Dodaj do ulubionych

Nawigacja Navitel C200 EU

09.07.16, 16:49
Od wczoraj można zbierać kupony drukowane w Gazecie i kupić za nie, po obniżonej cenie nawogację Navitel C200 EU. W internecie znalazłam tylko informacje o modelu C500.
Czy ktoś coś wie o C200; czy warto kupić nawigację tej firmy?
Obserwuj wątek
    • dnexter Re: Nawigacja Navitel C200 EU 15.07.16, 20:07
      Mam tą navi ,więc mogę się pokrótce podzielić swoją opinią. A więc nawigacja wraz z doliczoną ceną za gazety wyniosła mnie w tej promocji około 230zł. Czy warto? Moim zdaniem tak. Przede wszystkim największą zaletą tego urządzenia jest prostota działania. Jest to jedna z najprostszych nawigacji z jakimi miałem do czynienia. Doskonała dla ludzi ,którzy dopiero myślą o zakupie swojej pierwszej navi. Drugi duży plus to dożywotnia aktualizacja map (jedna duża aktualizacja map i urządzenia jest już dostępna, ogólnie mają wychodzić 3-4 w roku) całej UE, więc nie musimy zakupywać drogich licencji lub piracić. Sama mapa niestety nie jest tak dobra jak choćby osławiona AutoMapa z której korzystam na co dzień, ale i tak nie ma źle. Trzecim plusem jest bardzo głośny lektor (3 -głosy do wyboru, 2-facetów i babka) co jest moim zdaniem bardzo ważne w nawigacjach a już nie tak powszechne, więc możemy słuchać sobie radyjka a lektor i tak go przekrzyczy wskazując nam właściwą drogę. Czwarty plus to porządny, naprawdę porządny uchwyt, navi trzyma się na szybie doskonale, tak samo przyssawka jak i ramię, mamy pewność ,że nawi nie będzie drżeć na wybojach ani nie odpadnie od szyby. Co do parametrów samego urządzenia to jest to niemal standardowa obecnie konfiguracja w tego typu nawigacjach i tak:
      Specyfikacja
      Procesor
      Mstar MSB2521 800 MHz, Cortex-A7
      RAM
      128MB, DDR3
      Wejscie na kartę
      microSDHC do 32 GB
      System operacyjny
      WINCE 6.0
      Wersja oprogramowania
      ARMV4I
      Podstawowe parametry
      Wyświetlacz
      5? TFT
      Głośnik
      8 Ohm / 1.5 W
      Parametry GPS
      GPS
      MSR2112 32PIN-QFN
      Częstotliwość
      1.575 GHz
      Ilość kanałów
      66 channels (search positioning)/ 22
      channels (tracking)
      Kod C/A
      1.023 MHz chip rate
      Wrażliwość
      -165 dB
      Całość śmiga dosyć szybko, nie wiesza się a obecność WINCE 6.0 dobrze wróży na przyszłość, gdyż daje możliwość zainstalowania na Navitelu C200 praktycznie każdej mapy w tym AutoMapy, niekoniecznie z drogą licencją :)
      • sobo-tta Re: Nawigacja Navitel C200 EU 19.07.16, 17:21
        Dziękuję za podzielenie się doświadczeniami z użytkowania. Skorzystam z rad i kupię.
      • radius53 Re: Nawigacja Navitel C200 EU 16.01.17, 19:04
        Mam navitel 500 po wgraniu na kartę pamięci mapy igo primo przez kilka miesięcy działała po kilku miesiącach leżakowania odpaliła ikony wyświetlają się godzina aktualna to znaczy że gps działa tylko nie reaguje ekran na dotyk, reset nie pomaga może ktoś doradzi co można zrobić aby dalej poprawnie działała nawigacja ma ponad 1rok Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka