Dodaj do ulubionych

Trasa Lublin - Szczecin

05.06.16, 21:05

Cześć,
Czeka mnie taka podróż w połowie tygodnia. Czy ktoś z Was jechał ostatnio na tej trasie i chciałby się podzielić wrażeniami i ewentualnymi sugestiami co do wyboru drogi.
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • wtop.ek Re: Trasa Lublin - Szczecin 05.06.16, 21:17
      najprościej i najłatwiej 17 przez Warszawę, potem A2 i S3 do Szczecina

opcjonalnie możesz w Kołbieli skręcić na Górę Kalwarię, a potem przez Piaseczno i dalej jak wyżej

nie kombinuj z lokalnymi drogami, nic nie zaoszczędzisz, a bardziej się zmęczysz

zależy też w jakich godzinach jedziesz, jeśli Kołbiel i Warszawa poza ścisłym szczytem, spokojnie możesz jechać jw.
      • i.miramar Re: Trasa Lublin - Szczecin 05.06.16, 21:38
        Dziękuję za info. Co do godziny wyjazdu to mogę wyjechać dowolnie. Myślałam o 4:00-5:00.
        Sądzisz, że uda mi się przejechać przed szczytem?
        • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 05.06.16, 23:40
          Jak wyjedziesz o 4:00 to zmieścisz się przed szczytem (o 7:00 będziesz już za Warszawą od dawna).
          W poniedziałek (powrót słoików z "rejonów zamieszkania i zasłoikowania"), ale środek tygodnia będzie luźno. Czas przejazdu Lublin - Kurów 20-25 minut (45 km) - liczymy od zjazdu na ekspresówkę i z VAT na ekspresówce, Kurów - Garwolin (niecałe 60) - 45 do 55 minut, obwodnica Garwolina (12km) - 6 minut, Garwolin-Zakręt (jakieś 40km) - góra 30 minut. W wariancie pesymistycznym jesteś w Zakręcie w niecałe 2 godziny (czyli o 6:00, gdy jeszcze jest bardzo luźno), w wariancie optymistycznym dwadzieścia minut wcześniej. W zakręcie skręcasz w lewo i jedziesz cały czas prosto (jakieś niecałe 450km - około 3 godzin [jazda z "VAT"], jak nie latasz co chwilę siusiu i nie będzie ruchu)... po zjeździe na S3 zostanie jeszcze z 1,5 godziny do Szczecina (niecałe 170 km).
          • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 05.06.16, 23:43
            Zapomniałbym o najważniejszym - nie próbuj wjeżdżać na S17 wjazdem od Solidarności, przez remont skrzyżowania Solidarności/Sikorskiego/Ducha/Północnej korki bywają tam nawet w nocy.
            Wjeżdżaj albo od al. Warszawskiej (jeżeli nie jedziesz w godzinach "ruchliwszych") albo innymi zjazdami.
            • i.miramar Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 11:38

Dziękuję bardzo. Wydrukowałam:)
              • bywalec.hoteli I jak pojechałaś? Jaki czas ? 27.06.16, 16:15
                I jak pojechałaś? Jaki czas ?
    • darmowy1 Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 11:56
      Przez Radom-Garwolin-Poznań-Gorzów temat jest do załatwienia w 5 godzin.
      • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 12:18
        darmowy1 napisał:

> Przez Radom-Garwolin-Poznań-Gorzów temat jest do załatwienia w 5 godzin.
        ?
        Chyba Radom-Grójec miałeś na myśli :)
        Oszczędności wątpliwe, policji i ludu po drodze sporo (na siódemce przynajmniej).
        Do tego krajowa "12" od mostu na Wiśle po sam Radom do tras przyjemnych i ładnych nie należy (wąska i duże natężenie ruchu ciężarowego). Czas przejazdu Lublin-Radom będzie Zbliżony do czasu przejazdu Lublin-Zakręt... i całe oszczędności w piczku mater, bo od Zakrętu przeturlasz się tylko przez Warszawę (co przed 6:00 potrwa dosłownie chwilę) i masz z głowy (zostaje już tylko autostrada i ekspresówka do samego Szczecina). A tak w okolicach 6:00 władujesz się na "7" do Grójca... akurat jak Radom będzie do pracy do stolicy na 8:00 wyjeżdżał. Pogratulował, brawo ty :)

Można jechać przez Dęblin, Kozienice, Białobrzegi i Grójec co najwyżej (Google tę trasę sugeruje). Ale oszczędza się 20 minut (w stosunku do mojej propozycji), nie oszczędzając za to na zawieszeniu.
        • grzek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 13:01
          Trochę przesadzasz. Z Lublina do Grójca da się dojechać w takim czasie jak do Zakrętu. W okolicach godziny 4 - 6 rano nie powinno być żadnych utrudnień na obydwu trasach. Może być uciążliwy odcinek Zwoleń - Radom i Grójec - autostrada ale zawsze jedzie się przynajmniej 70 - 90 km/h. Przy późniejszym wyjeździe, kiedy trafia się na godziny szczytu w Warszawie, to zawsze przez Grójec.
          • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 13:55
            Chyba ty lekko przesadzasz. Lublin-Grójec (trasą przez Puławy i stary most na Wiśle) - 164km (z czego 23 km ekspresówką tylko) albo 175km (z czego 45 ekspresówką). Lublin-Zakręt 150km (z czego 60km ekspresówką)... jak dla mnie to przynajmniej pół godziny dłużej wychodzi opcja z Radomiem.
            • grzek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 14:05
              A dlaczego przez stary most na Wiśle, ja jeżdżę nowym i z Lublina do mostu zajmuje mi to ok 30-35 minut. Z Radomia do Grójca jest dwupasmowa droga, ponad połowa to ekspresówka i w pół godziny da się dojechać do skrzyżowania z 50.
              • toreon Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 14:34
                Ja bym się na 50-tkę nie pakował. O żadnej porze dnia. Chyba że ktoś chce sobie potestować jazdę w tunelu aerodynamicznym za jakimś tirem.
                • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 14:43
                  Otóż to.
                  Do tego odkąd jest na S2 i Trasie Siekierkowskiej ViaToll, to DK50 robi za "południową obwodnicę Warszawy" dla oszczędnych (zwłaszcza kierowców z Białorusi).
                  Za to sama "dwójka" wyraźnie opustoszała.
                  Rady z DK50 dobre były na czas remontu Mostu Łazienkowskiego (i wcześniej, przed oddaniem Trasy Siekierkowskiej/węzła Marsa - jak na podyplomówki jeszcze 2008-2009 jeździłem, to rzeczywiście horror był, potem jak pozamykali pół Pragi było jeszcze "fajniej" zresztą), ale teraz, paradoksalnie, osobówką najlepiej jedzie się przez Warszawę właśnie.
                • grzek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 14:56
                  Też tak kiedyś myślałem, że 50 to złe rozwiązanie, w sumie to generalnie jest złe, ale kiedy trzy razy pod rząd przebijanie się w poprzek przez Warszawę zajęło mi około godziny (dwa razy Dolina Służewiecka stała a następnym razem Trasa Łazienkowska, Jerozolimskich nie próbowałem ale może akurat w tamtym czasie byłoby najszybciej) to szukałem alternatywnych rozwiązań. I z dwojga złego, to wole ostatecznie pół godziny jazdy za tirem niż podjeżdżanie w korku. W okolicach Żyrardowa są pasy do wyprzedzania.
                  • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 15:33
                    A kiedy ostatnio się tak "przebijałeś"?
                    Już po oddaniu Łazienkowskiego po remoncie?
                    • grzek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 16:06
                      Raz na pewno jak był most w remoncie ale liczyłem, że już jest po godzinach szczytu bo była 19, wracałem z Poznania i zaryzykowałem i utknąłem. I raz było przed remontem i raz po. Nie zawsze można sobie wybrać czas przejazdu. Ostatnio te miałem pecha, dwa tygodnie temu jechałem ok 1 godz od Zakrętu do Pomnika Lotnika ale to było w okolicach 9 rano.
                      • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 17:14
                        Hehe, 9 rano, okolice Mordoru i ty się dziwisz, że utknąłeś :)
              • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 14:36
                Przecież podałem obydwa warianty: krótszy (starą 12 i przez Puławy) - 164km i dłuższy (ze skrętem w Żyrzynie na nowy most) - 175km.
                Co do "7" to chyba prawie cała jest już "S", ale problemem - jak już wcześniej wskazałem - jest wcześniejsza "12".
                175km, żeby dojechać do Grójca... i jeszcze 60km DK50 od Grójca do Wiskitek (węzeł na A2).
                To ja wolę 150km do Zakrętu i potem chwila na starej "2", Trasa Siekierkowska (bardzo przyjemnie się jedzie... podkreślam JEDZIE... nawet w godzinach szczytu), rzut beretem do węzła Puławska [może 2 kilometry trzeba Puławską przejechać wtedy] i do samego Szczecina masz autostradę/ekspresówkę już).
                • bywalec.hoteli Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 16:29
                  Jeżdżę co jakiś czas z Poznania do Lublina i moja ulubiona trasa to Wiskitki-Grójec-Radom-Osiny. Czas ok. 5h. Warszawę omijam. Sugerujesz, że przez Warszawę szybciej pojechać? Przyznam, że nie podoba mi się DK17 na odcinku od Kurowa do Zakrętu - wąsko i bardzo duży ruch. Myślę, że na DK12 Puławy-Radom jest mniejszy. Wiskitki-Grójec trzeba odcierpieć, że za tirami, ale to tylko 43 km i jest kilka wyprzedzanek.
                  • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 17:23
                    bywalec.hoteli napisał:

> Jeżdżę co jakiś czas z Poznania do Lublina i moja ulubiona trasa to Wiskitki-Gr
                    > ójec-Radom-Osiny. Czas ok. 5h. Warszawę omijam. Sugerujesz, że przez Warszawę s
                    > zybciej pojechać?
                    Poza godzinami szczytu (rano/wieczór) - tak.

> Przyznam, że nie podoba mi się DK17 na odcinku od Kurowa do Z
                    > akrętu - wąsko i bardzo duży ruch.

Bardzo wąska 17 (taką szerokość ma na całej swojej długości, poza miejscami gdzie wydzielono osobne lewoskręty).
                    Dla porównania:
                    Szeroka jak morze DK12

> Myślę, że na DK12 Puławy-Radom jest mniejszy

Myślę, że porównywalny (wiem, stare dane ale nowszych chyba nie ma - 9 do 13,5 tysiąca na DK12, 10 do 14 tysiecy na DK17).

> . Wiskitki-Grójec trzeba odcierpieć, że za tirami, ale to tylko 43 km i jest ki
                    > lka wyprzedzanek.
                    Też racja... może po części to dlatego, że ja po prostu "12" nie lubię :P
                    • qqbek Gapa ja! 06.06.16, 17:25
                      Danych pomiaru natężenia ruchu nie podlinkowałem.
                      Klik
                    • samspade Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 18:00
                      Odcinek Lublin Zakręt pokona się w porównywalnym czasie co Lublin Grójec.
                      Jazda 12 wydaje się szybsza niż 17.
                      • kolpik124 Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 20:36
                        50 to korytarz przelotowy dla tirów, jak ktoś lubi jechać w konwoju, czemu nie...

poza godzinami szczytu przejazd DK17 przez Kołbiel, Zakręt, a w Wawie mostem siekierkowskim to najszybszy i najwygodniejszy wariant

DK17 wąska???? przecież niemal na całej długości są tam takie pobocza, że wyprzedzanie nawet przy sporym ruch z naprzeciwka, nie stanowi problemu...
                        • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 21:54
                          To właśnie staram się przekazać.
                          Co do DK17 - zwęża się tylko w zabudowanym... od Zakrętu po Zamość.
                        • samspade Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 22:19
                          Wyprzedzanie poboczem jest trochę ryzykowne. To już lepiej jechać 50, 7 i 12. Skoro 17 trzeba aż tak zapierd... żeby być szybciej. Zresztą ile czasu zyskasz? 5 minut?
                          • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 22:22
                            samspade napisał:

> Wyprzedzanie poboczem jest trochę ryzykowne.

Nie, ale jak pobocze widać na 3km naprzód, to niektórzy kierowcy zjeżdżają "na margines". Zaraz będziesz narzekać, że przecież im nie wolno.

> To już lepiej jechać 50, 7 i 12. S
                            > koro 17 trzeba aż tak zapierd... żeby być szybciej. Zresztą ile czasu zyskasz?
                            > 5 minut?

Już pisałem - około godziny moim skromnym zdaniem (w porównaniu z polecaną przez Ciebie trasą). Jak chcesz jechać wąską 12 i zatkaną przez ciężarówki 50, to droga wolna, ale nie polecaj tego rozwiązania innym.
                            • samspade Re: Trasa Lublin - Szczecin 07.06.16, 09:07
                              qqbek napisał:

>Zresztą ile czasu zyskasz? 5 minut?
                              >
                              > Już pisałem - około godziny moim skromnym zdaniem (w porównaniu z polecaną prze
                              > z Ciebie trasą).

Dawno nie jechałem 17 ale nie wydaje mi się żeby dało radę przejechać z Wiskitek przez Warszawę Zakręt Kołbiel w około 2 godziny. A 50 7 i 12 dojedziesz bez większego napinania poniżej 3

• bywalec.hoteli Re: Trasa Lublin - Szczecin 07.06.16, 17:58
                                Też mi się tak wydaje. W optymalnej wersji 0,5 h na Wiskitki-Wawa, 0,5 h Wawa-Zakręt i 2h Zakręt-Lublin i to jak nie ma niespodziewanych korków w Wawie lub Kołbieli.
                                • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 07.06.16, 19:58
                                  bywalec.hoteli napisał:

> Też mi się tak wydaje. W optymalnej wersji 0,5 h na Wiskitki-Wawa, 0,5 h Wawa-Z
                                  > akręt i 2h Zakręt-Lublin i to jak nie ma niespodziewanych korków w Wawie lub Ko
                                  > łbieli.

Lublin->Zakręt nawet Google podaje czas 1:40 (a po 4:00 możesz jechać +10 w zabudowanym, ja dodaje sobie jeszcze "VAT" poza zabudowanym i na ekspresówkach) - dojeżdżałem po nocy do Zakrętu już w 1:25, jeszcze cherlawą E36... nie łamiąc przy tym za bardzo przepisów, za dnia zupełnie przepisowo da się dojechać w 1:45. Skąd więc Twoje 2 godziny?
                                  Zakręt->Wiskitki Google podaje 50 minut, więc jeszcze pewnie też z 5-10 dałoby się bez problemu urwać (powtarzam - zakładamy, że w Zakręcie jesteśmy trochę przed 6:00 rano).

W Kołbieli korki są gwarantowane po 7:00 i po 14-15 każdego dnia, jak dojeżdżający codziennie do pracy ruszają (plus bonusowy "megakorek słoikowy" od strony Otwocka w piątek wieczór i sobotę rano i od strony Garwolina w niedziele wieczór). Nie o 5:00 w środku tygodnia. Co jak co "17" na odcinku Lublin-DC mam jednak dość dobrze "objeżdżoną" :)
                                  • samspade Re: Trasa Lublin - Szczecin 07.06.16, 20:14
                                    www.google.pl/maps/dir/Lublin/Wiskitki/@51.7366565,20.8825624,9z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x472257141e154061:0x5528ee7af6e8e95f!2m2!1d22.5684463!2d51.2464536!1m5!1m1!1s0x47195bbb6d234c6d:0xaed6b8ad51161c42!2m2!1d20.331731!2d52.0735785
                                    Z ciekawości sprawdziłem googla. Tak jak da się urwać na 17 tak samo na drugiej trasie.
                                    Pozostaje kwestia preferencji. Bo czasy jak widać zbliżone.
                                    • samspade Re: Trasa Lublin - Szczecin 07.06.16, 20:16
                                      Oraz jazda 12 nie wymaga bycia w Warszawie przed 6.
                                      • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 07.06.16, 21:26
                                        samspade napisał:

> Oraz jazda 12 nie wymaga bycia w Warszawie przed 6.

Wystarczy być przed 7:00 tak właściwie... albo dopiero między 10 a 14, albo po 18-ej ;)
                                        Ruch tirów po "50" masz za to na okrągło. Gratis.

Do tego nie lubię Radomia (miałem kiedyś tam dziewczynę i od ładnych kilkunastu lat bardzo źle mi się kojarzy - tzn. robiłem sobie jaja z Radomia, zanim stało się to modne). Nie lubię też "12" między mostem na Wiśle a Radomiem, wolę "17" zdecydowanie (choć ostatnio to "12" do "8" częściej mi się zdarza jeździć).

No i jeszcze jedno - ja na autostradach i ekspresówkach jeżdżę szybciej niż przepisy (i Google) przewidują, poza zabudowanym też najczęściej trochę ponad "100", a za to w zabudowanych dość dokładnie przestrzegam ograniczeń. Dlatego "12" i "50" to dla mnie wolniejsza opcja. Sporo wolniejsza (nie, żebym 145-150 na ekspresówce czy 165-170 na autostradzie (licznikowo/tempomatowe) przekraczał - to zdecydowanie nie, mimo tego, że "jest czym", to po prostu nie kalkuluje się - ani zbytnich oszczędności czasu nie przynosi, ani też nie jest zbyt płynne - a ja lubię jechać płynnie, bez hamowania czy przyśpieszania zbytniego, jazdy "szarpanej" nie znoszę).
                                        • bywalec.hoteli Re: Trasa Lublin - Szczecin 05.08.16, 10:31
                                          Ostatnio jechałem w dzień roboczy późnym popołudniem i Lublin-Wiskitki 2:35, myślę że przez Warszawę nie ma szans na taki czas.
                                    • bywalec.hoteli Re: Trasa Lublin - Szczecin 08.06.16, 16:29
                                      też mi się wydaje, że czasy bardzo podobne i jadąc centralnie przez Warszawę czasu nie oszczędzę, a jest ryzyko, że się wpakuję w jakiś korek
                        • grzek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 22:25
                          Wydaje mi się, że 17 jest jedną z lepszych jednopasmowych dróg w Polsce ale teraz po każdym remoncie dokładają zwężenia, lewoskręty i podwójną ciągłą, centralne wyspy są od dawna. Czasami za tirem też można utknąć na kilka kilometrów.
                          • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 22:33
                            Kilka... na "50" możesz utknąć za TIR-em na kilka kilometrów... a potem za następnym na kilka kilometrów... i tak dalej... aż po 50 kilometrach będziesz na skrzyżowaniu naście (kilkadziesiąt) TIR-ów (wersja optymistyczna) przed tym TIR-em, którego wyprzedzałeś na początku.

Z resztą - dla mnie dyskusja bezprzedmiotowa - ja TIR-a wyprzedzam kilka sekund, ale piszę raczej dla tych, którym musi zająć to chwilkę dłużej.
                            • grzek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 22:51
                              Kilka sekund to jak jedziesz bezpośrednio za tirem i nie ma nic z naprzeciwka. Ale częściej jest tak, że jesteś piąty czy dziesiąty w kolejce do wyprzedzania a ten, co jedzie pierwszy wcale nie chce wyprzedać albo nie może.
                              • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 22:53
                                To łyknę ich wszystkich na raz - co za problem?
                                • grzek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 23:03
                                  Pod warunkiem, że masz miejsce lub nie uwzględniasz oznakowania poziomego i pionowego na drodze.
                                  • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 23:07
                                    Na wyprzedzenie 5 osobówek i zestawu potrzeba mi mniej miejsca, niż przeciętnemu "Kowalskiemu" na wyprzedzenie samego zestawu. Nie muszę jechać w tym celu nieprzepisowo (no może poza rozpędzeniem się do jakichś 130-150km/h pod koniec kilkusekundowego manewru) ani mieć na to pół kilometra wolnego przed sobą - to jedna z wielu zalet posiadania dość żwawego auta.
                                    • samspade Re: Trasa Lublin - Szczecin 07.06.16, 09:30
                                      qqbek napisał:

> Na wyprzedzenie 5 osobówek i zestawu potrzeba mi mniej miejsca, niż przeciętnem
                                      > u "Kowalskiemu" na wyprzedzenie samego zestawu.

> to jedna z wielu zalet posiadania dość żwawego auta.

Nie bądź taki skromny. To jedna z zalet bycia nieprzeciętnym. Bo posadź przeciętnego Kowalskiego do żwawego auta i dupa będzie a nie żwawe wyprzedzanie.
                                      • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 07.06.16, 09:51
                                        samspade napisał:

> Nie bądź taki skromny. To jedna z zalet bycia nieprzeciętnym. Bo posadź przecię
                                        > tnego Kowalskiego do żwawego auta i dupa będzie a nie żwawe wyprzedzanie.

Po trochu to racja. Zanika w narodzie umiejętność poprawnego wyprzedzania. Coraz częściej widzę, jak ktoś próbuje wyprzedzać ciężarówkę wychylając się nerwowo bezpośrednio zza jej naczepy... bez zostawienia sobie jakiegokolwiek odstępu (żeby nic nie widzieć i żeby broń pani boziu nie zbudować sobie przewagi prędkości jeszcze przed zjazdem na przeciwległy pas). Do tego wyprzedzanie bez redukcji... kilkaset metrów wolnej trasy zmarnowane na manewr wyprzedzania w wykonaniu jednego użyszkodnika drogi, bo musi wyprzedzić dostojnie i z minimalną różnicą prędkości (podczas gdy sprawnie ten sam manewr mogłoby wykonać w tym samym czasie kilku kierowców, a nie tylko jeden).
                                        • samspade Re: Trasa Lublin - Szczecin 07.06.16, 10:11
                                          Sporo jeżdżę po 7 i pamiętam dobrze pewną sytuacją. Bo udział w niej miał raczej żwawy samochód. O mułach wyprzedzających mulasto zapominam szybko. Na odcinku dwóch pasów wyprzedził mnie pan w bmw6. PO nastu kilometrach dzieliły nas 2 ciężarówki. On jechał przed tirem. Oczywiście na glonojada. W momencie kiedy powoli się wychylając (bo jechał na glonojada) upewnił się że można wyprzedzać ja już wyprzedzałem 2 ciężarówkę i zbliżałem się do niego i tira. Manewr wyprzedzania kończyłem praktycznie na jego zderzaku. Nie zaliczam siebie do super kierowców. Tyle że jeżdżę z odstępami i rozpędzam się jeszcze na swoim pasie przed wyprzedzaniem. Przyzwyczajenie z jazdy poldolotem i 75 konną astrąf
                                          • qqbek Re: Trasa Lublin - Szczecin 07.06.16, 11:01
                                            Te Astry F to jednak uczą pokory i wyprzedzania ;)
                                            Ja "Fkę" miałem z 60-konną "bestią" C14NZ pod maską i jeździłem nią kilka razy w miesiącu do Warszawy jeszcze niecałą dekadę temu.
                            • bywalec.hoteli Akuratt dzisiaj blokują 50kę: 08.06.16, 16:10
                              Akuratt dzisiaj blokują 50kę:
                              wiadomosci.onet.pl/warszawa/mazowieckie-droga-krajowa-nr-50-ponownie-zablokowana/0es5zc
                    • bywalec.hoteli a ile Ci czasu zajmuje Lublin-Poznań? 07.06.16, 00:10
                      A ile Ci czasu zajmuje Lublin-Poznań. Może być nawet od domu (Ty chyba w Świdniku mieszkasz?)
                      • qqbek Re: a ile Ci czasu zajmuje Lublin-Poznań? 07.06.16, 00:22
                        bywalec.hoteli napisał:

> A ile Ci czasu zajmuje Lublin-Poznań. Może być nawet od domu (Ty chyba w Świdni
                        > ku mieszkasz?)

Mieszkam w Lublinie - co prawda bliżej Świdnika niż poprzednio (poprzednio była tzw. "rogatka Warszawska") ale jednak zdecydowanie w Lublinie :)
                        Nie będę się licytował na czas przejazdu do Poznania, bo po prostu nie zapier*alam jak dziki i nigdy niczyich rekordów nie chciałem bić. To, że mam prawie 300KM pod maską oznacza jedynie, że na trasie bezstresowo wyprzedzam ślamazary (nawet grupowo), a nie to, że pędzę jak górale z Łącka śliwowicę (tj. bez opamiętania i tylko ze swoją osobistą korzyścią na względzie). Myślę, że gdybym chciał nad ranem wyjechać na Warszawę i naprawdę się wściec po drodze (A2), to bez problemu dojechałbym w 4 godziny do Poznania od siebie do domu (podkreślam - drugi koniec Lublina, nie rogatka Warszawska). Jedyny problem w tym, że nie jestem przedstawicielem, repem wynagradzanym za skuteczność i czas, ja mogę do Poznania jechać 6 godzin i być szczęśliwy z tego powodu, że kiedyś (czasy "10" albo starej "2") zajmowało to prawie 10.
                        • bywalec.hoteli Re: a ile Ci czasu zajmuje Lublin-Poznań? 14.06.16, 11:26
                          Google twierdzi, że przez Grójec szybciej niż przez Warszawę
                          ...maps/J4iNRnwhy4M2
                          Tylko, że on poleca przez Kozienice, ja mimo kilku km więcej wolę przez Radom, lepsza droga, trochę więcej ekspresówki, drogi przez Kozienice wąskie, kręte i dziurawe.
                          • bywalec.hoteli Re: a ile Ci czasu zajmuje Lublin-Poznań? 14.06.16, 11:26
                            ...maps/J4iNRnwhy4M2
                          • bywalec.hoteli Re: a ile Ci czasu zajmuje Lublin-Poznań? 14.06.16, 11:27
                            Tu mapka z google
                        • misiaczek1281 Re: a ile Ci czasu zajmuje Lublin-Poznań? 06.08.16, 14:09
                          jeśli komuś się spieszy to trasy o długości powyżej 500 km lepiej pokonywać samolotem...będzie szybciej i mniej męcząco:) tylko czy w tym Lublinie jest jakieś lotnisko? bo w Rzeszowie chyba jest...a tak w ogóle Lublin to taka duża wieś...wielki stadion Arena postawili ale na ekstraklasę kibice nie chcą tłumami jeździć (3-4 tysiące a na Cracovii było ostatnio 14 tysięcy:)...tylko jakiś 3 ligowy klubik gra Motor Lublin czy coś....:) hehe
    • checizbig Re: Trasa Lublin - Szczecin 06.06.16, 22:21
      spoko się jedzie, nie przeżywaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka