krzy-czy 13.08.15, 09:48 w jaki sp[osób rozwiązana jest sprawa ogrzewania w samochodach elektrycznych. bo cóś miem sioem widzi że tem prądem z akumulatorów ogrzać się nie da, za dużo energii poszłoby w grzanie pupy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzy-czy Re: mozesz sobie wsatwic koze i rure wypuscic 13.08.15, 10:19 dla kozy mam inne zadanie.żeby się tobie głupolu do dupy dobrała. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Jak zadajesz tak glupie pytania... 13.08.15, 11:08 Nie potrafisz sobie tego znalezc w opisach np. Nissana Leaf albo innego elektrochodu? Widocznie masz niewiele wiecej mozgu, niz ta koza. No i wyszedles sam na glupola. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno ...masz tu... 13.08.15, 11:13 powolniacki baranku... e-auto.tv/reichweite-variablen-im-elektroauto.html Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno przeczytaj uwaznie linijke po linijce - 13.08.15, 13:00 - jego odpowiedz na zart o kozie. Zobaczysz, kto zaczal. I nie bedziesz zadawac glupich pytan, podbnie jak i on. PS Z dupkami nie ma sie co cackac. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: przeczytaj uwaznie linijke po linijce - 13.08.15, 13:50 przeczytałem wszystkie posty w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: przeczytaj uwaznie linijke po linijce - 13.08.15, 16:52 żart???o kozie??? faktycznie ptzygłup. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno ..mozesz sobie roztropku oszczedzic wysilkow... 13.08.15, 17:05 I tak nie zrozumiesz bilansu energii w samochodzie elektrycznym. Nie mowiac juz o tym, ze szkoda cennej energii na grzanie Twojego zalosnego tylka. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: ..mozesz sobie roztropku oszczedzic wysilkow. 16.08.15, 08:23 Wiem żeś przygłup, ale ze aż taki??? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: ..mozesz sobie roztropku oszczedzic wysilkow. 16.08.15, 09:56 swoje "przemyslenia" wsadz sobie tam, skad pochodza, czyli w ..., powolniaku Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: ..mozesz sobie roztropku oszczedzic wysilkow. 16.08.15, 10:15 wspomniane kozy ci polecam.kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: ..mozesz sobie roztropku oszczedzic wysilkow. 16.08.15, 10:26 Na koniec. Podalem ci,idioto, link, gdzie precyzyjnie wyjasniono problemy zbilansowania energii w samochodzie elektrycznym. Gdybys dysponowal choc resztka funkcjonujacego mozgu oraz znajomoscia jezykow albo umiejetnoscia korzystania z mechanizmow automatycznego tlumaczenia, to powinienes podziekowc.. Jednak wolisz z siebie robic kompletnego durnia, co zreszta swietnie ci wychodzi, bo to cecha wrodzona. Tyle, bo szkoda mi czasu, aby zajmowac sie idiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: ..mozesz sobie roztropku oszczedzic wysilkow. 16.08.15, 12:11 nadal marudzisz głupolku. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: ..mozesz sobie roztropku oszczedzic wysilkow. 16.08.15, 13:20 Arschloch. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: ..mozesz sobie roztropku oszczedzic wysilkow. 18.08.15, 20:55 ty przygłupie znów coś skrobiesz w jakimś psim a nie ludzkim języku. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzielnykierowca Re: elektryczne. zima 13.08.15, 11:51 www.melex.com.pl/oferta/akcesoria (trzeba myszką najechać nad pinezkę przy kierownicy) w Melexie rozwiązano to albo elektryczną grzałką 850W, albo spalinowy piecyk 2000W. Odpowiedz Link Zgłoś
liczbynieklamia Re: elektryczne. zima 13.08.15, 15:10 Technologie są różne - od grzejników elektrycznych, przez pompy ciepła, po wykorzystanie ciepła z układu napędowego. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: elektryczne. zima 13.08.15, 17:02 biega mi o to że te grzejniki elektryczne spożytkują energię przeznaczoną na jazddę,zwłaszcza w zimie ,gdzie wydajność akumulatorów jest, żeby nie wiem co robić, ograniczona.pobór 850w to jednak sporo. yten kretynek z początku zapodał jakiś link w psim języku,. a mógł normalnie w języku przodków odpowiedzieć ,wolał jakieś kozy. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Twoim problemem jest ciemnota 13.08.15, 17:08 I to ona spowodowala Twoje pierwsze pytanie. Przeczytaj je jeszcze raz i zobacz, co tam sam napisales. Pa, bystrzaku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Twoim problemem jest ciemnota 13.08.15, 20:37 c0 tam przygłupie nazi marudzisz???? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: elektryczne. zima 13.08.15, 19:04 Cudów po prostu nie ma. Albo będzie grzałka na jakieś paliwo albo z akumulatora pociągniesz część energii, której już nie spożytkujesz do jazdy i tym samym skróci się dystans. Jak mawiał pewien mędrzec "Praw fizyki Pan nie zmienisz i ..." tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
puzon59 Re: elektryczne. zima 15.08.15, 20:59 Jestem wlascicielem sam. Nissan Leaf i praktycznie wiem jak to dziala. Po pierwsze od razu bo nie czekamy na rozgrzanie silnika. Zuzywa niewiele energii ( trudno zauwazuc przy normalnej eksploatacji) to suszarka niewielkiej mocy. Ma tez funkcje edukacyjna bo uzywa sie ogrzewania z umiarem, tylko tyle ile potrzeba co ma takze wplyw na bezpieczenstwo (sennosc). Pozdrawiam. P.S. nie ublizajcie sobie tylko rozmawiajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
4slash Re: elektryczne. zima 16.08.15, 17:48 Kolego, sam założyłeś ten wątek i sam poddałeś pod wątpliwość możliwość ogrzewania elektrycznego z akumulatora. Kolega "nazimno" przedstawił ci bilans poboru mocy i to chyba wyjaśnia twoje wątpliwości. Jeżeli nie podobają ci się odpowiedzi, może czasami zbyt nerwowe to nie zakładaj nowego tematu bo od założyciela jest wymagana cierpliwość, zdolność do dyskusji i opanowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: elektryczne. zima 17.08.15, 08:35 kolega nazimno zaczął od przygłupiego żartu. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: elektryczne. zima 17.08.15, 09:21 Pytal o grzanie tylka - wiec koza dla takiego jest optymalna - siada i ma odlot. Odpowiedz Link Zgłoś
puzon59 Re: elektryczne. zima 18.08.15, 09:49 Poniwaz watek KOZY jest bardzo wazny w tej dyskuzji chcilem napisac o bardzo fajnej funkcji dzieki ktorej oszczedzamy energie w Leafie.Mamy w tym samochodzie mozliwosc wlaczenie grzania lub chlodzenia poprzez timer lub pzez internet ( Carwings) wtedy kiedy sam. jest podlaczny do ladowarki. Przychodzimy rano i jest cieply w zimie lub zchlodzony w lecie. Jak daleko jestesmy od kozy ? Odpowiedz Link Zgłoś