Dodaj do ulubionych

sieć autostrad i dróg expr. w 2006 r

21.08.04, 21:57
www.mi.gov.pl/prezentacje/jednostki_informacje/135/doc/strategia_przebudowy_glownych_drog_krajowych_w_polsce_2004-2006.doc

Witam,

Mapka pochodząca ze strony Ministerstwa Infrastruktury. Ciekaw jestem czy w
ciągu 2 lat (no, powiedzmy 2,5) uda sie AŻ TYLE zbudować... (?!)

pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosć Re: sieć autostrad i dróg expr. w 2006 r IP: *.class146.petrotel.pl 22.08.04, 00:23
      Hehe, ciekawe, ale mapka jest chyba z lekka przedatowana… Ehh marzenia :((
    • Gość: Szymi Re: sieć autostrad i dróg expr. w 2006 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 09:21
      tez to widzialem - podobno tydzien temu ruszyla ostro budowa A2 w woj lodzkim,
      sprowadzili 500 maszyn i trzy firmy jednoczesnie zaczely budowe

dziwi mnie tylko dlaczego w nszym kraju nie zaczyna sie budowy autostrad od
      stolicy? Warszawa to najwieksze miasto i w zasadzie ma ruch nieporownywalnie
      wiekszy niz inni - do tego 90% samochodow jadacych z zachodu na wschod i
      odwrotnie jedzie przez warszawe

mieszka tutaj najwiecj ludzi i oni czesto jezdza za granice, do tego jak ktos z
      zagranicy jedzie do polski to w 90% przypadkow do warszawy
      jest tu najwiecej firm, w zadsadzie wiekszosc "zycia gospodarczego" toczy sie w
      wawie

czesi zaczeli od pragi, wegrzy od budapesztu

a u nas zaczeli od budowy na jakis prowincjach
      • Gość: Michal Re: sieć autostrad i dróg expr. w 2006 r IP: *.fornfyndet.se 22.08.04, 10:20
        Nie narzekaj dobrze, ze wogole zaczeli.Wydaje sie mnie ze mozna przyspieszyc,to
        sie moze udac po wgniecenmiu totalnie SLD w ziemie,czytaj w nasyp pod
        autostrade.
        Pzdr.Michal
        • Gość: Szymi Re: sieć autostrad i dróg expr. w 2006 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 10:48
          >to
          >
          > sie moze udac po wgniecenmiu totalnie SLD w ziemie

to sie nigdy nie stanie :) ludzie tutaj sa bardzo prosocjalistycznie
          nastawieni, poza tym jak jestes bogatszy to jestes wrogiem i na pewno nakradles
          wiec trzeba cie zlupic :( - najlepiej wybierajac lewice

a jest w czym wybierac od lewa do prawa same partie lewicowe gospodarczo

szkoda ze nie ma tu republikanow i jakiegos naszego Reagana/Thacher/Busha
          Jr. ...

szkoda:(
      • Gość: jacek2 Re: sieć autostrad i dróg expr. w 2006 r IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 22.08.04, 10:22
        Moze w koncu zacznie sie te autostrady budowac , a nie tylko o nich
        dyskutowac!! Stolyca powinna miec od dawna obwodnice , a tranzytowa autostrada
        wsochod -zachod tez zarabiac !!
        • Gość: Szymi Re: sieć autostrad i dróg expr. w 2006 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 10:52
          a co my mozemy :) w GDDKiA siedzi sobie parunastu grubych prezesow z nadania
          partyjnego (kazdy pewnie ma 20 lat stazu w PZPR) i tylko zacieraja raczki ze
          niedlugo beda "dzielic miliardy" z unii :)))

pewnie troche autostrad powstanie bo wszystkiego nie dadza rady ukrasc

zaloze sie ze za rok czy dwa wybuchnie pare duzych afer jak unia bedzie robic
          audyt z wydanych pieniedzy hyhyhy

ja to czekam az autostrada dojdzie do wawy zebym mogl jezdzac na wczasy dostac
          sie do cywilizacji autostrada :)
    • Gość: mk Re: sieć autostrad i dróg expr. w 2006 r IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.08.04, 11:16
      Boże!!! Mapka w formacie .doc (?!?)...

A co do autostrady do Warszawy to normalnie wstyd mi za
      trzydziestokilkomilionowy naród który ma dojazd do stolicy taki jaki ma :-(

a kiedy będzie lepiej. No cóż, budowę w stolicy zaczną zaraz po tym jak
      uzgodniony zostanie przebieg trasy przez miasto tzn. za jakieś 150 lat. Ale
      wtedy już nie będzie złóż ropy a zamiast samochodów będziemy się przemieszczac
      przy pomocy teleporterów...
      • jacekm22 Re: sieć autostrad i dróg expr. w 2006 r 22.08.04, 12:23
        Gość portalu: mk napisał(a):

> Boże!!! Mapka w formacie .doc (?!?)...
        >
        > A co do autostrady do Warszawy to normalnie wstyd mi za
        > trzydziestokilkomilionowy naród który ma dojazd do stolicy taki jaki ma :-(
        >
        > a kiedy będzie lepiej. No cóż, budowę w stolicy zaczną zaraz po tym jak
        > uzgodniony zostanie przebieg trasy przez miasto tzn. za jakieś 150 lat. Ale
        > wtedy już nie będzie złóż ropy a zamiast samochodów będziemy się
        przemieszczac
        > przy pomocy teleporterów...
        Proponuje by polscy poltycy przejechali sie obowiazkowo poniemiecka autostrada
        ta pod Wroclawiem ! Moze pomoze im ta podjac odpowiednia decyzje !! A swoja
        droga WSTYD !!! Plan budowy i odbudowy drog powinien byc jednym z pierwszych
        zadan panstwa polskiego po 1989 , no ale pan elektryk wolal wzmacniac lewa noge
        i wojny na gorze.....
    • Gość: zx Re: sieć autostrad i dróg expr. w 2006 r IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.04, 20:12
      Pierdu, pierdu... 6 lat temu też tam mieli taką mapkę....

Jedynie natychmiastowa likwidacja tego pojebanego gównianego kraju mogłaby coś
      zmienić.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka