graga7109 15.03.13, 09:53 Przymierzamy się do kupna vana, proszę o radę który z modeli jest najbardziej ekonomiczny i najmniej awaryjny? Interesuje nas van w wieku od 5 do 10 lat . Będziemy wdzięczni za pomoc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
nazimno Czemu nie szukasz na polskich portalach ??? 15.03.13, 10:10 Podam ci portal niemiecki: www.van-portal.de/ i polski www.forumsamochodowe.pl/vany-suvy-crossover-y-vf10.htm Czy prowadzenie za raczke uzytkownika sieci jest w ogole konieczne? Link Zgłoś
graga7109 Re: Czemu nie szukasz na polskich portalach ??? 15.03.13, 11:05 Dzięki ,akurat tych nie czytaliśmy ale i tak będziemy wdzięczni za opinie użytkowników takich vanów:) Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Czemu nie szukasz na polskich portalach ??? 15.03.13, 22:38 Previa I z gazem to nie wiem, jak wypada rocznikowo, ale założenia spełnia na sete. Fura cut-miut! Link Zgłoś
zdrowzyw Re: ekonomiczny van????????????? 16.03.13, 18:59 Trzy dni temu kupiłem Lancię Phedra- dokładnie taką: postimage.org/image/iklkxtvn1/ postimage.org/image/py0ywsfot/ postimage.org/image/9oastw50t/ Silnik w moim to PSA HDI-136KM Na forach uznawany za najlepszy silnik diesla grupy PSA. O ekonomiczności nie napiszę bo sam na razie testuję. Na necie trochę znajdziesz. Poczytaj forum Lancii, technicznych i ekonomiki doczytasz więcej na forum klubu Peugeota. Dlatego Peugeota bo to wspólny projekt: Fiat Ulysses, Citroen C8 i Peugeot 807. Zaleta: serwis zrobisz w większej ilości punktów, części mechanicznych w bród po niskich cenach (nawet jak wtopisz w silnik- używany już za 3tyś). Jedynie co mogę napisać że autko komfortowe, miejsca że można balety robić. Fotele przednie obracane i drugiego rzędu obracane- a więc w długiej trasie może kilkoro grać w karty :) Klima super wydajna- można jajka gotować :) U mnie jest webasto dla wstępnego grzania silnika (i szybszego przy tym ogrzewania wnętrza). Czytaj :) Link Zgłoś
graga7109 Re: ekonomiczny van????????????? 16.03.13, 19:29 Ładny vanik nawet nie wiedzieliśmy że takie są:) Na razie dziękuję i czekamy na dalsze opinie Link Zgłoś
zdrowzyw Re: ekonomiczny van????????????? 16.03.13, 19:54 Dodam może jeszcze: - uchwyty fotelików typu IsoFIX - drzwi tylne boczne elektryczne - siedzenia przednie ogrzewane i regulacja elektryczna z pamięcią - klima trzy strefy (również niezależna regulacja temp. lewej i prawej strony): postimage.org/image/ahtdmdf8t/ Z bajerów moja nie ma tylko dużego DVD na podsufitce lub na tyle przednich siedzeń :) Małżonka nie narzeka w niej na kręgosłup, w Peugeocie 307 (benzyna-zostaje do tłuczenia po mieście) po 15 minutach nie może wyjść z niego. Dla swojej jeszcze nie opróżniłem garażu nawet, trochę większa jest na długość. postimage.org/image/l1sqrcq5p/ Link Zgłoś
zdrowzyw Re: ekonomiczny van????????????? 16.03.13, 19:59 Jakby co-mój Peugeot 307 rocznik 2004 (od nowego u mnie)- żadnych usterek. Kuzyn sąsiada ma Peugeota 807 (taka inna Phedra) pięć lat i również tylko eksploatacyjne sprawy. Piszę bo zaraz znajdą się znafcy twierdzący że tylko niemieckie trza kupować :) Link Zgłoś