Dodaj do ulubionych

Airbag Fault - Xsara Picasso

30.11.11, 17:52
Witajcie. Może ma ktoś doświadczenia z komunikatem komputera w Xsarze Picasso "airbag fault" "passenger airbag deactivated" (zapalają się też kontrolki airbagu). Pokazuje mi się coś takiego, z tym że nie zawsze. Czasem wystarczy zgasić silnik i zapalić ponownie i już nie ma tych komunikatów.
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Airbag Fault - Xsara Picasso 30.11.11, 18:53
      kramioz napisał:

> Witajcie. Może ma ktoś doświadczenia z komunikatem komputera w Xsarze Picasso "
      > airbag fault" "passenger airbag deactivated" (zapalają się też kontrolki airbag
      > u). Pokazuje mi się coś takiego, z tym że nie zawsze. Czasem wystarczy zgasić s
      > ilnik i zapalić ponownie i już nie ma tych komunikatów.

A samochód nie ma przypadkiem ręcznego wyłącznika poduszki (żebyś mógł fotelik z dzieckiem z przodu przypiąć, na siedzeniu pasażera)?
      Bo jak tak, to zacząłbym od wygrzebania go i sprawdzenia styków :)
      Komunikaty bowiem znaczą: "usterka poduszki" i "poduszka pasażera wyłączona".
      • kramioz Re: Airbag Fault - Xsara Picasso 30.11.11, 19:02
        Auto ma ręczny wyłącznik. Nigdy przy nim nie grzebałem. Może faktycznie trzeba mu się przyglądnąć. Dzięki za podpowiedź. Może ktoś ma jeszcze jakieś teorie na w/w temat?
    • ariston1 Re: Airbag Fault - Xsara Picasso 01.12.11, 12:01
      Tak miałem z kilka razy, gdy samochód długo stał na mrozie , nie zgasła kontrolka i pojawiły się komunikaty ale po uruchomieniu silnika wszystko wróciło do normy. Nic z tym nie robiłem, bo nie bardzo jest co. Jeżeli w czasie jazdy nie pojawiają się błędy, to nie ma się czym przejmować.
    • fredoo Re: Airbag Fault - Xsara Picasso 02.12.11, 09:46
      To nawala taśma w kolumnie kierownicy. Jest tam taki spiralny pasek do transmisji sygnałów.
      To sporo kosztuje. Lepiej polubić albo zakleić to miejsce na zegarach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka