Dodaj do ulubionych

Tankowanie ORLEN ponad pojemność baku

IP: *.eranet.pl 31.08.04, 11:14
Zatankowałem do Citroena Xantia (bak 65 litrów) 71 litrów benzyny. W baku
miałem ok 5. Jak to możliwe? Co się stało z 10 litrami? Złodziejski ORLEN.
Pewnie wypłacili z tego odprawy dla piep... PREZESÓW firmy.
Obserwuj wątek
    • Gość: tb Re: Tankowanie ORLEN ponad pojemność baku IP: 62.29.248.* 31.08.04, 13:24
      To znany fakt. W Warszawie tankuje na Neste, w reszcie kraju na Orlenie. Zawsze
      jest tak, ze przy okreslonym polozeniu wskaznika paliwa na Neste wchodzi mi ok.
      30 l (+/- 0.3) a na Orlenie ok 32. Ale za to maja dobre stacje w calej Polsce.
    • Gość: Poll Re: Tankowanie ORLEN ponad pojemność baku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:51
      Wskazniki poziomu paliwa w baku mają to do siebie że maja fatalna dokładnoś. Ja
      np: jadąc załadowanym po dach samochodem , zatankowałem po przejechaniu już na
      swieconcej się rezerwie prawie 60 km i o dziwo okazało sie ze w baku było
      jeszcze ok. 8-9 l. Wydaje mi się że było to spowodowane tym właśnie że samochód
      był max. obciązony i przechylony do tyłu i dlatego rezerwa zapaliła się za
      wcześnie. ale to tylko moje domysły
      • Gość: Poll Re: Tankowanie ORLEN ponad pojemność baku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:54
        świecącej- oczywiście
      • Gość: Karolus Re: Tankowanie ORLEN ponad pojemność baku IP: *.eranet.pl 31.08.04, 14:29
        nie. Xantia nie opada mimo obciążenia (hydraulika) a wskaźnik znam dobrze bo
        przejechałem już 160 tys km. NIGDY wcześniej nie zatankowałem więcej (mimo
        niższych stanów) niż 65 litrów
        • Gość: Poll Re: Tankowanie ORLEN ponad pojemność baku IP: 195.245.213.* 31.08.04, 20:06
          Nie dam wiary w to że oj.... Cie o 10 l.Kradną jak my wszyscy ale nie 10 l na
          jeden samochód
    • Gość: Kazimirz Cud nad Wisla ? IP: *.ipt.aol.com 31.08.04, 14:38
      W Polsce takimi historyjkami powinien sie zainteresowac Glowny Urzad Miar,
      ktorego zadaniem (tak mi sie wydaje), miedzy innymi jest prawna kontrola
      metrologiczna.
      No,chyba ze Orlen uzywa "swoje" litry.
      www.gum.gov.pl/info/pkm.pdf
      • Gość: Asia Re: Cud nad Wisla ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 15:01
        Tankuje zazwyczaj na BP, moj samochodzik (maluszek),pali zazwyczaj 6
        litrow/100,po zatankowaniu na ORLENIE ze zdziwieniem stwierdzilam ze pali 7,8
        litra.Zaniepokojona ze cos sie zepsulo przejechalam jescze 100 km i po
        zatankowaniu na Statoilu wyszlo moje 6 na 100.
        • millerek Re: Cud nad Wisla ? 31.08.04, 15:09
          Ja tankuje tylko na neste – Warszawa ul. Łopuszańska. Tam jest najtaniej i jak
          na razie nie zatankowałem więcej niż pomieści mój zbiornik (zawsze wyjeżdżam
          paliwo do rezerwy i tankuję pod korek). Korzystam z tej stacji od roku. Dzisiaj
          pb95 kosztuje 3,69 a jak u Was???

• Gość: Z Re: Cud nad Wisla ? IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 31.08.04, 15:15
          Miałem podobną sytuację z tym że na małej stacyjce gazowej. Do mojej 41,5
          litrowej butli weszło coś ok. 43 litrów gazu, a jak wiadomo gazu NIGDY nie da
          się zatankować do pełna, tylko w granicach 80% objetości zbiornika.
          Właściciela nie było więc pracownik nie był skłonny do pertraktacji wobec czego
          grzecznie poprosiłem o fakturę koniecznie z numerem rejestracyjnym samochodu>
          Pracownik momentalnie zadzwonił do szefa, który to po 5 min. zjawił się na
          stacji. Zaczął mnie przekonywać gadką w stylu - tydzień temu robiono kalibrację
          dydtrybutora..... Na szczęście miałem przy sobie papiery od butli, pan
          sprawdził numery na zbiorniku i sam przyznał że coś musi być nie tak. W efekcie
          zapłaciłem za 33 litry.
          Pozdr.
      • Gość: zibi Re: Cud nad Wisla ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:27
        Nie Główny Urząd Miar, a Okręgowy Urząd Miar w Warszawie ul. Elektoralna

Pozdrawiam
    • Gość: zenon77 Re: Tankowanie ORLEN ponad pojemność baku IP: *.man.polbox.pl 31.08.04, 18:58
      "Co się stało z 10 litrami?"
      Są 2 możliwości:
      1. Kantują na stacji
      2. Jeżeli odpowiedź nr 1 jest nieprawdziwa to zgłoś się do programu Strefa 11
      na TVN. Gość z muszką Ci to wyjaśni...
    • Gość: reggi Re: Tankowanie ORLEN ponad pojemność baku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:58
      nie jesteś odosobniony. orlen czyni cuda daje więcej niż się może zmiescić
      • Gość: Adam Re: Tankowanie ORLEN ponad pojemność baku IP: *.acn.waw.pl 04.09.04, 15:41
        Sławetna stacja na Czarnomorskiej też kazała mi we wczesnym okresie
        motoryzacyjnym zapłacić za 27 litrów (to był maluch z 21 litrowym bakiem w
        którym też jeszcze coś było). Dla zasady NIGDY nie tankuję w Orlenie bo
        pomijając fakt, że pieniądze zostawiane w Orlenie trafiają w ręcę prezesa i
        jego przydupasów to złodzieje. I pijacy "Bo każdy złodziej to pijak" jak
        mawiała jedna pani ze spożywczego w "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz":):):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka