Gość: SoBe Copycats IP: 65.82.151.* 05.08.04, 14:29 Nie dziwie sie, ze polska mlodziez to robi. Jak idioci nasladuja to co sie dzieje za granica i przenosza do Polski. Jesli w US mlodziez cos robi to oczywiscie caly swiat musi robic to samo. Bylo by lepiej gdybysmy mieli jeszcze lepsze drogi, ale na to nie mozna liczyc - moze za jakies 50 lat. Niech jezdza - jak sie rozbija na jakims drzewie, to moze ich to nauczy troche rozsadku. Zal mi tylko niewinnych przechodni i motorzystow, ktorzy przez ludzka glupote, moga stracic zycie. Link Zgłoś
Gość: puszka_pandory na wisłostradzie mam wrażenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:32 odbywają się dość często wyścigi samochdów i motocykli. ok 3-4 nad ranem regularnie budzi mnie ryk silników. Link Zgłoś
Gość: wtajemniczona Re: Chyba się wściekli IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 05.08.04, 14:39 Polskie prawo jest zbyt liberalne... policja zbyt mało efektywna... a do tego jeszcze korupcja.... i brak szacunku dla ludzkiego życia... Moj brat kupił sobie swoje wymarzone auto- czerwone BMV, ale szczeście nie trwało długo... bo zajechał mu drogę pijanny kierowca... szczescie że brat nie jeżdzi szybko i ocalił swoje zycie jak i tamtego delikwenta ale auta już nie ma... pozostały problemy z dobrze "ustawionym tu i tam" kierowca WIEC LUDZIE OPAMIETAJCIE SIĘ I TROCHE WIECEJ WYOBRAŹNI!!! Link Zgłoś
Gość: greg Re: Chyba się wściekli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:43 mam dla nich odpowiedź 10 tonowy ciągnik siodłowy scania wyjdą na czołówkę to będzie kotlet mielony ...jestem do dyspozycji Link Zgłoś
Gość: AllRightsReserved Re: Chyba się wściekli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 15:00 Piszecie tylko o tych z szybkimi autami, a może tak przy okazji o kierowcach TIRów (moi ulubieńcy to kierowcy z Łotwy i Litwy) i o kierowcach autobusów (w Polsce rewelacyjni są ci od Polskiego Expressu, chociaż ostatnio policja przy mnie zatrzymała autobus biura turystycznego Sokół. Zatrzymała ze względu na dwie interwencje kierowców TIRów. Musiało być fajnie, skoro pierwszy z nich zaczął rozmowę z kierowcą autobusu od słów: Co ty kur... myślisz, czołgiem jedziesz? Ty sie kur... zastanów, ludzi wieziesz. Obaj kierowcy mieli dość dobre ciągniki (Volvo i coś tam ładnego ;). Poza tym jadąc na trasie rzeczywiście nie wie się co może człowieka spotkać. Jadąc przez las, nie widząc ani jednego auta nagle ujrzałem biegnącego konia z jednej strony na drugą, wybiegł z krzaków. Nie jechałem szybko. Wyhamowałem. Ten koń nazywał się łoś - nigdy czegoś podobnego nie widziałem. Z samochodu nic by nie zostało, on ważył chyba z 500 kg :) Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Chyba się wściekli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 17:49 ja osobiscie moge powiedziec, ze wiekszosc kierowców TIRów to jednak ludzie z "wyzszej polki" - jadą w sposób przewidywalny, równomiernie, sygnalizują manewry, pomogą się wyprzedzić - full respect! Zupełne przeciwieństwo kierowców małych ciężarówek i dostawczaków... Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Chyba się wściekli IP: 217.153.131.* 06.08.04, 10:41 Większośc z pisżących tutaj to chyba mieszkańcy głębokiej prowincji którym wydaje się, że Marszałkowska to długa i równa prosta z pięcioma pasami ciągnąca sie po horyzont. Niestety główna ulica Warszawy jest dośc nierówna i ponieważ zajmuję się sportem samochodowym to wiem, że jazda tam z prędkością 260 kmh na godzinę nie jest możliwa. Link Zgłoś
Gość: pav Re: Chyba się wściekli IP: *.local4.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 15:38 ja wam powiem ze jezdze pomalutku 50 na miescie 90 na trasie ale jaka frajda siedziec w furze podniesionej o 18 cm z 4x4 oponki 35 cali i grill z przodu z grubosciennej rurki ktory b.duzo wytrzyma i tylko czekam na super tjuningowca co wymusi pierwszenstwo :) Link Zgłoś
Gość: Pawel_Krakow Re: Chyba się wściekli IP: *.autocom.pl 05.08.04, 15:35 W 10000% zgadzam takie jednostki jak i "dresiarzy" powinno sie eliminowac ze spoleczenstwa, PRZYWROCIC KARE SMIERCI !!!!!!!! Link Zgłoś
maxxman Re: Chyba się wściekli 05.08.04, 15:55 Rozwiązanie problemu znajdziemy w Norwegii lub Finlandii. Tam wyskość mandatu jest proporcjonalna do wysokości zarobków. Jeżeli kogoś stać na furę ciągnącą 260 km/h, to niech płaci mandat 100 tys. zł. W Finlandii ostatnio złapano ministra który przekroczył znacznie prędkość - zapłacił kilkadziesiąt tysięcy dolarów mandatu. Zło nie dzieje się samo z siebie, często dzieje sie bo takie jest przyzwolenie nasze. maxxman Link Zgłoś
Gość: greg Re: Chyba się wściekli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:42 Ty chyba jesteś bardziej głupi niż przewiduje ustawa. Idąc tropem Twoich "rewelacji" można wprowadzić kary za morderstwo w zależności od statusu społecznego. Jak ktoś ma kasę to może się w ogóle wykupić. To że głupi Norwegowie i Finowie wprowadzają dziwne przepisy nie znaczy że nalezy je stosować wszędzie. Inny przykład: W Arabi Saudyjskiej za spożywanie piwa można otrzymać 30 batów. Link Zgłoś
Gość: Rajdowiec Re: Chyba się wściekli IP: 195.94.201.* 05.08.04, 16:10 te 220km/h w centrum Wwy mozna w bardzo prosty sposob ograniczyc. Nawet nie trzeba zangazowac w to drogowki z ich wspanialymi poldiszami albo innymi brykami z odzysku...proponuje umiescic na kluczowych arteriach komunikacyjnych, gdzie zazwyczaj i tak jest ograniczenie do 70 lub 50, kamery robiace piekne fotki rejestracji z pamiatkowym zdjeciem kierowcy...(przykladem Niemiec, gdzie kamer nie ma tylko i wylacznie na autostradach). Kamery umieszczalbym w odpowiednich odstepach, ktore nie pozwola na rozpedzenie sie i frajd by sie skonczyla. delikwentow zaś, przylapanych na podstawie takiej fotki proponowalbym w zaleznosci od przekorczenia pozbawiac albo prawka na conajmniej 12 miesiecy, albo zaciagnac do sadu z odpowiednim zarzutem. jak sie burqi chca scigac to niech robia to u siebie na polu, zaprzegami, a nie narazaja przez wlasna glupote zycie i zdrowie innych kierowcow, tudziez rowerzystow i pieszych....firme, ktora zarabia na amatorskich filmikach potraktowalbym tak jak Putin potraktowal Jukos, czyli z cala surowoscia ((prawa))...nie powiem, zebym byl idealem kierowcy i zdarza mi sie czasem doginac, nie robie tego jednak dla "sportu" albo "hobby", tylko najzywczajniej gdy mi sie spieszy, co sie kazdemu zdarza...dziwie sie, dlaczego do tej pory nikt powaznie nie bral pod uwage kwestii zainstalowania kamer na obszarze miejskim. Link Zgłoś
Gość: York Tuning GT poprostu robi kase na naiwnych IP: *.sympatico.ca 05.08.04, 16:34 debilach z jednej i drugiej strony. Na tych co maja za nic swoje i innych zycie i zwlaszcza na tych ptasich mozgach co kupuja te debilizmy. Link Zgłoś
Gość: Tom Jezeli ktos jedzie 260 przez miasto to oznacza ze IP: 63.124.70.* 05.08.04, 16:34 jest szalony i powinna go Policja odstrzelic ,lub po zatrzymaniu wsadzic na 10 lat z powodu zagrozenia dla innych. Powinno to byc tak jak z obrona konieczna jezeli ktos cie probuje zabic to Policja moze probowac go zabic rowniez w celu eliminacji zagrozania - cos podobnie jak bandziora strzelajacego z broni palnej. Link Zgłoś
Gość: m1ch3n Re: Chyba się wściekli IP: 82.160.30.* 05.08.04, 16:43 ktos moze powiedziec skad moge sciagnac ten filmik?? Link Zgłoś
Gość: _AA_ owszem, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:54 Jak najbardziej jestem ze bardzo surowym karaniem debili. Z tym ze zabieranie prawa jazdy nic tu nie pomoze - i tak beda jezdzili. Zabieranie samochodow chyba nie wchodzi w gre, chociaz wydaje sie najskuteczniejsze (tak to juz jest w naszym kraju, ze zwykle nie stosujemy metod skutecznych...) Mam jednak jedno "ale". Otoz sam jechalem z Panem Policjantem ktory chyba tylko podczas ruszania nie zlamal przepisow - jechal praktycznie bez przerwy 100-120 km/h w terenie zabudowanym (taka wioska, z domami tuz przy drodze i dziecmi biegajacymi z jednej strony na druga...). Co lepsze - patrol drogowki zatrzymal nas i owszem... ale legitymacja zrobila swoje. Ten Pan Policjant to moj sasiad... i naprawde czesto mu sie spieszy. Moze wiec - Panowie Policjanci - sami zacznijcie stosowac sie do Kodeksu Drogowego, bo fakt ze jestescie bezkarni niczego nie zmienie - stawiacie sie w tym samym szeregu co debile o ktorych mowa w artykule. Pozdrawiam, Link Zgłoś
Gość: babs Re: Chyba się wściekli IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 05.08.04, 17:12 To usiłowanie zabójstwa,inaczej takiej jazdy nie można nazwać.A firma rozprowadzająca film powinna odpowiadać za podżeganie do zbrodni i powinna podać dane tych bandytów,żeby ich odizolować,stanowią zbyt duże zagrożenie dla społeczeństwa. Moja znajoma zginęła w straszny sposób(odcięta przez szybę prawie cała głowa),prowadził właśnie taki przygłup i 200km/h wyrzuciło go na przeciwległy pas na zakręcie,stroma i idąca łukami ze słabą widocznością jezdnia z dzielnicy do centrum nie jest wg takich "kierowców" żadnym utrudnieniem. Każdy z nas jest przez tych "pseudorajdowców" zagrożony. Link Zgłoś
Gość: serwo Re: Chyba się wściekli IP: *.icpnet.pl 05.08.04, 17:13 A co na to ten gnuśne matoły-łapówkarze z drogówki? Nie chce się przeciwdziałać ,co ??? O wiele łatwiej wlepiać emerytom w maluchach mandaty za niezapalenie świateł jesienią! A teraz wracając do sprawy: Uwaga kierowcy ciężarówek! Jak zobaczycie na drodze tych debili-wyścigowców to ustawcie się odpowiednio tak, aby już żaden z nich nie poruszał się po tej ziemi nawet pieszo! Link Zgłoś
Gość: greg Re: Chyba się wściekli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 17:58 Często widzę takich dziadów - kapeluszników w maluchach. Powinni im dawno zabrać prawo jazdy. Dobrze że policja ich wyłapuje i daje im mandaty za byle co, bo to jest prawdziwe niebezpieczeństwo na drogach. Jadą zwykle najmniejszą możliwą prędkością przy lewej krawędzi pasa ruch - prawdziwi debile. Co do kierowców ciężarówek - to 90% z nich zachowuje się w porządku i zjeżdza na pobocze gdy ich wyprzedzam chodziaż zdarzają się wśród nich rajdowcy. Mi to nie przeszkadza bo ja zawsze ustepuje miejsca wyprzedzającycym z naprzeciwka, ale często widzę wściekłość w oczach niedzielnych kierowców - wąsiastych tłustych facetów ze 150kilową babą po stronie pasażera w kredensach czy też poldkach. Już z kilometra mrugają długimi bo dlaczego w końcu mają zjechać dwa metry na prawo i ustąpić komuś miejsca? - taka ich juz buraczkowata natura? Osobną kategorią są o czym już tutaj pisano są niedzielni rajdowcy amatorzy. taki jak cię zobaczy we wstecznym lusterku wciska gaz do dechy i usiuje ucieć. Oczywiście nie podejmuje walki bo buraki wyprzedają na czołówę chociaż chwilę wcześniej miał kilometr pustej drogi. Po pięciu kilometrach jak gościowi pot zalewa oczy a w gaciach ma mokro ze strachu to się go kulturalnie wyprzedza. Ostatnia kategoria to kobiety - tutaj nie mam zastrzeżeń - panie zwykle nie potrafą jeździć ale nie czują też presji aby tego pokazywać na drodze. Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: "greg" - jeden z wielu burakow na tym forum... IP: 129.81.192.* 05.08.04, 18:46 Droga nalezy do WSZYSTKICH - nie tylko do takich jak ty, nie tylko do mlodych i szybkich bezmozgowcow! Zapamietaj to sobie buraczku o pseudonimie "greg"!!! p.S. Tutaj skad pisze (USA) na drogach mozesz spotkac praktycznie wszedzie 75, czy 80-latkow. Samochod dla wiekszosci z nich to jedyna mozliwosc wybrania sie, np. do sklepu, czy na poczte. I jest to tutaj i tolerowane i wrecz uznawane. Samochody nie sa tylko dla mlodych, silnych i sprawnych! Link Zgłoś
Gość: greg Re: "greg" - jeden z wielu burakow na tym forum.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 20:44 Sam jesteś buraczkiem. Samochody są dla wszystkich, ale to nie upoważnia wolniejszych użytkowników dróg utrudniania jazdy kierowcom o większych umiejętnościach, a tak niestety często postępują zakompleksieni niedzielni kierowcy. Jak maruderzy chcą być królami lewego pasa to niech zamieszkają w Angli. Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Chyba się wściekli IP: *.acn.pl 05.08.04, 19:46 Jak komuś słoma wychodzi z cholewek to sie nie dziwie że ma wełbie wodę,polecam takich Szanownej Policji zdecydowanie bierzcie ich za pysk i bez dyskusji do pierdla bo innej rady na głópków nie ma. Link Zgłoś
Gość: PR-owiec Ciekawy Dokument IP: *.k-raj.com.pl 05.08.04, 17:14 Niezły dokument. Mówienie o promowaniu szybkiej jazdy jez jakąś głupotą. Na tej samej zasadzie można zakazać produkcji i emisji filmów o II Wojnie Światowej, bo to promowanie zbrodni, albo filmów biograficznych i Hitlerze i Stalinie, bo to promowanie ludobójstwa. Przecież ktoś kto obejrzy dokument o Hitlerze lub Stalinie, albo Pol Pocie, może nabrać ochoty by też zostać takim władcą- rzeźnikiem. Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Chyba się wściekli IP: *.p.lodz.pl 05.08.04, 17:27 Facet biegający po ulicy z pistoletem jest według aktualnego prawa bandytą. Natomiast kierowca-przygłup (dla którego montowane są progi na jezdni i słupki na chodnikach) jest przez to prawo traktowany nader pobłażliwie – mimo, że może on za jednym zamachem zamordować więcej ludzi, niż ten pierwszy. Dlatego należy bezzwłocznie zmienić prawo, a policja MUSI zdobyć takie wyposażenie, by bezwzględnie łapać i karać wszystkich drogowych bandytów i piratów. Koszty doposażenia policji zwrócą się błyskawicznie – przecież ci „kierowcy” to ludzie zamożni. Z drugiej zaś strony można tym pozbawionym krzty wyobraźni piratom drogowym umożliwić wyżycie w następujący sposób – w wielu regionach kraju znajdują się oddalone od ludzkich siedzib opuszczone poligony, PGR-y itp. Po niedużej adaptacji i ogrodzeniu drutem kolczastym można tam wpuszczać tych niedoszłych zabójców – będą przynajmniej zabijać się we własnej kompanii i na własny rachunek. A na koniec – trudno jest żądać od zwykłego obywatela przestrzegania przepisów drogowych, jeśli co chwilę donoszą o wypadkach powodowanych przez sobiepańskich wysokich urzędników chronionych, diabli wiedzą po co, immunitetem. Wszyscy też pamiętają nader wdzięczny przypadek ministra S., który przekraczając znacznie szybkość nie zatrzymał się na żądanie policji, bo była zbyt gęsta mgła i tej policji nie zauważył. Link Zgłoś
Gość: Misiek SA LEPSI OD WAS w Sztokhomie IP: *.bchsia.telus.net 05.08.04, 17:37 Taki film nie jest wielki evenement moim zdaniem. Oto inna strona: www.getawayinstockholm.com/ Jak sama nazwa mowi Ucieczka Po Sztokholmie Jest to seria 4filmow is gosc tez ucieka z szybkoscia czasami dochodzaca ponad 300Km/H. Jest tez stary KLASYK Claude LeLouche: C'Etait un RendezVous zrobiony w 1976 w Paryzu No i jest GhostRider gosc na motorze po Sztokholmie zasuwa jak wariat. Maszyny sa dzis tak mocne ze trudno bedzie jusz to pochamowac. Chyba ze Kary beda naprawde surowe a nie takie co smiac sie chce. Link Zgłoś
Gość: looter Re: Chyba się wściekli IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 05.08.04, 17:45 Jeżeli nie mają czym się wyróżnić ,wybierają najprostsze ,prymitywne sposoby. Przepraszam ,wyrożniają ich jeszcze dresy,złote "krowie" łancuchy na karkach grubszych od obwodu łba,czarne koniecznie tuningowane b-mki,pupile ze szczęką większą od "łyżki" koparki i oczywiście cukierkowe blondyny w różowych klapkach. Link Zgłoś
Gość: Bobbekh Re: Chyba się wściekli IP: 195.117.7.* 05.08.04, 17:46 A nie lepiej spisać nr rejestracyjny i po prau godzinach odwiedzić kolesia w domu? Zeznania policjantów + wynik radaru są praktycznie nie do obalenia w sądzie. Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Chyba się wściekli IP: *.pl / *.pl 05.08.04, 17:58 idiota jestes. poscig - ok. zatrzymanie auta kolczatka - ok. nawet strzalami w kola lub/i silnik, jezeli sie da - ok. zabrac prawo jazdy, moze nawet auto - ok. ale skad w tobie taka zadza krwi? Link Zgłoś
Gość: niuniek Re: Chyba się wściekli IP: *.motorola.com 05.08.04, 18:08 Z jednej strony to szkoda jesli jakis przypadkowy czlowiek zginie w rezultacie takiej jazdy, z innej zas strony powinno sie im pozwolic tak jezdzic - szybko sie sami pozabijaja i na drogach bedzie swiety spokoj. Jak to mawiaja - pula genow odpowiedzialnych za takie kretynstwo potrzebuje troche chloru albo nawet kwasu solnego. Link Zgłoś
Gość: badenski Re: Chyba się wściekli IP: *.5.15.vie.surfer.at 05.08.04, 18:22 Poprostu lobuzom zabrac auto i wsadzic do " ciupy " z zaostrzonym rygorem !!!!!!! To wszystko. Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: Wyeliminowac wscieklizne na drogach! IP: 129.81.192.* 05.08.04, 18:37 Popieram! Nalezy strzelac do tych bezmozgowych smieci na drogach!!! Link Zgłoś
Gość: kierowca bombowca Zabawy niedowartosciowanych impotentow IP: *.com 05.08.04, 18:45 Nie staje takiemu, to gdzies musi odreagowac. Link Zgłoś
Gość: ja Re: Chyba się wściekli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.04, 19:17 Na otwarcie turnieju Porsche Open przejechal sie Kuzaj porschem po trojmiescie paląc opony a policja zamknela droge dla normalnych ludzi. Czy to nie promocja ostrej jazdy ? Link Zgłoś
and192 Re: Chyba się wściekli 05.08.04, 19:25 Podobnie BOR woził (i wozi) Millera przez Warszawę. Kto żyw - na pobocza! Link Zgłoś