Dodaj do ulubionych

Strach sie bac.... (BMW....)

14.11.13, 12:16
.... cos z ta marka jednak jest, że przyciaga "innych".

BTW: Rysi... jak z tym swoim ekodrivingiemna takich trafisz, to szczerze wspolczuje - lekarz murowny a czytajac przygody jednej Pani na Banacha (strona glowna GW) to roznie moze byc.
Obserwuj wątek
      • nazimno Krotko. 14.11.13, 12:34
        a. Wyrezyserowane na uzytek sieci.
        b. Nieprawdopodobna prawda.
        c. Calkowity przypadek.

PS
        Na takich skrzyzowaniach wlaczam ZAWSZE AWACS.
        W Polsce panuje bowiem jakies dziwne powszechne przekonanie, ze ten "jadacy prosto"
        ma pierwszenstwo, a ludzie na znaki slabo patrza.

• galtomone Re: Krotko. 14.11.13, 12:37
          Mieszkam niedaleko, wiec wyrezyserowane to to nie jest. Taka sytuacja na tym skrzyzowaniu zdarza sie czesto (od lat sie tam prosi o male rondo).
          Ale fakt wymuszenia pierszenstwa to jedno...
          Wszyscy sa ludzmi, mozna sie zagadac... zagapic... trudno.

Przerazajace jest to co dzieje sie potem... az brak mi slow.
          • to.niemozliwe Re: Krotko. 14.11.13, 13:51
            Nie widzę znaku pionowego "Ustąp pierwszeństwa przejazdu" od strony z której nadjeżdżało BMW. Jest tam wcześniej, czy tylko poziome oznakowanie? Pamiętam, kiedyż z jazdy po Słowacji, że tam znak potrafi stać i 150 m przed skrzyżowaniem.
            • galtomone Re: Krotko. 14.11.13, 14:01
              Pionowego nie ma, sa tylko trojkaty na ulicy.
              To skrzyzowanie jest gemneralnie zle oznakowane.
              Niemniej jednak reakcja kolesi z BMW jest straszna...
              • agios_pneumatos Re: Krotko. 14.11.13, 15:26
                Dasz linkę do stritwju?
                • galtomone Re: Krotko. 14.11.13, 16:32
                  Prosze bardzo
                  • klemens1 Re: Krotko. 14.11.13, 16:43
                    Ja tu jednak widzę Ustąp
                    • nazimno Zbyt daleko od skrzyzowania. 14.11.13, 16:48
                      Ja jestem przyzwyczajony do innego sposobu umieszczania takich znakow.
                      • galtomone Re: Zbyt daleko od skrzyzowania. 14.11.13, 17:00
                        Ale jak zrobisz\ na drodze cos nie halo to tez ludzi chcesz bic? ;-)
                        Bo to jest problem, kazdemu sie moze zdarzyc niezauwazenie znaku... reakcja jest przerazajaca...
                        • nazimno Ja abstrahuje od idiotow za kierownica. 14.11.13, 17:02
                          I od bandytow.
                          Ten watek jest OCZYWISTY i wszelkie komentarze sa zbyteczne.
                          Mogli przeciez zabic, podpalic, skopac i tak dalej.
                          W Warszawie juz pokazywali, co potrafia.
              • jeepwdyzlu galtom ma rację - swołocz straszna 14.11.13, 16:30
                taka swołocz jest bezkarna
                trzeba jechać na policję
                widać numery rejsetracyjne
                jakby gość dostał np 10 tys grzywny
                to może następnym razem nie wysiadałby tak szybko z auta
                a pasażer już w ogóle...
                groźby karalne - 2 lata pierdla
                wypuszczać alimenciarzy i wsadzać gnojków da wiezień
                jeep
                • galtomone Re: galtom ma rację - swołocz straszna 14.11.13, 16:33
                  Jestem ZA!
              • to.niemozliwe Re: Krotko. 14.11.13, 19:39
                To blad, ze nie ma pionowego w tak nietypowym skrzyzowaniu.
                Proponuje, napisz email w tej sprawie z linkiem do filmu do rejonu drog, daj kopie do sekretariatu burmistrza/wojta i druga kopie do redakcji lokalnej prasy. Za miesiac, jak nie bedzie znakow, to znow email z ponagleniem o interwencje. :-)
        • xvqqvx Re: Krotko. 15.11.13, 08:14
          Hmm...
          Z dużym prawdopodobieństwem akurat to zdarzenie wydaje się być wyreżyserowane.
          Zauważmy, że BMW mija stosunkowo szybko nagrywającego, a zajeżdża mu drogę z prawej. Zauważmy też, że zostawia nagrywającenu duży odstęp po prawej, a i nagrywający bardzo powoli pokonuje skrzyżowanie.
          Czyli BMW musiało się zatrzymać, cofnąć dość daleko i pojechać do przodu, a nagrywający celowo czekał, aż skończą, a ponadto zajeżdżając od prawej, raczej nie zostawiliby takiego odstępu z prawej.
          Zresztą i w Rosji, skąd przyszła moda na kamkodery,w przypadku niemałego odsetka filmów na YT widać, że są wyreżyserowane.
      • zwykly_kierowca Re: A... link zapomnialem :-) 14.11.13, 12:49
        Katowice, Koszutka, znam te miejsca i fakt, trzeba uważać.
      • edekmacedonski Re: A... link zapomnialem :-) 14.11.13, 22:11
        Nie chciałbym takiego spotkać na drodze. Choć kiedyś na podobnego gościa trafiłem i wcale nie jechał BMW...
    • agios_pneumatos Re: Strach sie bac.... (BMW....) 14.11.13, 12:55
      W sumie ciekawe jakby to się rozstrzygnęło w polskim sądzie gdyby kierownik nagrywający niechcący przejechał troglodytę. Znaczy w afekcie.

Dowód w sprawie jest.

O tym jak to było w NY w przypadku Rovera wiemy.
    • galtomone Ale dlaczego BMW przyciga idiotów? 14.11.13, 16:34
      Potem zaczyna byc tak, ze normalnym ludziom zaczyna byc wstyd jezdzic takim autem :-( A szkoda, bo przeciez BMW to fajne fury...
      • nazimno To nie BMW przyciaga idiotow. 14.11.13, 16:47
        Idioci wytworzyli sobie samy ramy stereotypow, ktore obejmuja swiat, w ktorym funkcjonuja.

Atrybuty sa nieistotne. Moze to byc lysa pala, marka szybkiego samochodu, fason wdzianka,
        albo zestaw pogladow w tepym lbie.

Kojarzenie BMW z idiotami jest akcja innych idiotow i tyle.
        Stygmatyzowac jest wtedy bardzo latwo.

• nazimno err.: samy ->sami, ...cholera 14.11.13, 16:50
    • klemens1 Re: Strach sie bac.... (BMW....) 14.11.13, 16:53
      BTW. Typowe "łyse pały" z bmw to jednak nie są. Zwykłe mośki - średnia discopolowa. No i przede wszystkim musi ich być kilku, gdyby kierowca bmw był sam, to by potulnie pojechał dalej.
      • qqbek Re: Strach się bać stereotypów Klemensa 15.11.13, 12:18
        klemens1 napisał:

> BTW. Typowe "łyse pały" z bmw to jednak nie są. Zwykłe mośki - średnia discopol
        > owa. No i przede wszystkim musi ich być kilku, gdyby kierowca bmw był sam, to b
        > y potulnie pojechał dalej.
        >

Typowa wypowiedź Klemensa.
        Już zaszufladkował, już wydał wyrok.
        Rapid wrzucił na BnD zdjęcie tego, jak to wygląda "z perspektywy kierującego BMW".
        Tutaj link.

Buraki, czy nie buraki.
        Jeżeli nie jeżdżą tamtędy często, to geniusz od organizacji ruchu drogowego (i stawiania znaków) znacząco utrudnił im dostrzeżenie tego "A7".
        Mogli nawet myśleć, że to kierowca dostawczaka wymusił i jeszcze ich obtrąbił.
        • klemens1 Re: Strach się bać stereotypów Klemensa 15.11.13, 13:15
          qqbek napisał:

> klemens1 napisał:
          >
          > > BTW. Typowe "łyse pały" z bmw to jednak nie są. Zwykłe mośki - średnia discopol
          > > owa. No i przede wszystkim musi ich być kilku, gdyby kierowca bmw był sam, to b
          > > y potulnie pojechał dalej.
          > >
          >
          > Typowa wypowiedź Klemensa.
          > Już zaszufladkował, już wydał wyrok.

Napisałem, że to nie są typowe "łyse pały" z bmw. Jedynym śmiałym przypuszczeniem było to, że kierowca sam by tak nie kozaczył.
          Rzeczywiście - straszne szufladkowanie. Strach się bać.

> Rapid wrzucił na BnD zdjęcie tego, jak to wygląda "z perspektywy kierującego BM
          > W".
          > Tutaj link.

Co do A-7 tutaj się w ogóle nie wypowiadałem, natomiast w tym wątku też dałem link do tego, jak to wygląda z perspektywy kierującego bmw.
        • jureek Re: Strach się bać stereotypów Klemensa 15.11.13, 13:30
          qqbek napisał:

> Mogli nawet myśleć, że to kierowca dostawczaka wymusił i jeszcze ich obtrąbił.

I to jest wystarczający powód, żeby zawracać, gonić go, zajeżdżać drogę i pyskować?
          Jura
          • qqbek Jureczku 19.11.13, 01:35
            jureek napisał:

> I to jest wystarczający powód, żeby zawracać, gonić go, zajeżdżać drogę i pysko
            > wać?
            > Jura

Rzecz jasna nie.
            Zaraz sam, pierwszy raz od czasów studiów (gdzie łaziłem "w ramach"), pofatygować się będę musiał do sądu.
            Bo nie dość, że pyszczył, zajechał drogę... to spierdzielając jeszcze mnie (spieszonego, bo miałem już dość i zwyczajnie odpowiedziałem na "chcesz w mordę" obywatelskim "chcę, chodź tu patafianie") potrącił. A ja, uparta bestia, zamiast walić filmik na YT, postanowiłem gnoja spacyfikować z użyciem organów ścigania... i mam za swoje.

Nic nie tłumaczy agresji na drodze.
            Nic nie tłumaczy tej, chorej sytuacji.

Ale są w tym wypadku pewne "okoliczności łagodzące", na które pragnąłem zwrócić uwagę... by zepsuć wam typowy, anonimowy lincz przez internet.

"My Bad"
            • jureek Re: Panie Mecenasie 19.11.13, 07:11
              qqbek napisał:

> Ale są w tym wypadku pewne "okoliczności łagodzące", na które pragnąłem zwrócić
              > uwagę... by zepsuć wam typowy, anonimowy lincz przez internet.

Co do meritum się zgadzamy, chciałbym tylko zwrócić uwagę na trochę nieprecyzyjne użycie słowa "wam". Nie przypomina sobie bowiem, żebym uczestniczył w jakimś linczu. Poza tym piszę od początku forum (czyli od ponad 12 lat) pod tym samym nickiem, nieraz podpisywałem się imieniem i nazwiskiem, więc raczej anonimowy nie jestem.
              Jura
    • pies_w_studni Re: Strach sie bac.... (BMW....) 14.11.13, 22:54
      A gdyby im pomachac klamka przez okno? Widzialem kiedys taki amerykanski filmik, bardzo ciekawy...
      • agios_pneumatos Re: Strach sie bac.... (BMW....) 15.11.13, 08:11
        pies_w_studni napisał:

> A gdyby im pomachac klamka przez okno? Widzialem kiedys taki amerykanski filmik
        > , bardzo ciekawy...

Trzeba jeszcze mieć jaja i umieć jej użyć.

Za dużo filmów amerykańskich oglądasz.
        • nazimno Wystarczy byc VIP-em z Balic. 15.11.13, 10:02
      • gzesiolek Re: Strach sie bac.... (BMW....) 18.11.13, 16:24
        Zwykle przywraca rozsadek...
        Tesciu mial taka przygode z nerwowym kierowca o dziwo BMW...
        Tesciu sie tarabanil najszybciej jak mogl swoja starenka Lada Niva, ale ze szarowka juz sie robila to mimo mrugania swiatlami i trabienia BMW z tylu nie mial zamiaru zjechac na pobocze, ot jechal przytulony do linii z prawej strony, ale jej nie przekraczal...
        A ze z naprzeciwka ruch duzy to taki nerwowy nakrecal sie ze 3km... Wreszcie jak wyprzedzil miast pojechac skoro mu sie tak spieszylo... zajechal droge, gwaltownie zahamowal i wyskoczyl wymachujac rekami...
        Po 5sekundach potulnie wsiadl do auta i odjechal z piskiem...
        Co sie stalo?
        Tesciu jako zapalony mysliwy w sezonie po sadzie jezdzi z dubeltowka na zajace (a jest kierownikiem duzego sadu)... Zademonstrowal przez okno i wystarczylo to na uspokojenie i przywrocenie rozsadku...

No ale moze sie trafic ktos z mniejszym rozsadkiem a wtedy raczej w takiej sytuacji lepiej broni nie uzywac, chocby byla sola nabita...

• misiek4111 Re: Strach sie bac.... (BMW....) 15.11.13, 19:56
      Auto z kamerą jedzie po mieście grubo powyżej 50, kierowca BMW teoretycznie mógł się tego nie spodziewać.
    • galtomone Jest ciag dalszy. 30.11.13, 13:36
      Fakty TV z 29.11.13 - ogladac od 15:30
      tvnplayer.pl/programy-online/fakty-odcinki,516/odcinek-5812,29-11-2013,S00E5812,23802.html
      • klemens1 I jest ekodrajwing 30.11.13, 19:59
        Kawałek dalej L-ka jedzie powoli dojeżdżając do czerwonego światła. Z tyłu "blokowany".
      • galtomone Re: Jest ciag dalszy. 30.11.13, 21:37
        Na gazecie tez piszą.
        Daj Boze nastepny baran sie zastanowi zanim bedzie takie numery odwala na drodze...
        katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,15032484,Policja_wzywa_bohatera_z_bmw__Czekaja_na_niego_mandat.html
        • bimota Re: Jest ciag dalszy. 01.12.13, 11:15
          MANDAT I PUNKTY... INYM ZA BYLE G. PRAWKO ZATRZYMUJA...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka