Dodaj do ulubionych

problem z ax diesel

IP: *.upp2.poczta.wroclaw.pl 20.03.02, 09:33
mam pytanko
czy mial ktos problem z podgrzewaniem swiec
nie swieci mi sie kontrolka od grzania
a co gorsza naprawde nie grzeja swiece
wie ktos jak sprawdzic co niedziala
albo co moze nie dzialac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: problem z ax diesel IP: 80.72.33.* 20.03.02, 10:09
      Moim zdaniem padl przekaznik swiec zarowych. Mala pierdolka, ktorej wymiana
      zakmuje 15 minut.

Pozdr
      • Gość: Michal Re: problem z ax diesel IP: *.telia.com 20.03.02, 10:21
        Zanim go bedziesz wyjmowal to mala prosba ,sprawdz bezpiecznik ten ktory jest
        odpowiedzialny za podgrzewanie swiec.Jest to na ogol gruby okolo 40-60A.
        Pozdr.Michal
      • Gość: damian Re: problem z ax diesel IP: *.upp2.poczta.wroclaw.pl 20.03.02, 10:22
        dzieki
        a moze wiesz gdzie to jest umiejscowione
        i jakiej jest wielkosci?
        kostka kosteczka?

pozdro
        • Gość: Jarek Re: problem z ax diesel IP: 80.72.33.* 20.03.02, 10:33
          Przykro mi, ale nie, a wiem, bo mialem podobny problem z Xsara 1,9 D, ale
          chlopaki z ASO zajeli sie tematem.

Pozdr
          • Gość: Michal Re: problem z ax diesel IP: *.telia.com 20.03.02, 12:44
            Na ogol ten bezpicznik jest w przedzilae silnikowym wlaczany w szereg zaraz za
            zejsciem z swiec zarowych.Jest to pasek grubszy posrebzany,popatrz powinienes
            znalesc.Pzdr.Michal
            • Gość: Damian Re: problem z ax diesel IP: *.upp2.poczta.wroclaw.pl 20.03.02, 13:03
              mam pytanko odnosnie tego bezpiecznika
              rozumiem ze on sie znajduje nie razem z innymi bezpiecznikami pod kierownica
              tylko pod maska tak?
              wczoraj troche grzebalem i kabel z swiec idzie prosto do chyba przehaznika i po
              drodze nic wiecej nie ma
              ale mam tam jeszcze jakas kostke ale nie jestem pewien czy to od tego
              dziwne mi sie troche wydaje ze nie grzeje swiec to ok ale czemu tez nie swieci
              sie kontrolka przy licznikach?
              • Gość: a Re: problem z ax diesel IP: *.zm-skawina.com.pl 20.03.02, 13:09
                Sprawdz przewody elektryczne łączace świece.W miejscu w którym łączą się ze
                świcą mogły pokryć się nalotem. Miałem taki przypadek i wystarczyło tylko je
                przeszyścić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka