Dodaj do ulubionych

Ropa poniżej 4 złotych za litr

31.08.15, 12:50
3,99 w stacji hipermaktowej kerfur w Szczecinie.
I kolejka od razu :-)

Obok na stacjach 40 groszy drożej...

To jak jest z tą marżą? Coś czuję, że nasze Shelle, Orleny, BP - KROJĄ nas teraz za wszystkie czasy :-) Odbijając sobie lata zarabiania tylko na hotdogach....

jeep
Obserwuj wątek
    • josner Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 31.08.15, 13:29
      4,52zł/1L ON w Gorzowie. Ale tu mieszkają ludzie bogaci... Co obrotniejsi wyjeżdżają za miasto tankować tańsze paliwo. Pomijam stację Orlen przy S3 bo tam to jest zwykłe łupienie kierowców.
    • poohdell Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 31.08.15, 13:48
      Kroja stacje. Kolo mnie jest stacja, na której benzyna 95 jest po 4,24, a wszedzie w okolicy 4,60-4,70 (okolica Katowic). Stację prowadzi firma, która zajmuje sie także dystrybucją paliwa, także sprzedaje bez posredników - i raczej nie dokłada.
    • schweppes1 Owszem, krojo 31.08.15, 14:11
      Póki majo klientów, dalej kroić będo. Taki rynek.
    • trypel Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 31.08.15, 14:15
      mam pod domem lukoila i 4,15 za litr ale z uwagi na flotę tankuję po 4,5 na orlenie :)

orlen bedzie miał swietne wyniki w tym roku chyba
    • toreon Ciekawostka z Mazowsza 31.08.15, 22:25
      To chyba rekord różnicy cen w skali kraju i to na stacjach oddalonych od siebie o jakieś... 3-4 km.
      Stacja na autostradzie A2 niedaleko zjazdu na Grodzisk Mazowiecki - PB95: 5.09 PLN.
      Po zjechaniu tym zjazdem z autostrady pojawia się automatyczna stacja Momo (coś jak dawne Neste) a tam promocja: PB95/ON: 3,99 PLN. Na dodatek tankowanie bez kolejki. Różnica w cenie w przypadku PB95 między wymienionymi stacjami 1,10 PLN. Ktoś przebije?
      • jeepwdyzlu Re: Ciekawostka z Mazowsza 31.08.15, 23:27
        Przebijemy. Pb95 Szczecin hipermarket 3.99 a 12 km dalej w Niemczech 1,38 Eur :-)
        • nazimno Re: Ciekawostka z Mazowsza 01.09.15, 00:54
          Jedna z autostrad w (D), Aral, 95: 1,52 €.
    • nazimno i jeszcze to...buhaha ! 01.09.15, 10:05

wyborcza.biz/biznes/1,100896,18666989,domowe-rachunki-za-gaz-w-dol-gaz-na-swiecie-tanieje-ostro.html#MTstream
      PS
      Jak pusta musi byc ta panstwowa kasa.
    • pan99 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 10:12
      tankowałem w sobotę lpg za 1,69zł/l . I też jestem w szoku :-)
    • andrzejgp Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 11:19
      Brent spadłą do 45 USD za baryłkę to i Orlen/Lotos zaniżył. Olej opałowy też poszedł mocno w dół. A diesel 6% spadku.

--
      Opony do wózków
      • xvqqvx www.oponydowozkow.pl - dno i muł 01.09.15, 15:28
        Kretyńscy spamerzy sygnaturkowi
    • thea19 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 20:16
      na marketowym paliwie zrobilam prawie 100km mniej niz na paliwie ze stacji, gdzie prawie zawsze tankuje. na bp ostatnio weszlo mi 5l wiecej niz przy analogicznym stanie baku na mojej stacji. stacja na ktorej lata tankowalam - popsula sie ponoc - tak twierdza hurtowi odbiorcy z tejze stacji. gdzie teraz mozna tankowac bez obaw?
      • nazimno Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 20:30
        wniosek jest taki:

a. paliwo jest do dupy

lub

b. przeplywomierze dystrybutorow oszukuja.

I jedno i drugie to oszustwo.

• thea19 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 20:39
          ale wez udowodnij, ze oszukuja. kupe czasu i hajsu trzeba poswiecic. na bp to sie wq%#$%am bo wlazlo mi 60l do baku 60l a nie byl pusty bo zawsze tankuje jak mi tylko rezerwa zawyje i przez prawie 2 lata tankowalam 53-55l. pani przy kasie powiedziala, ze to niemozliwe i oni maja jakies tam certyfikaty ale jak chce to moge napisac reklamacje.
          • nazimno Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 20:52
            I dlatego sa tak ordynarnie bezczelni.
            Wiedza, ze sa bezkarni.
            Oto cale podsumowanie.
          • samspade Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 20:58
            A tankowałaś sama czy ktoś z obsługi lał pod korek zamiast przestać po odbiciu?
            • nazimno Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:06
              Pytanie - brednia. Przy takiej roznicy???

Thea jest doswiadczonym kierowca.
              Tyle.
              • samspade Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:13
                Różnicy 5 litrów. To raz.
                to ze ktoś jest doświadczonym kierowcą nie oznacza ze obsługa nie tankuje mu samochodu. to dwa.
                A trzy. Nie pytałem się ciebie. Juz się zaczynasz gotować. Zamiast podchodzić na zimno do pytań nie kierowanych do ciebie.
                • nazimno Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:16
                  Sadze, ze Thea19 rozdepcze Twoje brednie
                  jeszcze raz.
                  • samspade Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:25
                    W sensie że sama tankowała i coś jest nie tak z dystrybutorem? To będzie odpowiedz na pytanie a nie żadne rozdeptanie. I nie jeszcze raz, ale będzie to pierwsza odpowiedź.
                    • nazimno Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:29
                      Bredzisz, misiu, bredzisz

www.nik.gov.pl/aktualnosci/nik-o-legalizacji-i-kontroli-dystrybutorow-na-stacjach-paliw.html
                      • samspade Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:34
                        Gdzie bredzę? Przecież nie twierdzę że nie ma na stacjach przekrętów. Gdzie ty to wyczytaleś?
                        Przeczytaj pytanie jakie zadałem. Dopiero potem się odzywaj. Albo lepiej nie odzywaj się bo pytaniem nie było do ciebie. Chyba ze byłeś razem z theą na tej stacji.
                        • nazimno Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:36
                          Osmieszasz sie tym gledzeniem.
                          • samspade Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:40
                            Tylko w twoich oczach. A twoje zdanie jest nieistotne.
                            Szczególnie kiedy widać ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
                            • nazimno Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:44
                              Uparty maly Kazio bez szans na pojece tresci zadania z arytmetyki wyciaga "wnioski".
                              buhaha

• samspade Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:47
                                Ech. Namolny jesteś. I jeszcze bredzisz. To jak pokażesz w którym miejscu twierdzę że na stacjach nie ma oszustw. Czy będziesz dalej bez sensu pisał o kaziach i innych.
            • thea19 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:32
              tankowalam sama, zawsze to robie nawet jak obsluga chce mnie wyreczyc. do pierwszego odbicia. nie patrze w trakcie na licznik bo zawsze tankuje do pelna. zdziwila mnie mocno liczba koncowa.
              • samspade Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:38
                5 litrów spora różnica. Nawet przyjmując ze nie tankujesz w tym samym momencie i czasami przejdziesz więcej to jest to jakieś 50 km czy wiecej. To jest zauwazalna różnica.
                • thea19 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:47
                  no wlasnie zawsze tankuje od razu z roznica paru km bo wyjec wlacza sie z kazdym uruchomieniem silnika i zasieg mi znika przy 70km i nie wiem ile mi zostalo a nie lubie sie stresowac czy mi paliwa starczy na dojechanie gdzies tam. w astrze zasieg mi sie liczyl co km do zera (raz tankowalam z zasiegiem 4km, jechalam na stacje z dusza na ramieniu i tak eko jak sie tylko dalo)
                  • samspade Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 21:57
                    Mnie pokazuje teraz 40 km zasięgu. Czekam aż na stacji w pobliżu cena spadnie poniżej 4. Ciekawe ze na innym Orlenie byłam w niedziele po 3,97. Ale to całe 5 km i średnio po drodze.
                    • thea19 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 22:03
                      u mnie przy ulicy stacji jak psow - po kazdej stronie ulicy co pare metrow. swoja mam 10km od domu ale ponoc ma kiepskie teraz paliwo (cokolwiek to znaczy i gorsze do auchanowego raczej nie jest) i nie wiem gdzie jezdzic). myjnie to mam dobra bo widac efekty golym okiem ale z paliwem ciezko wybrac. paliwa mam na 2 dni max, zrobie chyba losowanie.
                      • samspade Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 22:11
                        U mnie zdziercy krzyczą 4,12 za litr. Sumienia nie mają.
                        • thea19 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 22:28
                          poltora tygodnia temu placilam 4,69 za olej, nie nadazam za cenami.
              • misiaczek1281 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 03.09.15, 11:56
                babo do baku wchodzi wiecej .... to tzw. odpowietrzanie:)
                • thea19 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 03.09.15, 17:49
                  Idz dziadu nauczac gimnazjalistki
                  • misiaczek1281 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 04.09.15, 10:04
                    thea19 napisała:

> Idz dziadu nauczac gimnazjalistki

odpowiedz a poziomie 19 latki....thea19 - to by sie zgadzalo:)
      • piotr33k2 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 01.09.15, 22:11
        thea19 napisała:

> na marketowym paliwie zrobilam prawie 100km mniej niz na paliwie ze stacji, gdz
        > ie prawie zawsze tankuje.
        zgadzam sie i potwierdzam, tzw. tanie paliwo z różnych hipermarketów jest ogólniwe rzecz biorąc do dupy, czyli chyba jakieś "chrzczone" , przejedzie sie na nim duzo mniej kilometrów .
        • poohdell Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 02.09.15, 09:48
          A ja sie nie zgadzam. Na takiej marketowej stacji nie ma tak naprawde nikogo, komu by sie opłacało chrzczenie paliwa. Uwazasz, że sieć marketow świadomie rżnie klienta, aby więcej do niego nie przyjechał?
          Rżna na małych, dupiatych stacyjkach.
        • ursus104 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 02.09.15, 10:05
          Wieści o rzekomym chrzczeniu paliwa na marketowych stacjach wydają się być mocno naciągane, nawet patrząc przez pryzmat zwykłej logiki. Tankuje tam cała masa ludu, również właścicieli nowoczesnych aut, z silnikami wrażliwymi na jakość paliwa. Z pewnością są tam kontrole, a nawet gdyby nie było to w przypadku masowych problemów z silnikiem po tamtejszym tankowaniu, posypały by się pozwy. Nierealne aby sieciom chciało się w to bawić. Gdzieś słyszałem, że w najgorszym przypadku paliwa marketowe są nieco "przeterminowane", tzn. trzymają niby parametry jeśli chodzi o liczbę oktan ale jeśli chodzi o liczbę motorową, już niekoniecznie. Ale to chyba też raczej bajki o żelaznym wilku.
          • jeepwdyzlu Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 02.09.15, 11:18
            Też uważam, że markety nie oszukują a wacha jest TA SAMA co na np BP :-)
            Kupowana w tym samym żródle - Orlenie...
            Poziom tych cen pokazuje raczej wysokość marży na stacjach "firmowych".
            I żeby było jasne - nie krytykuję tego. Wręcz przeciwnie - sytuację, kiedy stacja zarabia na litrze 5 czy 7 groszy uważam za chorą...
            • hukers Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 02.09.15, 12:00
              Wczoraj widziałem przy Tesco w Kraku cenę ON 3.99, dzisiaj po drugiej stronie miasta Lotos 4.45, tak więc marża przyzwoita. Jeżeli chodzi o tankowanie na stacjach przy marketach, to rozmawiałem kiedyś z prezesem firmy, która zajmuje się serwisowaniem stacji i on o stacjach marketowych wyrażał się dobrze, radził unikać jedynie małych prywatnych stacji. Ponadto zwracał uwagę na wiek stacji, im młodsza, tym lepsza. Czyli lepiej tankować na stacji rocznej przy markecie niż na dziesięcioletniej firmowej a najlepiej na nowej markowej:-)
            • piotr33k2 Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 03.09.15, 18:19
              to sobie raz zatankuj na auchanie i jedż w europe słuzbowo tak jak jeżdzisz do niemiec itd ,policzysz ile przejechałeś km. na tej zupie a ile np. tankując na statoil czy lotosie . nie wiem czy chrzczą co robia ale paliwo jest napewno gorsze, to sprawdzone i zmierzone na bank .
              • crannmer Zatankowalem i zmierzylem 03.09.15, 19:34
                piotr33k2 napisał:
                > to sobie raz zatankuj na auchanie i jedż w europe słuzbowo tak jak jeżdzisz do
                > niemiec itd ,policzysz ile przejechałeś km. na tej zupie a ile np. tankując
                > na statoil czy lotosie

No wlasnie przedwczoraj raz sobie zatankowalem na Auchanie i zmierzylem. I wyszlo tyle samo, co na markowym paliwie. Mimo lekkiego przeciwnego wiatru (jechalem na zachod).

Ale rzeczywistosc swoje, a swiatopoglad swoje.
                • nazimno Re: Zatankowalem i zmierzylem 03.09.15, 20:10
                  Genialny wniosek na podstawie jednej probki.

A rzeczywistosc jest taka( powtorka):

www.nik.gov.pl/aktualnosci/nik-o-legalizacji-i-kontroli-dystrybutorow-na-stacjach-paliw.html
                  • crannmer Zimny jak zwykle 03.09.15, 20:51
                    nazimno napisał:
                    > Genialny wniosek na podstawie jednej probki.

Tych probek bylo w ciagu ostatnich lat wiele. Ostatnia przedwczoraj.

> A rzeczywistosc jest taka( powtorka):

Jak zwykle link na chybil trafil, bez zwiazku z tematem (przypomne: jakosc paliwa na stacji sieci handlowej Auchan).
                    • nazimno Re: Zimny jak zwykle 03.09.15, 21:04
                      PISALEM ROWNIEZ O ODMIERZANIU,
                      ale Pan crannmer nie widzi zwiazku.
                      Tym gorzej dla Pana crannmera i jego
                      wnioskow.

• crannmer Re: Zimny jak zwykle 03.09.15, 21:18
                        nazimno napisał:
                        > PISALEM ROWNIEZ O ODMIERZANIU,

Nie odpisywalem na twoje posty (co zwykle i tak nie ma sensu), lecz na zupelnie inny post innego uzytkownika.

Pisz co chcesz, u mnie i tak wracasz na liste niewidzianych.
                        • nazimno Re: Zimny jak zwykle 03.09.15, 23:34
                          Jasne.

Crannmer zlapany na lukach we wnioskowaniu
                          po genialnym eksperymencie chowa sie za
                          kotara mojej niewidzialnosci.
                          Jak strus lebkiem w piaskownicy.
                          I problem oszustw w dystrybutorach znika.
                          Adieu.

• nazimno Re: Zimny jak zwykle 03.09.15, 21:09
                      tu:

forum.gazeta.pl/forum/w,20,158586580,158600429,Re_Ropa_ponizej_4_zlotych_za_litr.html
                • piotr33k2 Re: Zatankowalem i zmierzylem 03.09.15, 22:35
                  światopogląd ? wielkie słowa i w tym kontekście brzmią inafantylnie , rzeczywistość jest taka jak nie tylko ja przedstawiam, a ty łżesz z przekory czy ze zwykłej złośliwosci jeden czort.
                  • poohdell Re: Zatankowalem i zmierzylem 04.09.15, 08:54
                    Na wszystkich stacjach w Polsce jest paliwo z Orlenu lub Lotosu. Dlaczego akurat te przy marketach mialoby byc gorszej jakości?
                    • thea19 Re: Zatankowalem i zmierzylem 04.09.15, 09:01
                      przeciez nie wszystkie stacje sa dobre - sam przeciez wiesz.
                      • misiaczek1281 Re: Zatankowalem i zmierzylem 04.09.15, 10:07
                        thea19 napisała:

> przeciez nie wszystkie stacje sa dobre - sam przeciez wiesz.

wiem....tankujesz na dziadowskich stacjach a potem sie dziwisz... haha:)
                        • thea19 Re: Zatankowalem i zmierzylem 04.09.15, 10:12
                          wlatujesz na czarna liste, mam gdzies twe mundrosci niedorobiony polofilu
                      • only_the_godfather Re: Zatankowalem i zmierzylem 04.09.15, 10:14
                        Jasne że nie wszystkie ale tak samo na gorsze paliwo możesz trafić na markowej stacji. Tak więc nie ma co generalizować.
                        Paliwo na marketowych stacjach jest tańsze bo ma działać jako magnes, przyjedziesz zatankować to przy okazji zrobisz zakupy.
                      • poohdell Re: Zatankowalem i zmierzylem 04.09.15, 10:48
                        Nie, ale dlaczego generalnie marketowe mialyby byc gorsze?
                        Na Shellu kiedyś zatankował mi facet 56 litrow do zbiornika 55 - przestałem tam jeździć. Ale nie generalizuje, że wszystkie Shelle to zlo.
                    • piotr33k2 Re: Zatankowalem i zmierzylem 10.09.15, 13:11
                      poohdell napisał(a):

> Na wszystkich stacjach w Polsce jest paliwo z Orlenu lub Lotosu. Dlaczego akura
                      > t te przy marketach mialoby byc gorszej jakości?
                      dlatego że na tych marketowych mniej przejedziesz kilometrów ,"kumasz ?" , he he.
                      • jeepwdyzlu Re: Zatankowalem i zmierzylem 10.09.15, 13:37
                        piotr33k2
                        powtórzymy: nie ma w Polsce prywatnych rafinerii należących nie do Orlenu czy Lotosu. Zatem w hurcie jest JEDEN rodzaj paliwa. Dla wszystkich.
                        Wrażenia że paliwo z marketów jest gorsze - mają niektórzy. Inni wręcz przeciwnie.
                        Notabene - sam nie tankuję na stacjach marketowych - lubię duże stacje z kawką czy czystym kiblem. Ale nie mam złudzeń - paliwo kupuję tam TO SAMO!
                        Czego i Tobie życzę....
                        ciao
                        jeep
                        • piotr33k2 Re: Zatankowalem i zmierzylem 10.09.15, 22:01
                          żadne wrażenie ,zmierzone i policzone ,ponad sto kilometrów na baku i to przez kilka przypadków . wrażenie to ty robisz swoja indolencja i myśleniem życzeniowym . nie ma jednego takiego samego paliwa na wszystkich stacjach wszystkich koncernów ,jedno jest lepsze drugie prawie takie samo a trzecie gorsze choć trzymające podstawowe normy . o dieslu to juz w ogóle nie ma nawet co dyskutowac, róznice w jakosci "tego samego paliwa" potrafia byc kolosalne ,wiem co mówie bo jeżdziłem dieslami ponad 10 lat .w jednym sadzie nie wszystkie jabłka tego samego szczepu sa tej samej jakosci i trzeba je sortowac .
                          • jeepwdyzlu Re: Zatankowalem i zmierzylem 11.09.15, 10:43
                            piotr twoje obserwacje są żadne. Bez urazy ale mylisz się. Powtórzę: paliwo w Polsce jest od JEDNEGO producenta. Nie z setek sadó tylko z dwóch rafinerii. Sprzedawane każdemu takie samo. Ty jeździsz dieslami 10 lat a ja 11.. I co? Mam 10% większe od Ciebie doświadczenie??? Ty obserwujesz, że paliwo jest gorsze - tysiące innych że nie. Łudź się dalej. Ja kupuję na BP i Shellu. Drożej. Ale nie dlatego, że paliwo jest lepsze - tylko marża wyższa.
                            jeep
                            • nazimno glupie pytanie, jeep, ale trzeba sobie na nie odp. 11.09.15, 11:03
                              Gdzie w takim razie rozplywaja sie MILIONY litrow paliw pochodzacych z:

krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,14232493,Jedna_z_najwiekszych_afer_paliwowych_ostatnich_lat.html
                              ?
                              • jeepwdyzlu Re: glupie pytanie, jeep, ale trzeba sobie na nie 11.09.15, 11:51
                                Jak masz olej opałowy obarczony niską akcyzą i olej do aut opatrzony akcyzą wysoką - a parametry obu są od siebie nieodległe - a ceny jak najbardziej - to sam się prosisz kłopoty.. Stąd wysyp afer i straty skarbu państwa pewnie liczone w miliardy..
                                Niemniej - nikt mi nie wmówi - że takie zabawy robi kerfur czy BP..
                                To byłą jednak robota detaliczna.
                                Poza tym - te gangi rozbito lata temu. Vide afera BMG - smaczku sprawie nadaje - że Grochulski poszedł siedzieć, a Bobryk..... dalej prowadzi stacje (wspólnie z BP)
                                Taka spawiedliwość...
                                Ale to nie ma nic wspólnego z tematem tego posta....
                                ciao
                                jeep
                                • nazimno niestety, ma cos wspolnego, niestety 11.09.15, 11:57
                                  primo: nie masz zadnej gwarancji, ze cos sie "dalej nie kreci"

secundo: "jakosc" tego cudownego paliwa zalatwi na amen nowoczesne czule instalacje
                                  wtryskowe

tertio: przeplywomierze dystrybutorow paliwa rzadko kiedy sa porzadnie kalibrowane
                                  i sprawdzane, czego dowodzi raport NIK

Wiec te wszystkie dyskusje o "nieistnieniu" problemu paliw mozna sobie wetknac w ....

• jeepwdyzlu Re: niestety, ma cos wspolnego, niestety 11.09.15, 12:29
                                    nazimno na pewno kręcą lody dalej
                                    Ale chyba nie podejrzewasz o to sieci marketów?
                                    A o paliwie na stacjach okołomarketowych rozmawiamy....
                                    Zatem podtrzymują swoją tezę - że paliwa tam są IDENTYCZNE - jak na BP czy gdzie tam...

jeep
                                  • jeepwdyzlu Re: niestety, ma cos wspolnego, niestety 11.09.15, 12:32
                                    przeplywomierze dystrybutorow paliwa rzadko kiedy sa porzadnie kalibrowane
                                    ---------
                                    raporty NIK sobie można wsadzić....
                                    sorry, ale powtórzę - może to dotyczy małych lokalnych stacyjek. Nie stacji należących do koncernów.
                                    A jeśli już gdzieś podejrzewałbym przekręty - to przypomnę, że w Zachodniopomorskim stacje BP (kilka) prowadzi facet, który wsypał wspólników i uniknął kary - właśnie za afery paliwowe..
                                    • jeepwdyzlu Re: niestety, ma cos wspolnego, niestety 11.09.15, 12:34
                                      Notabene - tankuję na tych stacjach BP i mam w dupie kalibracje dystrybutorów :-)
                                      j.
                                      • nazimno Re: niestety, ma cos wspolnego, niestety 12.09.15, 10:28
                                        Ja nie rozmawiam o tym, co Ty robisz.
                                        Rob sobie, co chcesz.
                            • grzek Re: Zatankowalem i zmierzylem 11.09.15, 16:23
                              Rafinerie swoja drogą ale paliwo na stacjach kierowane jest przez hurtowników. Myślisz, że każdemu zawsze się chce umyć cysternę po oleju napędowym gdy następny kurs jest z benzyną a są jeszcze do umycia węże spustowe. Problemem może nie być chrzczenie paliwa samo w sobie dla kasy ale podejście do pracy, macha się ręką i jakoś tam będzie, może nikt nie zauważy i miesza się dobre paliwo z pozostałym syfem na dnie cysterny. Poza tym jest Agencja Rezerw Materiałowych na rzecz której producenci muszą utrzymywać rezerwy strategiczne. Te rezerwy podlegają rotacji i potem hurtownicy kupują paliwo na przetargu, które leżakowało np 4 lata. Przypuszczalnie takie paliwo jest tańsze. Nie twierdzę, że ono jest złe ale z różnych przyczyn może być gorsze i nie wszystkie stacje są zainteresowane takim paliwem.
                            • piotr33k2 Re: Zatankowalem i zmierzylem 12.09.15, 17:47
                              to ci powtarzam zatankuj na auchanie w szczecinie taniochy np. 95 pełny bak a drugi raz pelny bak na markowej bp. statoil itd. i wtedy możemy pogadać o przejechanych kilometrach na obydwu bakach .ja nie mówie ża na auchanie kradna ,ale mają gorsze jakosciowe paliwo (choc pewno w normie) takie sa fakty .
                  • only_the_godfather Re: Zatankowalem i zmierzylem 04.09.15, 10:15
                    Tak wiemy Twoja racja jest najważniejsza, i Ty zawsze wszystko wiesz najlepiej, a wszyscy inni się nie znają i nie mają racji. Szkoda że nigdy swoich "racji"nie popierasz argumentami.
              • jestklawo Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 04.09.15, 11:54
                piotr33k2 napisał:

> to sobie raz zatankuj na auchanie [...] a ile np. tankując
                > na statoil czy lotosie .

to złe porównanie, to są te same paliwa

> jedż w europe słuzbowo tak jak jeżdzisz do
                > niemiec itd [...] ale paliwo jest napewno
                > gorsze, to sprawdzone i zmierzone na bank

to prawda, na niemieckim ON, nawet polskie VW 1.9 TDI przestają stawiać zasłony dymne
            • only_the_godfather Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 04.09.15, 10:12
              Tankowałem na różnych stacjach Orlen,Lotos LukOil jak i właśnie Auchan czy TESCO i jakoś różnicy nie widziałem spalanie zawsze było takie samo, zawsze przejeżdżałem podobną liczbę kilometrów. Zgadzam się natomiast z tym że trafić na gorsze jakościowo paliwo można wszędzie nawet na markowych stacjach.
          • loyezoo Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 04.09.15, 09:05
            Ja za to słyszałem (z dość pewnego źródła,bo od właściciela stacji:)),że są 3 klasy paliw (każda spełnia normy) jednak właśnie jest tańsza,bardziej gó...ana i sprzedają ja do małych stacji (bo to dla np.Orlen słaby klient),a najlepsze biorą na swoje markowe.Na ile to prawda,nie wiem ale gość raczej nie ma powodów,żeby opowiadać bajki.
    • auto-gielda.info Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 03.09.15, 20:39
      aktualne - ceny paliw
      --

auto gielda
      • xvqqvx Nie polecam auto-gielda.info - dno i muł 03.09.15, 22:28
        Nie polecam dennego serwisu promującego się prymitywnym spamem - widocznie kretyni spamerzy, którzy nic nie wiedzą i nic nie umieją, to wszystko, na co ich stać, bo są beznadziejni.
      • p_macyniuk Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 04.09.15, 14:06
        ja juz w warszawie widzialem 2 stacje z ropa ponizej 4 PLN
        • comfortcar Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 06.09.15, 21:44
          Na stacjach auchan można zatankować poniżej 4PLN.

BP na Wawelskiej diesel 4,11 PLN
          • xvqqvx Nie polecam comfortcar.pl - dno i muł 06.09.15, 22:09
            Nie polecam dennej firemki promującej się prymitywnym spamem (w tym sygnaturkowym) - widocznie kretyni spamerzy, którzy nic nie wiedzą i nic nie umieją, to wszystko, na co ich stać, bo są beznadziejni i do niczego.
    • igorwicki Re: Ropa poniżej 4 złotych za litr 08.09.15, 17:29
      będzie jak z frankiem szwajcarskim ceny w dół..... a później wystrzelą w góre...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka