samiec_alfa_romeo Re: Nowy Yaris już w Polsce 04.09.11, 12:51 Jeździłem tymi samochodami ale nie mam żadnego na własność (jeszcze). Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.centertel.pl 04.09.11, 14:14 @to_takie_polskie Masz rację...to takie polskie wyśmiewać się z aut używanych że to złomy ... Ale moje 10 letnie Polo jest zadbane i nie od Turasa tylko Polaka ! ...i w kieszeni zostało mi 30 tys.zł w porównaniu do nowego ;-) Trzeba być frajerem żeby utopić 50 tysiaków w nowe papierowe pudełko które nie wiadomo czy będzie się psuło bo to nowość czyli jedna wielka niewiadoma Hehe ;-) Link Zgłoś
kontra.punkt Re: Nowy Yaris już w Polsce 04.09.11, 14:14 Jeżdżąc swoim Clio III (czerwone, silnik 1,2 TCe 98 KM) zwróciłem uwagę na pewne zjawisko. Na drodze dwupasmowej, niekoniecznie autostradzie, ilekroć podjeżdżam do kogoś jadącego lewym pasem, od razu ustępuje mi miejsca. A przecież moje autko nie jest demonem szybkości, chociaż dunamikę ma nie najgorszą - biorac pod uwagę pojemność silnika. Link Zgłoś
kontra.punkt Re: Nowy Yaris już w Polsce 04.09.11, 14:18 @m Zalezy do czego używasz swojego samochodu. Jeśli jeżdzisz nim co weekend na działke, to może być używane. Ale jeśli używasz go codziennie do dojazdów do pracy, używane niesie zbyt duże ryzyko, że rano go nie uruchomisz. Nie mówiąc już o kosztach serwisu - hamulce, amortyzatory, uszczelki, układ wydechowy. Nie powiesz mi, że w 10 letnim samochodzie te wszystkie elementy sa100% sprawne. Dlatego też wolę mniejszy ale nowy. Link Zgłoś
Gość: Andżelika bez stan Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.11, 14:36 Jak ktoś już w swoim własnym nicku informuje otoczenie, że jest "samcem" - to znaczy, że ma fundamentalne problemy z potencją, albo że jest kryptogejem. Wybór samochodzika pt. "Alfa Romeo" tylko to potwierdza .. Z tym myciem jest zresztą dokładnie tak samo :-) Link Zgłoś
samiec_alfa_romeo Re: Nowy Yaris już w Polsce 04.09.11, 15:21 @up: No to prawda. Jestem nieszczęśliwym kryptogejem a moja potencja leży i kwiczy. Resztki mojej męskości zginęły przygniecione faktem, że myję się codziennie. Zgroza. :/ Link Zgłoś
kontra.punkt Re: Nowy Yaris już w Polsce 04.09.11, 15:37 Zamieniłbym moje Clio III na Alfę Romeo Mito ale mnie nie stać na taki wydatek. Miałem okazję odbyć dwie jazdy próbne - autko jest fantastyczne, zwłaszcza przy wykorzystaniu D.N.A. ale większość tutejszych komentatorów nie ma bladego pojęcia o nowoczesnych samochodach sportowych, dowartościowując się przekonaniem, ze nastoletni BMW lub inny "wagen" - zwłaszcza po garażowym tuningu - jest najlepszym pojazdem pod słońcem. Powiem Wam coś: moim pierwszym samochodem był golf II, oczywiście ropniak. Podobno mało jeżdżony. Po 1,5 roku walki z jego stanem technicznym sprzedałem go a w zamian kupiłem nowego 126p town. Szybko zmadrzałem - Nigdy więcej używanych! Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.11, 16:07 Zamiast Yarisa kupiłbym nową Kię RIo - jest większa, lepiej wyposażona, ma mocniejsze silniki i siedmioletnią gwarancję, a do tego wygląda naprawdę fajnie wygląda. Marketingowy z Toyoty chyba się mocno pocą przez Koreańczyków, którzy powoli, ale konsekwentnie wypychają ją z rynku. Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.centertel.pl 04.09.11, 20:32 kontra.punkt Tak ! Powiem Ci że w moim 10 letnim Polo amortyzatory, hamulce , układ wydechowy są sprawne !!! Tłumik, klocki i tarcze wymieniałem w tamtym roku a amortyzatory 2 lata temu...za to wszystko zapłaciłem około 700 zł ... a za wtedy 7 letnie Polo zapłaciłem 12 tys.zł....i autko jeździ mi bez awarii....tylko wymieniam raz w roku częśći eksploatacyjne jak w każdym aucie... i nie utopiłem w nowe autko 50 tysięcy złotych ;-) utrata wartości nowego auta to 50% w 3 lata...czyli 30-35 tys.zł w 3 lata...szkoda kasy ...no chyba że ktoś jest bogaczem to niech kupuje ;-) Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.11, 07:24 Taaa Toi Toia się napina, forum aż trzeszczy od komentarzy a w praktyce najczęściej kupowanym autem tej klasy w Polsce jest Skoda Fabia, a w europie Volkswagen Polo i Ford Fiesta (idą łeb w łeb) ... Yarek zszedł do poziomu Kii (albo Kia podskoczyła do poziomu Yarka) Link Zgłoś
Gość: Ry-chu Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 08:50 @m,trzeba se było łeb przy okazji zmienic,pewnie zrobiliby ci to z litosci w gratisie,skończ smucic o tym swoim 55 konnym parchu... Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.icpnet.pl 26.09.11, 17:57 wielki ptak, z całym szacunkiem ale nie zamieniłbym Toyoty na fiestkę o której tak piszesz.. Link Zgłoś
Gość: z Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 11:37 Muszę przyznać, że moja yariska rocznik 2003 jest sto razy ładniejsza! :) Link Zgłoś
Gość: coco Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.play-internet.pl 09.02.12, 22:23 To teraz więcej konkretów: jeżdzę tym autem 4. miesiąc i: - prowadzi się bardzo dobrze, - jak na auto o tych gabarytach jest bardzo przestronne i wygodne, - minus to hałas - jest dosyc głośna - nie wiem jak wrażenia u innych kierowców ale mnie się wydaje, że przednie słupki znacznie ograniczają widoczność, - wersja z najsłabszym silnikiem to porażka, - ale ogólnie i tak bardzo lubię to auto. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: 178.219.98.* 15.04.13, 02:10 Co wy chcecie od Toyoty. Samochód jak każdy jeden. Popatrzcie na swoje stare ZAPIERDZIANE i POZARYWANE PARCHY z niemiec od starego Hansa co popuszczał w gacie przez ostatnie lata swojego żywota aż w końcu zdechł w tym samochodzie. U niemca poszedł ten grat na złom ale polski handlarz wyrwał taki kąsek i zarobił na nim w tym zjebanym kraju. Teraz takie auto to naprawdę prestiż. Wstyd się Ku... przyznać. Link Zgłoś