niuniek6 07.06.04, 13:15 Kia Opirus - 180 tys za osobowe KIA. Co wy na to? PRzecie za ta kase mozna tyle innych limuzyn markowych kupic. Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n 07.06.04, 15:15 niuniek6 napisał: PRzecie za ta kase mozna > tyle innych limuzyn markowych kupic. Jakich? Link Zgłoś
niuniek6 Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n 07.06.04, 16:10 > PRzecie za ta kase mozna > > tyle innych limuzyn markowych kupic. > > Jakich? Najtanszy Jaguar kosztuje 150 tys - Jaguar to nie marka? Link Zgłoś
greenblack Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n 07.06.04, 16:12 Mondeojaguar z 4-cylindrowym, 130-konnym dyzlem, napędem na przód, ręczną skrzynią i kocem na fotelach to nie luksusowa limuzyna. Link Zgłoś
niuniek6 Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n 07.06.04, 16:13 > Mondeojaguar z 4-cylindrowym, 130-konnym dyzlem, napędem na przód, ręczną > skrzynią i kocem na fotelach to nie luksusowa limuzyna. A kia to chocby ze zlota to nie bedzie limuzyna Link Zgłoś
cracovian Proponuje A-class 07.06.04, 16:18 Kiedys Toyota tez nie miala ani renomy ani jakosci. Z czasem wszystko sie zmienilo choc teraz Hyundai/Kia fabryczna jakoscia ich przegania. Kup Mercedesa A i postaw pod blokiem - wszyscy sie posikaja z zachwytu na jakie limuzyny ciebie stac. Link Zgłoś
niuniek6 Re: Proponuje A-class 07.06.04, 16:20 > A i postaw pod blokiem - wszyscy sie posikaja z zachwytu na jakie limuzyny > ciebie stac. Za 180 tys to bym kupil wiekszy niz A Link Zgłoś
cracovian Re: Proponuje A-class 07.06.04, 16:24 Fakt, ze za tyle forsy to Kia odpada. Pomijajac Twoje markowe preferencje to podejrzewam jednak, ze nie kupisz podobnego zelastwa z tak bogatym wyposazeniem nawet za 200 tys. niuniek6 napisał: > > A i postaw pod blokiem - wszyscy sie posikaja z zachwytu na jakie limuzyny > > > ciebie stac. > Za 180 tys to bym kupil wiekszy niz A Link Zgłoś
cracovian Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n 07.06.04, 16:15 Porownujesz marki czy samochody? Bo jesli to drugie to pozostan w tej samej klasie. Mondeo X-Type to klasa srednia (Kia Optima jest odpowiednikiem). Amanti/Opirus jest duzo wieksza i ma lepszy silnik. Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 21:47 nowa piatka zaczyna sie od 195 000 PLN ale chyba bym doplacil zamiast kiły silnik slabeusz ale R6, wyposazenie golas ale wolabym i tak niz Kiłe w skorze inna sprawa to ze za 180 k PLN to bym sobie sprowadzil 2 3 letnia uzywke np 540i albo najlepiej takie cos: www.mobile.de/SIDej.X4Wlj3zX9nlxXMR6hVw-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB10LsearchPublicJ1086641046A1LsearchPublicD1100CCarX-t- vctpLtt~BmPA1A1B20B64%81B-t- vCaMkMoSm_X_Y_x_yprsO~BSRA6D1100D3500Bm5BM5A2A0A0A0I400000000A0/cgi-bin/da.pl? bereich=pkw&top=10&id=11111111138448337& i bym sie smial z durni ktorzy kupia za tyle nowa Kiłe Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n 07.06.04, 15:35 U nas Kia Amanti (podejrzewam ze to cos podobnego) kosztuje z pelnym wyposazeniem $26,802. Na ulicy wyglada jak kiepska podrobka Mercedesa poprzedniej generacji - gory chromu, okragle oczka, imitacja drewna w srodku... a248.e.akamai.net/7/248/1229/v134/imageonthefly.autodatadirect.com/images/?IMG=40KIGEA1.jpg&WIDTH=640 a248.e.akamai.net/7/248/1229/v134/imageonthefly.autodatadirect.com/images/?IMG=40KIGEA2.jpg&WIDTH=640 a248.e.akamai.net/7/248/1229/v134/imageonthefly.autodatadirect.com/images/?IMG=40KIGIA2.jpg&WIDTH=640 Link Zgłoś
Gość: verte Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 15:59 Nie no ta kia to istny Jag. Link Zgłoś
niuniek6 To ten odrobine inny 07.06.04, 16:15 No to ten odrobine inny www.kia.com.pl I ok 45 tys $ tak w przeliczeniu Link Zgłoś
cracovian Poza dwukrotnym przebiciem... 07.06.04, 16:21 ...to Opirus/Amanti to ten sam samochod. Link Zgłoś
Gość: borett Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n IP: *.hd.pl 07.06.04, 16:03 o ile sie nie myle, to ten paskud, ma swiatla zywcem od w210... Link Zgłoś
cracovian super! 07.06.04, 16:11 Fajny woz, ale po "europejskich" to jak zwykle dosc drogawy... Za $26 tys. dostajesz sprawdzony (choc nie ostatniej generacji) silnik, b. duzo miejsca, pelne wyposazenie, osiem poduszek i kurtyn, niezly (co z tego, ze posklejany i skopiowany) wyglad. Z tutejsza gwarancja 10 lat/100tys. mil to moze nawet znalezc sie w moim garazu :) Dodatkowy rabacik by na pewno nie zaszkodzil. Link Zgłoś
ben.gurion MB E240, A6 2.4... 07.06.04, 16:19 zdecydowanie bym wolal, nawet jak trzeba doplacic 10000 zl. Nawet Passat W8. Albo Peugeot 607 3.0, Toyota Camry 3.0. Bo Volvo S 80 to najwyzej 2.4, nie mam racji? Link Zgłoś
cracovian A ile za Sorento? 07.06.04, 16:45 Ostatnio wypozyczylem samochod na lotnisku, nie mieli klasy kompakt, wiec dali mi Sorento na dwa dni. Fajny wozik, troche przekonal mnie do Kia, choc nie dorasta do mojego Troopera za te same pieniadze. Link Zgłoś
Gość: verte Re: A ile za Sorento? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:09 cracovian napisał: > Ostatnio wypozyczylem samochod na lotnisku, nie mieli klasy kompakt, wiec dali > mi Sorento na dwa dni. Fajny wozik, troche przekonal mnie do Kia, choc nie > dorasta do mojego Troopera za te same pieniadze. Gorzej wchodzi w zakręty czy co? Link Zgłoś
cracovian Re: A ile za Sorento? 07.06.04, 17:26 Moj Isuzu to duzo wiekszy SUV z duzo lepszym wyposazeniem. Silnik ma podobny, troche wiecej mocy, pali jak smok, ale dokladnie tyle samo co Kia (!). Uklad 4x4, co ciekawe, jest ten sam, Warner Borg, jeden z najlepszych na swiecie. Dodatkowo czulem sie dosc klastrofobicznie (czy to polskie slowo?) w Kia w przeciwienstwie do szklarni jaka jest Trooper :-) W zakrety pewnie wchodza podobnie, ale z miekkim i chwiejnym zawieszeniem Troopera, efekt jest na pewno gorszy w Isuzu. Sorento szybciej sie jezdzilo, czulem sie tutaj bardziej w samochodzie niz ciezarowce, choc pewnie z taka sama latwoscia by sie wywrocila. Isuzu jezdze bardzo ostroznie jak staruszek, bo jeszcze co najmniej dekada mi z nim zostala :-) Gość portalu: verte napisał(a): > Gorzej wchodzi w zakręty czy co? Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 20:10 No rewelacja. Stawiam na jednocyfrową liczbę sprzedanych aut w Polsce. Żeby tylko importer się wstrzelił z ilością. Link Zgłoś
Gość: cc Re: Kia Opirus koszmar z ulicy Sezamkowej IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 20:14 okropne ucieleśnienie dalekowschodniego (czytaj: kambodżańsko-filipińskiego) wyobrażenia luksusu za cenę 3-krotnie przewyższającą wartość czyli za ok. 60,000 byłby niezły i konkurowałby śmiało z Deja-vu E-Wanda!, Huj'n'daj'em XG itd. Link Zgłoś
cracovian bez przesady... 07.06.04, 20:38 Jaka jest Twoja definicja wartosci? Czy sie sprowadza do znaczka na masce, bo na to wyglada... Przeciez ten woz jest ogromny (bazowany na Hyundai XG, ale szerszy, dluzszy i z duzo bogatszym wyposazeniem) i ma wszystko w standardzie czego klasa C albo E nawet nie ma. Jakosci nie porownuj do Rio - tak samo jak A-klasy nie prownywalbys do E albo S. Dla niewtajemniczonych dodam, ze Kia jest w posiadaniu Hyundaia, ktorego duzym udzialowcem jest DaimlerChrysler, wiec niedaleko jablko spadlo od jabloni... To nie zmienia faktu, ze za taka cene bym nie kupil, ale linczowanie i stawianie tego bardzo ladnie zlozonego wozu na poziomie Yariska tez jest nie na miejscu. Link Zgłoś
Gość: cc Re: bez przesady... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 21:04 piszę tylko że mi się nie podoba i co o nim myślę Link Zgłoś
cracovian Re: bez przesady... 07.06.04, 21:24 No to w jaki sposob ten kambodzanski luksus odbiega od europejskiego? Czy chodzi Ci o wyglad (jest wg. mnie OK), osiagi i jakosc (jak najbardziej OK), czy wnetrze i wyposazenie (skala swiatowa) autos.msn.com/research/vip/gallery.aspx?modelid=11120&trimid=-1&src=VIP&tab=3 Link Zgłoś
Gość: cc Re: chodzi o stylizację... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.04, 08:49 widziałeś jakie "limuzyny" królują na tamtych rynkach? może to inna definicja dobrego smaku, ale już lepiej wyglądała kia magentis. Link Zgłoś
Gość: kia to hit Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n IP: *.toya.net.pl 07.06.04, 21:36 No właśnie. A ja na to ogólny olew, mogą krzyknąć nawet 500tys ale to już bez znaczenia za KIA z definicji nikt nie da więcej jak 100 chyba że dożywotnia gwarancja, co roku nowa dziwka na wakacje i paliwo darmocha na 1mln km. Inaczej to dilerowi wystarczy jak kupi 1 na 10 lat jako ciekawostkę motoryzacyjną i sam nią będzie jedził do Korei., bo tego ruskie mu nie ukradną, za duży obciach. Link Zgłoś
nibelung777 Re: Kia Opirus 07.06.04, 21:40 A dla mnie opirus to dziecko mercedesa i lancii, tylko ze obie marki plci zenskiej czyli Opirus to dziecko lezbijek Link Zgłoś
Gość: kia to hit Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n IP: *.toya.net.pl 07.06.04, 21:58 silnik wielki jak smok 3.5l no i ten gustowny grill, dla wpółślepawej właścicielki burdelu w Phenianie w sam raz. Dobry też dla ambasadora Korei Płn w Dahomeju, tam i tak nie odróżniają merca od dacii. Link Zgłoś
Gość: AdM Kia kontra Skoda IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 22:01 W temacie prestiżu to chyba Superb oferuje więcej. Link Zgłoś
Gość: pierdolot Re: Kia kontra Skoda IP: *.toya.net.pl 07.06.04, 22:11 jeśli chodzi o dobry smak to nawet fabieda nie powoduje takiego mdlenia jak ta hybryda z korei. Link Zgłoś
cracovian Polski Prestiz! 07.06.04, 22:18 No wlasnie, piszecie, ze obciach, ze Skoda to lepszy prestiz, ze jak nie Merc to zaden luksus, ze lepiej starego skladaka BMW itd. Smutno tego wszystkiego sluchac, ale zgadza sie bardzo z artykulem niedawno opublikowanym w Polityce o klasowym podzieleniu polskiego spoleczenstwa. Klase do ktorej przynalezysz mozna poznac po samochodzie, miejscu wypoczynku, ale bloku/chacie w ktorej mieszkasz. To takie nowobogackie, chore myslenie od ktorego warto bylo uciekac... Tak do przemyslenia to nalpopularniejszym samochodem posrod PRAWDZIWYCH milionerow w USA jest dwuletni Ford Explorer. To tak na poziomie waszej Oktawki Kombi... Link Zgłoś
niuniek6 Re: Polski Prestiz! 08.06.04, 09:53 > Tak do przemyslenia to nalpopularniejszym samochodem posrod PRAWDZIWYCH > milionerow w USA jest dwuletni Ford Explorer. To tak na poziomie waszej Oktawki To kto kupuje ferrari? nedzarze? Link Zgłoś
Gość: dziadzia Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 01:46 A na ...kij mi ta Kija ??? Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Kia Opirus-180tys pln za osobowe KIA. Co wy n IP: *.trzebinia.net 08.06.04, 18:12 Na Thesisa starczy? Z pewnościa wystarczy na wiekszość znacznie lepszych limuzyn rok starszych od nowej Kii.Watpie by były to jakies padliny.W tej klasie rok czy nawet 100 000 km to pryszcz. Sam Opirus to samochód wyjatkowo brzydki.Nieudana krzyzówka Mesia,Lexusa i bóg wie czego jeszcze.Rezultat jest taki,ze wyglada jak Wołga. pozdr Link Zgłoś