej niz roczek :))) CO innego oczywiscie w przypadku nowych aut. Link Zgłoś
Gość: pawelb Re: Dodge Neon - IP: *.210.221.171.NewYork1.Level3.net 06.03.01, 04:57 na wstepie musze dodac,ze na stale mieszkam w stanach i dobrze znam neona . panowie musicie pamietac , ze Neon to tani, amerykanski samochod . kupuja go ci ktorzy nie maja kasy. mozna tez sprezentowac to dziecku jak idzie na studia aby sie nie tluklo autobusami. nikt nie udaje ze to bryka ktora ma konkurowac z cadilakiem. nowy neonik kasztuje chyba cos z 10 tysiecy dolcow a pozadne samochody z wyposazeniem to zaczynaja sie od 20 tysiecy usd. moim zdaniem to samochod z dosc silnym silnikiem jak na swoja klase. tylko niech nikt nie wspomina ze duzo pali bo w ameryce nie ma takiego problemu. po paru latach faktycznie troche sie rozklekocze ale wszystko ma swoja cene pawelb Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Dodge Neon - IP: *.shprd1.on.wave.home.com 06.03.01, 16:41 Co do spalania to neon (przynajmniej ten w naszej rodzince) palil malo, okolo 7.5L do 9L na setke. Raz sie tez zdazylo, ze spalil o wiele mniej. W ostanie lato pojechalismy na wycieczke. Zatankowalismy do pelna i jedziemy (80km/h prawie non stop), po 140 km moj ojciec zaczal szukac stacji benzynowej bo myslal ze czytnik poziomu paliwa zespul sie, wychodzilo ze woz spala 6.5L/100km. Oczywiscie nic nie bylo zespsute. Jak na woz z 2 litrowym silnikiem z 130 KM i automatyczna skrzynka to kurde super wynik. Poza tym, tylko dlatego ze ktos mieszka w USA wcale nie znaczy, ze jest ekspertem od samochodow amerykanskich. Link Zgłoś
Gość: pawelb do Bartka IP: 209.244.102.* 09.03.01, 02:54 Gość portalu: bartek napisał(a): > Poza tym, tylko dlatego ze ktos mieszka w USA wcale nie znaczy, ze jest ekspertem od samochodow amerykanskich.< Bartek. wybacz ale powiedz mi ile samochodow kupiles w swoim zyciu? moje opinie sa oparte na moim wlasnym doswiadczeniu z konkretnymi samochodami ktore sam mialem i nimi jezdzilem przez pewien czas. nie opieram sie na zdaniu kolegow, przeczytanych artykulach z czasopism czy reklamach. poza tym to jest najwieksza zaleta internetu i kazdego forum, ze kazdy mowi co mu sie podoba. pawelb przypomniala mi sie teraz pewna sytuacja z Polski gdy pewien facio zarzekal sie , ze KAZDY Polonez pali 13 litrow . facet dobrze byl poinformowany poniewaz jego szwagier mial Poloneza. Link Zgłoś
Gość: bartek Re: do Bartka IP: *.shprd1.on.wave.home.com 10.03.01, 02:59 Hej Pawel, >najgorszy wyrob chryslera znanego z produkcji ladnych >bubli w usa.wierz mi mieszkam tutaj. K-car byl gorszy :-) >wybacz ale powiedz mi ile samochodow kupiles w swoim zyciu? Do tej pory kupilem 3: Mazde 626, Honde Civic i teraz mam VW Passata. >moje opinie sa oparte na moim wlasnym doswiadczeniu z konkretnymi samochodami >ktore sam mialem i nimi jezdzilem przez pewien czas. Moje opinie sa rowniez oparte na moim doswiadczeniu z konkretnymi samochodami ktorymi jezdzilem. Neon ktorym jezdzilem nie byl moj, byl ojca, ale to raczej duzej roznicy nie robi. Woz byl w rodzinie, moglem w kazdej chwili wziasc kluczyki i poszargac. Ja, tak jak Ty, nie opieram sie na zdaniu kolegow. Odpisalem na post o neonie tylko dlatego ze tym wozem jezdzilem przez dluzszy czas. Napisalem prawde. Wiem, ze te wozy maja bardzo zla reputacje. Pisalem tylko o jednym wozie, czyli o tym co mialem, nigdy ogolnie. Jest bardzo mozliwe ze moj woz byl wyjatkowy, i dlatego sie nie psul, malo palil itp. nie wiem. Jak chcesz wiecej info albo sie troche jeszcze ze mna poklocic to napisz mi imejla. dzidek7@hotmail.com Pozdrowienia bartek Link Zgłoś
Gość: pawelb sprostowanie - do Bartka IP: *.244.182.139.NewYork2.Level3.net 12.03.01, 04:46 Bartek. w tym ferworze polemiki zaczoles cytowac dwoch facetow ( Sylwek + Pawelb ) i przypisales to wszystko mi. w kwesti sprostowania to sam osobiscie posiadam produkt Chryslera - Dodge Avenger ES -2.5 litra V6, automatic, climatyzacja . pieszczotliwie Baby Viper . jestem zadowolony i bym kupil jeszcze drugi taki sam ale rok temu skonczyli produkcje. moja druga bryka to Buick Regal LS-2000 kupilem 4 miesiace temu. 3.8 litra V6, automatic, klimatyzacja i jeszcze inne bajerki. 200 koni mechanicznych i potezny moment obrotowy. jednym slowem przyjemnosc. marzy mi sie wersja z Turbocharge ale to juz kosztuje 30 tys. USD. pawelb Link Zgłoś
Gość: pawelb nowy Neon w USA IP: *.210.221.171.NewYork1.Level3.net 06.03.01, 05:04 wlasnie sprawdzilem cene . mozna kupic przez internet, podstawowa wersje neona z 5-stopniowa skrzynia biegow za 10900 dolarow + 8% podatku. od lokalnego dilera napewno pare stowek taniej. nie sa to wielkie sumy wiec i nie specjalny samochod. pawelb Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Dodge Neon - opinie? IP: *.engr.odu.edu 31.03.01, 03:14 Ten samochod to jedno wielkie nieszczescie. Tu w stanach mozna kupic ten rocznik grubo ponizej 2k$, ale powszechnie panuje opinia, ze nawet za darmo nie warto tego brac.... Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Dodge Neon - opinie? IP: *.dialinx.net 02.04.01, 05:17 Nie jest taki zly ma tylko jeden problem (jak zreszta wiekrzosc pozostalych produktow Cryslera) - silniki Mitsubishi firmy znanej z tego ze jej produkty dzialaja poprawnie przez jakis rok a potem bum. Pozatym to calkiem niezly samochodzik troche przyciasny ale nawet sie nim fajnie jezdzi. Jak lubisz podnosic glowice w silniku tak mniejwiecej raz na rok to bedzisz z niego zadowolony a jak nie lubisz bawic sie w mechanika to moze kup sobie raczej honde. Link Zgłoś
Gość: górka Re: Dodge Neon - opinie? IP: *.wroc.gazeta.pl 24.04.01, 14:50 Oczywiście punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak kogoś stać to może sobie kupić jaguara, chociaż osobiście te najnowsze mają kiepską linię, albo malucha bo mało pali. Ja mam neona, kilkuletniego i nie zamienilabym go na nic innego.Czasem się psuje ma prawo, ale wszystko da się naprawić, albo sprowadzić np. kawałek komputera zza oceanu. Kupilam go przypadkowo, bo miałam na oku mondeo, ale kiedy zobaczyłam neona z miejsca się ?zakochalam?. I nie żałuję. Autko ma klasę, i co najważniejsze cudowne przyśpieszenie. Najważniejsze to mieć zaufanego mechanika, bo przyznam szeczerze, że tzw. autoryzowani czasem aż zadziwiają pomysłami, zwłaszcza próbując ?babie? coś wmówić i wyciągnąć kasę. Link Zgłoś