Dodaj do ulubionych

mam stracha pomózcie

IP: *.crowley.pl 30.08.04, 13:05
Małżonka che tylko i wyłącznie automat.Sami wiecie ,że są kobiety dlaktórych
3 pedały w samochodzie to conajmniej o jeden za dużo.Nie dało się
wyperswadować żonie innej opcji w związku z czym chciałem zapytać o żywotnośc
automatycznej skrzyni biegów w mercedesie w124.Czy nie ma problemó z
ewentualną naprawą a nade wszystko czy w aucie jest mechanicznie mołżiwa
zamiana automatu na manual?
Prosze o Wasze opinie.
Pozdrawiam - tomek
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: mam stracha pomózcie IP: *.union01.nj.comcast.net 01.09.04, 03:20
      Automat bedzie dzialal bez problemu. Skrzynka przezyje ten samochod.
    • Gość: TO JA Re: mam stracha pomózcie IP: *.lax1-4.28.143.27.lax1.dsl-verizon.net 01.09.04, 04:03
      Pewnie przed pierwszym seksikiem tez miales stracha. No bo jak to tak bez reki?
    • Gość: Radek Re: mam stracha pomózcie IP: *.tu.ok.cox.net 01.09.04, 08:05
      Zmiana na manual jest mozliwa ale ekonomicznie nieracjonalna, jesli olej w
      automacie byl regularnie zmieniany automat jest nie do zajechania.
    • motodawca1 troche OT 01.09.04, 09:50
      Gość portalu: tomek napisał(a):

> Małżonka che tylko i wyłącznie automat.Sami wiecie ,że są kobiety dlaktórych
      > 3 pedały w samochodzie to conajmniej o jeden za dużo.Nie dało się
      > wyperswadować żonie innej opcji w związku z czym chciałem zapytać o żywotnośc
      > automatycznej skrzyni biegów w mercedesie w124.Czy nie ma problemó z
      > ewentualną naprawą a nade wszystko czy w aucie jest mechanicznie mołżiwa
      > zamiana automatu na manual?
      > Prosze o Wasze opinie.
      > Pozdrawiam - tomek

myśle ze 3 pedałów w samochodzie to nic strasznego.
      przynajmniej baba jest bezpieczna żaden sie jej nie czepi.
      inna sprawa, gdy baba zeche ich przekonać ze nie warto być pedałem -
      ale to skrajne przypadki
    • Gość: red Re: mam stracha pomózcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:16
      Choć to kwestia gustu czy automat czy manual to ja jestem za
      automatem.SZCZEGÓLNIE w Mercedesach.Co prawda w V-klasie troszkę jest inaczej
      zestopniowana niż w W124 ale i tak jest super.A co do żywotności to napewno nie
      skończy się przed innymi podzespołami.No chyba że jakaś ewidentnie feralna.Nie
      zstanawiać się -KUPOWAĆ!Tym bardziej że limuzyna nieprzeciętna.
      • Gość: karburatorek Re: mam stracha pomózcie IP: 213.77.91.* 10.09.04, 19:06
        W starszych Mercedesach, typu 124 wymiana oleju co 60 tys km. (nie zapomnieć o
        oleju w turbinie!) oraz filtr. Jeżeli poprzedni właściciel nie dawał skrzyni
        pożądnie "w dupę" to faktycznie, nie ma się czego obawiać, może zaistnieć
        konieczność najczęściej niewielkich regulacji. Po prostu nie psuje się
        częściej, niż inne podzespoły podwozia.
        Pzdr.
    • Gość: Swoboda_T Re: mam stracha pomózcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 20:35
      Jeśli auto nie jest zajechane to nie powinno być problemu ze skrzynią. Należy
      ją tylko regularnie serwisować (olej!!). Wymiana na manuala jest możliwa, ale
      po co?? Koszt skrzyni to min. kilkaset złotych, a robocizna to będzie gdzieś 2-
      3 tysiące. Wystzregaj się aut powypadkowych-automaty są na unfalle dość
      wrażliwe.
    • Gość: TO JA Zamiana automatu na manual IP: *.honeywell.com 13.09.04, 20:47
      Jest mozliwa, jezeli zamieniasz zestaw silnik-skrzynia ale i wtedy nie jest
      prosta. Musisz jeszcze wstawic pedal sprzegla i zamienic pare innych rzeczy,
      jak na przyklad wal kardana czy komputer.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka