Dodaj do ulubionych

Turbo Sprężarka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:43
O ile wzrośnie spalanie kiedy zamontuje sprężarke do silnika 1.4 Honda civic.
Normalnie pali okolo 6-7l/100km
Obserwuj wątek
    • mess220 Re: Turbo Sprężarka 11.10.04, 21:06
      Zalezy jaka sprezara i jak bedziesz jezdzil. Nie wiem czy nie lepsze bylby swap
      na jakis inny motor.
    • Gość: łou łou Re: Turbo Sprężarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 14:22
      Ile kosztuje swap tzn koszt takiej przerobki nie chodzi mi o silnik.
      I jeśli ktoś wie dołączam się do prośby o odpowiedź na pytanie o ile więcej
      pali auto na sptężarce
    • Gość: Pitttt Re: Turbo Sprężarka IP: 62.148.84.* 14.10.04, 09:39
      Panowie a wy co chcecie drastycznie zwiększyć moć w autach i zastanawiacie się
      czy wam nie będzie za dużo palił? żenada . Zresztą i tak wszystko zależy od
      stopnia doładowania silnika i od stylu jazdy
      • Gość: turboMENDA Re: Turbo Sprężarka IP: 195.124.18.* 15.10.04, 00:07
        wzrosnie ze 2x w tym przypadku. bedzie palil kolo 12-14 litrow jak nic.
    • Gość: xx Re: Turbo Sprężarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 00:47
      zależy.... jak bedziesz jedził tak jak się pytasz to mało ale i tak więcej niż
      6 czy 7 literków.Człowieku ktoś kto ładuje sprężarke nie liczy się z kosztami
      paliwa tylko z osiągami (bo chyba o to chodzi) .Moje auto po założeniu samej
      sprężarki pali dużo więcej i po zatym z turbiną czy ze srężarką trzeba umieć
      jeździć,a jak chcesz wywalić parę tysiaków to lepiej zrobiłbyś gdybyś zmienił
      silnik na większy np.1.6 VTEC który ma 160 KM ,albo rzadko spotykany u nas 1.8
      vtec który ma 180 KM(civic,crx) do tego przerobić układ dolotowy i wylotowy i
      masz lepszą zamiatare niż 1.4 turbo gdzie możesz mieć około 140 km w takim
      razie zastanów się bo jaki kolwiek vtec czy vti stanie obok ciebie i cię
      pograży ,a ty będziesz obgryzał pazury ze złości.pozdrawiam
      • Gość: DJ Re: Turbo Sprężarka IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 11:19
        Poprawna pisownia - turbosprężarka.
        • Gość: xx Re: Turbo Sprężarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 21:47
          sprężarka inaczej kompressor,a może nie?? tak czy owak pompuje albo tłoczy
          powietrze .Jak wolisz tak sobie to nazwij .I co ty na to !! Opisałem to co ja
          mam założone w swoim aucie.A gdybym pisał o turbosprężarce to napisałbym
          właśnie tak.TURBOSPRĘŻARKA !!!Zresztą jest to temat raczej nie na forum bo za
          dużo jest pisania .
          PS.Są turbiny,sprężarki,turbosprężarki itd. zajrzyj sobie do książek czy
          zeszytów i poczytaj może się przyda .Mi się przydała praktyka i nauka!!
          pozdrawiam
      • Gość: Kanibal Re: Turbo Sprężarka IP: *.california.pl / 80.72.38.* 02.11.04, 18:08
        > a jak chcesz wywalić parę tysiaków to lepiej zrobiłbyś gdybyś zmienił
        > silnik na większy np.1.6 VTEC który ma 160 KM

DOHC VTEC tak konkretnie, symbol B16A2

> ,albo rzadko spotykany u nas 1.8
        > vtec który ma 180 KM(civic,crx)

Coś ci się pomyliło z czymś innym, ale ja nie wiem z czym...
        • Gość: xx Re: Turbo Sprężarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:42
          no i znowu ktos chce byc madrzejszy??!!1.8 vtec jest bardziej popularny w
          japoni i stanach widac ze malo wiesz o motoryzacji .zreszta piszcie co chcecie
          ja tylko chcialem pomoc a takie je..e mendy tylko pisza zeby wku..c a tak
          pozatym ch.. ci w dupe!
          • Gość: saab Re: Turbo Sprężarka IP: 81.210.22.* 16.11.04, 12:21
            ale koledze chodzilo chyba o silnik B18C6 od ITR ???
    • sapinar3 Re: Turbo Sprężarka 27.10.04, 16:25
      To zależy od parametrów sprężarki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka