Gość: hehe.he IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 19:04 dla mnie wybor tutaj jest jasny:BMW chyba ze ktos lubi obróbke skrawaniem Link Zgłoś Obserwuj wątek
zubr_zalogowany Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 04.08.04, 19:20 test idealnie ilustrujacy zaleznosci mocy i momentu slabszy nieco silnik Z4 jest dynamiczniejszy i ma lepsza kulture pracy honda ma za to 120 KM z litra pojemnosci, ale majac moment o polowe nizszy od Z4 musi nadrabiac obrotami - taki silnik stawia przed wyborem: albo dobra dynamika albo w miare cicha praca silnika, nigdy rownoczesnie honda z momentem 200 (ponoc dosc plaski przebieg) potrzebuje 8300 obrotow do osiagniecia maksymalnej mocy Z4 ma 300 Nm i maksymalna moc przy 5900 Link Zgłoś
Gość: MaciekS "Nadrabianie obrotami" IP: *.mad.east.verizon.net 13.08.04, 04:30 Nieststy to nie do konca wyjasnia. Przyspiesznia nie da sie "nadrobic obrotami" doslownie. Moc nie ma wiele do rzeczy. Honda majac plaski przebieg charekaterystyki momentu obrotowego moze go dluzej utrzymac. Tak dziala przyspieszanie w silnikach z turbo doladowaniem. Kreci sie do duzych obrotow trzymajac sprezarke z dala od punktu w ktorym, sie wylacza (po zmianie biegu obroty spadaja przeciez i turbo mogolby sie wylaczyc). Poza tym zmiana biegu to ulamki sekundy gdy samochod nie przyspiesza bo silnik jest odlaczony od skrzyni (wysprzeglony). Opaci sie wiec wykonac mniej zmian biegow i utrzymywac tempo przyspieszania na tych plaskich kawalkach charaterystyki momentu obrotowego polozonej dosc wysoko (powierzchnia pod tym wykresem swiadczy o zdolnosci przyspiesznia). Samochody z plaska charakterystyka (np. z turbo sprezarka) prowadzi sie (czyli zmienia biegi) inaczej niz w samochadch bez turbo, by utrzymac przyspieszenie. Po prostu kreci sie wyzej bo nie oplaci sie zmieniac biegow. Dlatego tez oplaci sie wykonac te silniki tak by krecily bezpiecznie do wyzszych obrotow. Pozdrawiam, M. Link Zgłoś
Gość: Rex Re: "Nadrabianie obrotami" IP: *.ecwybrzeze.pl / *.crowley.pl 16.08.04, 01:10 Silnk Hondy S2000 nie ma turbosprezarki,240KM jest wyciagane z 2 litrow bez doladowania. Link Zgłoś
niknejm Re: "Nadrabianie obrotami" 20.08.04, 12:24 Gość portalu: Rex napisał(a): > Silnk Hondy S2000 nie ma turbosprezarki,240KM jest wyciagane z 2 litrow bez > doladowania. Ale w S2000 moment jest też dość płaski w szerokim zakresie obrotów - zasługa zmiennych faz rozrządu, zmiennego wzniosu zaworów i zmiennej geometrii dolotu. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
wlogra1 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 04.08.04, 20:35 Wynik jest wiadomy. Kto choć raz usłyszał dżwięk tej R6 ten wie na jaki utwór ma głosować w liście przebojów wszechczasów. Link Zgłoś
turecki4 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 09:39 Ale BMW jest o 1/3 droższa! To bez sensu, i ten mały prześwit. A taki samochód musi brzmieć - po to jest. No i Honda jest śliczna. Link Zgłoś
Gość: Nookie Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:31 A który z tych samochodów ma silnik R6???? Honda ma R4 a BMW V6. R6 ma Nissan Skyline, ale jego w tym teście nie uwzględniono. Link Zgłoś
Gość: AdM Nie kompromituj się... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.04, 21:43 Gość portalu: Nookie napisał(a): BMW V6 Link Zgłoś
Gość: Molson Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.sympatico.ca 04.08.04, 20:45 Ja bym wybral Honde .Jest tansza i taka bardziej sexy.Kogo to obchodzi ze na wysokich obrotach wyje bardziej , jak czesto sie jezdzi na tych wysokich obrotach ,prawie wcale .No chyba ze jacys maniacy albo dzieciaki.To tak jak z posiadaczami terenowych aut , 99% posiadaczy nigdy nie wyjezdza w teren . Link Zgłoś
zubr_zalogowany Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 04.08.04, 20:49 ale przy normalnych obrotach nie ma mocy! ona ma 240 KM przy 8300 przy 4000 bedzie miala okolo 120 KM to zupelnie "niesportowa" moc Link Zgłoś
tato1 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 04.08.04, 20:58 ...Osobiscie lubie przycisnac troche na autostradzie no moze nie jak lexsus na gazie ale 230/240km/h zdaza sie.BMW moim zdaniem jest swietna i dyskusja jest tu moim zdaniem zbedna.......... Link Zgłoś
Gość: Molson Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.sympatico.ca 04.08.04, 22:23 To jaka jest zasadnicza roznica pomiedzy tymi dwoma samochodami ?Myslisz ze Honda nie mozna przycisnac na autostradzie?Co jest takiego gorszego w Hondzie? Daj jeden przyklad ,oczywiscie chodzi mi o cos znaczacego ,nie roznica w przyspieszeniu o 0.5 sec. Link Zgłoś
tato1 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 11:46 Gość portalu: Molson napisał(a): > To jaka jest zasadnicza roznica pomiedzy tymi dwoma samochodami ?Myslisz ze > Honda nie mozna przycisnac na autostradzie?Co jest takiego gorszego w Hondzie? > Daj jeden przyklad ,oczywiscie chodzi mi o cos znaczacego ,nie roznica w > przyspieszeniu o 0.5 sec. ____________ ...Jak bym chcial jezdzic na "samarama" to bym kupil rower.......... Link Zgłoś
Gość: Nookie Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:34 A ja bym kupił BMW gdybym chciał się alfąsić... Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.vc.shawcable.net 09.08.04, 01:26 Jestem zaskoczony skrzynia biegow, BMW slynelo z najlepszych skrzyni biegow, a moze trzeba bylo testowac BMW 2.5 L sinik a 2.0 L silnikiem Hondy. Zgadzam sie ze Honda robi dobra robote. Link Zgłoś
Gość: Gamoń Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 21:00 zubr_zalogowany napisał: > ale przy normalnych obrotach nie ma mocy! > > ona ma 240 KM przy 8300 > przy 4000 bedzie miala okolo 120 KM > to zupelnie "niesportowa" moc > Moc może i niesportowa, ale bryczka wciąż ma seksapil... Link Zgłoś
Gość: AdM Niknejm pomóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:32 zubr_zalogowany napisał: > ale przy normalnych obrotach nie ma mocy! > > ona ma 240 KM przy 8300 > przy 4000 bedzie miala okolo 120 KM > to zupelnie "niesportowa" moc > Wątpię. Silnik nowego Acorda 2.4 ma przy 4tys. ok.100KM. S2000 ma pewnie z 80KM. Możesz sprawdzić Niknejm? Link Zgłoś
niknejm Re: Niknejm pomóż 05.08.04, 16:06 W/g różnych pomiarów różnie, ale zwykle koło 100KM. Wrzuć sobie w googla 's2000 dyno'. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Niknejm pomóż IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.04, 17:16 niknejm napisał: > W/g różnych pomiarów różnie, ale zwykle koło 100KM. > Wrzuć sobie w googla 's2000 dyno'. > > Pzdr > Niknejm Thx. Doszukałem się tym sposobem do 3l BMW. Jakieś 150-160KM przy 4tys. Pzdr Link Zgłoś
Gość: Nookie Re: Niknejm pomóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:38 powinno być około 85KM, ale w jeździe liczy się moment a nie moc... niestety momentu też troszkę brakuje. A ile BMW ma przy 9.000 obrotów??? Nie wkręca się, co za szkoda..................................... Link Zgłoś
jedermann Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 04.08.04, 23:34 Czasem mam wrażenie, że te wysokoobrotowe silniki Hondy to taka sztuka dla sztuki. Link Zgłoś
niknejm Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 09:48 Oba autka cieszą oko (i ucho), ale nie kupiłbym żadnego z nich. Zbyt wiele kompromisów. Faktem jest, że to najczęściej trzeci samochód w rodzinie, ale IMHO kupowanie auta, aby przejechać się nim raz na tydzień lub dwa, to takie bez sensu trochę. Uważam, że do miasta i w okazjonalną trasę doskonale sprawują się niezbyt duże samochody (do 4.5m długosci) z mocnymi silnikami i dobrymi zawieszeniami. Chyba, że ktoś wozi sporo dzieciarni, no to wtedy van lub kombi. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:25 niknejm napisał: > Oba autka cieszą oko (i ucho), ale nie kupiłbym żadnego z nich. Zbyt wiele > kompromisów. > Faktem jest, że to najczęściej trzeci samochód w rodzinie, ale IMHO kupowanie > auta, aby przejechać się nim raz na tydzień lub dwa, to takie bez sensu trochę. > > Uważam, że do miasta i w okazjonalną trasę doskonale sprawują się niezbyt duże > samochody (do 4.5m długosci) z mocnymi silnikami i dobrymi zawieszeniami. > Chyba, że ktoś wozi sporo dzieciarni, no to wtedy van lub kombi. > > Pzdr > Niknejm Wg mnie przesadzasz. Można jeździć tym do pracy, a żonie wcisnąć vana/kombi. Diesla nawet :-)) Link Zgłoś
turecki4 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 13:09 AdM - a co chodzi z tymi 100km nowego Accorda 2,4? Ja mam 2.0 i wydaje mi się, że to rakieta. Poza tym jest cudo. Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.04, 13:37 turecki4 napisał: > AdM - a co chodzi z tymi 100km nowego Accorda 2,4? Ja mam 2.0 i wydaje mi się, > że to rakieta. Poza tym jest cudo. Gratuluję zadowolenia z samochodu, o to przecież chodzi. W temacie Accorda 2.4: gdzieś widziałem wykres tego silnika: moc 100KM przy 4000obr./min. Oczywiście maksymalna dużo większa, ale przy wyższych obrotach. pzdr Link Zgłoś
Gość: greg Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.prz.rzeszow.pl 05.08.04, 11:01 Z nieco innej strony - artykuły tego typu przyczyniają się do istnienia faktów opisywanych w m.in dzisiejszej Wyborczej. Promują nie auta, ale debili ktorzy rozbijają się nimi po ulicach naszych miast. Oby autorzy ak najszybciej znaleźli sobie przydrożne drzewko na którym wyląują, ja chętnie postawię pod nim krzyżyk. Link Zgłoś
niknejm Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 11:07 Czy ja wiem? Ja tego tak nie odebrałem. Po prostu auta dla pasjonatów i tyle. Ze wszystkimi ograniczeniami, które opisałem powyżej. Choć ten kawałek o zatrzymaniu przez Policję mogli sobie darować. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:08 ja bym bral Honde a za reszte (roznice ceny do BMW) kupil druga Honde: CBR 1000 Link Zgłoś
Gość: L. Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.stacje.agora.pl 05.08.04, 12:09 > Z nieco innej strony - artykuły tego typu przyczyniają się do istnienia > faktów opisywanych w m.in dzisiejszej Wyborczej. Promują nie auta, > ale debili ktorzy rozbijają się nimi po ulicach naszych miast. > Oby autorzy ak najszybciej znaleźli sobie przydrożne drzewko na którym > wyląują, ja chętnie postawię pod nim krzyżyk. ”Pojedynek na szosie” to stala nazwa rubryki, w ktorej konfrontujemy dwa auta, nie majaca nic wspolnego z opisywanymi wyzej dewiacyjnymi zachowaniami. Pomiary przyspieszenia i hamowania robimy nie w srodku miasta, ale z dala od zatloczonych ulic. Rozpedzamy sie nie do 260, ale do 130 i to tylko przez moment (w probie 0-130-0). Poza tym wszystko sie zgadza. Czytaj uwazniej i waz slowa L. Link Zgłoś
Gość: kolo 102 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.acn.pl 05.08.04, 12:33 Gość portalu: L. napisał(a): > Pomiary przyspieszenia i hamowania robimy nie w srodku miasta, ale > z dala od zatloczonych ulic. Rozpedzamy sie nie do 260, ale do 130 i to tylko > przez moment (w probie 0-130-0). Poza tym wszystko sie zgadza. > Czytaj uwazniej i waz slowa > L. Nie oceniam ale nie zmienia to faktu że ŁAMIECIE PRZEPISY... Link Zgłoś
Gość: L. Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.stacje.agora.pl 05.08.04, 12:55 > Nie oceniam ale nie zmienia to faktu że ŁAMIECIE PRZEPISY... Mamy dwa miejsca w ktorych zwykle dokonujemy pomarow. Oba sa wylaczone z ruchu ulicznego, a wiec przepisy tam nie obowiazuja. L. Link Zgłoś
szczurek.polny Zamknęli drogę :-( 05.08.04, 13:08 O! O 12:09 droga była: "nie w srodku miasta, ale z dala od zatloczonych ulic.", a o 12:55 to samo miejsce było już "wylaczone z ruchu ulicznego". Link Zgłoś
Gość: kolo 102 Re: Zamknęli drogę :-( IP: *.acn.pl 05.08.04, 14:42 szczurek.polny napisał: > O! O 12:09 droga była: "nie w srodku miasta, ale z dala od zatloczonych ulic.", > > a o 12:55 to samo miejsce było już "wylaczone z ruchu ulicznego". Dokładnie :) Nie chciało mi się już z gościem gadać..... Ponadto mają odcinek "wyłączony z ruchu" i się na nim umawiają w środku nocy bo wtedy ruch na nim mają mniejszy :)))))))))))))))) Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: Zamknęli drogę :-( IP: *.lodz.gazeta.pl 05.08.04, 19:41 Panowie to widze zwolennicy teori spiskowych. Napewno panowie z GW gnaja w srodku miasta 260 km/h, bo tak wam sie wydaje ze tak musi byc. Szukacie dziury w calym, niedowartosciowani uzytkownicy malucha :P Link Zgłoś
jedermann Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 14:37 Wysokie Obroty Nr20/32 Test: VW Phaeton W12 Autor: Artur Włodarski "(...) to jednak zdumiewa pewność, z jaką zachowuje się powyżej 200 km/h. Sunąc po gładkiej trójmiejskiej obwodnicy czułem się jakbym prowadził pociąg TGV. Sądzę, że gdyby nie radary, deszcz, zdrowy rozsądek no i ogranicznik, zdołałbym niemal zamknąć wyskalowany do 320 km/h szybkościomierz." auto.gazeta.pl/wysokieobroty/1,49502,2082234.html Może w tym przypadku nie było stworzone jakieś wielkie zagrożenie, ale 130 km/h to to też nie było:-) Link Zgłoś
turecki4 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 13:11 L. - a jak robicie pomiary przyśpieszenia? Podłączacie jakąś aparturę, to wiem, moc na hamowni. Link Zgłoś
tato1 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 13:15 turecki4 napisał: > L. - a jak robicie pomiary przyśpieszenia? Podłączacie jakąś aparturę, to wiem, > > moc na hamowni. ___________ ...Jak babcia przechodzi przez jezdnie na pasach jak sprinter to znaczy ze ich auto ma dobre przyspieszenie........hehehehe Styl na zulu!!! Link Zgłoś
tato1 Aparat pomiarowy....babcia......... 05.08.04, 13:20 ......L....to ile babcia miala przyspiszenia na pasach?.........hehehehe Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: Aparat pomiarowy....babcia......... IP: *.lodz.gazeta.pl 05.08.04, 19:43 burak... EOT Link Zgłoś
Gość: raduch Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:28 cyt: "5:25 Wbrew nazwie to BMW (drugie opracowane przez Bangle'a) ma bardziej niewieście kształty. S2000 jest prostolinijne, a Z4 - krągłe. Może dlatego bardziej podoba się kobietom" i wszystko jasne ;) Link Zgłoś
tato1 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 13:39 ...cyt. Zwykle przy próbach przyspieszenia wyłączamy wszelką elektronikę. W Hondzie jej nie ma. Brak ESP czy choćby niewinnego ASR. Jej twórcy stawiają sprawę jasno: albo umiesz jeździć, albo szukaj szczęścia gdzie indziej. Wolę to niż: Nie, stary, nie możesz jeździć bez opieki. Dajemy ci najnowsze ESP do towarzystwa. Wyłącznik? Daj spokój. Na pewno się polubicie... ________ ...Zulu nie lubic ESP i elektroniki..........Zulu lubic auta na pych......... Zawsze myslalem ze trzeba umiec jezdzic by prowadzic auto ale po tym artykule mam watpliwosci........hehehehe Link Zgłoś
sympatico.ca Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 13:47 Ale z czym do ludu,dla mnie Honda to syf,samochod bez jaj dla nazelowanych ciot,dla BMW nie dorasta do piet,hehehe Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:09 A wiec koledzy scigaja sie o 4 rano na jakichs dziurawych drogach pod Warszawa - jezdzac po 250 km/h. Jasne. Rezultaty tych wyscigow wszyscy znamy. Ibisz ostatnio mial wypadek, zginal czlowiek. Kotanski nie zyje. Warszawka zadzi. Gdzie sie nie rusze widze was kretyni. Spychacie ludzi na pobocza. Szpan, chamowa, pogarda dla ludzi. Bylisci kiedys na autostradzie? Wescie te swoje pieprzone samochody i spadajcie do USA, Niemiec tam gdzie to sie da zrobic, a nie pod Warszawa narazajac zycie ludzi... Link Zgłoś
Gość: L. Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.stacje.agora.pl 05.08.04, 14:37 > A wiec koledzy scigaja sie o 4 rano na jakichs dziurawych > drogach pod Warszawa jezdzac po 250 km/h. No, to ciekawych rzeczy sie o sobie dowiadujemy! 250? Przeceniasz nas. Co najmniej dwukrotnie. > Spychacie ludzi na pobocza. Nuda. Juz tego nie robimy. Co chwil trzeba prostowac lusterka. > Bylisci kiedys na autostradzie? Nie, ale rozni nam opowiadali. Fajna sprawa, podobno... Niezly kawalarz z ciebie sceptyk. Ale i frustrat chyba troche tez. Mimo wszystko pozdro:-) L. Link Zgłoś
tato1 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 14:39 ......Ale babcia popierdalala na pasach jak sprinter!!!........hehehehe Link Zgłoś
niknejm Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 16:16 tato1 napisał: > ......Ale babcia popierdalala na pasach jak sprinter!!!........hehehehe He he he, ale śmieszne, he he he. Daj już sobie spokój, bo ani za pierwszym, ani za żadnym kolejnym razem nie było to śmieszne. Nie widzisz, że Cię ignorują, jak pięciolatka wtrącającego się z głupimi uwagami w rozmowy dorosłych? Bluzgi i wyzwiska, które zapewne będziesz chciał wrzucić (w odpowiedzi na mój post) też możesz sobie darować, i tak każdy wie, na co Cię stać. EOT. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
tato1 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 16:33 ...Boli cie to ze wysmialem cie jak dziecko............. Nie placz.......Moze kiedys bedziesz mial kolegow i w piaskownicy popiszesz sie wiedza......hehehehe .....Na wyzwiska to trzeba zasluzyc lub byc kims a ty jestes nikim czy niknejm.........na jedno wychodzi!.......hehehehe Link Zgłoś
niknejm Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 18:17 tato1 napisał: > .....Na wyzwiska to trzeba zasluzyc lub byc kims a ty jestes nikim czy > niknejm.........na jedno wychodzi!.......hehehehe forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=13873197&a=13990762 No comments. Żegnam. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
tato1 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 18:24 .......kolego......my sie znamy?......... Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 18:12 Radze przeczytac atrykul pt Szybcy sie wsciekli - dzis w wyborczej. Lub tez ogladnac film. Nie, nie jestem frustratem. Mam dobry samochod. Przejechalem 50 tys km po amerykanskich autostradach. Tam drogi nie koncza sie po 50 metrach. Mozesz jechac 170-200 km/godz przez 5-6 godzin scigajac sie pod gore z samochodami 8- cylindrowymi, ale nie na zasadzie spychania ich na pobocze tylko uzywajac swojej inteligencji i rzeczywistych umiejetnosci. Gdy masz do dyspozycji 6 pasow w jedna strone, 50 milowe proste (np. mistyczna droga przez Mojawe Desert z Los Angeles do Las Vegas) i taki ruch ze przerwy pomiedzy samochodami wynasza 10-20 metrow przy stalej predkosci 150-170 km/godz to to kolego dopiero jest duchowe przezycie. To co opisuje artykul (tobie chyba to imponuje) to mizerny zart - frajda dla nadetych polskich dorobkiewiczow, nowicjuszy i gowniarzy, ktorych rozpiera duma i ktorzy gardza ludzmi tylko dlatego, ze maja gorszy samochod. Warszawiacy sloma wam z butow wychodzi.... pozdr Link Zgłoś
tato1 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 18:23 ....Nic dodac......... Osobiscie jezdze spokojnie chociaz bryka pozwala na chwile szalenstwa szczegolnie mam taki odcinek A1 Roma-Orte(trzy pasmowa autostrada dosyc prosta) lecz gdy chce pojezdzic szybko to jade na poludnie i mam tor w Nardò(poludnie Wloch)gdzie testuja nowe modele Lamborghini i tam krece do woli. Warszawa to wiocha a "wysokie obroty" to kryminalisci. Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.lodz.gazeta.pl 05.08.04, 19:50 zapomniales dodac, ze tato1 to burak :P Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.lodz.gazeta.pl 05.08.04, 19:49 od kiedy to w USA mozna jechac 150-170 km/h? W tym kraju szczycacym sie wolnoscia po przekroczeniu 96 czycha na Ciebie policja wiec nie pitol mi tu o 170 km/h. Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.fastres.net 05.08.04, 19:52 ...ty wiesniaku z miasta zlodziej..........wiesz gdzie lezy Kalifornia? Link Zgłoś
Gość: sdv! Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 23:11 Koles nie mierz wszystkich jedna miara , jest wielu ludzi jerzdzacych normalnie to ze czesc zachowuje sie jak by byli w niemczech czy stanach nie znaczy ze wszyscy warszawiacy sa tacy . Moze warto sie zastanowic nad udostepnieniem jakiegos miejsca dla tych ludzi zeby mogli sie poscigac i przy okazji nie zagraziali innym. przeciez sa dorosli i sami decyduja co robia !!!!! Link Zgłoś
Gość: KR$ Dla mnie wybor jest tez jasny... IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 05.08.04, 15:06 Jak ktos chce, lubi i potrafi jezdzic - S2000. Jak ktos chce sie 'wozic' - BMW. Aby porownac te samochody naprawde to od ceny Hondy trzeba odjac jeszcze 10% (clo narzucane nam przez zlodziei za japonce). Dobrze rowniez zauwazyc ze spadek ceny w Polsce nie ma nic wspolnego z wprowadzeniem Z4 - po pierwsze cena spadla wczesniej po drugie powodem jej obnizenia byla chec uzyskania jakijkolwiek sprzedazy gdyz w calym kraju jest zaledwie kilkanascie sztuk tego pojazdu. Inna kwestia to powod dla ktorego BMW wprowadzilo Z4 - po prostu Z3 bylo w porownianiu z S2000 lub Boxterem totalna porazka (marketing zrobil swoje i sprzedaz byla wysoka - nie zmienia to jednak faktu ze samo BMW przyznalo po wprowadzeniu Z4 ze Z3 nie bylo zbyt udane....) Link Zgłoś
franek-b Re: Dla mnie wybor jest tez jasny... 10.08.04, 16:40 > Jak ktos chce, lubi i potrafi jezdzic - S2000. Jak ktos chce sie 'wozic' - BMW. To nie kwestia potrafienia, roznie sie nimi jezdzi, z tym ze 6 cylindrow jakby nie bylo robi swoje... > Inna kwestia to powod dla ktorego BMW wprowadzilo Z4 - po prostu Z3 > bylo w porownianiu z S2000 lub Boxterem totalna porazka (marketing zrobil swoje > > i sprzedaz byla wysoka - nie zmienia to jednak faktu ze samo BMW przyznalo po > wprowadzeniu Z4 ze Z3 nie bylo zbyt udane....) Z3 bylo na rynku ponad 6 lat, trudno zaliczyc to auto do nie udanych skoro Z4 jest zbudowane na tej samej platformie, technika jest czysta ewolucja poprzedniczki. Oczywiscie nie wszystko bylo rozowe w historii z3 - porazka byla wersja z silnikiem 1.9, ktory najzwyczajniej sie psul... Dla mnie honde dyskwalifikuje brak regulacji fotela... cena, silnik, skrzynia, tylni naped OK lecz ten fotel... pzdr Link Zgłoś
Gość: E46/5 Audio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:45 Niezle audio w BMW??? Hmmm... Czy ktos z was sluchal muzyki w Z4? Ja co prawda prowadzilem Z4 3.0 SMG ale znajac brzmienie stereo pozostalych beemek nawet nie wlaczylem radia. Jestem ciekawy... Link Zgłoś
tato1 Re: Audio 05.08.04, 16:51 Gość portalu: E46/5 napisał(a): > Niezle audio w BMW??? Hmmm... Czy ktos z was sluchal muzyki w Z4? > Ja co prawda prowadzilem Z4 3.0 SMG ale znajac brzmienie stereo pozostalych > beemek nawet nie wlaczylem radia. Jestem ciekawy... ____________ ....Zulu......BMW ma iles tam wersji audio plus mozesz sobie wybrac na kasete CD Mp3 MD........dosypac glosnikow lub antene.........Komu ty kit wciskasz..... Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Audio IP: 5.5R* / *.bmwgroup.com 05.08.04, 17:10 on tylko chcial sie pochwalic ze juz kiedys jechal BMW a ty niedobry tato tak mu podcinasz skrzydla :-) Link Zgłoś
tato1 Re: Audio 05.08.04, 17:11 Gość portalu: kruk napisał(a): > on tylko chcial sie pochwalic ze juz kiedys jechal BMW > a ty niedobry tato tak mu podcinasz skrzydla :-) ___________ ...Aha!..........No to sorki........... Link Zgłoś
Gość: E46/5 Re: Audio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 12:23 Jestescie super mage smieszne ziomale. Zadalem pytanie o audio w Z4. Jezeli nie znacie odpowiedzi to odpisujcie na inne tematy. Tak sie sklada ze nie musze sie chwalic faktem jazdy BMW, bo sam takie posiadam (jak widac po moim nicku - chyba latwo zgadnac) a w BMW pracowalem wiec wiem calkiem dobrze jakie sa opcje radia i glosnikow i jak one wszystkie brzmia i ktore warto wybrac a ktore nie. Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 17:13 wynik moze byc tylko jeden - BMW gora nawet nie czytam durnego testu ale samochod z dwulitrowa r czworka nie moze sie rownac z najlepszym na swiecie silnikiem R6. te silniki i odczucia podczas jazdy dizeli co najmniej dwioe klasy jakosci Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 05.08.04, 18:03 nie ma to jak powiedziec ktory dzem jest smaczniejszy bez probowania zadnego z nich... Jestes bardzo madry ale 'nie w tym kierunku'. Link Zgłoś
tato1 Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 05.08.04, 18:06 Gość portalu: KR$ napisał(a): > nie ma to jak powiedziec ktory dzem jest smaczniejszy bez probowania zadnego z > nich... > > Jestes bardzo madry ale 'nie w tym kierunku'. ____________ ...Artykul ten to jak probowanie kawioru i dzemu.........facet ma racje! Mozna zwymiotowac.......... Link Zgłoś
Gość: KR$ Tobie odpowiem raz. IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 05.08.04, 18:33 Jestes glupi - dlatego nie dziwi mnie ze nie zauwazyles iz kazdemu szkoda czasu na dyskusje z toba. Link Zgłoś
tato1 Re: Tobie odpowiem raz. 05.08.04, 18:34 Gość portalu: KR$ napisał(a): > Jestes glupi - dlatego nie dziwi mnie ze nie zauwazyles iz kazdemu szkoda czasu > > na dyskusje z toba. __________ ...szymi.......wyzywaja cie! Link Zgłoś
Gość: K Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: .253.21.* / *.tpnet.pl 12.08.04, 21:53 JEZELI KTOS WOLI WOLNOOBROTOWA R 6-KE W KTOREJ ABY PRZYSPIESZAC W DUZYM PRZEDZIALE PREDKOSCI W GORNYM ZAKRESIE OBROTOW MUSI NAMIELIC SIE SKRZYNIA BIEGOW, ZAMIAST ROSKOSZOWAC SIE JAZDA TO JUZ JEGO WYBOR. OBA SAMOCHODY SA SWIETNE, TYLKO WBERW POZOROM SLUZYC MAJA DO ROZNYCH STYLOW JAZDY!!! CO WYNIKA Z CHARAKTERYSTYK SILNIKOW!!! DEBILNY ARGUMENT O NEGOWANIU SENSOWNOSCI WYSOKOOBROTOWEGO SILNIKA W SAMOCHODZIE SPORTOWYM "WIERTARKACH", POZOSTAWIC MUSIMY WYBITNYM LAIKOM, KTORZY NIKLA WIEDZE POSIADAJA O KONSTRUKCJI SILNIKA!!! JEZELI SILNIK WYSOKOOBROTOWY TO ZLE ROZWIAZANIE TO CO POWIEDZA COPONIEKTORZY O SILNIKACH FERRARI, PORSCHE ( SZCZEGOLNIE WERSJACH WYSCIGOWYCH)??? ONE TEZ ZACZYNAJA " ZYC" OD 6, 7 TYS OBR/MIN........ ROZUMIEM I SZANUJE LUDZKI GUST, ZE KTOS WOLI ZMIENIAC BIEGO PRZY 8 TYS OBR/MIN, CZY 5 TYS OBR/MIN, BO KAZDA CHARAKTERYSTYKA SILNIKA MA SWOJE ZALETY, ALE JAK KTOS GLUPIO NEGUJE JEDNA CZY DRUGA TO POPROSTU ZYGAC MI SIE CHCE!!!!! A TAK NA MARGINESIE SMIESZNE TE POROWNANIA 2.0 R4 Z 3.0 R6????!!!! ABY BYLO SPRAWIEDLIWIE ( W KATEGORII SILNIK- POJEMNOSC I ILOSC CYLINDROW) TO POWINNI DO KONFRONTACJI Z BM-KA PODSTAWIC HONDE NSX 3.0 V6!!!! TO DOPIERO BYLOBY CIEKAWE!!! POZDRAWIAM!!!! Link Zgłoś
Gość: V Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.polkomtel.com.pl 06.08.04, 11:50 "Lubię TO miejsce" - jakby ktoś nie wiedział- przy wale wiślanym na wysokości E.C. Siekierki. Denerwuje tylko to, że to ja z kolegami z redakcji (nie Gazeta) pierwszy zaczałem tam robić zdjęcia i testy aut, a teraz wszyscy się tam zmrowili, z TVN Turbo na czele. Link Zgłoś
Gość: cezary Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:42 Faktycznie rewelka. Ale propnuje zmiane nazwy dodatku na: "BMW Magazyn - Wysokie Obroty". Odrobine nudne staje sie czytanie w co drugim numerze o jakims BMW. W tym roku przeczytalem juz chyba o 3/4 modeli tego koncenrnu. Jak tak dalej pojdzie to na koniec roku pojawia sie testy porownanwcze typu: BMW srebrne vs. BMW czarne. Sa to oczywiscie piekne i rasowe auta, ale poza nimi jest jeszcze wiele innych i swietnych aut, ale okazuje sie ze jezeli redaktorzy przypomna sobie o nich to tylko na chwile... Szkoda miejsca w tym rewelacyjnym dodatku na opisywanie jednego koncernu. Z niecierpliwoscia czekam juz na czwartek. Link Zgłoś
franek-b Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 10.08.04, 16:43 > Faktycznie rewelka. Ale propnuje zmiane nazwy dodatku na: "BMW Magazyn - > Wysokie Obroty". Odrobine nudne staje sie czytanie w co drugim numerze o jakims > > BMW. W tym roku przeczytalem juz chyba o 3/4 modeli tego koncenrnu. Jak tak > dalej pojdzie to na koniec roku pojawia sie testy porownanwcze typu: BMW > srebrne vs. BMW czarne. Sa to oczywiscie piekne i rasowe auta, ale poza nimi > jest jeszcze wiele innych i swietnych aut, ale okazuje sie ze jezeli redaktorzy > > przypomna sobie o nich to tylko na chwile... Szkoda miejsca w tym rewelacyjnym > dodatku na opisywanie jednego koncernu. Z niecierpliwoscia czekam juz na > czwartek. bzdety kolego, bzdety, mozesz chociaz poczytac o porzadnych autach, a nie tych bzdetnych peżotach czy innych reno o ktorych mozna co najwyzej powiedziec, ze jezdza (jak sie nie psuja...) Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: 217.17.44.* 10.08.04, 09:26 Wysokie obroty: "(...) to jednak zdumiewa pewność, z jaką zachowuje się powyżej 200 km/h. Sunąc po gładkiej trójmiejskiej obwodnicy czułem się jakbym prowadził pociąg TGV. Sądzę, że gdyby nie radary, deszcz, zdrowy rozsądek no i ogranicznik, zdołałbym niemal zamknąć wyskalowany do 320 km/h szybkościomierz." Mordercy, szalency, wariaci, niosa smierc na polskich drogach! Co za dwulicowosc GW... GR Link Zgłoś
Gość: VirginiaViadura Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.gazeta.pl 10.08.04, 09:45 Gość portalu: Greg napisał(a): >to jednak zdumiewa pewność, z jaką zachowuje się powyżej 200 km/h. Sunąc > po gładkiej trójmiejskiej obwodnicy czułem się jakbym prowadził pociąg TGV. To jednak nie to samo co 200 w srodku dnia i przez srodek miasta. Czesto jezdze po ww. obwodnicy, bo blisko i samej zdarza mi sie przekroczyc... sporo. Mimo, zem baba. Jesli nie jest tloczno to clkiem bezp. miejsce. Jak na POlske. Zakladam, ze chlopak robil to przez chwile i w dobrej sprawie. VV Link Zgłoś
Gość: Maciek Gorzów Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.zmarciniak.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 12:03 Pozdrowienia dla redaktora Mroczka Link Zgłoś
Gość: maja Nowy ważny komentarz IP: *.nowogard.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 15:19 Po przeczytaniu wszstkich komentarzy stwierdziłęm że nikt nie poruszył całkiem istotnej sprawy. Prawda jest taka że Z4 na rynku istnieje od tego roku a S2000 jest już dostępna od sporo przed ostatnimi igrzyskami w Sydney. Musimy też sobie uświadomić żę ludzie za granicą jak np. w Australii kupują takie samochody jak S2000 z konkretnym celem jakim jest zabawa na torze. Z4 to bardziej zabawka dla "showman'ów". po to aby przejechać sie z gracją na pole golfowe a w bagażniku akurat starczy miejsca na torbe z kijami golfowymi. W S2000 nowet to się chyba niezmieści. Te samochody są tworzone dla konkretnych ludzi z konkretnymi upodobaniami. Jeśli ktoś szuka "konkretnej" sportowej jazdy raz w miesiącu na wynajętym torze wyścigowym albo jeśli chce ktoś sie pobawić w tunning itd to kupuje S2000 bo jej silniki sie wyśmienicie na to nadają. Musimy też uwzgędnić to że 2.0 litrowy silnik z 4 cylindrami nie powinniśmy porównywać z 3.0 litrowym 6 cylindrowym. To tak jakby porównać "head to head" Ferrari 360 z np. 575. To nie tak. Inaczej gdyby BMW wypuściło 2.0 litrowy silnik do Z4 (co raczej się niezdarzy) Wtedy czemu nie można porównywać. S2000 jest typową sportowym samochodem. Niema lepszego 4 cylindrowca na świecie od tej w S2000 ale i w BMW ten 6 cyl. jest nagradzane jako najlepszy 6 cyl na świecie. To co chce powiedzieć i wyjanić to to że tego testu powinno nie być. Nie te silniki może nawet nie te modele. Z4 można porównać do SLK no albo Boxtera ale chyba nie do ponad 5 letniego S2000. (którego silnik jest wciąż konkurencyjny... nawet lepszy od dzisiejszych "nowych" 4- cylindrówek z jakich kolwiek innch marek samochodu.) Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Nowy ważny komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 17:29 > wyścigowym albo jeśli chce ktoś sie pobawić w tunning itd to kupuje S2000 bo > jej silniki sie wyśmienicie na to nadają. tam jest chyba tylko jeden rodzaj silnika > To tak jakby porównać "head to head" Ferrari 360 z np. 575. a co nie mozna ich porownac? przeciez to nie jest test "kto jest szybszy od 0 do 100?" > Inaczej gdyby BMW wypuściło 2.0 litrowy silnik do Z4 (co raczej się niezdarzy) BMW wypuscilo silnik 2.2 do Z4 i to juz dawno wiec nie udawaj ekspertki > wyścigowym albo jeśli chce ktoś sie pobawić w tunning itd to kupuje S2000 bo > jej silniki sie wyśmienicie na to nadają. ja sie nie zgadzam. sadze o wiele wiecej da sie zrobic z 6scio cylindrowka od BMW niz z wyzylowanym do granic mozliwosci silnikiem hondy. zreszta popatrz na oferte tunerow bmw co robia z 3.0R6 > S2000 jest typową sportowym samochodem hehehe jasne:) wedlug mnie jest raczej typowym "dzielem" dla kolekcjonerow hondy typowy sportowy samochod to jest moze Enzo a jak honda to juz chyba najszybciej NSX w wersji 280KM >Niema lepszego 4 cylindrowca na świecie > > od tej w S2000 skad wiesz? kto ci o tym powiedzial? kto tak "orzekl"? michael schumacher? dobrych silnikow R4 jest bardzo duzo chociazby ten z lancera evoVIII- w czym jest gorszy? > Z4 można porównać do SLK no albo Boxtera ale chyba nie do ponad 5 letniego > S2000. a boxster ile ma lat? Link Zgłoś
Gość: kawszyn honda > bmw IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.08.04, 21:03 SZYMI said: "dobrych silnikow R4 jest bardzo duzo chociazby ten z lancera evoVIII- w czym jest gorszy?" tak ale ten silnik w EVO nie jest z turbo??. zbudowac silnik MOCNY i bez turbo to jest sztuka, a ta udala sie hondzie(jak zwykle). S2000 od czterech lat z rzedu jest nagradzany nagroda za najlepszy silnik do 2.0 R4!! Link Zgłoś
Gość: Radek Re: honda > bmw IP: *.2015.com 12.08.04, 23:18 > to jest sztuka, a ta udala sie hondzie(jak zwykle). S2000 od czterech lat z > rzedu jest nagradzany nagroda za najlepszy silnik do 2.0 R4!! A kogo to obchodzi, dostaje w dupe od "slabszej" R6 BMW i tylko to sie liczy a ze Honda nie wsadzila do S2000 wiekszego silnika, tylko jakies wymeczone 2l to tylko ich strata, bo malo kto chce taka szlifiere kupowac. W stanach musieli rozwiercic silnik do 2.2l zeby toto jakis dol mialo ale to i tak niewiele dalo. Link Zgłoś
Gość: maja Re: Nowy ważny komentarz IP: *.nowogard.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 22:15 W s2000 jest jeden rodzaj silnika ale od tego roku ma wyjśc z małą modyfikacją (czy już wyszła)teraz ma 2.2 litra. Apropo tego 2.2 z BMW to on też ma 6 cyl gdzie honda nadal 4. I to osiągi BMW 2,2 l 6-cyl: Vmax 225km/h 0-100 7.7 Co oznacza mniej więcej to że BMW do dzis sie dościgło silnik z hondy. Co do mocy BMW z 2.2 l ma ona 125KW kiedy honda 176KW. Chyba się poprostu niezrozumieliśmy o co mnie chodzi to to że Z4 można by porównac do S2000 przykładowo gdyby wyszedł całkowicie nowy model S w tym roku. I według mnie niepowinniśmy stawiać auta 4 i 6 cyl na tej samej półce. Apropo czym jest ta Honda skoro nie autem sportowym?? zresztą wydaje mi sie że te auta wogóle nie są z tej samej "półki". Według mnie S2000 jest bardzij sportowa niż z4. Przeczytaj to co lemski sądzi o tej fumie to przecinak na 4 kołach czy coś takiego. Tam niema miejsca dla zbędnych cupholderów, jakiejś wygody. Jest ciasno, na zakrętach niemósisz zakładać pasów bo i tak niewypadniesz z siedzeń. Jest to co powinno być w autach sportowych siedzisz nisko masz tylko wielki elekroniczny obrotomierz licznik jak z Nightridera i przekładnie z 6 biegami. To jest typowe sportowe auto. Podaj mi inne które kupisz za tą cene. To jest jak lotus. W Lotusie też nie masz nic w środku. Tam w elisie nic niemiałeś na początku tylko kierownice w drążkiem zmiany biegów i tyle. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Nowy ważny komentarz IP: *.2015.com 12.08.04, 23:41 > licznik jak z Nightridera i przekładnie z 6 biegami. To jest typowe sportowe > auto. Podaj mi inne które kupisz za tą cene. za 33k usd??? No bez jaj: Mitsubishi Evo8 5k usd taniej Subaru Impreza STi tez taniej Nissan 350Z 26k usd 7k taniej niz S2000 Tyle samo co Honda S2000 kosztuje Pontiac GTO z 350 konnym silnikiem V8 wiec nie mow ze w tej cenie nie mozna nic znalezc bo wszystkie z wymienionych aut deklasuja S2000 pod kazdym wzgledem. Link Zgłoś
Gość: Molson Re: Nowy waz˙ny komentarz IP: *.sympatico.ca 13.08.04, 05:20 Dziwne, ze te Pontiaki sie jakos slabo przyjely? Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Nowy waz˙ny komentarz IP: *.2015.com 13.08.04, 20:54 No dziwne, prawie tego na drogach nie widac, mysle ze to z powodu konserwatywnej stylistyki. Niby auto ladne ale niczym sie specjalnie nie wyroznia, a powinno. Link Zgłoś
Gość: maja Re: Nowy ważny komentarz IP: *.nowogard.sdi.tpnet.pl 14.08.04, 19:10 Mitsubishi Evo 8 od 29,999 Subaru WRX STI 32,195 350Z to nie jest auto sportowe tylko dwu drzwiowy mutant z silnikiem z Reault :) a Pontiac GTO jest z usa czyli sie nieliczy się bo oni talentu do robienia samochodów nie mają no a S2000 od 32,800 ale i tak wolałbym S2000 czy Z4 od Pontiaca czy nawet Nissana. Pozdrawiam Ps. Co byście wybrali z tych szejściu fum?? Osobiście chyba był bym za Subaru. Link Zgłoś
Gość: L. Re: Nowy ważny komentarz IP: *.gazeta.pl 14.08.04, 19:28 Gość portalu: maja napisał(a): > 350Z to nie jest auto sportowe tylko dwu drzwiowy mutant z silnikiem z > Reault : Tez tak myslelismy, ale pojezdzilismy nim troche i ten mutant baaaardzo przyjemnie nas zaskoczyl! Ok, byl Skyline, byla dwusetka, ale mimo to nie posadzalismy Nissana o TAKI samochod. Oby wiecej. L. Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Nowy ważny komentarz IP: *.tu.ok.cox.net 16.08.04, 00:11 za 33k usd to bym kupil dwuletnia corvette Z06 dyma wszystko inne z tej listy na prostej i na torze. Na drugim mijescu EVO8, STI mi sie z wygladu nie podoba. S2000 to fajna zabawka dla malota ktorego podnieca krecenie silnika po czerwonym polu. > a Pontiac GTO jest z usa czyli sie nieliczy się bo oni talentu do robienia > samochodów nie mają ROTFL, nie masz pojecia o czym mowisz. Link Zgłoś
wowo5 Re: Nowy ważny komentarz 16.08.04, 01:30 350Z ma silnik V6 Nissana, ktory Renault pozyczyl do Vel Satisa i Avantima. Link Zgłoś
Gość: maja Re: Nowy ważny komentarz IP: *.nowogard.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 15:33 Radek z tygo Z06 to niezłe ziółko ale wedłóg mnie nawet to że ma tak wielki silnik to wydaje mi sie że na torze nie miał by szans z subaru czy evo. Z06 czy wogóle corvetty tak jak ja to widze i wiele nnych ludzi to auto na wyścig 1/4 mili czy tym podobne. Ale żebym sam to mógł stwierdzić to niemiałem okazji. To tak jak z NSX z początkiem lat 90-tych. Był porównywany do Ferrari 348 i na torze myśle tu z zakrętami Ferrari przegrywało a niby też ma więcej mocy itd. Są samochody stworzone na tor i takie które sie na niego nie nadają chyba że sam coś w nich zmienisz i takim zamochodem jest Z06. Nie jestem ekspertem tak mnie sie wydaje. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Nowy ważny komentarz IP: *.tu.ok.cox.net 16.08.04, 15:56 > wogóle corvetty tak jak ja to widze i wiele nnych ludzi to auto na wyścig 1/4 > mili czy tym podobne. Wiec tak jak juz wczesniej powiedzialem nie wiesz o czym mowisz. Corvetta to jest bardzo rasowy i bardzo sportowy samochod, a to ze nim glownie dziadki jezdza i podstarzali playboye nic nie zmienia. Jest to jedyny samochod w tej klasie cenowej ktory oferuje kontstrukcje na ramie i karoserie z plastiku, a to gwarantuje niewiarygodna sztywnosc i rewelacyjne prowadzenie, co wiecej Z06 jest najlepszym seryjnie produkowanym samochodem pod wzgledem mozliwych do osiagniecia przeciazen bocznych a wiec predkosci z jaka mozna w nim pokonywac zakrety. Deklasuje na torze auta o 2-3 krotnie drozsze takie jak Porsche 911 Turbo i tansze modele Ferrarri. Link Zgłoś
niknejm Re: Nowy ważny komentarz 19.08.04, 15:23 Gość portalu: maja napisał(a): > Mitsubishi Evo 8 od 29,999 > Subaru WRX STI 32,195 No tak, ale w PL S2000 kosztuje coś koło 150kPLN, STi ponad 160kPLN, a Evo ponad 200kPLN. Przynajmniej tak było kilka miesięcy temu. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
federico_rivero Exige 19.08.04, 22:30 od wszystkich wymienionych wyżej samochodów "bardziej sportowy" jest wspaniały Lotus Exige z silnikiem z Celiki Link Zgłoś
drpawelek Porownania 29.08.04, 15:17 Wydaje mi sie, ze Lotus jest najbardziej sportowym samochodem ze wszystkich tu wymienionych. Jest mu najblizej do wyscigowego motocykla na czterech kolkach. Niektorzy ida jeszcze dalej i funduja sobie Caterhama Seven - czyli rame, kolka i silnik - za ok. 40000$. Roadstery kupowane sa jednak zwykle dla dobrych (ale nie najlepszych) osiagow, bardzo dobrych wlasnosci jezdnych oraz dla... ekskluzywnego wygladu. Np. wersja najbardzije sportowa Corvette Z06 jest tylko dostepna w wersji zamknietej, nawet bez dachu targa. Porownywanie wiec Hondy S2000 z Subaru STi nie jest wlasciwe, poniewaz odbiorcami tych samochodow beda zupelnie inni ludzie. Osobiscie, chociaz kiedys rozwazalem zakup WRX a potem STi, to jednak zrezygnowalem, bo w moim wieku (czyli po trzydziestce) to czyms takim, z wielkim skrzydlem i dosc mizernym wnetrzem, jezdzic juz nie wypada. Moim zdaniem S2000 i Z4 sa bardzo podobnymi pojazdami. Oczywiscie - silniki i momonty obrotowe sa inne, ale wybor zalezy tutaj raczej od indywidualnego gustu. Honda oferuje jednak prawie to samo za znacznie mniejsza cene. Dzialanie skrzyni biegow nie ma sobie rownych, zas wnetrze ma bardzo wysoka jakosc. W dodatku, jest to samochod wykonywany w bardzo malej serii, metodami prawie rzemieslniczymi, z duzym udzialem pracy recznej, a to jest wielka rzadkosc...za ktora placi sie zwykle wielokrotnie wiecej. Pozdrowienia! Link Zgłoś
Gość: Nookie Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:19 Przepraszam, ale autor chyba troszkę się pomylił w kilku sprawach związanych z ocenianiem. Po 1 Primo: Parametry silnika wygrywa BMW??? 231 koni z 3 litrowej V6 to prawie jak nic, chciałbym zobaczyć jak panowie z BMW osiągają 240 koni z rzędowej 4. Gdyby w S2000 była V6 z NSX`a to Z4 przegrałoby z kretesem. Po 2 Primo: Zawieszenie znowu wygrywa BMW. Jeśli się nie mylę to w S2000 jest jedno z najlepszych zawieszeń świata, ale cóż, może sie mylę... O stylizacji wnętrza i wyglądzie zewnętrznym nie powiem nic gdyż jest to sprawa gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Brzmienie silnika to chyba też nie jest konkurencją decydująca o wyborze samochodu, gdyż tu także decyduje gust. Co do komfortu i ergonomii to zwycięzcą zostać powinien Lexus GS430, gdyż nie tego szuka się w szybkim i pięknym roadsterze, a że BMW kosztuje troszkę więcej to chyba logiczne, że musi być troszkę bardziej wygodne... Podsumowując zwycięzcą powinna zostać Honda S2000. Jak BMW zrobi roadstera z silnikiem R4 i w cenie S2000 to wtedy można dokonać porównania, a teraz to tak jakby test dwóch zupełnie innych roadsterów, który po prostu zrobiono razem... tak dla picu, a szkoda...... Link Zgłoś
Gość: ltcrx Re: Pojedynek na szosie: BMW Z4 3.0i vs. Honda S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 20:41 a dla mnie istnieją tylko japończyki!!! na wysokich obrotach brzmią po prostu pięknie...jak piła łańcuchowa:) Link Zgłoś