Gość: Spidi Gonzales IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:43 O ile wzrośnie spalanie kiedy zamontuje sprężarke do silnika 1.4 Honda civic. Normalnie pali okolo 6-7l/100km Link Zgłoś Obserwuj wątek
mess220 Re: Turbo Sprężarka 11.10.04, 21:06 Zalezy jaka sprezara i jak bedziesz jezdzil. Nie wiem czy nie lepsze bylby swap na jakis inny motor. Link Zgłoś
Gość: łou łou Re: Turbo Sprężarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 14:22 Ile kosztuje swap tzn koszt takiej przerobki nie chodzi mi o silnik. I jeśli ktoś wie dołączam się do prośby o odpowiedź na pytanie o ile więcej pali auto na sptężarce Link Zgłoś
Gość: Pitttt Re: Turbo Sprężarka IP: 62.148.84.* 14.10.04, 09:39 Panowie a wy co chcecie drastycznie zwiększyć moć w autach i zastanawiacie się czy wam nie będzie za dużo palił? żenada . Zresztą i tak wszystko zależy od stopnia doładowania silnika i od stylu jazdy Link Zgłoś
Gość: turboMENDA Re: Turbo Sprężarka IP: 195.124.18.* 15.10.04, 00:07 wzrosnie ze 2x w tym przypadku. bedzie palil kolo 12-14 litrow jak nic. Link Zgłoś
Gość: xx Re: Turbo Sprężarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 00:47 zależy.... jak bedziesz jedził tak jak się pytasz to mało ale i tak więcej niż 6 czy 7 literków.Człowieku ktoś kto ładuje sprężarke nie liczy się z kosztami paliwa tylko z osiągami (bo chyba o to chodzi) .Moje auto po założeniu samej sprężarki pali dużo więcej i po zatym z turbiną czy ze srężarką trzeba umieć jeździć,a jak chcesz wywalić parę tysiaków to lepiej zrobiłbyś gdybyś zmienił silnik na większy np.1.6 VTEC który ma 160 KM ,albo rzadko spotykany u nas 1.8 vtec który ma 180 KM(civic,crx) do tego przerobić układ dolotowy i wylotowy i masz lepszą zamiatare niż 1.4 turbo gdzie możesz mieć około 140 km w takim razie zastanów się bo jaki kolwiek vtec czy vti stanie obok ciebie i cię pograży ,a ty będziesz obgryzał pazury ze złości.pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: DJ Re: Turbo Sprężarka IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 11:19 Poprawna pisownia - turbosprężarka. Link Zgłoś
Gość: xx Re: Turbo Sprężarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 21:47 sprężarka inaczej kompressor,a może nie?? tak czy owak pompuje albo tłoczy powietrze .Jak wolisz tak sobie to nazwij .I co ty na to !! Opisałem to co ja mam założone w swoim aucie.A gdybym pisał o turbosprężarce to napisałbym właśnie tak.TURBOSPRĘŻARKA !!!Zresztą jest to temat raczej nie na forum bo za dużo jest pisania . PS.Są turbiny,sprężarki,turbosprężarki itd. zajrzyj sobie do książek czy zeszytów i poczytaj może się przyda .Mi się przydała praktyka i nauka!! pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Kanibal Re: Turbo Sprężarka IP: *.california.pl / 80.72.38.* 02.11.04, 18:08 > a jak chcesz wywalić parę tysiaków to lepiej zrobiłbyś gdybyś zmienił > silnik na większy np.1.6 VTEC który ma 160 KM DOHC VTEC tak konkretnie, symbol B16A2 > ,albo rzadko spotykany u nas 1.8 > vtec który ma 180 KM(civic,crx) Coś ci się pomyliło z czymś innym, ale ja nie wiem z czym... Link Zgłoś
Gość: xx Re: Turbo Sprężarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:42 no i znowu ktos chce byc madrzejszy??!!1.8 vtec jest bardziej popularny w japoni i stanach widac ze malo wiesz o motoryzacji .zreszta piszcie co chcecie ja tylko chcialem pomoc a takie je..e mendy tylko pisza zeby wku..c a tak pozatym ch.. ci w dupe! Link Zgłoś
Gość: saab Re: Turbo Sprężarka IP: 81.210.22.* 16.11.04, 12:21 ale koledze chodzilo chyba o silnik B18C6 od ITR ??? Link Zgłoś