fart70 18.05.04, 23:11 Producenci wiedząc o zmianie przepisów zadeklarowali podwyższone ładowności swoich samochodów aby w ten sposób uzyskać homologacje ciężarowe dla swoich aut ("Rzeczpospolita"). I wszystko wraca do normy :D Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Q Re: KRATKA come back !!! IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 18.05.04, 23:52 no nie wiem... raczej obstawiam lotne patrole urzędników skarbowych z miarkami i wyliczających ładowność aut z kratką kupowanych po 1 maja. Po co miałoby być normalnie ??? Link Zgłoś
Gość: verte Re: KRATKA come back !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 00:00 fart70 napisał: > Producenci wiedząc o zmianie przepisów zadeklarowali podwyższone ładowności > swoich samochodów aby w ten sposób uzyskać homologacje ciężarowe dla swoich > aut ("Rzeczpospolita"). > > I wszystko wraca do normy :D I bardzo dobrze.Tylko jaka ma być ta nowa minimalna ładowność dla ciężarówek. Uśmiał bym się chętnie z takiego seicento van o ładowności dajmy na to 750 kg. Link Zgłoś
Gość: crx Re: KRATKA come back !!! IP: *.kghm.pl 19.05.04, 14:40 SC odpada, ale PANDA rejestrowana na 2 os. jak najbardziej :), auto inne niz osobowe żeby odliczać VAT musi mieć ładowność przynajmniej: rejestrowane na 2os. -493kg na 4os -629kg na 5os -697kg i np. takiemu SCENICowi brakuje 49kg ładowności, zeby go sprzedawać w wersji VAN 4-osobowej, więc co sie dziwić, że firmy będą się starać je modyfikować i tak klient za to zapłaci, a potem odliczy Link Zgłoś
szczurek.polny Re: KRATKA come back !!! 19.05.04, 17:44 SC van 2 os. ma ładowność 505 kg (według "starych" przepisów musiało być ponad 500 kg), a więc się łapie!!! Link Zgłoś
Gość: pazdzioch Re: KRATKA come back !!! HURA !!! IP: *.chello.pl 19.05.04, 16:03 Jestem za tym żeby zniszczyć tych sqrwi...!Niech się taki cwaniaczek jeden z drudim nauczy,niech się ustawi po zasiłek dla bezrobotnych,niech buli jak ci biedni urzędnicy,niech nie daje pracy innym burak jeden.Ulgi?A w ryja takiego kapitalistę! Szaraczki wszelkiej maści łączcie się! Pozdr. Link Zgłoś
przeem36 Re: KRATKA come back !!! 19.05.04, 16:25 Ja niestety nie zmieściłem się we wzorze Buraka Lisaka zabrakło mi 73 kg a auto to Citroen Belingo pięciosobowy. Jakby był czterosobowy to by zabrakło 5 kg. Auto służy mi do pracy, wozi cięzary, robie 4-5 tyć km miesięcznie a tu taka niespodzianka. Obliczyłem , ze mam w plecy ok 200-300 PLN w plecy z samego paliwa. Sprzeciez to mój podstawowy koszt uzyskania przychodu, najgorsza jest ta bezsilność identyczną z ta bezsilnością jak cię złodzieje okradną. Link Zgłoś