Dodaj do ulubionych

Kia Sorento czy Mercedes ML

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 22:21
Czy ktoś miał okazję porównać obydwa samochody? Nie chodzi o cenę. Dzięki za
informację.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ziutek Re: Kia Sorento czy Mercedes ML IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:07
      Skoda Panie i tylko w dyzlu . Niutonometry zrobiom swojem .
    • greenblack Re: Kia Sorento czy Mercedes ML 04.10.04, 11:22
      Gość portalu: DariuszJaworski napisał(a):

> Nie chodzi o cenę.

A o co???
    • Gość: Kazimirz Re: Kia Sorento czy Mercedes ML IP: *.ipt.aol.com 04.10.04, 14:39
      W gospodarstwie rolnym dobrze siem sprawujom SSang SSongi z dyzlem i Lady na
      benzinem z chakiem cholowniczym.
    • Gość: AdM Re: Kia Sorento czy Mercedes ML IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 15:04
      Jak nie chodzi o cenę to polecam Cayenna, prynajmniej nie da się przewrócić.
    • Gość: Zavi Re: Kia Sorento czy Mercedes ML IP: *.pkobp.pl 04.10.04, 16:40
      Witam
      Oglądałem kiedyś jakiś program na TVN turbo - jakies pół roku temu, (może
      Motorvision?), w każdym razie porównywali oba samochody. Nie pamiętam
      dokładnie, chyba konkluzja była taka, że mercedes lepszy w każdym elemencie,
      ale nie lepszy dramatycznie. Cenowo jest chyba ze 2 razy droższy, a technicznie
      ze 20% - takie było moje subiektywne wrażenie z testu. A i taka ciekawostka,
      lakierowane zderzaki mercedesa kiepsko znoszą wyjazd w teren (to tez z programu)
      mam nadzieję, że choć trochę pomogłem
      pozdrawiam
      p.
    • Gość: DariuszJaworski Re: Kia Sorento czy Mercedes ML IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:37
      Dzięki zavi, ale czy ktoś fizycznie miał do czynienia z obydwoma samochodami.
      Jak zachowują się na drodze, w terenie, czy można coś powiedzieć o awaryjności
      itp, dzięki.
      • Gość: Kuimichino Re: Kia Sorento czy Mercedes ML IP: *.g.pppool.de 06.10.04, 11:15
        Wszystko zalezy od wersji. ML500 z pneumatycznym zawieszeniem jezdzi troche
        inaczej niz Ml 270 CDI ze zwyklym. ML jezdzi calkiem niezle na asfalcie, jest
        dobrze wygluszony i nie slychac szumu toczenia szerokich opon. W terenie ponoc
        (nie jezdzilem) calkiem niezle jak na SUV-a. Gorzej z niezawodnoscia, ADAC
        informuje o problemach, Autobild testujac ML-a musial go na lawecie do warsztatu
        odstawic ale to raczej choroby wieku dzieciecego.
        O Sorento nie wiem niestety nic poza tym, ze jest cholernie podobny do ML-a i
        dwa razy tanszy :D
        • Gość: DariuszJaworski Re: Kia Sorento czy Mercedes ML IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 22:25
          Chyba jedynym wyjściem jest umówić się na jazdę próbną obydwoma samochodami.
          • Gość: DJ Re: Kia Sorento czy Mercedes ML IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 22:28
            Cz jest mechanik co miał do czynienia z tymi samochodami?
      • cracovian Sorento 3.5l 06.10.04, 22:31
        Jezdzilem wypozyczonym - fajny woz na ramie, troche maly jak na moj gust,
        silnik benzynowy zeszlego pokolenia, dosc slaby, pali jak smok, ale niezawodny.
        Wykonanie w srodku nedzne, ale zawodnosc ML jest wieksza niz Sorento - wstyd.

System 4x4 jest Warner Borga - jeden z najlepszych na swiecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka