Dodaj do ulubionych

KRATKA come back !!!

18.05.04, 23:11
Producenci wiedząc o zmianie przepisów zadeklarowali podwyższone ładowności
swoich samochodów aby w ten sposób uzyskać homologacje ciężarowe dla swoich
aut ("Rzeczpospolita").

I wszystko wraca do normy :D
Obserwuj wątek
    • Gość: Q Re: KRATKA come back !!! IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 18.05.04, 23:52
      no nie wiem... raczej obstawiam lotne patrole urzędników skarbowych z miarkami
      i wyliczających ładowność aut z kratką kupowanych po 1 maja. Po co miałoby być
      normalnie ???
    • Gość: verte Re: KRATKA come back !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 00:00
      fart70 napisał:

> Producenci wiedząc o zmianie przepisów zadeklarowali podwyższone ładowności
      > swoich samochodów aby w ten sposób uzyskać homologacje ciężarowe dla swoich
      > aut ("Rzeczpospolita").
      >
      > I wszystko wraca do normy :D

I bardzo dobrze.Tylko jaka ma być ta nowa minimalna ładowność dla ciężarówek.
      Uśmiał bym się chętnie z takiego seicento van o ładowności dajmy na to 750 kg.
      • Gość: crx Re: KRATKA come back !!! IP: *.kghm.pl 19.05.04, 14:40
        SC odpada, ale PANDA rejestrowana na 2 os. jak najbardziej :),

auto inne niz osobowe żeby odliczać VAT musi mieć ładowność przynajmniej:

rejestrowane na 2os. -493kg
        na 4os -629kg
        na 5os -697kg

i np. takiemu SCENICowi brakuje 49kg ładowności, zeby go sprzedawać w wersji
        VAN 4-osobowej, więc co sie dziwić, że firmy będą się starać je modyfikować i
        tak klient za to zapłaci, a potem odliczy
        • szczurek.polny Re: KRATKA come back !!! 19.05.04, 17:44
          SC van 2 os. ma ładowność 505 kg (według "starych" przepisów musiało być ponad
          500 kg), a więc się łapie!!!
    • Gość: pazdzioch Re: KRATKA come back !!! HURA !!! IP: *.chello.pl 19.05.04, 16:03
      Jestem za tym żeby zniszczyć tych sqrwi...!Niech się taki cwaniaczek jeden z
      drudim nauczy,niech się ustawi po zasiłek dla bezrobotnych,niech buli jak ci
      biedni urzędnicy,niech nie daje pracy innym burak jeden.Ulgi?A w ryja takiego
      kapitalistę!
      Szaraczki wszelkiej maści łączcie się!
      Pozdr.
    • przeem36 Re: KRATKA come back !!! 19.05.04, 16:25
      Ja niestety nie zmieściłem się we wzorze Buraka Lisaka zabrakło mi 73 kg a auto
      to Citroen Belingo pięciosobowy. Jakby był czterosobowy to by zabrakło 5 kg.
      Auto służy mi do pracy, wozi cięzary, robie 4-5 tyć km miesięcznie a tu taka
      niespodzianka. Obliczyłem , ze mam w plecy ok 200-300 PLN w plecy z samego
      paliwa. Sprzeciez to mój podstawowy koszt uzyskania przychodu, najgorsza jest
      ta bezsilność identyczną z ta bezsilnością jak cię złodzieje okradną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka